Kreativ

ŠTÍTEK: NHL

Kanadský talent Connor Bedard slaví gól.

Fantazie zázračného mladíka. Bedardův gól ohromil NHL

/VIDEO/ Takřka neuvěřitelný počin se podařil v noci na dnešek Connoru Bedardovi. Stále teprve osmnáctiletý mladík ukázal, proč právě on byl jedničkou letošního draftu. Chicagu sice ani jeho branka nakonec na body nestačila, gólman St. Louis Jordan Binnington ale možná ještě teď přemýšlí, jak tohle Bedard udělal.

Čeští útočníci Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha (v pozadí).

Pastrňák s Hertlem zaznamenali v NHL gól. Zadina s Nečasem pro změnu asistovali

Kanonýr David Pastrňák neodvrátil v NHL dvacátým gólem sezony prohru Bostonu 2:3 na ledě Minnesoty. Všichni tři čeští hokejisté ve službách San Jose zase bodovali ve Vancouveru při porážce 4:7. Tomáš Hertl skóroval, Filip Zadina přihrál na dvě branky a Jan Rutta asistoval u jedné trefy. Útočník Martin Nečas sice přihrál na dva góly Caroliny, ta ale doma podlehla New Yorku Islanders 4:5 a zaznamenala tak již čtvrtou porážku z posledních pěti utkání.  

Kanonýr litvínovské Vervy Ondřej Kaše.

Tresty za napadení sudích? Žádný úmysl, řešme jiné problémy, shodují se legendy

Jak řekla herečka Eva Holubová v dnes již ikonickém vánočním snímku Pelíšky: Rozmohl se nám tady takový nešvar. A fanoušci na domácích stadionech moc dobře ví, o čem je právě řeč. Hokejová extraliga se totiž v posledních týdnech potýká s poněkud zvláštní novinkou, která spočívá ve vylučování hráčů za fyzické napadení rozhodčích. Správný krok, nebo naprosto zbytečné odklánění pozornosti od závažnějších problémů?

Klienti cestovní kanceláře FotbalTour na cestě za zážitky

Cestování za sportem? Zažíváme boom, říká manažer. Cena zájezdů není pro každého

/ROZHOVOR/ Jedničkou na trhu sportovních cestovních kanceláří je v Česku a na Slovensku společnost FotbalTour, která nabízí zájezdy i na hokejové duely a další zajímavé sportovní události. Po těžkém covidovém období se jí nebývale daří. „Bylo to náročné, ale hlad po fandění a zážitkách spojených se sportem byl tak výrazný, že je naše firma teď tam, kde je," říká upřímně Tomáš Jacečko z marketingového oddělení oblíbené cestovky. 

Klienti cestovní kanceláře FotbalTour na cestě za zážitky

Cestování za sportem? Zažíváme boom, říká manažer populární cestovní kanceláře

/ROZHOVOR/ Jedničkou na trhu sportovních cestovních kanceláří je v Česku a na Slovensku společnost FotbalTour, která nabízí zájezdy i na hokejové duely a další zajímavé sportovní události. Po těžkém covidovém období se jí nebývale daří. „Bylo to náročné, ale hlad po fandění a zážitkách spojených se sportem byl tak výrazný, že je naše firma teď tam, kde je," říká upřímně Tomáš Jacečko z marketingového oddělení oblíbené cestovky. 

Brankář Karel Vejmelka v brance Arizona Coyotes

Body krajánků k výhře Bostonu nestačily. V NHL se však dařilo českým brankářům

Ani dvě přesné trefy kanonýra Davida Pastrňáka a dvě asistence Pavla Zachy nestačily hokejistům Bostonu k výhře nad Minnesotou. Bruins na vlastním ledě prohráli 3:4 v prodloužení a ztratili už druhý zápas za sebou. To brankář Petr Mrázek 35 zákroky vychytal vítězství Chicaga 3:2 nad Coloradem. Povedený zápas mají za sebou také gólmani Karel Vejmelka s Davidem Rittichem, kdy první zmiňovaný pomohl Arizoně k výhře 4:3 a druhý zase prožil úspěšnou premiéru v dresu LA Kings.

