Kreativ

ŠTÍTEK: NHL

V týmu hokejových veteránů by se měl objevit i Radek Duda.

Vrcholem oslav 30. let ve druhé lize bude hokejová exhibice

Hokejový svátek se blíží. V rámci oslav třicátého výročí postupu HC Děčín do II. ligy se pátek 10. listopadu odehraje exhibiční utkání mezi Děčínem a českou veteránskou reprezentací. Samotný zápas začne na děčínském zimním stadionu v 18 hodin a nabídne i několik dalších speciálních momentů. 

Zleva Jáchym Štencel, Daniel Vajda, Rostislav Olesz, Lukáš Vajda

VIDEO: Olympijský medailista Olesz zpět v akci! Stihl asistenci i fotku s fans

/VIDEO/ A je to tady! Druhá hokejová liga je na nohou. V krnovské Krystal aréně, kde má momentálně domov opavský Slezan, vyjel ve středu na led hvězdný útočník Rostislav Olesz, borec, který dlouho hrál ve slavné NHL. Osmatřicetiletý bývalý hráč Vítkovic a Olomouce nastoupil v první lajně Nového Jičína. Porážce Ďáblů ale nezabránil.

Tomáš Rolinek hájil bránu Třebechovic v krajské lize.

Rolinek už nechce na sebe hráčskou výstroj. Teď mám gólmanskou kariéru, směje se

/ROZHOVOR/Lákadlo pro fanoušky, výzva pro jedince. V každém případě je to asi největší překvapení. Pardubický hokej v roce 2023 slavil sto let existence. Vedení upeklo vícepatrový dort a jako pověstnou třešničku Dynamo na sobotu přichystalo Souboj legend. Přestože historie pardubického klubu nabízí gólmanské skvosty, tak se mezi třemi tyčemi objeví ryzí útočník Tomáš Rolinek. Jeho „předchůdce“ a největší postava s maskou Dominik Hašek sice přijal na exhibici účast, ale nastoupí před ním jako obránce. Českým internacionálům tak bude čelit třiačtyřicetiletý samouk, který nechtěl prohrát jediný souboj. Jak se mu povede v bráně?

Tomáš Rolinek hájil bránu Třebechovic v krajské lize.

Rolinek už nechce na sebe hráčskou výstroj. Teď mám gólmanskou kariéru, směje se

/ROZHOVOR/ Lákadlo pro fanoušky, výzva pro jedince. V každém případě je to asi největší překvapení. Pardubický hokej v roce 2023 slavil sto let existence. Vedení upeklo vícepatrový dort a jako pověstnou třešničku Dynamo na sobotu přichystalo Souboj legend. Přestože historie pardubického klubu nabízí gólmanské skvosty, tak se mezi třemi tyčemi objeví ryzí útočník Tomáš Rolinek. Jeho „předchůdce“ a největší postava s maskou Dominik Hašek sice přijal na exhibici účast, ale nastoupí před ním jako obránce. Českým internacionálům tak bude čelit třiačtyřicetiletý samouk, který nechtěl prohrát jediný souboj. Jak se mu povede v bráně?

Jaroslav Modrý zůstává hlavním trenérem Komety.

Konec spekulací. Modrý zůstává na střídačce Komety, co asistenti?

Konečně získal jistotu. Hokejisty brněnské Komety už oficiálně i nadále povede jako hlavní trenér Jaroslav Modrý, který převzal mužstvo 23. září po nečekané rezignaci tehdejšího kouče Patrika Martince, jemuž Modrý dělal asistenta. Po boku Modrého zůstávají v realizačním týmu také dosavadní asistenti Jiří Otoupalík a Horáček. Klub to oznámil na svých webových stránkách.

Jaroslav Modrý zůstává hlavním trenérem Komety.

Konec spekulací. Kouč Modrý zůstává na střídačce brněnské Komety

Konečně získal jistotu. Hokejisty brněnské Komety už oficiálně i nadále povede jako hlavní trenér Jaroslav Modrý, který převzal mužstvo 23. září po nečekané rezignaci tehdejšího kouče Patrika Martince, jemuž Modrý dělal asistenta. Po boku Modrého zůstávají v realizačním týmu také dosavadní asistenti Jiří Otoupalík a Horáček. Klub to oznámil na svých webových stránkách.

Jean Claude Van Damme v Praze.

