Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Muzeum v Hradišti provoněli velikonoční beránci a mazance

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ – Jaký by byl beránek a mazanec, bez koření bez vajec? Na tuto otázku odpovídaly v sobotu 31. března dopoledne ve Slováckém muzeu dvě zkušené cukrářky a pekařky. Konalo se tam další Tvoření v muzeu tentokrát s tematikou tradičního velikonočního pečiva.

Zrzavý učil Seiferta dusit rajčata s česnekem

Okrouhlice – Básník Jaroslav Seifert, který jako jediný český spisovatel dostal Nobelovu cenu za literaturu, před rovnými třiceti lety v roce 1982,  napsal knihu svých příběhů a vzpomínek.

Lékarníkovi z Hodolan hrozí za zásobování narkomanů pět let i půl milionu

Olomouc – Správní řízení s vedoucím lékárny v Hodolanské ulici v Olomouci, který rok a půl vydával na falešné recepty tisíce balení modafenu a nurofenu stopgrip narkomanům z širokého okolí nyní zahájil Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). Za uvedený delikt mu může uložit až půlmilionovou pokutu.

Porotu zaujala jarní kedlubnová polévka

Ostrava - V projektu Česko vítá jaro a jeho soutěži o nejlepší jarní recept vybrala odborná porota za náš region ještě jeden pokrm. Rázem dostal označení Divoká karta Deníku. 

Cukrářka Fabešová: Inspiruje mne sladká Francie

Znojmo- Rodačku ze Znojma, osmadvacetiletou Ivetu Fabešovou, mohli lidé před posledními vánočními svátky často vídat na televizní obrazovce, kde předváděla své kulinářské umění v pořadu Slavnostní pečení s Ivetou. Mladá žena s vystudovanou sociální pedagogikou a vzděláním z oboru kuchař se dnes cukrářství věnuje profesionálně. O pečení vydala už tři kuchařky.

Olymp postupuje, slávistky krůček od vyřazení

Praha – Třetími zápasy pokračovalo první kolo play off Uniqa extraligy volejbalistek. Olymp Praha neponechal nic náhodě a po třetí výhře nad Frýdkem-Místkem postupuje do semifinále. To slávistky padly v Olomouci 0:3. Pokud chtějí dále žít svůj medailový sen, musí už pouze vítězit.

Recept Harlej na hity: Vytáhneme tabulky, proškrtáme je a šoupnem to tam!

Střední Morava /ROZHOVOR/ - Svařák, Pověste ho vejš nebo Živýho mě nedostanou. To jsou hity kapely Harlej, která vystoupí v sobotu 31. března ve sportovní hale Březolupy. Hosty večera budou kapely The Snuff a Neutral. Rockeři Harlej v těchto dnech vydali nové album s názvem Teleskopický tele.

Zlatá svatba? Musíte se umět hádat a udobřovat

Ústí nad Labem - Je to hodně o toleranci. Chce se to také umět pohádat, a pak se udobřovat. Tak to je recept na šťastné manželství Karla a Jaroslavy Koubkových, kteří v sobotu oslavili po padesáti letech společné cesty životem zlatou svatbu.

Recept kapitána: Odpočinout si a hrát svoji hru

Zubří – Dobře zregenerovat a odpočinout si po náročné základní části a pak se starat především o svoji hru. Takový je recept kapitána házenkářů Zubří Martina Stržínka pro blížící se nadstavbu o titul v TipGames extralize.

Sázíme na skvělou partu, říká kouč bronzových Chabařovic

Chabařovice – Loňské čtvrté místo ještě o stupínek vylepšili. Volejbalisté Chabařovic si ve druhé sezoně ve druholigové soutěži dokráčeli pro bronzové medaile. V posledních zápasech letošního ročníku doma dvakrát porazili Jablonec a dokonale tak oslavili veleúspěšnou sezonu.

Čerstvé kopřivy v nádivce lahodily chuti

Náchodsko - Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno 23. března Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec. 

Šance i body uplavaly Branovu po Berounce

Branov – Úvodní jarní duel svedl v 1.B třídě opět pod taktovkou trenéra Kocha a s omlazeným kádrem dva sousedy z konce tabulky, a přestože si domácí Branov zejména ve druhém poločase vypracoval více příležitostí, na konci se radovali fotbalisté Braškova.

Čerstvé kopřivy z Martínkovic v nádivce lahodily chuti

Východní Čechy / Náchodsko – Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec.

Ubisoft chce nabízet hráčům tolik věcí, že nebude třeba DRM

Šéf vývojářské společnosti Ubisoft Chris Early řekl, že hodlají do svých her přidávat tolik věcí, že časem nebude třeba na PC vůbec bojovat s pirátstvím pomocí DRM. Receptem by podle něj mohlo být, že hráč bude chtít originální hru, aby měl plný zážitek podobně, jako když hraje MMO.

Paní Alena bojovala za region s kopřivovými karbanátky

Střední Morava, Praha - Kulinářský souboj regionů bude už za pár hodin znát svého vítěze. Autoři těch nejlepších receptů z celé republiky se o víkendu utkali v pražském kuchyňském studiu o pomyslný gurmánský titul. Barvy našeho regionu hájila paní Alena Neugebauerová.

Čerstvé kopřivy v nádivce lahodily chuti

Náchodsko - Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno 23. března Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec. 

Čerstvé kopřivy v nádivce lahodily chuti

Náchodsko - Předvést své kulinářské umění vyrazila v pátek ráno 23. března Anna Týfová z Martínkovic na Broumovsku, autorka vítězného receptu východočeského kola celostátní soutěže Česko vítá jaro. Ve škole vaření Chefparade na Holešovické tržnici společně s herečkou Ilonou Svobodovou připravovala v konkurenci dalších tří kuchařek ze středních, jižních a západních Čech nadívanou plec. 

Život, který by vydal na román

Tatenice – „Snad vůbec poprvé zde vítáme občana naší vesnice, který se dožívá sta let. To tady opravdu nepamatujeme,“ svěřila se s úsměvem matrikářka tatenického obecního úřadu Stanislava Plocová chvíli před tím, než byl v sobotu odpoledne do krásných prostor obřadní síně v místním renesančním zámku uveden oslavenec Vladimír Čermák.

Jihočeský králík s nádivkou kraloval

Do pražské Holešovické tržnice se v pátek a sobotu sjely finalistky soutěže Česko vítá jaro, aby se předvedly se svými recepty, které zaujaly odbornou porotu. Ta vybrala za jednotlivé regiony celkem osm čtenářek. A tak se v Cheef parade vařilo i peklo, vše na téma jarní kuchyně.

HLASUJTE: Hájí barvy severu, vařila velikonoční nádivku

Jablonec n. N./Praha – Před odborníky spolu s Veronikou Žilkovou připravovala jablonecká kulinářka Laďka Staffen svůj recept na jizerskokrkonošskou hlavičku. V kuchařském klání Česko vítá jaro reprezentuje Liberecký i Ústecký kraj.