Kreativ

ŠTÍTEK: NHL

Strach o Tima Söderlunda. Švédského útočníka odváželi v pondělním utkání proti Pardubicím na nosítkách.

Hříšník Houdek? Byla to vražda, tvrdí Nedorost. Valábik: Nešel primárně po hlavě

Hodně nepříjemný moment nabídl pondělní duel hokejistů Plzně a pardubického Dynama. Hostující obránce Michal Houdek v něm tvrdě sestřelil svého bývalého spoluhráče Tima Söderlunda, který musel být okamžitě převezen do nemocnice. Od disciplinární komise pak rázný bek vyfasoval nejvyšší možný trest – stopku na 10 utkání. A v domácím hokejovém rybníčku se rozjela obrovská diskuse. Je tento postih adekvátní? Také o tom se rozpovídali vzácní hosté v dalším díle show Bomby na ledu.

Vynikající obránce slaví 50. narozeniny.

Na oslavence Špačka nezapomněli ani představitelé Rokycan

Nikoliv na dny nebo týdny, ale spíše na měsíce má rozplánovanou oslavu 50. narozenin vynikající hokejový obránce Jaroslav Špaček. Patriot Rokycan, neboť tu dělal první hokejové krůčky a ani v profesionální kariéře nezapomněl, kde zapustil kořeny.

Hokejová extraliga, Kladno (v modrém) hostilo Liberec. Útočí Zdeněk Nedvěd

Splněný sen a dobrá zkušenost, usmíval se nejmladší ze slavné dynastie Nedvědů

Kladenská sestava a v ní Zdeněk Nedvěd? Ne, to nejsou slavná sedmdesátá léta, kdy Kladno bralo mistrovské tituly, nebo přelom století, kdy pořád patřilo k tradičním účastníkům nejvyšší soutěže. Teď se klub topí problémech. Nejen ve dlouhé sérii proher, ale i personální nouzi, kdy po zápase s Vítkovicemi dostali trest hned čtyři Kladeňáci. Proto v útoku dostal prostor Zdeněk Nedvěd nejmladší, jehož dědeček pomohl Kladnu ke čtyřem titulům a tatínek si zahrál i NHL. Pro Kladno je to tak první dynastie, ze které za první tým nastoupily už tři generace.

Obránce Vancouveru Canucks Filip Hronek slaví branku se svými spoluhráči.

Hronek a Pastrňák si v NHL připsali dva body. Boston velebil jubileum kapitána

Český obránce Filip Hronek přispěl v NHL dvěma přihrávkami k výhře hokejistů Vancouveru 4:2 v Chicagu. Porážku od lídra soutěže neodvrátil ani Petr Mrázek, který kryl 34 z celkových 38 střel. Dvě asistence si připsal i David Pastrňák, ale neuspěl ve třetím kole rozstřelu a s Bostonem podlehl doma Tampě Bay 2:3 po nájezdech. V úterním programu zazářil především Connor McDavid, který šesti přihrávkami režíroval kanonádu Edmontonu 8:4 nad Detroitem.

Hokejisté Poruby se vracejí do zrekonstruované RT Torax Areny. Slavnostního znovuotevření se zúčastnil s porubskými hokejisty také primátor Ostravy Jan Dohnal.

OBRAZEM: Poruba je doma v novém, plocha jako v NHL. Co novinky a cena?

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Hokejisté Poruby, kteří vedou s velkým náskokem tabulku Chance ligy, se po dlouhých měsících vracejí z kravařského azylu do nově zrekonstruované domovské RT Torax Areny, kde sehrají první zápas ve středu 14. února od 18 hodin proti rezervě Pardubic.

Ruská hokejová reprezentace.

Zákaz zatím platí. Rusové se na scénu nevrátí, Bělorusko přijde i o olympiádu

Mezinárodní hokejová federace IIHF nepustí zpět do svých soutěží reprezentační týmy ani kluby Ruska a Běloruska. Oběma zemím prodloužila dosavadní zákaz startů na světových akcích i pro další sezonu 2024/25, Bělorusko tak přijde i o účast v olympijské kvalifikaci, kde ho nahradí Maďarsko. IIHF o tomto rozhodnutí informovala na svém oficiálním webu.

