Kreativ

ŠTÍTEK: NHL

David Pastrňák (uprostřed) slaví se spoluhráči svůj tříbrankový úspěch proti Coloradu.

Přejmenujte hattrick, šílí fanoušci z Pastrňáka. Válcuje i Jágra

Vlnu nadšení mezi hokejovými fanoušky vyvolal další mistrovský počin Davida Pastrňáka. Útočník Bostonu Bruins v noci na dnešek nasázel už šestnáctý hattrick, a překonal tak i l Jaromíra Jágra. A ze srovnání se slavným hokejistou vychází u veřejnosti mnohdy lépe právě havířovský rodák.

Kanonýr Bostonu David Pastrňák slaví vstřelenou branku se svými fanoušky.

Český večírek v Bostonu. Pastrňák trefil první hattrick sezony, skóroval i Lauko

Český hokejista David Pastrňák sestřelil prvním hattrickem v letošní sezoně Colorado a pomohl tak Bostonu k domácí výhře 5:2. Kanonýr Bruins vylepšil svou bilanci v aktuálním ročníku NHL na 29 tref a je třetím nejlepším střelcem zámořské soutěže. Třetí místo zároveň drží se 64 body i v ligové produktivitě. Na výhře Bruins se gólem podílel také další krajan Jakub Lauko a jednu nahrávku zaznamenal i Pavel Zacha.

Jakub Voráček a Ondřej Palát na tréninku na MS. Ilustrační snímek

Nároďáky? Dříve klacky pod nohy, nyní společná vize. Líbí se mi to, říká Voráček

Stříbrnou medailí z mistrovství světa hráček do 18 let dovršily české hokejistky fantastický vstup národních týmů do nového kalendářního roku. Ve formě je však kromě mládežnických výběrů také reprezentační družina pod vedením trenéra Radima Rulíka, kterou čeká již v květnu dlouho očekávaný domácí šampionát. Dá se tedy nyní hovořit o návratu úspěšné éry českého hokeje? V show Bomby na ledu diskutovali současnou situaci kouč nároďáku společně s mistrem světa z roku 2010 Jakubem Voráčkem.

David Krejčí

Patnáct let, patnáct zajímavých posil. Mrkněte na TOP přestupy Mory

Slavná jména i „no name“ posily, které překvapily. Deník se podíval do blízké i vzdálenější historie a připomíná vám patnáct zajímavých hráčů, kteří po příchodu do hokejové Olomouce (a někdy i před ním) zanechali v Moře výraznou stopu, nebo třeba nenaplnili velká očekávání.

Hokejisté Slovan Ústí nad Labem ilustrační

GLOSA: Zázraky se dějí. A obzvlášť ty na ledě

Zázrak na ledě. Pojem, který znají snad všichni hokejoví fanoušci. Mluvit o něm tak trochu mohou nyní i v Ústí nad Labem, které ztrácelo tři kola před koncem na postup mezi elitní osmičku sedm bodů, přesto do ní nakonec proklouzlo. A to ještě zdaleka nemusí být zázrak poslední.

Lotyšský brankář Mareks Mitens v dresu Kladna.

Přestávka po zranění byla dlouhá, říká Mitens. Nastartovat se chce v Kladně

V této sezoně neodchytal ani zápas a v minulém ročníku si do statistik připsal jediný. Mnoho fanoušků proto kroutilo hlavou nad kladenským angažováním lotyšského gólmana Marekse Mitense. Jeho slibně nastartovanou kariéru za mořem loni zastavilo zranění kyčle a následná operace. „Čekal jsem na příležitost a jsem vděčný, že mi ji Kladno dalo. Teď se cítím opravdu dobře,“ vypráví pětadvacetiletý gólman v rozhovoru pro Deník.

Kanadský útočník v barvách Banes Motoru Brant Harris.

Česky umím jenom nadávky, směje se Kanaďan v barvách Banes Motoru Brant Harris

Přišel z bratislavského Slovanu jako bombarďák, který sbírá bod za bodem. Kanadský centr Brant Harris (34 let) se ale v české extralize prosazuje hůř než u našich východních sousedů a z pozice elitního středního útočníka Banes Motoru ho vytlačil Jáchym Kondelík. Sám dobře ví, že se od něj čekají ještě o něco lepší výkony. Přesto patří k největším oporám Jihočechů a je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. A v Budějovicích je i s rodinou maximálně spokojen.

