Kreativ

ŠTÍTEK: NHL

Útočník hokejové Sparty Roman Horák.

Domácí MS? Je to lákadlo, ale nejdřív chci titul, říká lídr Sparty Horák

V posledních dvou sezonách byli jedním z hlavních favoritů na extraligový titul, poprvé ale padli ve finále s Třincem a podruhé se s play-off rozloučili už ve čtvrtfinále, kdy je opět vyřadili Oceláři. Čekání hokejové Sparty na mistrovský titul tak trvá už dlouhých sedmnáct let. Pražané však před letošními vyřazovacími boji přidali do své sestavy centimetry a kilogramy. I proto Roman Horák věří v úspěch.

Tomáš Plekanec se vrátí do reprezentačního dresu při utkání veteránů Česka s Německem v Kladně.

Nový přivábil do Kladna české i německé hvězdy. Hlavní je Plekanec

Legendární hráč hokejového Kladna Milan Nový opět přivádí hvězdy na zimní stadion v Kladně. Veteránská reprezentace v čele s hvězdným Tomášem Plekancem tady pod organizační taktovkou nejlepšího střelce českého historie odehraje přátelský zápas s výběrem Německa v sobotu 16. března od 17 hodin.

Tomáš Plekanec se vrátí do reprezentačního dresu při utkání veteránů Česka s Německem v Kladně.

Nový přivábil do Kladna české i německé hvězdy. Hlavní je Plekanec

Legendární hráč hokejového Kladna Milan Nový opět přivádí hvězdy na zimní stadion v Kladně. Veteránská reprezentace v čele s hvězdným Tomášem Plekancem tady pod organizační taktovkou nejlepšího střelce českého historie odehraje přátelský zápas s výběrem Německa v sobotu 16. března od 17 hodin.

Gólman Banes Motoru Dominik Hrachovina.

V brance to začíná bolet čím dál tím víc, říká gólman Motoru Dominik Hrachovina

V srpnu oslaví třicáté narozeniny a již třetí sezonu hájí branku hokejistů Banes Motoru. Brněnský rodák a dvojnásobný mistr Finska v dresu Tappary Tampere Dominik Hrachovina na jihu Čech zakořenil. Před dvěma roky se výrazně podepsal pod českobudějovický extraligový bronz, v letošní sezoně měl velký podíl na postupu svého týmu v předkole play off 3:0 přes Karlovy Vary.

Český útočník Ondřej Palát slaví s New Jersey.

NHL se vrací do Prahy. Palátovi z New Jersey se splní velké přání

Po dvou letech se v Praze znovu představí nejslavnější hokejová soutěž světa. V zápasech NHL se v české metropoli už letos 4. a 5. října představí hokejisté Buffala Sabres a New Jersey Devils. Čeští fanoušci tak můžou na vlastní oči vidět hned několik českých hráčů v četně Ondřeje Paláta, který už dvakrát zvedl nad hlavu Stanley Cup pro vítěze celé soutěže.

Sportovní manažer a asistent trenérů Tomáš Vlasák.

Sportovní manažer Vlasák po konci v Plzni zamíří do Bruslařského klubu

Tomáš Vlasák, který k 30. dubnu skončí po devíti letech jako sportovní manažer hokejistů Plzně, by měl od nové sezony zastávat stejnou pozici v Bruslařském klubu Mladá Boleslav. Chystaný příchod bývalého vynikajícího útočníka a trojnásobného mistra světa potvrdil ve vysílání Rádia MB generální manažer Mladé Boleslavi Jan Tůma.

Brankář Litvínova Matej Tomek

Litvínovská pomsta? Tomek na Kometu umí, Severočechům hapruje obrana

Patrně největší překvapení základní části tohoto ročníku číhá ve čtvrtfinále play-off na hokejisty Komety. Ti svou čtvrtfinálovou sérii zahájí v neděli na domácím ledě s Litvínovem, který se meziročně zlepšil v základní části o šest pozic a skončil pátý. V předkole pak přemohl Plzeň 3:0 na zápasy. Deník Rovnost srovnal sílu obou soupeřů na jednotlivých postech.