Jaroslav Špaček s mistrovským pohárem.

Šampion Špaček slavil padesátiny

Někdejší hokejový obránce Jaroslav Špaček, později trenér, který si bohatou hráčskou kariéru vyšperkoval mj. olympijským zlatem z Nagana, třemi tituly mistra světa a ve slavné NHL včetně play-off odkroutil 941 zápasů, oslavil v neděli padesáté narozeniny.

David Rittich v brance Los Angeles

Češi v NHL: Rittich vychytal po třech letech nulu, Pastrňák vyšel naprázdno

David Rittich zastavil všech 26 střel Edmontonu, dovedl hokejisty Los Angeles k výhře 4:0 a připsal si v NHL čisté konto po téměř třech letech. Jihlavský rodák je po Petru Mrázkovi a Karlu Vejmelkovi třetím českým gólmanem, který v aktuální sezoně vychytal nulu. Vítek Vaněček inkasoval až v prodloužení, ve kterém jej překonal Sebastian Aho z dorážky střely Martina Nečase a zařídil Carolině výhru 1:0 nad New Jersey. Filip Hronek vstřelil gól a u dalších dvou asistoval, ale neodvrátil prohru Vancouveru 3:4 v prodloužení na ledě Detroitu.

HC Baník Sokolov. Ilustrační foto.

Baník a střídavé starty: Možnosti nasazení hráčů v dresu Sokolova v Chance lize

Poslední lednový den byl vždy uzávěrkou přestupů v českých hokejových soutěžích. V sokolovském Baníku tentokrát v tomto směru, stejně jako letos ve většině týmů, panoval klid. Žádný příchod, žádný odchod. Zatímco extraliga na poslední chvíli zažila několik zajímavých přesunů, o patro níže, v Chance lize, panoval poměrně klid.

Filip Přikryl

V kavárně vypínám hlavu, chválí si svůj koníček útočník Motoru Filip Přikryl

Plzeňský rodák Filip Přikryl (22 let) navazuje na svého o šest let staršího bratra Romana, který zanechal v Motoru velmi dobrou stopu. Jeho mladší sourozenec působí na jihu Čech druhou sezonu, jako jeden ze tří hráčů nevynechal v letošním extraligovém ročníku ani jeden zápas a jeho pozice v týmu je stále silnější.Nejvyšší hokejová soutěž nyní ctí reprezentační přestávku, po jejím skončení čeká Jihočechy atraktivní domácí retro zápas proti Kometě Brno (17:30).

Brankář Vítkovic Lukáš Klimeš.

Zkusím ještě rok. Klimeš o cestě z druhé ligy do Vítkovic: Stále mi to nedochází

/ROZHOVOR/ Hokejový život je vrtkavý. Své o tom ví i Lukáš Klimeš. Brankář Vítkovic byl ve fázi kariéry, kdy měl možná blíže k amatérovi, než profesionálnímu sportu, a říkal si, zda má smysl si dělat naděje a pokračovat. Jenže pak přišel zlom v Přerově. „Za to jsem vděčný. Myslím si, že není mnoho gólmanů, kteří by se z druhé ligy prokousali až takhle nahoru,“ říká pro Deník.

Buldoci Stříbro B - Rudé Rozety (hráči ve světlých dresech).

Rudé Rozety postoupily do semifinále. Ještě teď mám radost, říká Válek

Hokejový tým Rudých Rozet vyhrál proti mužstvu Buldoci Stříbro B rozhodující třetí utkání čtvrtfinále play-off Stříbrské NHL 4:1 a poprvé ve své historii postoupil do semifinále. V něm se střetnou s týmem Ufoni, což jsou, stejně jako hráči Rudých Rozet, motokrosoví závodníci. Soutěž neregistrovaných hokejistů se hraje na otevřeném stadionu ve Stříbře.

Král fandění Cameron Hughes zavítal do Prahy.

ANKETA: Hughes rozdělil fanoušky hokeje. Patří podobná zábava na české stadiony?