Van Damme dorazil do Prahy. V rámci Noci s legendou ho vyzpovídají Jágr a Vašut

Hostem belgického hrdiny akčních filmů Jean-Claude Van Damma na úterní akci Noc s legendou v pražském klubu SaSaZu bude slavný hokejista Jaromír Jágr. Měl by se s Markem Vašutem zhostit role moderátora. Van Damma s Jágrem spojuje snímek Náhlá smrt (Sudden Death), který se odehrává v aréně pittsburghských Tučňáků v rozhodující sérii finále NHL. 

Jáchym Kondelík

Jáchym Kondelík je po šesti letech doma v Motoru. Chytat mě táta nenechal, říká

Další klubový odchovanec, který se vrátil domů. Urostlý centr Jáchym Kondelík (23 let) šest let brázdil zámořská kluziště, zahrál si na mistrovství světa osmnáctek i dvacítek a teď je zpět, aby pomohl Banes Motoru k útoku na co nejvyšší extraligové příčky. „Klidně na titul, proč ne. Mužstvo na to máme,“ podotkne.

Teplice - Mladá Boleslav 1:0

Šero, pak tma. V Teplicích se málem nedohrálo. Verbíř vymýšlel krizové scénáře

Jako v tajemných Stínadlech Jaroslava Foglara si mohli připadat návštěvníci sobotního prvoligového duelu Teplice - Mladá Boleslav. Když se po necelých sedmdesáti odehraných minutách teplický stadion Na Stínadlech vinou výpadku energie ponořil do šera a následně i do tmy, svítili fanoušci mobily, fandili a vytvářeli tak pohádkovou atmosféru. Jen fotbal se hrát nedal, až po tři čtvrtě hodině světla opět sloužila a duel 14. kola byl dohraný.

Martin Straka (vpravo) na vyhlášení
 s primátorem Plzně Romanem Zarzyckým.

Straka: Zkušenosti získáte jen tím, že to ve světě poznáte. A pak to aplikujete

Na tréninku už Martin Straka zase cepoval hokejisty plzeňské Škodovky. S trenéry chystal tým na páteční extraligové derby s Karlovými Vary. Předtím si ale generální manažer a spolumajitel klubu užil chvilku slávy. Na plzeňské radnici byl Straka, ikona českého hokeje, olympijský vítěz z Nagana, mistr světa a chlapík, který hokej v Plzni po návratu z NHL vytáhl na výsluní a pro Škodovku na jaře 2013 vystřelil mistrovský titul, vyhlášen Nejlepším sportovcem Plzeňského kraje uplynulého třicetiletí.

Trenér San Jose Sharks David Quinn koučuje možná nejhorší tým v historii klubu.

Sharks jako nejhorší tým NHL všech dob? Hertl a spol. na to mají slušně zaděláno

Hokejisté San Jose utrpěli největší porážku od založení organizace v roce 1991. Sharks schytali debakl 1:10 od Vancouveru. Pod historickou ostudou jsou podepsaní i tři Češi Tomáš Hertl, Filip Zadina a Jan Rutta. Z toho být nechcete. Jenže může být ještě hůř. Klub z Kalifornie má zaděláno na to, aby se současný tým Žraloků stal vůbec tím nejhorším v dějinách NHL.

Martin Straka (vpravo) na vyhlášení
 s primátorem Plzně Romanem Zarzyckým.

Straka si ocenění váží. Beru to jako poctu od fanoušků, říká

Ve čtvrtek už Martin Straka zase cepoval hokejisty plzeňské Škodovky. S trenéry chystal tým na páteční extraligové derby s Karlovými Vary. Předtím si ale generální manažer a spolumajitel klubu užil chvilku slávy. Na plzeňské radnici byl Straka, ikona českého hokeje, olympijský vítěz z Nagana, mistr světa a chlapík, který hokej v Plzni po návratu z NHL vytáhl na výsluní a pro Škodovku na jaře 2013 vystřelil mistrovský titul, vyhlášen Nejlepším sportovcem Plzeňského kraje uplynulého třicetiletí.

Lední hokej - ilustrační foto

Tragická smrt Johnsona mění svět hokeje. Probouzí se už i NHL

Muselo dojít k tragické události, aby se o těchto změnách začalo diskutovat? To si zřejmě dnes říká leckterý fanoušek, nebo i hokejový hráč. Smrt hokejisty Adama Johnsona, který před pár dny zemřel po zásahu bruslí do krku, vyvolala bouřlivé reakce volající po zvýšené ochraně.