Brankář Litvínova Matej Tomek

Litvínovská pomsta? Tomek na Kometu umí, Severočechům hapruje obrana

Patrně největší překvapení základní části tohoto ročníku číhá ve čtvrtfinále play-off na hokejisty Komety. Ti svou čtvrtfinálovou sérii zahájí v neděli na domácím ledě s Litvínovem, který se meziročně zlepšil v základní části o šest pozic a skončil pátý. V předkole pak přemohl Plzeň 3:0 na zápasy. Deník Rovnost srovnal sílu obou soupeřů na jednotlivých postech.

Ojedinělá akce NHL Den s hokejem přilákala na zimní stadion i do sportovní haly Mír v Táboře tisíce příznivců z jihu Čech, ale i z dalších částí republiky.

Hvězdy zářily u Jordánu. NHL Den hokeje nadchl Tábor

/FOTOGALERIE/ Druhá březnová sobota oblékla Tábor do svátečního a mimořádně slušivého hokejového dresu. Ojedinělá akce NHL Den s hokejem přilákala na zimní stadion i do sportovní haly Mír tisíce příznivců z jihu Čech, ale i z dalších částí republiky. A rozhodně je dokázala nadchnout…!  

První finále v Kadani a elektrizující atmosféra 1 843 fanoušků.

Kadaň šílí hokejem! Klub je mistrem krajské ligy, hnalo ho dva tisíce lidí

Kadaň zažívá hokejový boom! V sobotu večer se místní klub stal mistrem krajské ligy, když ve dvou zápasech dokázal přetlačit soka z Bíliny. Kadaňské hnaly stovky lidí, kteří dorazili výjezdovými busy, které jim klub zařídil. V prvním finálovém zápase před týdnem doma jich přišlo 1 843, viděli výhru 7:3. Neskutečné na nejnižší hokejovou soutěž! Hráče při odchodu do šaten obklopovali fanoušci jak v nablýskané NHL.

Tomáš Hertl se v dresu San Jose Sharks raduje ze vstřelení gólu

Moc jsem neváhal, říká Hertl o Vegas. V San Jose to bylo fajn, ale chce vítězit

V San Jose Sharks strávil tolik sezon, že už se pomalu stal součástí žraločího inventáře. Jenže nic netrvá věčně. Hokejový útočník Tomáš Hertl poprvé za svou kariéru v NHL mění dres, bude hrát za obhájce Stanley Cupu Vegas Golden Knights. „Nakonec jsou všichni rádi, že se to povedlo,“ okomentoval český forvard nečekaný trejd.

Čeští útočníci Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha (v pozadí)

Česká legie v Bostonu řádí. Pastrňák překonal další hranici, Zacha chytil slinu

Čeští hokejisté ve službách Bostonu se před začátkem vyřazovacích bojů ladí do obrovské formy. Kanonýr David Pastrňák už počtvrté v kariéře pokořil v zámořské NHL hranici 40 vstřelených branek a vysokou výhru Bruins 5:1 nad Pittsburghem navíc okořenil i jednou asistencí. Hned dvakrát se prosadil Pavel Zacha, který si v utkání připsal hned tři kanadské body. Gólem se blýskl rovněž útočník Martin Nečas, jehož 20. trefa v sezoně přispěla k vítězství Caroliny na ledě New Jersey 4:2.

Tomáš Hertl v dresu San Jose Sharks

Slzy se draly do očí. Žralokům se bude po Hertlovi stýskat, přejí mu Stanley Cup

Jedenáct sezon, skoro 800 zápasů, přes 500 kanadských bodů a spousta úsměvů a zábavy. Tomáš Hertl za sebou v organizaci San Jose Sharks zanechává vzpomínku, kterou nelze jen tak vyčíslit pomocí statistických ukazatelů. Výjimečnost českého útočníka vystihuje i to, jak se za uplynulou dekádu stal oblíbencem fanoušků a celé místní komunity.

