
Speciality podkrkonošské kuchyně: Miletínské modlitbičky
Podchlumí – Zde je další díl našeho seriálu s recepty z kuchyně Podchlumí a Poorlicka, podle kterých připravovaly jídla naše babičky.
Podchlumí – Zde je další díl našeho seriálu s recepty z kuchyně Podchlumí a Poorlicka, podle kterých připravovaly jídla naše babičky.
Ostrava - Beskydský maras Šárky Trojanové se vaří už dnes! Hlasujte pro tento recept na webu!
Střední Morava (Seriál Deníku) - Aktuální jarní a slunečné počasí nutí k lehčí stravě.Ne vždy to musí být jen zeleninové pokrmy. V dnešním receptu poskytne specialista na gastronomi a majitel hradišťského Ristorantne Hotel Maxi, Claudio Rossi, návod na přípravu rizota na italský způsob.
Moravské Budějovice – O naději a prodloužení série dnes budou bojovat hokejisté Moravských Budějovic. Žihadla prohrála úvodní barážový duel na ledě ostravské Poruby.
Ostrava - Soutěž Česko vítá jaro jde do finále! Podpořte paní Šárku Trojanovou, která za náš region bude pod dohledem televizních kamer v sobotu 24. března připravovat s patronkou Radkou Kocurovou pokrm zvaný Beskydský maras. Jaké je to jídlo? Odkud pochází? Kdo je vlastně paní Šárka z Ostravy-Hrabůvky? Co dělá, když zrovna nevaří?
Brno /REPORTÁŽ/ – Odpalované těsto, trochu medu, voda a červené potravinářské barvivo. To není recept na zákusek, ale na imitaci otevřené zlomeniny kotníku. Kost může zastoupit kousek uvařeného moduritu.
Hradec Králové - Hradecká basketbalistka by si chtěla zahrát o medaile. K tomu potřebuje, aby „lvice“ po vyřazení Karlových Varů udolaly také VŠ Praha.
Praha /ROZHOVOR/ - Fotbalista Tomáš Přikryl se prosadil ve všech třech posledních zápasech Sparty. Zazářit by chtěl i v prestižním duelu proti Slavii.
Varnsdorf – Netradičně v pátek 23. března odehrají svůj druholigový zápas v rámci 20. kola fotbalisté Varnsdorfu. Od 18.00 se představí v Jihlavě, kde na ně čeká ambiciózní Vysočina.
Frýdek-Místek – V Uniqa volejbalové extralize žen jde již do tuhého. Sobotním dnem startuje play off a svěřenkyně trenérky Alexandry Dedkové zajíždí na palubovku druhého celku po základní části – PVK Olymp Praha.
Zlín - Ve Zlíně působila pět let, s inscenací Maryša získala Thálii a pak náhle odešla do Prahy. Teď se vrací v plné síle a bohatší o řadu zkušeností. Zlíňanům se herečka Petra Hřebíčková v oceněné hře představí již tento pátek v 19 hodin v Městském divadle.
Ústí nad Labem - Složením se zařadil do Bavorské kuchyně. Místo jíškou ho kuchař zahustil chlebem. Tak jako každý čtvrtek se na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou minulého kola se stala Magdaléna Pecháčková s Vepřovými plátky na pivu.
Region - Je moravská kuchyně lepší než ta česká? Vy, čtenáři Deníku, věčný spor rozhodnete. Souboj regionů o nejlepší recept totiž vrcholí. Moravské barvy bude hájit Alena Neugebauerová s receptem na kopřivové karbanátky.
Znojmo - Na počátek jara Jihomoravské muzeum ve Znojmě připravilo výstavu Volání jara aneb hody, hody, doprovody. Výstava je umístěná v křížové chodbě a malém výstavním sálu minoritského kláštera.
Martínkovice - Jedinou finalistkou z Východních Čech, která postoupila se svým jarním receptem do finále soutěže Česko vítá jaro, je Anna Týfová z Martínkovic.
Jižní Čechy - Před týdnem jsme se sešli se čtenářkami Deníku, jež se rozhodly stravovat podle knižní novinky Domácí krabičková dieta.
Držovice /ROZHOVOR/ – O receptu na dlouhověkost by mohla vyprávět Anastázie Pospíšilová z Držovic. Vitální stařenka, která má tři vnoučata a pět pravnoučat, v pátek oslaví sté narozeniny.
Jičínsko – Soused se dnes vrátil nevyspalý, ale šťasten, i když mu v polském pohraničí ukradli u škodovky jedno kolo. Když vjeli u Žacléře do deště, zjistil, že mu zcizili i dva stěrače. Vida, co dokáže český výrobek zn. Škoda – na třech kolech.
Újezd – Obrovským koníčkem Jany Prantlové z Újezda je vaření a pečení podle jednoduchých receptů.
Prostějov - Rozkousnutím hanáckého vdolku a vytažením zapečeného žetonu s číslem už tradičně losovali pořadí junioři v koktejlové soutěži Hanácký pohár v Prostějově. Patnáctého ročníku se jich účastnilo devětatřicet. Devatenáct profesionálů naopak losovalo pomocí malých lahviček Starorežné. Hodnotící komisaři tedy posoudili na sedmdesát alkoholických drinků namíchaných podle vlastní fantazie.
Oldřetice - Folkloristika a výtvarnice Kamila Skopová, která žije a tvoří v roubené chalupě v Oldřeticích, je autorkou několika knih, a to i kuchařských. Ve své publikaci „Hody půsty masopusty“ přibližuje čtenářům dění při důležitých svátcích, píše o obyčejích a zvyklostech českého kalendářního roku.