Lukáš Dostál se málem blýskl v nočním zápase Anaheimu na ledě Detroitu.

Brankář Dostál málem přepsal dějiny. Ke gólu v NHL mu scházely milimetry

Málem se zapsal do dějin slovutné NHL. Brněnskému hokejovému brankáři Lukáši Dostálovi ve službách Anaheimu Ducks k tomu v nočním duelu proti Detroitu Red Wings chyběly jen milimetry. Třiadvacetiletý gólman za stavu 4:3 pro svůj tým v předposlední minutě utkání při power-play soupeře málem trefil střelou přes celé kluziště prázdnou bránu. Jeho pokus zamířil těsně vedle. Kdyby se trefil, stal by se prvním českým skórujícím brankářem v dějinách nejslavnější ligy světa. Dostál se už dokázal prosadit v nižší AHL loni v březnu v dresu San Diega. 

Pardubice v předehrávce smetly Olomouc.

Olomouc si mohou veleúspěšně odškrtnout. Papírově by měli smáznout i Kladno

Pardubičtí hokejisté přejeli Olomouc jako zamrzlou řeku a teď už se chystají na další extraligový duel. Ve středu je totiž čeká znovu na domácím ledě Kladno. Proti týmu z Hané se jednalo o předehrávku, protože Dynamo už se pomalu balí na prestižní Spenglerův pohár. Jelikož Pardubice neměly v reprezentačním výběru na Švýcarských hrách jediného zástupce, mohly nastoupit v plné síle už v pondělí.

Michal Mikeska na lavičce Šumperku

Mikeskovy změny? Zrychlit, neodhazovat a držet puk. Žádný blázinec, říká

Přestože pro něj jde o premiérové prvoligové angažmá v pozici hlavního trenéra, má Michal Mikeska o tom, jak by se měl Přerov pod jeho vedením v soutěži prezentovat, jasno. Změny v herním projevu se snaží nastolit okamžitě. Rychle stihl pohovory s hráči, probrat teorii i video a vše se snaží ihned přenést na led.

Libor Hájek po návratu do Komety v listopadu 2020.

Hájek se nevrátil do Komety? Ne všechno zlato ze zámoří se třpytí

KOMENTÁŘ VÁCLAVA PETRŮ/ Vánoční dárek pro hokejové Pardubice. Aspoň tak prezentuje příchod obránce Libora Hájka ze zámoří movitý majitel východočeského klubu Petr Dědek. Lidé na sociálních sítích po nejzajímavějším přestupu reprezentační přestávky čile spekulovali, proč se pětadvacetiletý zadák nevrátil do Komety, odkud se před lety do zámoří propracoval a kde taky chvíli působil ve specifické koronavirové sezoně 2020/2021. Část fanoušků Komety ale nezoufala. Hájek totiž není pro brněnský klub žádné terno.

Pardubičtí hokejisté zabojují v domácím zápase proti Olomouci o návrat na vítěznou notu.

Dynamo potřetí v řadě doma. S Olomoucí bude chtít zpátky na vítěznou notu

Reprezentační pauza končí. Dynamo se po přestávce vrací do svého zápasového programu, který se již potřetí v řadě bude konat v domácí enteria areně. Svěřenci trenéra Václava Varadi přivítají Olomouc v pondělí od 18. hodiny. Pardubice budou chtít před svým publikem zapomenout na poslední nezdařené utkání s Litvínovem.

Sto dvacet let od svého vzniku oslavila hokejová Sparta exhibičním střetnutím legend pražského celku s česko-slovenským výběrem hvězd nedávné minulosti. Hvězdný výběr zdolal sparťanské legendy výsledkem 5:3.

Oslavy hokejové Sparty bavily, za dresy se vybralo přes 600 tisíc korun

Hokejová Sparta završila o minulém víkendu oslavy 120 let klubu dvěma speciálními zápasy. V tom prvním vyzvaly hvězdy z minulosti klubu výběr československých legend v holešovické Sportovní hale a o den později oblékli současní sparťané speciální dresy a v extraligovém klání porazili České Budějovice. Všechny hrané dresy pak Sparta nabídla fanouškům v aukci. Její výtěžek nakonec činil 635 893 korun.