Útočník Banes Motoru Dominik Simon.

Dominik Simon hrál v NHL s Crosbym i Malkinem, teď chce být oporou Banes Motoru

Má na kontě 268 startů v NHL, zahrál si v Pittsburghu jedné formaci s Malkinem i Crosbym, třikrát reprezentoval na mistrovství světa, i když ta jeho poslední účast dopadla dost neslavně. Hokejista s talentem od Boha Dominik Simon je v devětadvaceti letech v nejlepším hokejovém věku a měl by patřit k lídrům ofenzivy Banes Motoru.Jihočechy, kteří jsou v aktuální tabulce osmí, čekají do reprezentační přestávky ještě dva extraligové duely. V pátek nastoupí v Hradci Králové (18), v neděli budou hostit Kometu Brno (17).  

Vyprodaná Budvar aréna gratulovala Františku Výbornému k sedmdesátinám.

Když volal Eda Turek, lekl jsem se, že shání trenéra, směje se František Výborný

Sklidil zasloužený aplaus vyprodané Budvar arény. František Výborný je totiž nejen trenérskou legendou Sparty Praha, se níž slavil tři mistrovské tituly, ale výraznou stopu zanechal také na jihu Čech. Necelé tři sezony vedl českobudějovický extraligový tým, který dovedl jednou do předkola a dvakrát do čtvrtfinále play off. V srpnu oslavil oblíbený kouč sedmdesátiny a v pátek mu při vzájemném duelu aplaudovaly v Budvar aréně příznivci obou klubů.

Jakub Málek.

Málek byl povolán do repre! Debut si odbude na Karlaja Cupu

Jakub Málek se dočkal premiérové pozvánky do seniorské reprezentace. Bývalý brankář hokejového Vsetína se objevil v první nominaci nového hlavního trenéra Českého národního týmu Radima Rulíka, který borce hájícího barvy finského Ilves pozval na Karlaja Cup. Ten se uskuteční od 9. do 12. listopadu.

Dynamo sehrálo haloweenský zápas proti Spartě Praha. Robert Říčka vstřelil první dvě branky svého týmu.

Říčka dvěma góly ze tří střel sundal masku netvora a vyměnil ji za první hvězdu

ROZHOVOR/Tvář Halloweenu. Před akcí i po akci. Jelikož je tento původně keltský svátek braný jako strašidelný, pořadatelé z pardubického Dynama vybrali svého jednoho hráče a nasadili mu masku netvora. No a kdo by chtěl, aby si ho vyprodaná enteria arena a tisíce lidí u televizních obrazovek po halloweenském večeru pamatovalo jen jako příšeru. Robert Říčka dal na předzápasové promo rychle zapomenout. Ze svých prvních tří střel poslal hned dvě do sítě. V prvních třech minutách střetnutí. Pro pardubické fanoušky se stal rázem hrdinou a hvězdou zápasu. Spartu ale bude dlouho strašit jako smrťák. S nadsázkou se dá říct, že to co se nepovedlo kmotřičce s kosou v pohádce Honza málem králem, on dokonal. Přišel si pro Kováře…

Oslavy historického mistrovského titulu HC Olomouc ze sezony 1993-1994 se blíží. Veřejnost se může těšit na setkání s hráči, nebo si koupit knihu: „Olomoucký zázrak po 30 letech aneb jak to bylo doopravdy“. Foto: archiv Pavla Čecha

Titul po 30 letech – olomoucký hokej bude slavit

Třicet let. Přesně tolik uplyne na jaře 2024 od největšího úspěchu v historii olomouckého kolektivního sportu. Fanoušci v srdci Hané jistě i bez nápovědy budou vědět, o co se jedná. Ano, správně, je to zisk mistrovského titulu HC Olomouc. V sezoně 1993/94 to byli právě olomoučtí hokejisté, kdo se stal prvním šampionem samostatné extraligy.