Tomáš Hertl se raduje z gólu

Překvapení v NHL. Hertl poprvé mění působiště, přesouvá se do Vegas

Tomáš Hertl mění poprvé během své kariéry působiště v NHL. Český útočník se postaral o pořádné překvapení, když dres San Jose Sharks mění za ten, který má na své hrudi znak obhájce Stanley Cupu Vegas Golden Knights. Zatímco San Jose téměř určitě nepostoupí do vyřazovacích bojů, Vegas ve hře stále je, a tak i šance na to, že by posílil český národní tým na domácím mistrovství světa, rapidně klesají. Jako první s informací o Hertlově přesunu přišla kanadská televizní stanice TSN.

David Pastrňák (uprostřed) slaví se spoluhráči svůj tříbrankový úspěch proti Coloradu.

Pastrňák pálil a Boston opět sestřelil Toronto. Kubalík zase ukončil gólový půst

Kanonýr David Pastrňák pomohl v NHL hokejistům Bostonu svým 39. gólem sezony k další výhře 4:1 nad Torontem. Vítězství podpořil jednou přihrávkou také krajan Pavel Zacha. New Jersey zase porazilo St. Louis 4:1 i díky dvěma asistencím Ondřeje Paláta, který byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Po dvou měsících se střelecky prosadil Dominik Kubalík, jenž přispěl Ottawě k zisku bodu na ledě Los Angeles. A dařilo se i Martinu Nečasovi s nahrávkou při výhře Caroliny 4:1 nad Montrealem.

David Routa vstřelil v Karlových Varech svůj první extraligový gól.

V univerzitní lize jsem se našel, říká Routa. Proč skončil s profi hokejem?

Do extraligy poprvé nakoukl ještě před dvacátými narozeninami, ve svém čtvrtém zápase za Kladno mezi elitou zapsal svůj první gól, ale krátce nato přišla tvrdá rána. David Routa si zranil koleno a na dlouhou dobu vypadl z hokeje. Návrat mezi profíky poté nešel podle představ, a tak se dvaadvacetiletý útočník rozhodl pro jinou cestu – studuje na České zemědělské univerzitě a svůj milovaný sport hraje pro zábavu v univerzitní lize. „Baví mě to, vždycky jsem dělal hokej z lásky,“ říká Routa, který si za tým Engineers na konci února zahrál i na kladenském stadionu.

Nadějný kladenský obránce Jiří Ticháček.

Jágrův dárek pro mladou hvězdu? Úžasné gesto. Měl jsem slzy v očích, řekl Duda

S velice netradiční odměnou pro nejproduktivnějšího hráče svého týmu přišel po skončení základní části hrající majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr. Ten společně s partnerem klubu obdaroval talentovaného obránce Jiřího Ticháčka zájezdem do Pittsburghu, kde bude mít mladý reprezentant možnost sledovat, jak to chodí v prostředí slavné NHL. A co víc, od svého nadřízeného pak obdržel dokonce návrh na tykání. O dalším emotivním momentu české legendy byla řeč i v hokejovém pořadu Bomby na ledu. 

Odchovanec táborského hokeje Radek Dvořák bude jednou z hvězd NHL Dne hokeje, který se v sobotu uskuteční právě v Táboře.

Tábor se těší na NHL Den hokeje. V akci budou Dvořák, Vokoun a další hvězdy

Hokejové hvězdy míří do Tábora. V sobotu 9. března budou mít fanoušci jedinečnou možnost spatřit v akci české hokejové legendy. V rámci celodenní události NHL Den hokeje v Česku, která nabídne bohatý sportovní a kulturní program pro celou rodinu, se na zimním stadionu proti sobě postaví tým brankáře Tomáše Vokouna a táborského rodáka útočníka Radka Dvořáka.