Na zahraničních sportovních akcích je to už vcelku běžná věc, v Česku šlo ovšem o novinku. Profesionální fanoušek Cameron Hughes v neděli předvedl svoji show na extraligovém zápase mezi Spartou a Kladnem a v naplněné O2 areně si vysloužil bouřlivé ovace. Ne všichni to ale vidí stejně. Jeho vystoupení na sociálních sítích rozdělilo hokejové fanoušky na dva tábory – jedni podobnou zábavu chválí, zatímco druzí ji odsuzují, že se na naše stadiony nehodí.

Král fandění Cameron Hughes zavítal do Prahy.

Patří taková zábava na české stadiony? Hughes rozdělil fanoušky hokeje

/ANKETA/ Na zahraničních sportovních akcích je to už vcelku běžná věc, v Česku šlo ovšem o novinku. Profesionální fanoušek Cameron Hughes v neděli předvedl svoji show na extraligovém zápase mezi Spartou a Kladnem a v naplněné O2 areně si vysloužil bouřlivé ovace. Ne všichni to ale vidí stejně. Jeho vystoupení na sociálních sítích rozdělilo hokejové fanoušky na dva tábory – jedni podobnou zábavu chválí, zatímco druzí ji odsuzují, že se na naše stadiony nehodí.

Hokejisté Olomouce mohli se svými fanoušky slavit výhru nad lídrem tabulky z Pardubic. Jan Bambula

Navrátil ani Sirota. Bambula překvapením v repre: Vytvoří akci z ničeho

Rozhodně nepatří mezi nejproduktivnější útočníky extraligy, i v týmu Olomouce byste našli pětici hráčů, kteří zatím nastřádali v této sezoně více kanadských bodů. Přesto útočník Jan Bambula zaujal reprezentační trenéry a na Beijer Hockey Games může přidat další starty v národním týmu.

Hokejisté brněnské Komety odehráli v neděli poslední utkání před reprezentační pauzou s Mladou Boleslaví. Připomeňte si ho v galerii.

Meixner: Kometa má na úspěch. Frk nechybí, ale Holíkovi bych dal šanci

Kouč hokejové Komety Jaroslav Modrý vyhlášený nejlepším trenérem extraligy za měsíc leden a brněnský útočník Jakub Flek nejlepším hráčem prvního kalendářního měsíce?  Jasný důkaz o tom, jak úspěšné týdny za sebou mají hokejisté Komety. Chcete další? Za posledních deset kol nenasbíral v české nejvyšší soutěži žádný jiný tým víc bodů, než právě brněnský. Z deseti duelů osm vyhrál a jen dva prohrál, celkem nakupil čtyřiadvacet ze třiceti možných bodů.

Hokejista David Jiříček.

VIDEO: Jiříček válí! K výhře nad Chicagem přispěl hattrickem a asistencí

Dvacetiletý obránce David Jiříček, odchovanec klatovského hokeje, prožil o víkendu jeden z nejlepších zápasů ve své stále ještě začínající zámořské kariéře. Vytáhlý borec Columbusu Blue Jackets, který letos docela pravidelně pendluje mezi hlavním týmem a farmářským Clevelandem, byl výraznou postavou při výhře Monsters v AHL nad Chicagem Wolves.

Český talentovaný zadák David Jiříček vstřelil v NHL premiérovou branku.

Češi v zámoří váleli. Jiříček nasázel hattrick, Čajan vynuloval chicagský útok

/VIDEO/ Skvělé představení mají za sebou čeští hokejisté v dresu Clevelandu v zámořské AHL. David Jiříček si proti Chicagu připsal premiérový hattrick v soutěži. ke kterému přidal ještě jednu asistenci. Blýskl se i gólman Pavel Čajan, který za svá záda nepustil ani jednu z třiatřiceti střel. Cleveland vyhrál vysoko 9:0 a oba čeští hokejisté byli vyhlášeni hvězdami zápasu. 