Tomáš Plekanec

Komarov, Ruppert nebo Tlustý. Plekancovi děkuje za kariéru plejáda osobností

V sobotu ráno překvapila hokejový svět zpráva o konci profesionální hokejové kariéry Tomáše Plekance. Útočník Rytířů Kladno, který v minulosti odehrál přes tisícovku zápasů ve slavné NHL, oznámil svoje rozhodnutí na klubovém webu a krátce poté se o své rozlučce se sportem na nejvyšší úrovni rozepsal i na svém instagramovém profilu. V komentářích pod příspěvkem mu popřála hodně zdraví i štěstí do dalšího života řada osobností zejména ze sportovního života.

Dvojka Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec v dobrém rozmaru

KVÍZ: Hrál za slavný Montreal i národní tým. Jak dobře znáte kariéru Plekance?

Před několika dny ukončil kariéru český hokejista Tomáš Plekanec. Kladenský odchovanec sbíral velké úspěchy ve slavném klubu NHL - Montrealu Canadiens, kde byl dokonce kapitánem. Tím se stal i v reprezentaci České republiky, v jejímž dresu si zahrál na mnoha mistrovstvích světa a dvou olympiádách. Jak dobře znáte kariéru Tomáše Plekance vy? Vyzkoušejte své znalosti v kvízu Deníku. 

Robert Havlát je po hrozivém incidentu z pondělního utkání ve Zlíně v pořádku.

Úleva ve Znojmě: Jsem v pořádku, hlásí po hrozivém incidentu Havlát

Klíčová zpráva z pondělního šlágru Chance ligy mezi Zlínem a Znojmem, který vyhráli Berani 3:1, doputovala až v úterý dopoledne. Hokejový útočník Orlů Robert Havlát je po hrozivém střetu, při němž inkasoval bruslí do obličeje, v pořádku. Čelo mu sice zdobí velká boule s několika stehy, jinak ale synovec Martina Havláta ustál děsivě vypadající střet bez dalších komplikací.

Zlínští hokejisté (žluté dresy) dnes měli dohrávku 16. kola Chance ligy se Znojmem.

Hrozivý moment. Orla Havláta řízla brusle, z ledu musel na nosítkách

Děsivé chvíle při utkání hokejové Chance ligy mezi Zlínem a Znojmem. Před polovinou zápasu rozhodčí přerušil hru poté, co se na led skácel znojemský útočník Robert Havlát. Ten inkasoval úder od brusle soupeře do obličeje. Led synovec legendárního Martina Havláta opouštěl na nosítkách, ale fanouškům zamával a tak by nemělo jít o nic vážného.

Hokej. Ilustrační snímek

Tragédie na ledě. Bývalý hráč NHL zemřel, brusle mu prořízla hrdlo

K obrovskému neštěstí došlo během hokejového zápasu mezi britskými celky Nottingham a Sheffield. V jednom ze soubojů zasáhla brusle nottinghamského Adama Johnsona tak nešťastně, že mu prořízla hrdlo. Johnson se dokonce ještě na chvíli zvedl, pak se ale zhroutil a zdravotníci ho museli oživovat. Ani zásah záchranářů ale nakonec nepomohl, v neděli ráno přišla z klubu zpráva, kterou nikdo nechtěl slyšet. Adam Johnson zemřel ve věku pouhých devětadvacet let.

Český útočník David Pastrňák sestřelil Detroit dvěma brankami. Zároveň oslavil jubileum 600 odehraných utkání v NHL.

Pastrňákovo jubileum ozdobila česká party. Kubalík konečně zlomil střelecký půst

Český hokejový útočník David Pastrňák ve svém jubilejním 600. utkání v NHL vstřelil hned dva góly, k tomu přidal i asistenci u branky Pavla Zachy a při další domácí výhře Bostonu 4:1 nad Detroitem byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Poprvé po výměně do Ottawy bodoval také kanonýr Dominik Kubalík, jenž gólem přispěl k výhře 5:2 nad Pittsburghem. Toronto i přes asistenci Davida Kämpfa podlehlo Nashvillu 2:3 v prodloužení.

Tomáš Plekanec v dresu Kladna

Ztráta pro Kladno i extraligu: Plekanec ze zdravotních důvodů ukončil kariéru

Hokejová extraliga přišla o jednu ze svých nejvýraznějších osobností. V rozeběhnuté sezoně se krátce před svými 41. narozeninami rozhodl ukončit bohatou profesionální kariéru kladenský kapitán a majitel tisícovky startů v NHL Tomáš Plekanec. Bývalý reprezentant chyběl v sestavě Rytířů už v posledních kolech a zdravotní problémy, které ho trápily, se nakonec ukázaly vážnější, než se původně čekalo. Legenda Kladna i Montrealu Canadiens proto pověsila brusle na hřebík.

