Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Soutěžící: Řekla jsem si, proč nezkusit štěstí

Ústí nad Labem /ČESKO VÍTÁ JARO/ - Zaujala mě výhra. Chci si vylepšit kuchyň. Ráda vařím. To jsou slova Pavly Vosáhlové, která se účasnila projektu Deníku Česko vítá jaro s velikonočním kulinářským receptem na Jarní špenátové noky.

V Dačicích volili krále utopenců

Dačice - Jako v úle to v sobotu večer hučelo v dačické hospodě Pod Betonem. Konal se zde totiž již čtvrtý ročník gurmánské soutěže Dačická utopenciáda, kterou pořádá Volné sdružení sochařů a motorkářů při hospodě Pod Betonem.

Když je dobrá trnková slivovice, zajídat už není třeba

Halenkovice – /FOTOGALERIE/ Slivovice musí krásně vonět po trnkách, nesmí škrábat, naopak musí pohladit jazyk a krásně vklouznout do krku. Jedině tak se prý pozná dobrá trnková pálenka. A o tu nejlepší soupeřili v sobotu 17. března v Halenkovicích na Zlínsku, kde byl již VI. ročník Halenkovské trnky.

Co se u nás vařívalo: Kulajda

Jičínsko – Seriál s recepty z kuchyně Podchlumí a Poorlicka nabízí postupy, podle kterých připravovaly polévky, pokrmy z brambor a moučná jídla naše babičky.

Čtenáři vařili dobroty. Deník zná osm finalistů

Východní Čechy  - Soutěž regionálních Deníků Česko vítá jaro jde do finále! Odborná porota v čele s šéfkuchařem Radkem Jakubcem vybrala osm nejlepších, kteří se již příští víkend utkají v Praze o hlavní cenu.

Rosa před Žižkovem: Hlavně musíme dát brzy gól!

Teplice – Ačkoliv je  dnešní soupeř Teplic Viktoria Žižkov v tabulce poslední, nečeká žlutomodré vůbec nic lehkého. Proti týmům, které na Stínadla přijedou s urputnou obranou, se Severočechům totiž hraje dlouhodobě velmi špatně.

Rýžový nákyp pro 600 lidí se prostě nedá

Praha /ROZHOVOR/ - Executive chef restaurantu Staré časy František Šnitr vyprávěl redaktorce Pražského deníku poněkud bláznivé historky z kuchařské branže. A také zážitky z vojny.

Vaječné šílenství: někde v současnosti platí limity nákupu

Hradec Králové –  Stačí nové klece na slepice, které nám  nakázala Evropská unie, a ceny vajec strmě rostou.  Zdá se, že  nejvíce na současném vaječném šílenství „vydělávají“ především lidé, kteří mají příbuzné na vesnici a kde ještě chovají slepice. Vajíčka tak mají zadarmo.

Vybírali jste nejlepší jarní recept

V minulých dnech jste se rozhodovali mezi devíti recepty, které jako nejlepší z vámi zaslaných vybral Radek Jakubec, odborný lektor školy vaření Chefparade. Který z receptů měl u vás nakonec největší úspěch, to se dozvíte 5. dubna v příloze regionálního Deníku nazvané Deník plný vaření. 

Jiří Krampol si odskočil do Živanic. Vařil před kamerou

Živanice - /FOTOGALERIE/ - Nestává se často, že by se v Živanicích zčista jasna objevila kuchyně tak, jako se to stalo v úterý. Za místní sokolovnou se natáčel další z dílů pořadu Česko na talíři. Na výsledek celodenního natáčení se diváci televizní stanice Prima Familly budou moci podívat v neděli 15. dubna od osmnácti hodin. Jako hlavní host v živanickém dílu tentokrát vystoupil herec, bavič a moderátor Jiří Krampol spolu se svou manželkou Hanou. Pod vedením šéfkuchaře Jaroslava Sapíka a moderátorky pořadu Daniely Šinkorové zde chystali recept, který si s nimi mohou uvařit i diváci.