Kreativ

ŠTÍTEK: NHL

Kapitán hokejistů Banes Motoru Milan Gulaš.

Kapitán Motoru Milan Gulaš zaplašil myšlenky na konec kariéry a pokračuje dál

Trojnásobný nejlepší hokejista extraligy Milan Gulaš (37 let) si plní sen, že si na závěr kariéry zahraje doma v Českých Budějovicích. Po návratu prožil báječnou bronzovou sezonu, ale ta minulá nevydařená ho semlela natolik, že dokonce uvažoval o konci kariéry. Ale tyhle myšlenky zatím ještě zavrhl a v tomto ročníku bude opět oporou i kapitánem Banes Motoru v nejvyšší soutěži.V pátek jeho tým čeká utkání třetího kole Tipsport extraligy v Plzni (17:30), kde zkušený útočník odehrál pět vydařených sezon.

Byla to proti Olomouci (3:1) pořádná dřina. Autor třetího gólu Kanaďan Brant Harris (vlevo) bojuje o kotouč s olomouckým Janem Knotkem.

OBRAZEM: Odčinili jsme špatný výkon ze Sparty, říká trenér Motoru Ladislav Čihák

Na první letošní extraligové body nečekali hokejisté Banes Motoru České Budějovice dlouho. Po páteční prohře v Praze na Spartě (2:5) v neděli před šesti tisícovkami fanoušků porazili v Budvar aréně zarputilou Olomouc 3:1. Další zápas odehrají v pátek v Plzni (17:30), v neděli budou hostit v třaskavém duelu Hradec Králové (17).

Václav Varaďa vidí v týmu sílu a hlad po úspěchu.

Varaďa hned nakazil Dynamo ctižádostí. Tým má v sobě vášeň i chtíč být nejlepší

Spojení snů. Zlatý trenér a klub, který má jen ty nejvyšší ambice. Pardubice povede v příštích pěti sezonách Václav Varaďa. Vždy chce být nejlepší a touto ctižádostí by rád nakazil i své hráče. Možná už se tak stalo, což dokumentuje přípravné období s vítěznými zápasy v Lize mistrů. Jako zkušený hokejový bard ale tuší, že dalších třináct vlčáků nenechá Dynamo jen tak volně běhat. V případě tohoto sportu, jen tak jezdit po ledové ploše. Extraligová mise v Pardubicích mu začíná za několik hodin.

Václav Varaďa vidí v týmu sílu a hlad po úspěchu.

Varaďa hned nakazil Dynamo ctižádostí. Tým má v sobě vášeň i chtíč být nejlepší

ROZHOVOR/Spojení snů. Zlatý trenér a klub, který má jen ty nejvyšší ambice. Pardubice povede v příštích pěti sezonách Václav Varaďa. Vždy chce být nejlepší a touto ctižádostí by rád nakazil i své hráče. Možná už se tak stalo, což dokumentuje přípravné období s vítěznými zápasy v Lize mistrů. Jako zkušený hokejový bard ale tuší, že dalších třináct vlčáků nenechá Dynamo jen tak volně běhat. V případě tohoto sportu, jen tak jezdit po ledové ploše. Extraligová mise v Pardubicích mu začíná za několik hodin.

Lukáš Sedlák po svém příchodu do Pardubic učaroval svými výkony nejen fanoušky Dynama.

ANKETA: Kdo potáhne Dynamo za vysněným titulem? V kabině tipují kapitána Sedláka

VIDEO/ Je to tady! Dynamo vstoupí proti Litvínovu do nového ročníku Tipsport extraligy. Po loňské sezoně, kdy Pardubice vybojovaly bronzové medaile, je ještě větší hlad po úspěchu. Aby ne… Tým přebral pověstný "Buldok" Václav Varaďa, který se v nadsázce spokojí jen se zlatou medailí. V cestě za touto metou by mu měli pomoct jeho svěřenci. Jedním z horkých kandidátů na to, kdo potáhne Dynamo za titulem, rozhodně je Lukáš Sedlák. Posila z NHL se po svém příchodu chytla a během necelé půl sezony se vyšvihl mezi top hvězdy ligy. Pardubická kabina se shodla, že právě nový kapitán Východočechů bude nejlepším střelcem týmu. Koho tipujete vy?