Jablonec n. N. - Hlasujte pro svou finalistku. Její číslo je 07. Soutěž regionálních Deníků Česko vítá jaro jde do finiše! Severní Čechy bude spolu s herečkou Veronikou Žilkovou reprezentovat Laďka Staffen z Jablonce nad Nisou.
Náchodsko - Obrovské překvapení zažila Anna Týfová z Martínkovic, když se v závěru minulého týdne dozvěděla, že je finalistkou soutěže Česko vítá jaro.
Neratovice – Jako zaslouženou dělbu bodů vidí oba tábory vzájemné derby, které pro oba okresní celky uzavřelo letošní Středočeský přebor. Domácí béčko Olympiku, tradičně tvořené mladíky, sice v utkání vedlo 2:0, zkušení hosté z Kralup ale dokázali skóre srovnat na konečných 2:2.
Strakov - Najít své kořeny a předky i vzdálené příbuzné. Proto se rozhodl Čestmír Tauer z Prahy zpracovat rodokmen své rodiny. Přijel na setkání nositelů příjmení Tauer do Strakova u Litomyšle. I tady hledal možné vazby a další vzdálené příbuzné.
Kutná Hora Krvavou louží skončilo večerní dostaveníčko mladého páru v ulici Na Náměti v Kutné Hoře. Romantické chvíle ve stínu kostela Matky Boží se postupně proměnily v horor, když vyvolaná těžká hádka vyústila v sebedestrukční čin dvacetiletého muže.
Ústí nad Labem /ČESKO VÍTÁ JARO/ - Zaujala mě výhra. Chci si vylepšit kuchyň. Ráda vařím. To jsou slova Pavly Vosáhlové, která se účasnila projektu Deníku Česko vítá jaro s velikonočním kulinářským receptem na Jarní špenátové noky.
Dačice - Jako v úle to v sobotu večer hučelo v dačické hospodě Pod Betonem. Konal se zde totiž již čtvrtý ročník gurmánské soutěže Dačická utopenciáda, kterou pořádá Volné sdružení sochařů a motorkářů při hospodě Pod Betonem.
Krakov – „Na Krakovci mají uzené, v Jesenici štrúdl, ve Strašecí beránka, tak proč by nemohla být v Krakově bábovka?“ řekla na vysvětlenou Alena Švarcová.
recept zaslala Petra Svobodová, Ústí nad Labem
Halenkovice – /FOTOGALERIE/ Slivovice musí krásně vonět po trnkách, nesmí škrábat, naopak musí pohladit jazyk a krásně vklouznout do krku. Jedině tak se prý pozná dobrá trnková pálenka. A o tu nejlepší soupeřili v sobotu 17. března v Halenkovicích na Zlínsku, kde byl již VI. ročník Halenkovské trnky.
Jičínsko – Seriál s recepty z kuchyně Podchlumí a Poorlicka nabízí postupy, podle kterých připravovaly polévky, pokrmy z brambor a moučná jídla naše babičky.
Východní Čechy - Soutěž regionálních Deníků Česko vítá jaro jde do finále! Odborná porota v čele s šéfkuchařem Radkem Jakubcem vybrala osm nejlepších, kteří se již příští víkend utkají v Praze o hlavní cenu.
Východní Čechy - Soutěž regionálních Deníků Česko vítá jaro jde do finále! Odborná porota v čele s šéfkuchařem Radkem Jakubcem vybrala osm nejlepších, kteří se již příští víkend utkají v Praze o hlavní cenu.
Východní Čechy - Soutěž regionálních Deníků Česko vítá jaro jde do finále! Odborná porota v čele s šéfkuchařem Radkem Jakubcem vybrala osm nejlepších, kteří se již příští víkend utkají v Praze o hlavní cenu.
Východní Čechy - Soutěž regionálních Deníků Česko vítá jaro jde do finále! Odborná porota v čele s šéfkuchařem Radkem Jakubcem vybrala osm nejlepších, kteří se již příští víkend utkají v Praze o hlavní cenu.
Teplice – Ačkoliv je dnešní soupeř Teplic Viktoria Žižkov v tabulce poslední, nečeká žlutomodré vůbec nic lehkého. Proti týmům, které na Stínadla přijedou s urputnou obranou, se Severočechům totiž hraje dlouhodobě velmi špatně.
Brno - Brněnští extraligoví florbalisté usilují o prodloužení sezony. Po úvodních čtvrtfinálových zápasech prohrávají s Vítkovicemi v sérii na čtyři vítězství už 0:2.
Praha /ROZHOVOR/ - Executive chef restaurantu Staré časy František Šnitr vyprávěl redaktorce Pražského deníku poněkud bláznivé historky z kuchařské branže. A také zážitky z vojny.
Hradec Králové – Stačí nové klece na slepice, které nám nakázala Evropská unie, a ceny vajec strmě rostou. Zdá se, že nejvíce na současném vaječném šílenství „vydělávají“ především lidé, kteří mají příbuzné na vesnici a kde ještě chovají slepice. Vajíčka tak mají zadarmo.
recept zaslala Zdena Sadíková, Zahrovice,
Ústí nad Labem - Čtenářka: Recept jsem si přivezla z dovolené, ze slovenských Nízkých Tater.
recept zaslala Drahomíra Strnadová, Klatovy
recept zaslala Miloslava Machačová, Dobruška
recept zaslala
recept zaslala Majka Baštářová, Dobřany
recept zaslal Roman Čaj, Ledce
recept zaslala Jana Strnadová, Blovice
recept zaslal Roman Čaj, Ledce
recept zaslala Zdena Bauerová, Přeštice