David Pastrňák

Pastrňák zase řádil. Zařídil výhru Bostonu a překonal českou legendu

/VIDEO/ David Pastrňák je v NHL jen obtížně k zastavení. Tentokrát se o tom přesvědčili hokejisté New Jersey, jejichž konto hvězdný útočník zatížil dvěma body. Nejprve byl u zrodu úvodní branky, druhou pak sám vstřelil. Gólem číslo 327 ve slavné zámořské soutěži navíc předčil v celkovém pořadí Roberta Holíka. 

Deník navštívil „herní“ doupě profesionálního esportového týmu Sampi Jakuba Jankta

Počítače, vířivka i posilovna. Janktův dům esportového týmu je plný překvapení

Jen decentní nápis Sampi, vyvedený na tmavé fasádě středně velkého domku v srdci obce Tuchoměřice nedaleko Prahy, jej odlišuje od podobných staveb v okolí. A pouze zasvěcení a někteří místní tuší, že se hned za veřejemi dveří ukrývá ráj pro milovníky počítačových her, který zde nechal vybudovat bývalý fotbalový reprezentant a současný křídelník italského týmu Cagliari Calcio Jakub Jankto pro svůj esportový tým. Kdo by však čekal, že zde profesionální pařani hrají fotbalovou hru FIFA, šeredně by se mýlil. Zde se střílí „ostrými“.

Hokejová bitka. Ilustrační snímek

Jágr s pěstmi. Kanaďana vytáhli z hospody, v 47 letech se na ledě popral

Nikdy se nestal hvězdou NHL, Terry Ryan je přesto výraznou, či spíš symbolickou, postavou kanadského hokeje. Jeho dlouhá kariéra odráží lásku a vášeň pro sport, oddanost a mnohostrannost. Kdo jiný by se dokázal v necelých padesáti letech vrátit na profesionální scénu a hned se servat s o víc než dvacet let mladším soupeřem?

V hokejové extralize hostili předposlední Rytíři Kladno mistra - Oceláře Třinec.

Velký obrat Rytířů proti třineckému mistrovi, ten ale ve třetí části zabral

Nečekaný obrat z 0:2 na 3:2 se povedl hokejistům Kladna v domácím duelu s mistrovským Třincem. Favorit ale v poslední třetině zabral naplno a třemi brankami strhl výhru na svou stranu. Dvakrát skóroval Richard Pánik, tomu se v téhle sezoně proti Rytířům ohromně daří a dal jim ve dvou duelech už čtyři branky. A to mu ještě rozhodčí jednu neuznali.

Primátor Kladna Milan Volf.

Primátor Volf: Žádný tlak na Hudáčka z města nebyl, Jágrovi do hráčů nemluvíme

Kladenský sport může i v následujícím roce počítat s významnou pomocí města. „I přes nižší příjmy do rozpočtu města nebudeme krátit podporu kultury a sportu na Kladně,“ říká v exkluzivním rozhovoru primátor Milan Volf (Volba pro Kladno), který zároveň dementoval informace o tom, že by vedení města jakkoliv tlačilo na hokejový klub v „kauze Hudáček“.

Český juniorský hokejový reprezentant Matteo Kočí, návštěva Základní školu Prameny v Karviné, 11. ledna 2024.

VIDEO: Bronzový medailista z MS juniorů Kočí se vrátil na svou karvinskou školu

Je to už téměř deset let, kdy hokejista Matteo Kočí navštěvoval Základní školu Prameny v Karviné. Tento týden tam po letech zavítal jako sportovní hvězda a vzor mladých hokejistů, kteří do této školy chodí. A dostalo se mu bouřlivého přijetí. Při vstupu do tělocvičny, kde na něj čekala celá škola, se ozývalo mohutné skandování "Matteo, Matteo".

Hokejisté 9. třídy ze Zlína v utkání proti Vítkovicím, na který přišlo 2500 diváků.

Hokej, česká národní vášeň. Vychovat malého Jágra se ale rodičům prodraží

Bronzoví junioři na nedávno skončeném MS znovu připomněli, jak moc Češi milují hokej. Vedle fotbalu je právě drsná hra tvrdých mužů a odvážných žen na ledové ploše tuzemským národním sportem. Ze skromných začátků na zamrzlých rybnících vznikl miliardový byznys a vášeň pro miliony fanoušků a hráčů po celém světě. Připomeňte si v dalším dílem zimního seriálu Deníku slavné okamžiky historie a přečtěte si, co (a kolik) dnes obnáší výchova malého hokejisty.