Utkání 52. kola hokejové Tipsport extraligy mezi HC Olomouc a Verva Litvínov. Jiří Ondrušek se dočkal pocty za tisíc odehraných utkání v dresu Mory.

Navždy legendou. Ondrušek dokázal nevídané, teď ho zajímá Liberec

V NHL takovým borcům vyvěšují dres. Odehrát tisíc zápasů za jeden klub je v dnešní době zkrátka legendární počin. Také v Česku jde o velký unikát. Dosáhnout obdivuhodné mety se podařilo Jiřímu Ondruškovi, který v dresu Olomouce absolvuje v prvním předkole play-off 1002. utkání. „Uteklo to hrozně rychle. Přijde mi, že před loňskou sezonou jsem přišel do šatny jako junior,“ vtipkuje Ondrušek.

Čeští útočníci Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha (v pozadí).

Důležitá vzpruha pro Boston. Vítězství na ledě Toronta řídili Pastrňák se Zachou

Hokejoví útočníci Pavel Zacha s Davidem Pastrňákem režírovali v NHL důležitou výhru Bostonu 4:1 na ledě Toronta. Zacha se pod vítězství podepsal dvěma vstřelenými góly, Pastrňák zase zaznamenal tři asistence a jako čtvrtý hráč v aktuálním ročníku dosáhl na metu 90 kanadských bodů. Mezi třemi tyčemi se naopak nedařilo brankáři Petru Mrázkovi, který schytal s Chicagem další pětigólový výprask v Coloradu.

Hokejová extraliga: poslední Kladno senzačně porazilo Třinec. Uprostřed slaví Jiří Ticháček, autor druhého gólu.

Ticháček dostal od Jágra zájezd do Pittsburghu. Společně vyrazí za Lemieuxem

Jiří Ticháček se chystá do Pittsburghu! Ne, zatím ne jako hráč, ale po životní sezoně ho ocenili majitel Rytířů Kladno Jaromír Jágr a společnost Kaufland zájezdem do slavného hokejového města, kde právě Jágr prožil svoje nejkrásnější časy a kde byl nedávno jeho dres číslo 68 slavnostně vytažen ke stropu haly. Do Pittsburghu vyrazí společně oba hokejisté.

Hokejová extraliga: poslední Kladno senzačně porazilo Třinec. Uprostřed slaví Jiří Ticháček, autor druhého gólu.

Ticháček dostal od Jágra zájezd do Pittsburghu. Společně vyrazí za Lemieuxem

Jiří Ticháček se chystá do Pittsburghu! Ne, zatím ne jako hráč, ale po životní sezoně ho ocenili majitel Rytířů Kladno Jaromír Jágr a společnost Kaufland zájezdem do slavného hokejového města, kde právě Jágr prožil svoje nejkrásnější časy a kde byl nedávno jeho dres číslo 68 slavnostně vytažen ke stropu haly. Do Pittsburghu vyrazí společně oba hokejisté.

Uwe Krupp na lavičce Sparty

Krupp zavzpomínal na působení v Česku. Vypadali jsme jako farma Sparty, říká

Ještě před čtyřmi lety vedl pražskou Spartu, než dostal padáka ve chvíli, kdy byl klub na třetím místě. Nyní se německý kouč Uwe Krupp vrátil do Prahy jako jedna z tváří blížícího se mistrovství světa v hokeji. I přes hořký konec svého angažmá ale na české hlavní město nezanevřel. „Mám na to výborné vzpomínky. Doteď sleduju výsledky Sparty i její hráče,“ rozpovídal se osmapadesátiletý trenér, který v roce 1996 získal Stanley Cup s Coloradem.

Wayne Gretzky.