Čeští útočníci Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha (v pozadí).

Kanonýr Pastrňák řádil proti Islanders. Dva body Nečase na výhru Canes nestačily

Český hokejový útočník David Pastrňák režíroval gólem, nahrávkou a vítězným nájezdem vydřenou výhru Bostonu 5:4 na ledě NY Islanders a posunul se na třetí místo produktivity NHL. Formu z posledních zápasů dvěma kanadskými body potvrdil rovněž čtyřiadvacetiletý forvard Martin Nečas. Jeho branka a asistence ovšem neodvrátily prohru Caroliny v přestřelce s Nashvillem 5:6 v prodloužení.

Brněnský odchovanec Libor Hájek nasbíral v NHL 110 startů, do všech naskočil v dresu New Yorku Rangers.

Zámořský konec, Hájek se vrací do Česka. Místo Komety však upřednostnil lídra

V hokejové extralize doposud oblékal jen dres brněnské Komety, odkud se propracoval až do zámořské NHL. Nyní se obránce Libor Hájek do Česka vrací, obnovení spolupráce mezi ním a elitním jihomoravským klubem se však nekoná. Pětadvacetiletý bek si pro pokračování své kariéry vybral Pardubice. „Je to pro mě nová výzva, mířím do výborné organizace s ohromnou historií,“ popsal.

Libor Hájek se po dlouhodobém angažmá v NHL vrací do České republiky, kde oblékne dres Dynama Pardubice.

Fanoušci dostali od Dynama předvánoční dárek. Z NHL přichází Libor Hájek

Jedno zvučné jméno střídá druhé. V loňském roce zamířil z NHL do Pardubic útočník Lukáš Sedlák, před letošním ročníkem se upsal také Martin Kaut a ohlašování posil z nejlepší hokejové soutěže na světě nekončí. Na východ Čech zamířil z organizace Pittsburgh Penguins obránce Libor Hájek. 

Hokejista David Jiříček v dresu Blue Jackets.

Skvělý Jiříček! Dvakrát asistoval u cenné výhry Columbusu na ledě Maple Leafs

/VIDEO/ Talentovaný, dnes již dvacetiletý obránce David Jiříček, který s hokejem začínal v Klatovech, prožil v noci ze čtvrtka na pátek povedený zápas v NHL, nejvěhlasnější a nejsledovanější hokejové lize světa. V dresu Columbusu Blue Jackets zazářil na ledě Toronta, kde dvěma asistencemi pomohl k zisku dvou bodů za výhru 6:5 po prodloužení.

Energie představila dresy pro Hockey Outdoor Triple v Klingenthalu.

Energie představila dresy pro Hockey Outdoor Triple v Klingenthalu

Velký hokejový svátek pro všechny fanoušky Energie se blíží, už 17. února nás čeká utkání pod širým nebem v německém Klingenthalu. A speciální zápas si zaslouží speciální dresy, ty klub představil veřejnosti. Černé dresy, kterým jasně dominuje nápis Energie a upravené historické logo, to jsou hlavní znaky dresů, ve kterých energetici odehrají v polovině února utkání v Klingenthalu.

Patrik Augusta

Za obhajobou stříbra i s Kulichem. Buffalo českého lídra pustí na MS juniorů

Šest hokejistů, kteří v lednu získali na juniorském mistrovství světa v Halifaxu stříbrné medaile, zařadil trenér Patrik Augusta do širší nominace české reprezentace pro nadcházející šampionát hráčů do 20 let v Göteborgu. Nechybí mezi nimi útočník Jiří Kulich, který v současnosti působí na farmě Buffala v Rochesteru a v aktuální sezoně si připsal i jeden start v NHL. Vedení národního týmu získalo souhlas zástupců Sabers, že jej pro akci ve Švédsku uvolní.

Hokejista Daniel Přibyl ukončil profesionální kariéru. Na fotce v objetí s kamarádem Miroslavem Formanem.