Čeští útočníci Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha (v pozadí).

Blesková rána a gólman bez šance. Pastrňákův suverénní nájezd zaujal NHL

/VIDEO/ David Pastrňák zažívá další z úspěšných sezon. Po čtyřiceti odehraných zápasech má na kontě 57 kanadských bodů a v rámci letošního ročníku NHL se v této statistice drží na páté příčce. Ke dvaatřiceti asistencím přidal český hokejista pětadvacet gólů. A (minimálně) jeden z nich v zámoří velmi zaujal.

Václav Nedomanský se raduje ze vstřelení první branky v utkání se sovětským svazem na mistroství světa 1971 ve Švýcarsku.

StB na mě donášeli reprezentační trenéři, šokuje Václav Nedomanský ve své knize

/RECENZE/ Knih o hokeji vychází v Česku poměrně málo a jen některé můžeme řadit mezi opravdu kvalitní. Naposledy zaujal životopis Miroslava Fryčera Můj divoký hokejový život, který byl otevřenou zpovědí rebela na bruslích. Na konci minulého roku našly Fryčerovy paměti neméně atraktivní sestřičku v podobě autobiografie Václava Nedomanského s názvem Můj nejslavnější únik. I ona otevřeně popisuje poměry v komunistickém Československu a odvážný útěk za železnou oponu. Jako bonus odhaluje ty, kteří na Nedomanského donášeli STB. Čtenář možná bude zaskočený, jaká slavná jména si zadala s režimem.

Václav Nedomanský se raduje ze vstřelení první branky v utkání se sovětským svazem na mistroství světa 1971 ve Švýcarsku.

StB na mě donášeli reprezentační trenéři, šokuje Václav Nedomanský ve své knize

/RECENZE/ Knih o hokeji vychází v Česku poměrně málo a jen některé můžeme řadit mezi opravdu kvalitní. Naposledy zaujal životopis Miroslava Fryčera Můj divoký hokejový život, který byl otevřenou zpovědí rebela na bruslích. Na konci minulého roku našly Fryčerovy paměti neméně atraktivní sestřičku v podobě autobiografie Václava Nedomanského s názvem Můj nejslavnější únik. I ona otevřeně popisuje poměry v komunistickém Československu a odvážný útěk za železnou oponu. Jako bonus odhaluje ty, kteří na Nedomanského donášeli StB. Čtenář možná bude zaskočený, jaká slavná jména si zadala s režimem.

Čeští útočníci Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha (v pozadí).

Rozjetý Hronek opět bodoval. Pastrňák trefil vikýř, skórovali Gudas i Kubalík

Obránce Vancouveru Filip Hronek zažívá se startem nového roku skvělé období. Tentokrát gólem a nahrávkou pomohl Canucks k dalšímu vítězství na venkovním tripu 5:2 proti NY Islanders. V nočním programu NHL se prosadil také Radko Gudas, jenž se nevšední trefou podílel na vítězství Anaheimu nad Nashvillem 5:3. Nejproduktivnější Čech David Pastrňák dal v zápase s Arizonou 25. gól v sezoně, Boston však i přes to padl 3:4 v prodloužení. K výhře nakonec nestačil ani zásah ottawského Dominika Kubalíka. Jeho Senators prohráli v Calgary 3:6.

Eduard Šalé až do minulé sezony nastupoval za brněnskou Kometu.

Vzpruha pro Šalého. V Kanadě mění adresu, míří do elitního týmu

Po bronzové medaili ze světového šampionátu juniorů další zásadní zpráva pro brněnský hokejový talent Eduarda Šalého na začátku nového roku. Dvacítka loňského draftu NHL mění dres v kanadské juniorské soutěži OHL. Z jednoho z nejslabších týmů soutěže Barrie Colts míří do vedoucího týmu Kitchener Rangers.

Jan Kavan je vycházející brankářskou hvězdou brněnské Komety.

