Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Třetí porážka. Volejbal Brno odvrací vyřazení z play off

Brno – Na začátku druhé sady při vzácném vedení svých svěřenců předvedl divákům několik nožiček s míčem. Dobrý rozmar jej však přešel. Když se k němu v polovině třetího setu míč odrazil na střídačku, zlostě jej zakopl. Trenér Volejbalu Brno Miroslav Malán i v neděli musel překousnout porážku 0:3 s Českými Budějovicemi ve třetím zápase čtvrtfinále extraligového play off.

Pardubice Vlašim potrápily

Vlašim – Úřadující mistr extraligy hokejbalu z Vlašimi začal cestu za obhajobou dobře, když dva domácí zápasy čtvrtfinále play off s Pardubicemi, sice s obtížemi, ale zvládl. První zápas rozhodl až v prodloužení Blažek, ve druhém utkání se zaskvěl hattrickem obránce Nýdl.

Upečte si tradičního beránka z máku

Stejně jako k Vánocům patří vánočka a k posvícení pěkně vypečená husa, Blížící se Velikonoce si málokdo dovede představit třeba bez mazance. Je ale i spousta jiného pečiva, které k největším křesťanským svátkům patří. O dobrotách i specialitách může vyprávět pekař Jiří Mikula z Turnova, který navíc přidává recept na krajovou specialitu.

Slivovice se musí dělat s láskou

Beňov – Kromě toho, že vypálil vítěznou kořalku letošního ročníku Beňovského Slivkoštu, je i zkušený vinař. Drahoslav Zpěvák z Hovoran nedaleko Kyjova tvrdí, že jeho recept na kvalitní pálenku je jednoduchý.

Barmanka Veronika míchala Princess Cream. Zkuste to taky

Prostějov – Studuje druhým rokem gastronomii na Střední odborné škole ve Vsetíně a práce za barem ji baví. Na mezinárodní koktejlovou a baristickou soutěž do Prostějova poprvé přijela i Veronika Zavalová z Valašských Klobouk.

RECEPT DENÍKU: Kachna byla vynikající

Ústí nad Labem - Kachna je výborná. Být to v pořadu Prostřeno, tak kuchař dostane deset bodů. To jsou slova návštěvníka restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu Jiřího Píši.

Studentka si vyvařila kávovar

Humpolec – Jednadvacetiletá studentka Vysoké školy polytechnické Alena Davidová z Humpolce se v soutěži Deníku s názvem Jaro na talíři neztratila.

Studentka si vyvařila kávovar

Humpolec - Jednadvacetiletá studentka Vysoké školy polytechnické Alena Davidová z Humpolce se v soutěži Deníku s názvem Jaro na talíři neztratila. V konkurenci čtrnácti finalistek z celé republiky si ve finále v Praze vyvařila druhé místo. Její jarní recept na halušky se špenátem u čtenářů zabodoval.

V Děčíně proběhne festival zdravého životního stylu

Děčín - Severočeši těšte se! O tomto víkendu proběhne v Děčíně první festival zdravého životního stylu. Sjedou se tam ikony tohoto odvětví z celé republiky v čele s První dámou zdravé výživy České republiky Lucií Tomáškovou.

V Děčíně proběhne festival zdravého životního stylu

Děčín - Severočeši těšte se! O tomto víkendu proběhne v Děčíně první festival zdravého životního stylu. Sjedou se tam ikony tohoto odvětví z celé republiky v čele s První dámou zdravé výživy České republiky Lucií Tomáškovou.

V Děčíně proběhne festival zdravého životního stylu

Děčín - Severočeši těšte se! O tomto víkendu proběhne v Děčíně první festival zdravého životního stylu. Sjedou se tam ikony tohoto odvětví z celé republiky v čele s První dámou zdravé výživy České republiky Lucií Tomáškovou.

Na zámku vystaví unikátní ikony

Kroměříž – Unikátní výstava tvorby bulharského malíře Justiana Tilova bude od zítřka k vidění v předsálí Sněmovního sálu zámku v Kroměříži k vidění

Barmanka Veronika míchala Princess Cream. Zkuste to taky

Prostějov – Studuje druhým rokem gastronomii na Střední odborné škole ve Vsetíně a práce za barem ji baví. Na mezinárodní koktejlovou a baristickou soutěž do Prostějova poprvé přijela i Veronika Zavalová z Valašských Klobouk.

Profesionální pekařka poradí: upeč si svůj vlastní chleba!

Krnov - Krnovští příznivci zdravé výživy mohou ve čtvrtek 21. března zajít na ochutnávku kváskového pečiva. Do Krnova přijede předat část svých zkušeností přední odbornice na pečení kváskového pečiva Stanislava Elšíková z Vizovic.

Aby bylo jaro na talíři, hledala jako Maruška

Praha/ Martínkovice /FOTOGALERIE/ - Anna Týfová z Martínkovic u Broumova je v kuchyni jako doma už od svých dvanácti let. V pátek předvedla své umění ve finále soutěže Deníku Česko vítá jaro Jaro v kuchyni, ve které se utkávají recepty na krajové speciality či „rodinné stříbro" soutěžících.