Rytíři Vlašim zválcovali v derby Benešov 12:4

Dva hattricky i demolice v derby. Rytíři zpráskali Lvy dvanácti góly

V jednoznačnou záležitost se proměnilo hokejové derby mezi Vlašimí a Benešovem v krajské lize. Oba týmy bojovaly ještě o play-off. Domácí potřebovali k jistotě bod, hosté vyhrát. Rytíři jim ale zničili veškeré naděje už po první třetině. Zápas nakonec jasně ovládli 12:4. Bauer s Kratochvílem zaznamenali hattrick. Závěr připomínal exhibici připomínající utkání hvězd ve slavné NHL.

Český útočník David Pastrňák v Utkání hvězd NHL.

Čeští hokejisté zářili v Utkání hvězd NHL. Pastrňák si poté rýpl i do Toronta

Zámořská NHL si užila další výjimečný večer v rámci tradičního All-Star víkendu, který letos hostilo kanadské Toronto. Do finále Utkání hvězd se dokonce probojovali i čeští útočníci David Pastrňák s Tomášem Hertlem, ani jejich gólové příspěvky však nestačily týmu kapitána Connora McDavida k celkovému vítězství. Z toho se nakonec radoval „domácí“ výběr amerického kanonýra Austona Matthewse.

Český útočník David Pastrňák.

Soutěže hvězd NHL ovládl milionář McDavid. Vypískaný Pastrňák líbal dres Bostonu

V kanadském Torontu odstartovala každoroční show NHL známá pod svým názvem All-Star víkend. Vítězem dovednostních soutěží na Utkání hvězd zámořské soutěže se stal Connor McDavid z Edmontonu, který si odnesl štědrou prémii v hodnotě jednoho milionu dolarů. Oceněn byl rovněž brankář Alexandar Georgijev, jenž získal pro změnu šek na sto tisíc dolarů. Bostonský kanonýr David Pastrňák skončil mezi dvanácti hokejisty na děleném devátém místě.

Čeští hokejisté nastoupili proti Lotyšsku i s Davidem Pastrňákem, který se hned gólově prosadil.

Olympiáda se znovu dočká hráčů z NHL. Chybět nebudou už v Itálii

Hokejisté z NHL se po dvanácti letech a dvou vynechaných turnajích vrátí na olympijské hry, na kterých budou hrát nejen v Miláně 2026, ale i v roce 2030. Dlouhodobou dohodu dnes na Utkání hvězd v Torontu oznámili komisionář NHL Gary Bettman a prezident Mezinárodní hokejové federace (IIHF) Luc Tardif. NHL zároveň potvrdila, že v roce 2025 uspořádá turnaj čtyř zemí bez účasti Česka, na němž se představí výběry USA, Kanady, Švédska a Finska složené z hráčů NHL.

Čerstvá posila pražské Sparty Zack Kassian.

Sparta vypustí kanadského rváče. Kassian? Kvalita, ale i otazníky, tvrdí legendy

Konec přestupového období v nejvyšší domácí soutěži vypadal tak trochu jako divoká jízda na horské dráze. Zejména poslední lednový den dal generálním manažerům extraligových klubů pořádně zabrat, přestože ta nejžhavější posila byla fanouškům představena už v neděli. Řeč je samozřejmě o vyhlášeném kanadském tvrďákovi Zacku Kassianovi, který se minimálně do konce sezony upsal pražské Spartě. Bude však tento bývalý parťák hvězdného Connora McDavida v bojích o titul opravdu přínosem?

Patnáctý ročník dobročinné akce Sparta vzdává hold.

Sparťanský hold překonal vlastní rekord, vybralo se přes 1,6 milionu korun

Hokejisté Sparty za sebou mají už patnáctý ročník dobročinné akce Sparta vzdává hold, v rámci nějž vybrali pro složky integrovaného záchranného systému a Armády České republiky rekordní částku 1 652 421 korun. Pražský klub letos děkoval především záchranářům, ale také dispečerům na tísňových linkách a ve speciálních dresech porazil jak Třinec, tak Liberec. Peníze se vybíraly jak za zmiňované dresy, tak za speciální zážitky na serveru Donio.cz.

Hlavní trenér národního týmu Radim Rulík.