Naděje Komety Kavan o platbě za výhru, NHL, Furchovi i studiu v Litoměřicích

Temné období brněnské hokejové Komety bez zraněné brankářské hvězdy Dominika Furcha rozjasňuje nečekaný zachránce. Teprve osmnáctiletý talent z juniorky Jan Kavan, jenž je nejmladším brankářem brněnského klubu, který si zachytal extraligu. V neděli svými osmatřiceti úspěšnými zásahy zásadně přispěl k cenné výhře Komety nad Pardubicemi 4:3 po prodloužení. „Určitě to potěší, ale nesmím z toho dělat něco bůhvíjak velkého. Jsem strašně rád, že jsme to zvládli. Bylo to strašně náročné jak po mentální, tak hlavně fyzické stránce. A musel jsem něco platit, což zabolelo,“ smál se rodák z Hodonína, který si zřejmě už ve středu od šesti hodin večer střihne s Pardubicemi domácí odvetu.

Obránce Vancouveru Canucks Filip Hronek slaví branku se svými spoluhráči.

Hronek přihrál v NHL na dva góly, asistovali i Pastrňák a Zacha. Faksa skóroval

Český obránce Filip Hronek pomohl v NHL dvěma asistencemi k výhře Vancouveru 6:3 na ledě New Yorku Rangers a ve třetí sezoně v řadě si připsal třicet přihrávek. Útočník Radek Faksa zase přispěl gólem v oslabení k vítězství Dallasu 4:0 v Minnesotě. David Pastrňák a Pavel Zacha asistovali u první branky Bostonu, který však nakonec podlehl v Coloradu 3:4 po nájezdech.

Čeští hokejoví junioři s bronzovými medailemi z mistrovství světa.

Bronz s leskem zlata. Získala ho i pětice Kladeňáků, přání i z NHL

Po pohádkovém obratu zápasu o třetí místo s Finy slaví česká hokejová reprezentace další velký medailový úspěch na mistrovství světa. Po loňském stříbru bere letos bronz a vzhledem k tomu, co se dělo v závěru utkání, má tahle medaile zlatý lesk. Domů si ji přiveze i pětice odchovanců Kladna Matyáš Šapovaliv, Marek Alscher, Adam Bareš, Sebastián Redlich a Adam Židlický.

Obránce Benátek Milan Antoš během domácího utkání s Kralupy

V Benátkách jsem zase našel lásku k hokeji, říká Antoš. Radí mu ještě táta?

Na jednu sezonu si od hokeje úplně odpočinul a počítal s tím, že už ho nikdy hrát nebude. Nakonec ale Milan Antoš mladší svoje rozhodnutí přehodnotil a rádi za to můžou být v Benátkách nad Jizerou. Brzy čtyřiadvacetiletý obránce ve svém druhém ročníku v benáteckém dresu prožívá vydařenou sezonu a devíti body během prosince si vysloužil ocenění hráč měsíce. „Jsem rád, že jsem týmu mohl pomoct. V Benátkách jsem zase našel lásku k hokeji,“ vypráví v rozhovoru pro Deník mladý bek.

Majitel Dynama Pardubice, Petr Dědek, je spokojený s výkonem svých svěřenců na Spenglerově poháru a již se těší na boje v play off Tipsport extraligy.

Pozor na pusu. Kanadě jsme ukázali, že jde český hokej nahoru, raduje se Dědek

Emocím se nebojí dát průchod. Seděl v čestné lóži. No seděl… Na konci utkání s Kanadou byl na nohách. Jeho Dynamo se totiž veleobratem navždy zapsalo do dějin ikonického Spengler Cupu. On sám tento turnaj v Davosu dokonce nazývá jako malé mistrovství světa. Majitel pardubického klubu Petr Dědek sice po finále musel přihlížet tomu, jak vítěznou trofej zvedají nad hlavu domácí hráči, nicméně pro své podřízené na bruslích má jen slova chvály. Hráči mu naopak děkují za to, že si mohli do Švýcarska vzít své blízké.

Majitel Dynama Pardubice, Petr Dědek, je spokojený s výkonem svých svěřenců na Spenglerově poháru a již se těší na boje v play off Tipsport extraligy.

Pozor na pusu. Kanadě jsme ukázali, že jde český hokej nahoru, raduje se Dědek

JEN V DENÍKU - ROZHOVOR/Emocím se nebojí dát průchod. Seděl v čestné lóži. No seděl… Na konci utkání s Kanadou byl na nohách. Jako celý hokejový národ. Jeho Dynamo se totiž veleobratem navždy zapsalo do dějin ikonického Spengler Cupu. On sám tento turnaj v Davosu dokonce nazývá jako malé mistrovství světa. Majitel pardubického klubu Petr Dědek sice po finále musel přihlížet tomu, jak vítěznou trofej zvedají nad hlavu domácí hráči, nicméně pro své podřízené na bruslích má jen slova chvály. Hráči mu naopak děkují za to, že si mohli do Švýcarska vzít své blízké.