Eduards Tralmaks v dresu Kladna

K nové smlouvě gratuloval i Swayman. Díky němu umím střílet góly, říká Tralmaks

Na prvním tréninku v Kladně absolvoval Eduards Tralmaks s týmem celý hodinový program a následně strávil ještě další hodinu v rozmluvě s trenérem Otakarem Vejvodou a majitelem Jaromírem Jágrem. S legendární osmašedesátkou lotyšský útočník piloval střelbu a pořádnými šlupkami rovnou pod horní tyč ukázal, že v něm Rytíři získali kvalitního kanonýra. „Cítil jsem se dobře, kluci mě skvěle přivítali,“ popisoval po tréninku šestadvacetiletý sympaťák, který si ve své kariéře zatrénoval s hráči jako David Pastrňák, Patrice Bergeron nebo Brad Marchand.

Eduards Tralmaks v dresu Kladna

K nové smlouvě gratuloval i Swayman. Díky němu umím střílet góly, říká Tralmaks

Na prvním tréninku v Kladně absolvoval Eduards Tralmaks s týmem celý hodinový program a následně strávil ještě další hodinu v rozmluvě s trenérem Otakarem Vejvodou a majitelem Jaromírem Jágrem. S legendární osmašedesátkou lotyšský útočník piloval střelbu a pořádnými šlupkami rovnou pod horní tyč ukázal, že v něm Rytíři získali kvalitního kanonýra. „Cítil jsem se dobře, kluci mě skvěle přivítali,“ popisoval po tréninku šestadvacetiletý sympaťák, který si ve své kariéře zatrénoval s hráči jako David Pastrňák, Patrice Bergeron nebo Brad Marchand.

Petr Dědek na tiskové konferenci mluvil o historicky nejvyšším rozpočtu Dynama Pardubice.

Dynamo je značka. V Evropě je hrozně málo měst jako Pardubice, tvrdí boss Dědek

ROZHOVOR/Už nemůže udělat víc… Jeho peníze vrátily zkomírající Hockeytown na pevné nohy. Kádr áčka napěchoval hvězdami, které dříve mohli pardubičtí fanoušci sledovat jen v NHL, KHL, nebo v jiných tuzemských týmech. Před touto sezonou přivedl nejúspěšnějšího trenéra poslední extraligové pětiletky. Majitel Dynama Petr Dědek chce už logicky velký úspěch. Titul, který mu unikl, visí ve vzduchu. Jen ho sestřelit. Jasno mají sázkové kanceláře, kteří vidí Dynamo jako největšího favorita v pátek začínajícího ročníku 2023/2024.

Petr Dědek na tiskové konferenci mluvil o historicky nejvyšším rozpočtu Dynama Pardubice.

Dynamo je značka. Je málo měst jako Pardubice, tvrdí Dědek. Chtěl by Krejčího

Už nemůže udělat víc… Jeho peníze vrátily zkomírající Hockeytown na pevné nohy. Kádr áčka napěchoval hvězdami, které dříve mohli pardubičtí fanoušci sledovat jen v NHL, KHL, nebo v jiných tuzemských týmech. Před touto sezonou přivedl nejúspěšnějšího trenéra poslední extraligové pětiletky. Majitel Dynama Petr Dědek chce už logicky velký úspěch. Titul, který mu unikl, visí ve vzduchu. Jen ho sestřelit. Jasno mají sázkové kanceláře, kteří vidí Dynamo jako největšího favorita v pátek začínajícího ročníku 2023/2024.

Prezident českého hokeje Alois Hadamczik.

Hadamczik by chtěl zavést limit na cizince. Extraligu označil za zestárlou

Prezident hokejového svazu Alois Hadamczik uvedl, že se vedení Českého hokeje zabývá možností zavést v extralize limit na počet cizinců v týmu. Zároveň však přiznal, že je zatím ještě daleko k realizaci této myšlenky, jež by měla napomoci udržet doma mladé hráče a otevřít jim tak o něco větší prostor při přechodu do kategorie dospělých.

Petr Hauser při přípravě hokejové Sparty

Pro Spartu získal juniorský titul, teď myslí na áčko. Je to motivace, ví Hauser

Hokejista Petr Hauser prožívá výjimečný rok. Na jeho začátku získal s reprezentací do 20 let stříbrné medaile na světovém šampionátu a na konci dubna pak pomohl pražské Spartě vybojovat první juniorský titul po dlouhých 29 letech. Jak takový rok ještě vylepšit? „Dělám všechno pro to, abych se dostal do základní sestavy Sparty a udělal si tam pevné místo. Hrozně rád bych se tam probojoval. Doufám, že se to splní a budu stabilním a platným článkem kádru,“ přeje si brzy dvacetiletý útočník.