Účast na MS v Praze přislíbili Pastrňák i Zacha. Návrat veterána a bratři Kašovi

Na šampionát v Praze by v případě předčasného konce sezony v NHL dorazili všichni oslovení zámořští hráči, včetně Davida Pastrňáka a Pavla Zachy z Bostonu. „Jejich postoj je pozitivní," prozradil generální manažer národního týmu Petr Nedvěd. Po šesti letech se vrací do reprezentace zkušený kanonýr Martin Růžička z Třince. Kouč Radim Rulík povolal na Švédské hry i bratrskou dvojici Ondřeje a Davida Kašovy z Litvínova. 

Jan Rutta ze San Jose Sharks slaví gól se svými spoluhráči.

VIDEO: Že jsou góly do prázdné branky dost nudné? Rutta všechny vyvedl z omylu

Za vlastní brankou nabral puk na čepel a z otočky trefil přes celé kluziště opuštěnou klec. Jan Rutta se v NHL postaral o docela nevšední gól. Spektakulární trefou stvrdil český obránce výhru San Jose 2:0 nad Seattlem. Rutta tak zastoupil hvězdného krajana a parťáka Tomáše Hertla, který laboruje se zraněním v dolní části těla.

Buldoci Stříbro B - Rudé Rozety (hráči ve světlých dresech).

FOTO, VIDEO: Rudé Rozety začaly play-off prohrou s Buldoky Stříbro B

Rudým Rozetám se nepovedl první zápas čtvrtfinále play-off hokejové Stříbrské NHL proti týmu Buldoci Stříbro B, s nímž prohrály 0:3. Druhý zápas se hraje v pondělí v 18.30 hodin opět ve Stříbře. Pokud Rudé Rozety, jejichž mužstvo tvoří hlavně motokrosaři z Tachovska, za týden nevyhrají, skončí pro ně hokejová sezona.

Prezident příbramského klubu Petr Vinš.

Hlava utkání hvězd Vinš: Kdo přišel, nenudil se. Méně diváků? Minus, ne průšvih

Druhá hokejová liga má za sebou premiérové utkání hvězd, které se odehrálo v Příbrami. Jedním z hlavních iniciátorů a propagátorů celé akce byl i prezident tamějšího klubu a zároveň čelní představitel Asociace druholigových klubů Petr Vinš. Akce se na poměry třetí nejvyšší soutěže podle jeho slov povedla. Sám pak uznal, že jediným mínusem byl nakonec nižší počet diváků a poloprázdný stadion.

Rokiten Masters TOP8 – billiard-hockey šprtec.

Stolní hokej: Matyáš Vaníček byl třetí v Masters TOP 8

Úspěšnou sezónu 2023 zakončili mostečtí billiard-hockeyisté v Moravském Krumlově. V místním hotelu Rokiten se zde konal tradiční a prestižní turnaj Masters TOP8. Mezi nejlepších osm hráčů turnajů jednotlivců se tentokrát z Mostu probojovala hned čtveřice.

Zack Kassian, nová posila hokejové Sparty.

Přestupová bomba! Do Sparty přichází Zack Kassian, parťák a ochránce McDavida

/VIDEO/ Uzávěrka přestupů se blíží a Sparta se do bojů o mistrovský titul posílila o hráče, jaký nemá v tuzemském hokejovém prostředí obdoby. Rudý dres s velkým písmenem "S" na hrudi totiž bude do konce sezony oblékat kanadský útočník Zack Kassian. Ten v minulé sezoně završil svou kariéru v NHL, kde odehrál téměř 700 zápasů a dlouho působil jako křídlo a také ochránce jednoho z nejlepších hráčů součanosti, Connora McDavida.

Český útočník Filip Chytil prožívá v dresu New Yorku Rangers slibný rozjezd sezony NHL.