Eduard Šalé až do minulé sezony nastupoval za brněnskou Kometu.

Hledající se Šalé? Hraje s dřevorubci a potřebuje přibrat, míní legenda

Po bombarďákovi Jiřím Kulichovi je patrně nejznámější tváří ve výběru české hokejové reprezentace na mistrovství světa juniorů ve švédském Göteborgu, kterou ve čtvrtek od třech hodin odpoledne čeká po senzačním úterním čtvrtfinálovém triumfu 3:2 nad Kanadou semifinálový souboj s domácím týmem. Cesta brněnského rodáka a odchovance Komety Eduarda Šalého ke hvězdám ale není tak přímočará, jak si možná mnozí představovali.

Uničovští rodáci Matyáš Melovský a Matěj Přibyl válí na hokejovém mistrovství světa do 20 let.

Matyáš a Matěj. Duo z Uničova válí na MS dvacítek. Kdo měl problém s růstem?

V jedenáctitisícovém Uničově společně v útlém věku s hokejem začínali, chodili spolu na tamní gymnázium a v osmé třídě zamířili společně do Vítkovic. Teď oba oslavili famózní postup do semifinále mistrovství světa juniorů přes favorizovanou Kanadu. Matyáš Melovský a Matěj Přibyl jsou kamarády od dětství, přesto je jejich zdánlivě společná cesta hokejovými luhy a háji hodně odlišná.

Uničovští rodáci Matyáš Melovský a Matěj Přibyl válí na hokejovém mistrovství světa do 20 let.

Duo Matyáš a Matěj válí na MS dvacítek. Kamarádi od dětství měli odlišnou cestu

V jedenáctitisícovém Uničově společně v útlém věku s hokejem začínali, chodili spolu na tamní gymnázium a v osmé třídě zamířili společně do Vítkovic. Teď oba oslavili famózní postup do semifinále mistrovství světa juniorů přes favorizovanou Kanadu. Matyáš Melovský a Matěj Přibyl jsou kamarády od dětství, přesto je jejich zdánlivě společná cesta hokejovými luhy a háji hodně odlišná.

Josef Kořenář v brance Sparty

Sparta na konci roku podepisovala. Další sezony přidají Kovář, Kořenář a Horák

Hokejová Sparta připravila pro svoje fanoušky na konci roku příjemné překvapení. Před domácím zápasem proti Olomouci ohlásila přímo na ledové ploše O2 areny prodloužení smluv se třemi oporami týmu. Další sezony v klubu přidají brankáři Jakub Kovář a Josef Kořenář a útočník Roman Horák. První jmenovaný prodloužil o další dva roky, zbylí dva mají dokonce ještě o jeden ročník delší kontrakt.

Čeští útočníci Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha (v pozadí)

Pastrňák zakončil rok padesátým bodem. V NHL se trefili Zacha, Hertl i Kubalík

Český kanonýr David Pastrňák si připsal na ledě Detroitu dvě asistence a po jeho přesné přihrávce zpečetil Pavel Zacha ve svém 500. startu v NHL výhru hokejistů Bostonu 5:3. Trefil se také Tomáš Hertl, který vstřelil jediný gól San Jose při prohře 1:3 v Coloradu. Ottawa zase porazila i díky brance Dominika Kubalíka doma Buffalo 5:1. To brankář Petr Mrázek pustil na ledě Dallasu šest gólů z 31 střel a při debaklu Chicaga 1:8 byl ve 45. minutě vystřídán.

Filip Chytil.

Trenér Rangers o Chytilovi: Lepší se to jen pomalu

Chtěl zažít další progres a znovu vylepšit své postavení v NHL. Místo toho jen laboruje se zdravotními problémy. Stále teprve 24letý hokejový útočník Filip Chytil naposledy nastoupil před dvěma měsíci, před koncem roku se navíc dočasně vrátil do České republiky. Potvrdil to kouč New Yorku Rangers Peter Laviolette.

Kanonýr Bostonu David Pastrňák slaví vstřelenou branku se svými fanoušky.