Nemáte doma poklad? Rodina našla ve sklepě hokejové kartičky za desítky milionů

Sbírali jste v dětství hokejové kartičky? Pokud ano, možná víte, že některé z nich mají poměrně vysokou sběratelskou hodnotu. A pak existují rarity, které představují celé jmění. Právě takový poklad měla doma ve sklepě jistá kanadská rodina, aniž by o tom věděla. Unikátní nález byl vydražen za neuvěřitelnou sumu.

Kanonýr Bostonu David Pastrňák

Pastrňákovy tři body neodvrátily další prohru Bostonu. Rittich dostal čtyři góly

Český útočník David Pastrňák se na ledě Seattlu podepsal pod všechny branky Bostonu, v závěrečném rozstřelu ale ztroskotal na gólmanovi Philippu Grubauerovi a neodvrátil další prohru Bruins, tentokrát 3:4 po samostatných nájezdech. Jednu trefu hostů připravil také krajan Pavel Zacha. Brankář David Rittich zase v Edmontonu inkasoval čtyřikrát při prohře Los Angeles 2:4.

Na snímku zápas semifinále Rudé Rozety (v černém) - Ufoni, 14. února 2024.

Nájezdy i trest do konce zápasu. Rudé Rozety vyhrály drama o třetí místo

Tým Rudých Rozet vyhrál 2:1 na nájezdy zápas o třetí místo amatérské hokejové Stříbrské NHL nad mužstvem Skeletons. Hokejový tým Rozet tvořený motokrosovými závodníky dosáhl ziskem poháru pro třetí nejlepší družstvo soutěže historického úspěchu. Hrálo se na otevřeném stadionu ve Stříbře.

Martin Nečas slaví další vstřelenou branku se svými spoluhráči.

Dva body Nečase na výhru nestačily. Kane se vrátil „domů“, Chicago poctilo ikonu

Útočník Martin Nečas v NHL gólem a asistencí pomohl Carolině k bodu za prohru s Buffalem 2:3 po samostatných nájezdech. Petr Mrázek proti Detroitu zlikvidoval 28 střel, prohru Chicaga 2:3 v prodloužení ale neodvrátil. Před utkáním Blackhawks poctili legendárního obránce Chrise Cheliose, jehož sedmička už visí pod stropem arény. Tři branky inkasoval při prohře Anaheimu 2:4 s Nashvillem také Lukáš Dostál. Ruský útočník Nikita Kučerov zase jako první hráč v této sezoně NHL překonal hranici 100 bodů.

Útočník Banes Motoru Jakub Valský.

Vrátil bych pravidla zpátky, aby se hrálo víc do těla, přál by si Jakub Valský

Zahrál si za šest extraligových klubů, okusil KHL i dres národního týmu, zkušeností má na rozdávání. Důrazný útočník Jakub Valský (35 let) vypráví o hokeji, co se mu na něm líbí, i co by nejraději změnil. Vysvětluje, proč nosí kouřový plexisklový štít, jak funguje kamarádství mezi extraligovými hráči a hovoří i tom, proč zatím neřeší svůj život po skončení hokejové kariéry.

Třetí východočeské derby letošní sezony zvládly taktéž lépe Pardubice. Dynamo bude chtít o tři body zabojovat i v posledním letošním střetnutí.

Poslední východočeské derby základní části přivítají Pardubice

Letošní derby zápasy o východní Čechy mají zatím jasného vládce. Pardubice kralují vzájemným duelům i celé extralize. Hradec ze tří pokusů na úhlavního soka nevyzrál a v tabulce je zatím osmý. Těžké to bude mít i dnes od 18 hodin na ledě enteria arény. Vzhledem k blížícímu se startu play off a s tím spojeným finišem základní části půjde o hodně důležitý mač.

Lukáš Rousek

11 bodů v 9 zápasech. Rousek táhne farmu Buffala, podívá se znovu do NHL?