Konec příběhu velkého bojovníka. Přibyl v pouhých třiceti letech ukončil kariéru

Víkend se v českém hokeji nesl ve znamení sparťanských oslav 120 let klubu. Radostné chvíle ale přinesly i jedno dojemné loučení – v pouhých třiceti letech se rozloučil s profesionálním hokejem útočník Daniel Přibyl, jehož slibně rozjetou kariéru ovlivnily přetrvávající zdravotní problémy. „Příběh je někdy víc, než tituly a body. Ten tvůj je legenda,“ napsal na svém instagramovém účtu pražský klub jako poděkování.

Hokejista Daniel Přibyl ukončil profesionální kariéru. Na fotce v objetí s kamarádem Miroslavem Formanem.

Konec příběhu velkého bojovníka: Přibyl o víkendu ukončil profesionální kariéru

Uplynulý víkend se v českém hokeji nesl ve znamení sparťanských oslav 120 let klubu. Radostné chvíle ale přinesly i jedno dojemné loučení – v pouhých třiceti letech se rozloučil s profesionálním hokejem útočník Daniel Přibyl, jehož slibně rozjetou kariéru ovlivnily přetrvávající zdravotní problémy. „Příběh je někdy víc, než tituly a body. Ten tvůj je legenda,“ napsal na svém instagramovém účtu pražský klub jako poděkování.

Petr Průcha v kabině na exhibičním zápase ke 120 letům hokejové Sparty.

Průcha o životě po kariéře i postkomočním syndromu: Naučil jsem se s tím žít

Kvůli zdravotním komplikacím odehrál poslední profesionální hokejový zápas už před deseti roky. V pouhých 31 letech se tehdy musel Petr Průcha rozloučit se svým milovaným sportem, ve kterém to dotáhl až do slavné NHL. Na ledě se opět ukázal v sobotu večer, kdy rozzářil oslavy Sparty ke 120 letům klubu a sám vstřelil jeden z gólů. „Nechtěl jsem se kolem hokeje moc motat, pár let jsem ho ani nesledoval a úplně jsem to vytěsnil. Teď už se na něj v klidu rád podívám,“ vyprávěl po exhibičním zápase jednačtyřicetiletý bývalý hráč.

Jiří Smejkal je pro Ottawu platným mužem

Debutant Smejkal probral střelce Kubalíka. Pastrňák řídil domácí výhru Bostonu

Útočník Ottawy Jiří Smejkal má za sebou vítěznou premiéru v zámořské NHL. Senators i díky brance probuzeného střelce Dominika Kubalíka smetli Detroit jednoznačně 5:1. Střelecky se v sobotním programu nejslavnější ligy světa prosadil také forvard David Kämpf, jenž pomohl Torontu k výhře 4:0 nad Nashvillem. Kanonýr David Pastrňák pomohl Bostonu k výhře 5:3 nad Arizonou dvěma góly a asistencí.

Zápas hokejových legend u příležitosti 120. výročí založení hokejové Sparty.

Jágr ve Sportovní hale vzpomínal. Kdy měl blízko do Sparty?

Poprvé od 21. dubna nastoupil Jaromír Jágr v sobotu odpoledne k zápasu. Nenaskočil do extraligového tempa, ale za československé legendy v exhibičním utkání ke 120 letům hokejové Sparty. Legendární osmašedesátka tak měla možnost zavzpomínat nejen na bitvy s Pražany v nejvyšší soutěži, ale také na neoficiální reprezentační debut, který si odbyla právě v holešovické Sportovní hale proti Calgary Flames.

Zápas hokejových legend u příležitosti 120. výročí založení hokejové Sparty

Jágr znovu na ledě. V patnácti letech jsem měl nakročeno do Sparty, vzpomínal

Poprvé od 21. dubna nastoupil Jaromír Jágr v sobotu odpoledne k zápasu. Nenaskočil do extraligového tempa, ale za československé legendy v exhibičním utkání ke 120 letům hokejové Sparty. Legendární osmašedesátka tak měla možnost zavzpomínat nejen na bitvy s Pražany v nejvyšší soutěži, ale také na neoficiální reprezentační debut, který si odbyla právě v holešovické Sportovní hale proti Calgary Flames.