Pastrňákův večírek v NHL: Dvěma góly sestřelil Vaněčka a stal se první hvězdou

Český útočník ve službách Bostonu David Pastrňák překonal v nočním programu NHL dvakrát krajana Vítka Vaněčka, k tomu přidal ještě asistenci a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Bruins tak i jeho zásluhou porazili na domácím ledě New Jersey 5:2 a v tabulce Východní konference uhájili druhé místo hned za vedoucími Rangers. Rodák z Havířova je aktuálně v tabulce střelců s 22 trefami šestý.

Pardubičtí hokejisté senzačně otočili semifinále s Kanadou.

Finále. Dynamo nezlomil gól last second. Třemi údery v závěru šokovalo celý svět

Zázračný obrat. Pardubičtí hokejisté si zahrají o pohár na Spengler Cupu. Choutky na finále jim nezatrhl ani tým Kanady. Respektive výběr kanadských hráčů ze švýcarské ligy doplněný o jednoho univerzitního hokejistu. Borci s bohatými zkušenostmi z NHL dostali okusit vlastní medicínu. Inkasovali totiž dvakrát při hře bez brankáře a v ní jsou přeci mistři. To nebylo vše, Dynamo jim totiž přichystalo náhlou smrt ještě v základní hrací době.

Pardubičtí hokejisté senzačně otočili semifinále s Kanadou.

Finále! Dynamo nezlomil gól last second. Třemi údery v závěru šokovalo celý svět

Zázračný obrat. Pardubičtí hokejisté si zahrají o pohár na Spengler Cupu. Choutky na finále jim nezatrhl ani tým Kanady. Respektive výběr kanadských hráčů ze švýcarské ligy doplněný o jednoho univerzitního hokejistu. Borci s bohatými zkušenostmi z NHL dostali okusit vlastní medicínu. Inkasovali totiž dvakrát při hře bez brankáře a v ní jsou přeci mistři. To nebylo vše, Dynamo jim totiž přichystalo náhlou smrt ještě v základní hrací době.

Slavná kladenská Blue Line byla v sezoně 1994-95 k nezastavení. Snímek je ale z pozdější doby.

Ocenění se dočkala i slavná Blue Line. A které osobnosti jsou členy síně slávy?

Hokejové Kladno ocenilo na konci listopadu kariéru svého odchovance Tomáše Kaberleho, kterého jmenovalo jubilejním čtyřicátým členem Síně slávy kladenského hokeje. Nejmladší z hokejového rodu doplnil ve vybrané společnosti svého otce i bratra, ale také řadu dalších osobností, které se podílely na hokejových úspěších ve středočeském městě. Kdo už se dočkal pocty v podobě jmenování do síně slávy? Ve třetím díle našeho seriálu si představíme hráče, kteří se zapsali do historie kladenského hokeje po zlatých sedmdesátých letech, i další osobnosti, jejichž činy jim zajistily místo mezi smetánkou téměř stoletého klubu.

Pardubičtí hokejisté ladili nástroje na čtvrteční souboj s Kuopiem.

Obhájce prvenství odstraněn z cesty. Teď čeká Dynamo další vítěz Spengler Cupu

Sedlák vystřelil nejen první vítězství na Spenglerově poháru ale také den přípravy na víc. Pardubičtí hokejisté vstoupili do 95. ročníku této prestižní akce výhrou nad švýcarským týmem Ambri-Piotta. Nad obhájcem prvenství. Vydřeli ji až v prodloužení a podle turnajového pavouku se tak vyhnuli středeční bitvě s Kuopiem. Finský celek je čeká až ve čtvrtek. Jen tak mimochodem, znovu nastoupí proti premiantu jednoho z ročníků. Kuopio totiž senzačně opanovalo, když se k triumfu probránilo, konec roku 2018.

Další ročník světového šampionátu dvacítek je tu. Jedním z lákadel bude i český kanonýr Jiří Kulich

Show hvězdných teenagerů? V akci Pastův kolega, české eso i skandinávské klenoty

Šestadvacátý prosinec už klepe na dveře a pozornost hokejových fanoušků se již tradičně upíná k dalšímu ročníku mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Turnaj juniorů se po třech letech v Kanadě přesouvá do švédského Göteborgu, jenž bude v příštích dnech svědkem přehlídky toho nejlepšího, co mládežnický hokej nabízí. A i tentokrát budou mít zámořští skauti a manažeři o čem přemýšlet. Nahlédněte s Deníkem na budoucí hvězdy slavné NHL, které okoření letošní šampionát dvacítek.