Komplikace nejen pro nároďák. Talent Chytil už si letos nezahraje, přijde i o MS

Z New Yorku dorazila v neděli večer velice nepříjemná zpráva. Český hokejista Filip Chytil už do probíhajícího ročníku NHL nenaskočí, jelikož dle zástupců Rangers se nedokázal plně zotavit po zranění. Čtyřiadvacetiletý šikovný centr byl mimo hru od loňského listopadu, kdy pravděpodobně utrpěl závažný otřes mozku. Rodák z Kroměříže se sice v uplynulém týdnu vrátil do přípravy s týmem, nicméně při pátečním rozbruslení mu z ledu museli pomáhat spoluhráči.

Gólman David Rittich v pátečním utkání proti Coloradu, ve kterém od druhé třetiny nahradil jedničku Kings Cama Talbota.

Spokojený gólman. Rittich dostává šanci v Kings a užívá si konečně teplé podnebí

Vrátil se zpět. Na úvod letošní sezóny byl gólman David Rittich odeslán z týmu NHL Los Angeles Kings do farmářského Ontario Reign. Zde byl hodně vytížen a v prosinci si jej kouč Todd McLellan vytáhl zpět. Od té doby nastoupil do devíti zápasů a drží si velmi dobrá čísla. „Jsem ohromně rád, že jsem zase nahoře,“ netajil v exkluzivním rozhovoru pro Deník jihlavský rodák.

Gólman David Rittich v pátečním utkání proti Coloradu, ve kterém od druhé třetiny nahradil jedničku Kings Cama Talbota.

Spokojený gólman. Rittich dostává šanci v Kings a užívá si konečně teplé podnebí

Vrátil se zpět. Na úvod letošní sezóny byl gólman David Rittich odeslán z týmu NHL Los Angeles Kings do farmářského Ontario Reign. Zde byl hodně vytížen a v prosinci si jej kouč Todd McLellan vytáhl zpět. Od té doby nastoupil do devíti zápasů a drží si velmi dobrá čísla. „Jsem ohromně rád, že jsem zase nahoře,“ netajil v exkluzivním rozhovoru pro Deník jihlavský rodák.

Mezi osobnostmi, které jsou pochovány na zlínském Lesním hřbitově je i hokejista Karel Rachůnek.

Fasovali po mrtvých. Rus z NHL hrál s hokejkou Rachůnka, který tragicky zahynul

Z jeho vyprávění běhá mráz po zádech. Ruský hokejista Ilja Ljubuškin z Anaheimu má i po téměř čtrnácti letech stále živé vzpomínky na leteckou tragédii, při které zemřeli hokejisté klubu KHL Lokomotiv Jaroslavl. O život tenkrát přišli i tři Češi Jan Marek, Josef Vašíček a Karel Rachůnek. „Když jsem byl malý, Rachůnek byl můj idol. Po tom, co zemřel, hrál jsem s jeho hokejkou,“ prozradil hvězdný obránce z NHL.

Juan Antonio Samaranch zemřel v Barceloně ve věku 89 let.

Slavné persony na kladenském stadionu: Raketa, Orr i šéf olympijského výboru

Slavných hokejistů jezdilo a chodilo po stařičkém zimním stadionu v Kladně mraky, místní klub se pyšní snad největším počtem hvězd, které pro československý a potažmo český hokej vychoval. Včetně hvězdy nejzářivější, Jaromíra Jágra. Nicméně do útrob betonového kolosu nakoukly v minulosti i slavné osobnosti ze zahraničí. Právě ty nás zajímaly nejvíc, skutečně jich sem přijelo dost.

Jiří Bubla

Legendární obránce Bubla má za sebou 11 operací. Zamiloval si golf, rád vaří

S novináři se nikdy moc nevybavoval, rozhovorů s ním tak na internetu i v archivech najdete pramálo. Hokejový obránce Jiří Bubla byl totiž vždy skromným chlapíkem, zpravidla zástupcům sedmé velmoci říkal „možná příště". Třikrát vyhrál mistrovství světa, zahrál si slavnou NHL a v dresu Litvínova vytvořil nerozlučnou dvojici s Ivanem Hlinkou. „Šéf" by své 74. narozeniny oslavil v pátek, Bubla je má v kalendáři o den později.