Michal Neuvirth

Operaci bych vrátil, kdybych mohl, ohlíží se Neuvirth. Jak ho baví trénování?

Před třemi roky oficiálně ukončil profesionální hokejovou kariéru, ve 32 letech mu tělo řeklo dost. I tak se ale Michal Neuvirth stačil do historie českého hokeje výrazně zapsat. V NHL hrál za čtyři týmy, naskočil celkem do jedenácti sezon a za reprezentaci si zachytal na Světovém poháru. Nyní se věnuje trénování mladých gólmanů na Spartě a právě v jejím dresu se znovu postaví do branky na výročním Návratu legend. „Není to na každodenní rozkleky, ale je to lepší. Ohebnost mi zůstala,“ říká o svém zdravotním stavu pětatřicetiletý trenér.

Michal Neuvirth

Neuvirth se ohlíží za kariérou. Lituje, že šel na operaci, vzpomíná na Ovečkina

Před třemi roky oficiálně ukončil profesionální hokejovou kariéru, ve 32 letech mu tělo řeklo dost. I tak se ale Michal Neuvirth stačil do historie českého hokeje výrazně zapsat. V NHL hrál za čtyři týmy, naskočil celkem do jedenácti sezon a za reprezentaci si zachytal na Světovém poháru. Nyní se věnuje trénování mladých gólmanů na Spartě a právě v jejím dresu se znovu postaví do branky na výročním Návratu legend. „Není to na každodenní rozkleky, ale je to lepší. Ohebnost mi zůstala,“ říká o svém zdravotním stavu pětatřicetiletý trenér.

Zleva generální manažer reprezentace Petr Nedvěd, šéf českého hokeje Alois Hadamczik a Milan Hnilička.

NHL plánuje turnaj čtyř zemí, ale bez Česka. Můžeme si za to sami, říká Nedvěd

Komisionář NHL Gary Bettman oficiálně potvrdil plán kanadsko-americké soutěže uspořádat v příští sezoně turnaj pro čtyři země, který by volně navazoval na Světový pohár. Akce, o jejímž konání v minulých dnech informovali zámořští novináři, se mají zúčastnit týmy Kanady, USA, Švédska a Finska a hrát mají výhradně hokejisté z NHL. Se startem české reprezentace se nepočítá.

Trenér hokejové reprezentace Radim Rulík.

Rulík chce navázat na úspěšnou Karjalu. Chceme ale vidět i jiné hráče, říká

Po prvním turnaji bude mít rozhodně na co navázat. Čeští hokejisté pod vedením Radima Rulíka ovládli finskou Karjalu, prezentovali se pohledným hokejem a vyhráli všechny tři zápasy. I proto je soupiska na švýcarskou zastávku Euro Hockey Tour z větší části stejná jako na posledním srazu. „Chceme samozřejmě vyzkoušet další hráče. Těm, co nejedou, jsem vysvětlil, proč teď nejsou v nominaci,“ prozradil reprezentační kouč.

Akce sportovní hvězdy dětem 2023 v Prostějově.

Roztančený Štěpánek, stříbrná Špotáková. Hvězdy bavily děti v Prostějově

/FOTO + VIDEO/ Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková, bývalí členové první světové desítky, tenisté Radek Štěpánek a Jiří Novák, dlouholetý hráč NHL Lukáš Krajíček a extraligová volejbalistka Simona Bajusz. Známé tváře i letos udělaly radost účastníkům již tradiční akce Sportovní hvězdy dětem, která se opět uskutečnila v Národním sportovním centru v Prostějově a tentokrát měla mikulášský nádech.

Vladimír Šmicer v hokejovém dresu Czech Teamu 96.