Hokejistu Alexandra Ovečkina pojí s ruským vůdcem Putinem velice blízký přátelský vztah

Spojenec Putina reaguje na výpady české legendy. Hašek mě nezajímá, říká Ovečkin

Alexandr Ovečkin už dlouhé roky platí za jednu z největších postav slovutné NHL. Ruský hokejista se ale „proslavil“ také jako oddaný spojenec prezidenta Vladimira Putina, který rozpoutal válku na Ukrajině. A právě kvůli tomu je ruský bohatýr terčem nenávisti západních kritiků. K těm nejostřejším z nich patří Dominik Hašek. Ovečkin ale tvrdé výpady české legendy příliš neřeší.

Hlavní trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Kouč Vítkovic: Stezka a Koch mohou být lákadlo. Krejčí? Musí to mít hlavu a patu

/ROZHOVOR/ V prvním roce ve funkci dovedl Vítkovice do předkola play off extraligy, pak do čtvrtfinále, letos na jaře už prorazil brány semifinále. Miloš Holaň tak plní svůj plán postupného zlepšování pod jeho trenérskou taktovkou. „Snažím se, aby mužstvo neusnulo. Tygrů kolem nás je hodně,“ líčí dvaapadesátiletý kouč.

V rámci Dnů města uspořádali tradiční autogramiádu Rytíři Kladno. V jejím rámci představili i nové dresy na sezonu.

Plekanec povede Rytíře do bitev hlavně v modrém. Co říká změně u buly?

Znají to v každém sportovním klubu: po tréninku si zahrají na dvě a pěkně staří proti mladým. V hokejovém Kladně na to mají před novou extraligovou sezonou kádr složený dokonale. Na jedné straně spousta veteránů, na druhé mladíci s minimem zkušeností. „Je pravda, že máme pár nových starších kluků, tak uvidíme, jestli budeme zkušenosti ukazovat na ledě a jestli se k nám přidají i ti mladí a podaří se nám uhrát lepší výsledky,“ říká před startem nového ročníku kapitán Rytířů Tomáš Plekanec.

Utkání 34. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice, 3. ledna 2023, Ostrava. Lukáš Sedlák z Pardubic.

Za hokejem k Saúdům? Teď nemám žádné touhy, třeba až budu starší, žertuje Sedlák

V zámořské NHL mu ani protentokrát nebylo přáno. Rány na duši však téměř okamžitě zahojil pardubický boss Petr Dědek, který po předčasném konci kanonýra Lukáše Sedláka ve Philadelphii nadělil fanouškům Dynama krásný vánoční dáreček. A trefil jackpot. Z třicetiletého útočníka se okamžitě stal ofenzivní klenot číslo jedna, jenž si za bronzové služby na východě Čech vysloužil místenku v kabině národního týmu či cenu pro nejlepšího hokejistu uplynulé sezony. Před tou nadcházející se zkušený forvard rozpovídal v rozhovoru pro Deník.

Momentka z utkání ve Švýcarsku proti Lausanne.

GLOSA: Extraligový hokej je zpět. Jak na tom budou Bílí Tygři?

26. března. To je datum, kdy liberečtí hokejisté odehráli poslední soutěžní utkání, ve kterém padli na ledě hradeckého Mountfieldu v přestřelce 4:6 a předčasně pro ně skončila loňská sezona už ve čtvrtfinále. Během následujícího půl roku se v klubu událo mnoho změn. Tou největší je rozhodně návrat trenéra Filipa Pešána na lavičku. Pojďme se podívat na další změny.

Matvej Mičkov nastupuje v ruské KHL za tým Petrohradu

Pomsta, nebo další Fedotov? Ruský talent místo boje o NHL vysedává na tribuně

Za normálních okolností by se nyní připravoval po boku svých vrstevníků na premiérový ročník v zámoří. Pozvánka na předsezonní kemp od vedení Philadelphie, která si před nedávnem ukázala na ruského teenagera Matveje Mičkova v rámci tradičního draftu NHL, však ke svému adresátovi ani nedorazila. V zemi válečného agresora totiž mají o osudu svého generačního talentu jasno. Chceš odejít? Se zlou se potážeš. A tak se z osmnáctiletého šikuly ve službách Petrohradu stal pouhopouhý fanoušek na tribuně.