Střešovičtí florbalisté jsou v extraligovém semifinále

Praha /FOTOGALERIE/ – Na bojovnou atmosféru, kterou vytvořili fanoušci Future, nic nedbali ve čtvrtfinálové sérii AutoCont extraligy úřadující mistři republiky ve florbalu, hráči Tatranu Střešovice. Ti ji ukončili v nejkratším možném čase po víkendových výhrách 5:4 a 10:4. Ani borci pražského SSK nemusí smutnit, ve třech ze čtyř duelů favoritovi více než statečně vzdorovali.

Studenti čarovali s alkoholem za barem. Už po desáté

Blansko /REPORTÁŽ/ – Alkohol v rukou lidí na hraně dospělosti nemusí být vždycky známkou něčeho zakázaného. I sedmnáctileté ruce mohou být v tomto případě povolanější než mnohé dospělé. To dokázal jubilejní desátý ročník Amundsen Cupu, juniorské soutěže pro začínající barmany v Blansku.

Vařte se Slováckými novinami: Nádenica

Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žitňačky.

Florbalisté Znojma teď tápou. Prohrávají 0:2

Znojmo – Ve dvou utkáních vyhráli kladenští florbalisté, nejdříve 4:3 po prodloužení, ve druhém duelu pak 6:3. Znojemské hráče tak od konce sezony dělí pouze jediný zápas. Pokud o víkendu v Kladně Znojmo uspěje a vyhraje v obou zápasech, rozhodující utkání se odehraje opět ve Znojmě.

Zkušená soutěžící z Havířova: Ráda experimentuji a zkouším

Praha, Ostrava - V kuchyňském studiu Miele v Praze se v pátek a v sobotu konalo finálové vaření soutěže Jaro na talíři. Utkalo se čtrnáct kuchařů z jednotlivých regionů. Za náš kraj se ho zúčastnila paní Jarka Bernatíková z Havířova, která připravovala zapékanou čočku na zelenině.

Upečte si tradičního beránka z máku

Liberecký kraj - Rozhovor s pekařem Jiřím Mikulou o Velikonocích, zvycích spojených s těmito svátky i o dobrotách, které bývají tradičně na talíři.

Začalo to štípanou pusou, nyní oslavili zlatou svatbu

Málkovice - Je tomu padesát let, co spolu žijí manželé Květoslava a Stanislav Vithausovi z Málkovic na Tachovsku. Své výročí oslavili, na den přesně. A to v sobotu 16. března v kruhu rodinném, bez slavnostního obřadu. Celá rodina jim přišla popřát, měli společný oběd a pak spolu poseděli.

Šumajstr i pégny. Tak chutná hanácké Slovácko

Hustopeče – Pečená kachna s moravským zelím, králík nebo bažantí roláda? Anebo spíš kél, šumajstr, šmorn a pégny? Známá i neznámá tradiční jídla hanáckého Slovácka představí už v sobotu nová kuchařka v Hustopečích. Knihu s unikátními recepty slavnostně pokřtí tamní chasa na Slavnostech mandloní a vína.

Upečte si tradičního beránka z máku

Liberecký kraj - Rozhovor s pekařem Jiřím Mikulou o Velikonocích, zvycích spojených s těmito svátky i o dobrotách, které bývají tradičně na talíři.

Upečte si tradičního beránka z máku

Liberecký kraj - Rozhovor s pekařem Jiřím Mikulou o Velikonocích, zvycích spojených s těmito svátky i o dobrotách, které bývají tradičně na talíři.

Kniha o jeřábu byla téměř rozebraná

Jeseníky – Byl vyšlechtěný na Jesenicku, pak odsud téměř zmizel, nyní se o něj lidé v tomto kraji opět zajímají. Svědčí o tom alespoň zájem o publikaci, která před několika týdny o moravském sladkoplodém jeřábu vyšla. Náklad tří set kusů byl v zápětí prakticky rozebrán.

Jičínské překvapení se tentokrát nekonalo

Jičín – K dalším dvěma zápasům 3. ligy nastoupili muži na domácí palubovce. V prvním utkání je čekal soupeř ze Rtyně v Podkrkonoší a po dobrém výkonu zvítězili 7:4.

Upéct chleba, to dá práci, redaktor Deníku to zkusil

Nejradši bych šel spát, ale musím ho jít nakrmit. Má totiž hlad. Ne, nemluvím o svém kocourovi ani o žádném malém členu naší rodiny. Musím jít naposledy nakrmit kvásek, ze kterého zítra upeču domácí chléb.

103 let. A pořád s úsměvem

Liberec - Člověk je mlád tak, jak se sám cítí a stár z pohledu ostatních. Důkazem pravdivosti tohoto přísloví je Marie Blažková, rodačka z Liberce. Přestože právě oslavila 103. narozeniny, psát o ní jako o stařence by bylo hrubou urážkou. Ostatní jí totiž hádají nejméně o 20 let méně. A ona je toho živým důkazem.

Elektronické recepty nemají moc příznivců

Jindřichohradecko –  Za dva roky budou papírové recepty minulostí. Povinné zavedení těch elektronických má mimo jiné ochránit pacienty před padělky a zamezit šíření falešných receptů Lékaři, lékárníci, ale ani běžní pacienti na Jindřichohradecku z toho zatím příliš nadšení nejsou.