Ohlasy po blanenské show: Šmicer je fanoušek hokeje, Horváth si dovolí i na ledě

Samostatný nájezd na vlastní branku, žlutá karta znamenající vyloučení i objímání s rozhodčím. Páteční charitativní hokejové utkání mezi blanenskými legendami a Czech Teamem 96, který tvoří převážně slavné fotbalové osobnosti, bavilo vtipnými momenty i třinácti vstřelenými góly. Na ledě se představily ikony jako Vladimír Šmicer, Pavel Horváth nebo Pavel Kuka, Deník Rovnost zmapoval, jak si užily exhibiční duel, i jaký je jejich vztah k jednomu z nejrychlejších sportů na světě.

Český útočník David Pastrňák sestřelil Detroit dvěma brankami.

Rozjetý Pastrňák řídil další výhru Bostonu. Nečas a Hronek dvakrát asistovali

Český hokejový útočník David Pastrňák pomohl gólem a dvěma nahrávkami Bostonu k výhře nad Torontem 4:3 v prodloužení a posunul se už na druhé místo ligové produktivity. Dvěma body se blýskl také obránce Filip Hronek, jenž připravil dvě branky Vancouveru při vítězství 4:3 na ledě Calgary. Uspěla rovněž Carolina, která i díky dvěma asistencím Martina Nečase smetla Buffalo vysoko 6:2.

David Krejčí se zdraví s fanoušky v olomoucké plechareně

Krejčí vyučoval v Olomouci chytrost i skromnost. Konec nečekali

/FOTO + VIDEO/ Když se novináři na tiskové konferenci po utkání Olomouce s Libercem zeptali útočníka Lukáše Klimka, co říká na to, že David Krejčí oficiálně ukončil kariéru, následoval překvapený výraz. „Slyším to prvně, vůbec to nevíme. To asi během zápasu? Trošku šok,“ přiznal Klimek a stejně na tom byl v ten moment asi každý v olomouckém kádru po výhře 3:2.

David Krejčí se zdraví s fanoušky v olomoucké plechareně

Krejčí vyučoval v Olomouci chytrost i skromnost. Konec nečekali

/FOTO, VIDEO/ Když se novináři na tiskové konferenci po utkání Olomouce s Libercem zeptali útočníka Lukáše Klimka, co říká na to, že David Krejčí oficiálně ukončil kariéru, následoval překvapený výraz. „Slyším to prvně, vůbec to nevíme. To asi během zápasu? Trošku šok,“ přiznal Klimek a stejně na tom byl v ten moment asi každý v olomouckém kádru.

Čeští útočníci Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha (v pozadí).

Český koncert ukončil čekání Bostonu na výhru. Gólman Pittsburghu vstřelil gól

Český hokejový útočník Pavel Zacha zařídil gólem a nahrávkou důležité vítězství Bostonu nad San Jose 3:0. Jeho krajan David Pastrňák pro změnu dvakrát asistoval a vylepšil tak svou sezonní bilanci na 33 kanadských bodů. Jednu branku připravil v nočním programu NHL také Martin Nečas, jehož Carolina však i navzdory tomu podlehla NY Islanders 4:5 v prodloužení.

Hromadná bitka se strhla poté, co obránce Jan Ščotka srazil k ledu mladého plzeňského bek Adama Jiříčka, který otřesen nečekaným nárazem skončil v nemocnici.

Ščotka dostal stop na čtyři zápasy. O zákroku se píše i v zahraničí

Čtyřzápasová stopka čeká beka brněnské Komety Jana Ščotku. Sedmadvacetiletý český reprezentant v úterním duelu s Plzní tvrdě fauloval mladičkého Adama Jiříčka, který si odnesl ze souboje otřes mozku. „Nevidím důvod k takovému zákroku,“ zlobil se po utkání plzeňský kouč Petr Kořínek.

Matyáš Šapovaliv přivezl na setkání v Berouně stříbro z mistrovství světa

Matyáš Šapovaliv se v Michiganu rozjel ke skvělým výkonům

Matyáš Šapovaliv prožil v zámoří fantastický týden. Berounský odchovanec ve službách juniorského týmu Saginaw Spirits. Ve třech zápasech zaznamenal jedenáct kanadských bodů a vedení Ontario Hockey League ho vyhlásilo Hráčem týdne. Informoval o tom specializovaný server hokej.cz.