Novým tiskovým mluvčím Rytířů Kladno je Jaroslav Keimar.

Rytíři mají nového mluvčího. Spolupráce s Jágrem je zkušenost i výzva, ví Keimar

Po konci Lukáše Jůdla a letním bezvládí má hokejové Kladno krátce před startem dalšího extraligového ročníku nového tiskového mluvčího. Stal se jím Jaroslav Keimar, kterého můžou fanoušci dobře znát jako komentátora domácích zápasů a tvůrce pozápasových videorozhovorů s hráči. Z pozice mluvčího vstoupí s Rytíři i do výročního roku, kdy klub oslaví 100 let od svého založení. „Je to obrovská zodpovědnost. Už teď se o tom bavíme a přemýšlíme, jak to pojmout a co všechno připravit,“ prozradil Keimar krátce po nástupu do funkce.

Janek Ledecký bude jednou z hudebních hvězd nedělního Benefičního festiválku.

Ledecký, Slza a Callta. Benefiční festiválek se koná ve Starých Čívicích

Výtěžek z dobrovolného vstupného, tomboly a dražby půjde v celé výši na podporu Terezky, Štěpánky, Nicolase, Sofinky a Eriky. Rodiny dětí finanční prostředky využijí zejména na pobyty ve fyzioterapeutických zařízeních a zajištění vybavení či prostředků potřebných pro každodenní péči a další rozvoj.

Čtvrteční odpoledne bylo svátkem pro malé obdivovatele youtubera Taryho. Ten předváděl na fotbalovém hřišti ve Vrahovicích své kousky. 31.8. 2023

VIDEO: Jako popová hvězda: Youtuber Tary pobláznil Vrahovice

Hromové skandování TARY, TARY, znělo ve čtvrtečním popoledni areálem vrahovického fotbalového hřiště. Nepřijela ale hvězda NHL nebo Premier league. Své kousky zde předváděl populární dětský hrdina sociálních sítí, youtuber, parkurista Taras Povoroznyk známý pod přezdívkou Tary.

Dominik Hašek

Smrt ruského sportovce ve válce? Hašek ukázal na viníka, tepe i českou vládu

Na frontě opět padl sportovec ve zbrani. Válečný konflikt připravil o život hokejového brankáře Artema Gvozdyka. Přestože šlo o „vojáka“ ruské armády, která konflikt s Ukrajinou rozpoutala, zpráva o další oběti z řad sportovců nenechala klidným Dominika Haška. Hokejová legenda viní z umírání lidí sportovní federace v čele se zámořskou NHL. Hašek se pustil i do české vlády, která změnila postoj a povolila ruským a běloruským sportovcům účastnit se soutěží v Česku.

Ondřej Vála se pevně zabydlel v sestavě Dynama. Nejen pro Ligu mistrů bude jedním z tahounů pardubické obrany.

Náš tým je poměrně dost silný. Dynamo může dojít daleko, míní obránce Vála

ROZHOVOR/Běž od válu a on teď válí… A podstatné jméno i sloveso náramně pasuje k jeho příjmení. Takto s nadsázkou by se dalo charakterizovat působení pardubického hokejisty, který si vydobyl v kabině Dynama pevné místo se štítkem Ondřej Vála. Po návratu ze zámoří mu nemohli někteří příznivci přijít na jméno. Teď by si měli všichni škarohlídi nafackovat. Namakaný bek s číslem 14 se vypracoval v jednu z opor svého týmu. Jeho výkony neušly ani bývalému reprezentačnímu trenérovi, který ho povolal na Švédské hokejové hry. Vyzkouší si také, jak chutná Liga mistrů, do které s Dynamem právě vstupuje.

Tomáš Petera.

Turnaj mistryň by mohla hostit Ostrava. WTA mou nabídku zvažuje, řekl Petera

Tenisový Turnaj mistryň by se letos mohl hrát v Ostravě a v příštích letech v Praze. Prestižní akci se snaží do Česka přivést podnikatel Tomáš Petera. Dalším uchazečem o závěrečný podnik ženské tenisové sezony, který je plánován na přelom října a listopadu, je Rijád. Rozhodnout by se mělo v příštích dnech.