Tomáš Plekanec v dresu Kladna

Ztráta pro Kladno i extraligu. Plekanec ze zdravotních důvodů ukončil kariéru

Hokejová extraliga přišla o jednu ze svých nejvýraznějších osobností. V rozeběhnuté sezoně se krátce před svými 41. narozeninami rozhodl ukončit bohatou profesionální kariéru kladenský kapitán a majitel tisícovky startů v NHL Tomáš Plekanec. Bývalý reprezentant chyběl v sestavě Rytířů už v posledních kolech a zdravotní problémy, které ho trápily, se nakonec ukázaly vážnější, než se původně čekalo. Legenda Kladna i Montrealu Canadiens proto pověsila brusle na hřebík.

Martin Nečas slaví další vstřelenou branku se svými spoluhráči.

Nečas pobláznil Carolinu. Trefili se také Pastrňák se svátečním střelcem Gudasem

Tak to byla pravá one man show. Český útočník Martin Nečas si doslova podmanil domácí duel proti Seattlu, kterému vstřelil hned dvě branky a rozhodl o vítězství Caroliny 3:2 v prodloužení. Čtyřiadvacetiletý kanonýr si navrch připsal i asistenci a byl tak vyhlášen první hvězdou utkání. Podobných ovací se dočkal také David Pastrňák, jehož trefa ale neodvrátila první porážku Bruins v letošní sezoně proti Ducks. V dresu vítězů naopak poprvé skóroval Radko Gudas, který dal v soutěži gól skoro po roce.

Martin Kaut naskočil do nové sezony až v devátém kole. Nastupuje na křídle v elitní formaci.

Někde v hlavě NHL stále mám. Teď ale chci titul s Pardubicemi, vyhlašuje Kaut

/ROZHOVOR/ Vysněná posila. Zná prostředí, je mu stále teprve čtyřiadvacet, prošel si zámořskou školou a už stačil reprezentovat na nejvyšší úrovni. Přesně takový kamínek chyběl do mozaiky HC Dynamo Pardubice. Na zádech nosí jmenovku Martin Kaut a nastupuje na křídle elitní útočné formace. Návrat na extraligový led v místě, kde ale působil v nelehkých dobách, se mu poněkud opozdil. Vinou nespecifikovaného zranění totiž nastoupil až v devátém utkání. A jako správný střelec si hned otevřel novou sezonu gólem. Od té doby se ale zadrhl. Na trefu v derby proti Hradci Králové může navázat v přímém souboji o první místo.

Martin Kaut naskočil do nové sezony až v devátém kole. Nastupuje na křídle v elitní formaci

Martin Kaut: NHL mám stále v hlavě. Teď chci ale s Pardubicemi získat titul

Zná prostředí, stále je mu teprve čtyřiadvacet, hrál v zámoří a má zkušenosti z reprezentace. Hráč pardubického Dynama Martin Kaut si zkrátka zaslouží označení vysněná posila. Jeho návrat na extraligový led se však vinou nespecifikovaného zranění zpozdil. Jako správný střelec své působení v nové sezoně zahájil gólem, poté se ale poněkud zadrhl… 

Kdo z bývalých hráčů Vítkovic trénuje v Novém Jičíně? Zprava Rostislav Olesz, David Květoň, Jakub Lev nebo Peter Trška?

Nový Jičín odpálí přestupovou bombu. S Ďábly trénuje olympijský medailista

Velkou přestupovou bombu má v plánu odpálit druholigový hokejový klub z Nového Jičína. S mužstvem Ďáblů se už dva týdny připravuje známý borec, který má ve své sbírce medaili z olympijských her a taky odehraných osm sezon v NHL. Kromě české extraligy, kde působil dlouho ve Vítkovicích si zahrál také ve Švýcarsku. 

Kdo z bývalých hráčů Vítkovic trénuje v Novém Jičíně? Zprava Rostislav Olesz, David Květoň, Jakub Lev nebo Peter Trška?