Hokejový útočník Lukáš Rousek chytil v zámořské AHL parádní formu. V týmu Rochester Americans bodoval v osmi z posledních devíti zápasů a v tomto období posbíral hned 11 bodů. Odchovanec pražských Letňan si tak hlasitě říká o další šanci v prestižní NHL, kde už v této sezoně dostal šanci v listopadu. Pomůžou Rouskovi dobré výkony k návratu do Buffala?

Jaromír Jágr děkuje fanouškům Pittsburghu. Během slavnostního ceremoniálu bylo Jágrovo číslo vyřazeno a zamířilo pod strop PPG Paints arény.

Kolegové vzpomínají na Jágra. Broše odmítl po třetině, Kašemu nezamával v NHL

Byl to bez debat jeden z nejsilnějších momentů v historii českého hokeje. Vyvěšení dresu legendárního útočníka Jaromíra Jágra pod strop arény v Pittsburghu dohnalo většinu pamětníků k slzám a mladší sportovní generaci pro změnu otevřelo oči. Nejeden fanoušek si v neděli večer skutečně uvědomil, jaký odkaz zanechala slavná 68 v zámořské NHL. A nezapomenutelné momenty s kladenským bardem si velice rádi připomněli také jeho kolegové z branže. Nejen o tom byla řeč v hokejové show Bomby na ledu.

Český obránce Filip Hronek ve službách Vancouveru Canucks.

Když se splaší hokejky. Bláznivé přestřelky v NHL, góly v nich sázeli i Češi

Sedmnáct gólů a tři hattricky. Divokou přestřelku předvedli fanouškům hokejisté Minnesoty a Vancouveru. Něco podobného zažila slovutná NHL teprve počtvrté v tomhle století, ovšem stalo se tak už třetí sezonu v řadě. Od roku 2000 pamatuje zámořská liga pět případů, kdy padlo v jednom zápase alespoň šestnáct branek. A mezi střelci jsou i Češi Radek Bonk, Martin Havlát i Filip Hronek, který musel skousnout hned dva debakly 7:10.

Kanonýr Bostonu David Pastrňák slaví vstřelenou branku se svými fanoušky.

Pastrňák pomohl Bostonu k výhře, válel také Nečas. V Minnesotě padlo 17 branek

Český útočník David Pastrňák pomohl svým 35. gólem v sezoně NHL ukončit po čtyřech zápasech sérii porážek hokejistů Bostonu. Bruins zdolali na domácím ledě Dallas 4:3 po samostatných nájezdech. Martin Nečas zase gólem a asistencí pomohl Carolině k výhře 6:3 nad Chicagem. Gólman Blackhawks Petr Mrázek kryl 36 střeleckých pokusů. A velice nevšední přestřelka se odehrála v Minnesotě, kde v utkání mezi Wild a Vancouverem padlo rovnou sedmnáct gólů.

Jaromír Jágr pózuje s dresem Philadelphie. Přestupem k rivalovi si poštval proti sobě fanoušky Pittsburghu.

Jágrova katarze. V Pittsburghu nebyl vždy jen modlou, dokázal vyvolat i nenávist

Jaromír Jágr po čtvrtstoletí znovu pobláznil Pittsburgh. Stejně jako v devadesátkách, kdy Tučňáky dovedl ke dvěma Stanley Cupům. Během slavnostního ceremoniálu, při kterém Jágrův dres s ikonickou 68 vystoupal pod strop arény, aplaudoval legendě Penguins plný dům. Ne vždy ale byl Jágr pro místní fanoušky modlou. V Pittsburghu se na něj v minulosti i pískalo a bučelo, byl vnímán jako zrádce.

NHL Den hokeje v Česku se poprvé konal loni v Karviné v Moravskoslezském kraji.