Americký potížista Alex Galchenyuk míří ze zámoří do ruské KHL, kde bude oblékat dres Petrohradu

Skandální léto amerického rebela: Nehoda v opilosti, poté odchod do ruské KHL

Prazvláštní příběh amerického útočníka, který už několik týdnů hýbe děním v zámořské NHL, se po krátké pauze dočkal smutného rozuzlení. Devětadvacetiletý potížista Alex Galchenyuk si po posledním červencovém skandálu za volantem zabalil kufry a rozhodl se nadobro uzavřít svou kapitolu v nejslavnější lize světa. Nad jeho dalšími kroky, jež vedou do ruské KHL, však zůstává hokejové veřejnosti rozum stát.

Na kladenském hokeji bude pivo čepovat nová společnost

Poprvé doma na hokej. Rytíři odhalili nové ceny: pivo za pade, klobása za stovku

Kvůli úpravám na kladenském ČEZ stadionu si hokejisté Kladna museli na letní domácí premiéru počkat do dneška. Ve čtvrtek 24. srpna hostí pražskou Slavii a začíná se v 18 hodin. Klub už také odtajnil podstatnou informaci, kdo a za kolik bude prodávat pivo a klobásy při mistrovské sezoně. Určitá změna tam je a zdá se, že k lepšímu, byť předjímat se nemá.

Výjezd podzimu, Slavia - Baník, srpen 2023.

VIDEO: Kotel Baníku zaujal celé Česko. Pastrňák hitem internetu, podívejte se

Výjezd podzimu. Tak nazvali sami Chachaři cestu do bitvy fotbalového Baníku s favorizovanou Slavií. A bylo to velké. Protože, jak sami komentují na internetu: KDO TO MÁ? Šlágr 5. kola Fortuna ligy si totiž nenechala ujít ani hvězda NHL David Pastrňák (27). V kotli ostravských fandů s mikrofonem v ruce hecovala ostatní. Video se obratem stalo hitem na sociálních sítích. Respekt vzbudilo i choreo Chacharů. Podívejte se i na další reakce a ohlasy. 

Fotbalisté Baníku Ostrava (v modrém) v utkání 5. kola FORTUNA:LIGY na Slavii.

Boj Baníku v Edenu rozhodl Tijani. V zaplněném kotli Chacharů fandil i Pastrňák

/FOTOGALERIE/ V defenzivě se ještě jakžtakž drželi, byť měli i několikrát štěstí, směrem dopředu ale mnoho nepředvedli. Spíše tedy nic. A tomu odpovídá i bodový zisk. Žádný. Fotbalisté Baníku Ostrava po bojácném výkonu prohráli ve včerejším duelu 5. kola FORTUNA:LIGY na půdě pražské Slavie 0:1, kde tak nebodovali podeváté v řadě. Ironií osudu rozhodl na začátku druhé půle útočník Muhamed Tijani, který z Bazalů do Edenu v létě přišel.

David Pastrňák na litvínovském zimním stadionu. Za ním je Martin Nečas.

Pastrňák v Litvínově: Mají tady skvělou klobásu, dcera mě sledovala v televizi

Kdejaká rocková hvězda by Davidu Pastrňákovi takový zájem záviděla. Česká hokejová superstar způsobila v sobotu v Litvínově doslova šílenství. Fronta na Pastrňákův podpis se táhla kolem obvodu fotbalového hřiště (viz. video) , které sousedí s místním zimním stadionem. Fanoušci přišli oblečení v bostonských dresech s Pastovo číslem 88. Ti nejšťastnější v parné sobotě získali podpis.

Dominik Simon

Diminik Simon ve zkoušce uspěl a podepsal v Banes Motoru smlouvu do konce sezony

Nakonec stačily čtyři přípravné duely, aby došlo k dohodě mezi sportovním vedením hokejistů Banes Motoru a Dominikem Simonem. Šikovný osmadvacetiletý útočník a účastník tří světových šampionátů podepsal na jihu Čech smlouvu do konce sezony a má tak jasno o své nejbližší budoucnosti. "Svým přístupem v trénincích i zápasech přesvědčil mě i trenéry, že může být pro Motor přínosem. Je to bezesporu velice kvalitní hráč se spoustou zkušeností. Ještě nás společně čeká spousta práce, ale věříme, že Dominik Motoru pomůže a stane se oporou," shrnul důvody k angažování borce se sedmi odehranými sezonami v NHL sportovní manažer Jiří Novotný.