Nový Jičín odpálí přestupovou bombu. S Ďábly trénuje bývalá hvězda Vítkovic

Velkou přestupovou bombu má v plánu odpálit druholigový hokejový klub z Nového Jičína. S mužstvem Ďáblů se už dva týdny připravuje známý borec, který má ve své sbírce medaili z olympijských her a taky odehraných osm sezon v NHL. Kromě české extraligy, kde působil dlouho ve Vítkovicích si zahrál také ve Švýcarsku. 

Český útočník David Pastrňák

LA vidělo další Pastashow. Souboj krajanů ovládl Vejmelka, zazářil také Chytil

Sobotní program zámořské NHL nabídl hned 15 zápasů, ve kterých se slibně uvedli také čeští hokejisté. Kanonýr David Pastrňák se blýskl další trefou a třemi kanadskými body pomohl k výhře Bostonu na ledě Los Angeles 4:2. Gólmanský souboj krajanů zase ovládl Karel Vejmelka, jenž 32 zásahy dovedl Arizonu k vítězství 2:1 nad Anaheimem s Lukášem Dostálem. V dresu Rangers zaválel útočník Filip Chytil, gólově se prosadili také Radim Zohorna s Tomášem Hertlem.

Pavel Záleský (vpravo) v utkání proti Sosnové, které dal čtyři branky

Chtěl hrát hokej, zažil trénink Trpišovského. Teď Záleský střílí góly v Jestřebí

Pavel Záleský má za sebou zajímavou fotbalovou minulost. Hrával v Ústí nad Labem, Teplicích nebo Německu. „V jednom z mých posledních angažmá jsem měl za trenéra Jindřicha Trpišovského a ten vám ukáže, jak má trénování vypadat. To byla super zkušenost,“ přiznal 31letý fotbalista, který teď hraje za Jestřebí v okresním přeboru Libereckého kraje. V posledním utkání v Sosnové se trefil čtyřikrát.

Alexandr Ovečkin vede Washington jako kapitán už 14. sezonu v řadě

Putinův hrdina v krizi? Ovečkin se na startu NHL trápí, zájem klesá i mezi fandy

K překonání historického rekordu Waynea Gretzkého mu momentálně schází už jenom 73 branek. Stejně jako v uplynulých letech je tak střelecká forma ruského snajpra Alexandra Ovečkina mezi zámořskou elitou velkým tématem. Úvod letošní sezony NHL ovšem malinko naznačil, že kapitána Washingtonu rozhodně nečeká žádná procházka růžovým sadem.

Giorgio Estephan (uprostřed) v dresu Litvínova.

V Litvínově zářil, Finsko nevyšlo, teď Estephan zkusí nastartovat útok Hradce

Kanadský útočník Giorgio Estephan si znovu zahraje extraligu. Po rychlém angažmá ve Finsku ho dnes jako novou posilu představil Hradec Králové. Šestadvacetiletý hokejista v nejvyšší české soutěži naváže na úspěšné angažmá v Litvínově, kde strávil dva povedené ročníky. „Již delší dobu sháníme kvalitního centra a pevně věřím, že jsme ho našli právě v Giorgiovi,“ nechal se slyšet generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček. 

Milan Doudera

Už jsem potřeboval okysličit vzduch, říká Milan Doudera k přestupu do Motoru

Na jih Čech přišel zkušený obránce Milan Doudera po devíti sezonách v Třinci s mimořádnou vizitkou čtyřnásobného mistra republiky (a k tomu má navíc dvě extraligová stříbra). V roce 2016 si zahrál na mistrovství světa a od letošní sezony se stal jedním z lídrů defenzivy českobudějovického Banes Motoru. „Jsem v Budějovicích maximálně spokojený a věřím, že můžeme udělat úspěch,“ tvrdí.V pátek čeká jeho extraligový duel na Kladně, kde Doudera hokejově vyrůstal, v neděli přivítá v Budvar aréně lídra soutěže Pardubice.

Hrdina české dvacítky Jiří Kulich

Vystřílí si Kulich NHL? Fanoušci chtějí vidět českou kometu v dresu Sabres

O NHL si důrazně říkal už minulou sezonu, jenže šanci nedostal. Pár dnů před začátkem nového ročníku putoval Jiří Kulich z Buffala znovu jen na farmu do Rochesteru. V kabině Americans ale podle všeho moc času nestráví. Český talent může co nevidět čekat telefon od kouče momentálně zoufalých Sabres, aby se hlásil v hlavním týmu.