Jiří Bubla

Legendární obránce Bubla má za sebou 11 operací. Zamiloval si golf, rád vaří

S novináři se nikdy moc nevybavoval, rozhovorů s ním tak na internetu i v archivech najdete pramálo. Hokejový obránce Jiří Bubla byl totiž vždy skromným chlapíkem, zpravidla zástupcům sedmé velmoci říkal „možná příště". Třikrát vyhrál mistrovství světa, zahrál si slavnou NHL a v dresu Litvínova vytvořil nerozlučnou dvojici s Ivanem Hlinkou. „Šéf" by své 74. narozeniny oslavil v pátek, Bubla je má v kalendáři o den později.

Václav Varaďa

Jako hráč si to nedokážu představit, říká Vlasák o údajné vzpouře proti Varaďovi

Zatímco začátek nového kalendářního roku patřil zejména medailovým úspěchům českých mládežnických reprezentací, v posledních dnech nejvíce rezonuje domácím hokejovým prostředím šokující vyhazov trenéra Václava Varadi ze střídačky pardubického Dynama. Podobně jako zvláštní postoj bosse Petra Dědka k celému incidentu. Je opravdu možné, že by za náhlým koncem uznávaného kouče stála vzpoura kabiny? Toto žhavé téma se stalo předmětem diskuse v dalším díle show Bomby na ledu.

Týden hokeje - HC Baník Sokolov 2024.

Týden hokeje v Sokolově se vydařil, na zimní stadion dorazilo 31 nových dětí

/FOTOGALERIE/ Jako již tradičně, i letos se HC Baník Sokolov zapojil do náborové akce v rámci Týdne hokeje. Cestu na zimní stadion si našlo více než třicet dětí, z toho se do projektu Českého hokeje zaregistrovalo 26 dětí. Náborová činnost v klubu probíhá celoročně. Navíc začátkem října se v Sokolově již jedna náborová akce uskutečnila, kdy do klubu dorazila téměř třicítka zájemců o hokej. Velkým potěšením pak bylo, že velká část těchto dětí v klubu zůstala. Vzhledem k této činnosti tak byla velmi příjemným překvapením účast dalších 31 dětí na akci v rámci Týdne hokeje.

Kapitán hokejistů Slavie Tomáš Knotek.

Pořád žijeme, snad jsme se z nejhoršího dostali, doufá kapitán Slavie Knotek

Doslova o přežití bojují v první lize hokejisté pražské Slavie. V pondělním kole přivítali na svém ledě v tabulce druhý Vsetín. Na ledě ale nebylo poznat, kdo hraje na špici a kdo se snaží zachránit sezonu. Pražané vyhráli 3:0 a svůj podíl na tom měl i kapitán týmu Tomáš Knotek, který v první třetině nastřelil břevno a ve druhé pak zařídil vedení 2:0. „Je jedno, jestli je to Vsetín nebo Kolín. Každá výhra nám hrozně pomůže se sebevědomím,“ ví Knotek.

David Pastrňák

Začínal na bruslích pro holky. Teď je z Pastrňáka dobrodinec i módní guru

S třiceti góly je průběžně třetím nejlepším střelcem NHL, s 66 body třetím nejproduktivnějším hráčem. Těžko říct, jak to David Pastrňák vlastně dělá, ale tahoun Bostonu se v kariéře posouvá dál a dál. Nejenže září ve statistikách, ale dozrál v komplexního lídra. Přečtěte si, co všechno jste (možná) nevěděli o české hokejové superhvězdě. 

Richard Pánik si se spoluhráči užil děkovačku po vítězném zápase proti Třinci.

Pánik se dočkal vřelého přivítání. Fanoušci ho ocenili při děkovačce i na sítích

Další z NHL do party. Richard Pánik je po Martinu Kautovi a Liboru Hájkovi třetí letošní posilou Dynama Pardubice. Všechny tyhle pány pak spojuje fakt, že mají za sebou zkušenosti z nejprestižnější hokejové soutěže na světě. Právě první jmenovaný se vůbec poprvé po trejdu z Třince představil před domácími fanoušky. Ti mu po vítězství 5:3 věnovali potlesk i slova chvály za předvedený výkon.