NHL Den hokeje v Táboře. Na fanoušky čekají legendy, virtuální realita i zábava

/VIDEO/ Tábor letos hostí další zajímavý sportovní podnik. Už druhou březnovou sobotu město obsadí hokejoví fanoušci. Jižní Čechy se tak stanou dějištěm historicky 2. ročníku NHL Dne hokeje v Česku. Na návštěvníky kromě setkání s hokejovými matadory čeká virtuální realita, soutěže i přímý přenos zápasu New Jersey Devils a Carolina Hurricanes.

Dres s číslem 68 a s Jágrovým jménem právě stoupá ke stropu arény v Pittsburghu.

Číslo 68 zamířilo pod strop, Jágr děkoval i vtipkoval: Dnes je skvělý den pro mě

Z českých hokejistů se této pocty zatím dočkala jen trojice hráčů, v neděli v noci se k nim přidal i legendární Jaromír Jágr. Stále aktivní útočník z Kladna si zajistil nesmrtelnost v klubu Pittsburgh Penguins, se kterým dvakrát získal Stanley Cup, když jeho číslo 68 vystoupalo pod strop PPG Paints Areny. Nikdo další v dresu tučňáků už nebude mít na zádech stejnou cifru. „Pittsburgh je můj druhý domov. Všechny roky tady byly úžasné, byly to asi nejlepší roky v mém životě,“ děkoval nejproduktivnější Evropan v historii NHL ve svém proslovu.

Dres s číslem 68 a s Jágrovým jménem právě stoupá ke stropu arény v Pittsburghu.

Číslo 68 zamířilo pod strop, Jágr děkoval i vtipkoval: Pittsburgh je druhý domov

Z českých hokejistů se této pocty zatím dočkala jen trojice hráčů, v neděli v noci se k nim přidal i legendární Jaromír Jágr. Stále aktivní útočník z Kladna si zajistil nesmrtelnost v klubu Pittsburgh Penguins, se kterým dvakrát získal Stanley Cup, když jeho číslo 68 vystoupalo pod strop PPG Paints Areny. Nikdo další v dresu Tučňáků už nebude mít na zádech stejnou cifru. „Pittsburgh je můj druhý domov. Všechny roky tady byly úžasné, byly to asi nejlepší roky v mém životě,“ děkoval nejproduktivnější Evropan v historii NHL ve svém proslovu.

Jaromír Jágra během své kariéry v Pittsburghu Penguins.

Jágr a záhada brambor, pilot letadla i láska k herečce. NHL vzpomíná na legendu

Jaromír Jágr ve své kariéře zažil mnoho úspěchů a významných večerů. Už zítra ale nastane v jeho životě výjimečný den. Dostane se mu totiž pocty, kterou před ním zažil naposledy Mario Lemieux. Ještě než půjde jeho dres s číslem 68 ke stropu arény v Pittsburghu, jeho přátelé na něj zavzpomínali. A prozradili zajímavé věci z „Jagsova“ života.

Český útočník ve službách San Jose Filip Zadina.

Zadina jako utržený ze řetězu. Český útočník režíroval výhru Žraloků čtyřmi body

Životní zápas v zámořské NHL odehrál český hokejista Filip Zadina. Útočník San Jose dvěma góly a stejným počtem asistencí řídil výhru 6:3 nad Calgary a poprvé v kariéře tak zaznamenal v rámci jednoho duelu nejslavnější ligy světa čtyři kanadské body. Zářil také brankář David Rittich, který 26 zákroky dovedl Los Angeles k výhře 2:1 nad New Jersey. A kanonýr David Pastrňák dal zase po nahrávce Pavla Zachy jediný gól Bostonu v zápasu se Seattlem.

Zack Kassian.

Dvakrát vyprodáno? Sparta si pro odvetu půjde i s Kassianem

Ještě žádnému extraligovému celku se v letošním roce nepodařilo dobýt olomouckou plecharénu. Hokejová Mora sice ve středu schytala debakl 1:6 v Třinci, doma však má na kontě sedm výher v řadě a z posledních jedenácti utkání v „hanáckém pekle“ triumfovala hned desetkrát.