
Falešné recepty: lékařská komora čeká na podnět
Hodonínsko – S případem falešných lékařských předpisů, které měli vystavovat na nic netušící pacienty lékaři na Hodonínsku, se prozatím nebude zabývat lékařská komora.
Hodonínsko – S případem falešných lékařských předpisů, které měli vystavovat na nic netušící pacienty lékaři na Hodonínsku, se prozatím nebude zabývat lékařská komora.
Brno – Už patřil mezi sedmdesátníky. S přibývajícím věkem však bojoval stejně znamenitě jako s dřívějšími soupeři na ledě. Česká hokejová legenda Jaroslav Jiřík hýřila ještě nedávno energií, pomáhala americké agentuře s vyhledáváním hokejových talentů a taky se učila pilotovat vrtulník. „Přesvědčuju sám sebe, že mi je padesát,“ nabízel Jiřík recept na vitalitu. Vpondělí bohužel po tragické nehodě svého ultralehkého letounu skonal.
Město Znojmo mám od dětství spojené s vyhlášenými sterilovanými okurkami. Na dnešní putování se tedy vydávám s nadějí, že konečně odhalím recept na unikátní pochoutku, která u nás doma nesmí chybět při žádném slavnostním hodování.
Veselí nad Moravou – Lékaři, kteří měli podvádět s předpisy léků, působili ve Veselí nad Moravou. To je nejnovější zjištění v případu, který nyní řeší policie v kyjovské nemocnici.
Hodonínsko – V kauze o falešných lékařských předpisech se mluví o dalším trestném činu. Lékaři, kteří měli ukradené předpisy kyjovské nemocnice vypisovat na nic netušící pacienty a obohacovat se tak na úkor zdravotní pojišťovny, použili jejich osobní data. Alespoň to tvrdí vedení kyjovské nemocnice.
Hodonínsko – V kauze o falešných lékařských předpisech se mluví o dalším trestném činu. Lékaři, kteří měli ukradené předpisy kyjovské nemocnice vypisovat na nic netušící pacienty a obohacovat se tak na úkor zdravotní pojišťovny, použili jejich osobní data. Alespoň to tvrdí vedení kyjovské nemocnice.
Komentář - Dva lékaři, kteří zajišťovali pohotovost ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku, jsou podezřelí z podvodů.
Kyjov /AKTUALIZOVÁNO/ - Lékaři, kteří měli podvádět s předpisy léků, působili ve Veselí nad Moravou. To je nejnovější zjištění v případu, který nyní řeší kyjovská nemocnice. Zjišťované škody stále rostou. Případ se možná zapíše do historie kriminalistiky.
Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ - Už jako dítě obdivoval, jak jeho matka uměla téměř z ničeho vykouzlit slavnostní večeři. A možná to předurčilo jeho budoucí profesi. Novozélanďan Liam Claringbold je totiž šéfkuchař. Nyní vede Restaurant Palazzo v hotelu Comsa Brno Palace, ale za sebou má práci v nejlepších restauracích světa. Rád vymýšlí vlastní originální recepty.
Borovany - Soutěž o krále jedlíků borůvkových knedlíků má poprvé dva vítěze
Pokřikov - Josef Daněk se synem Tomášem mají letos velmi úspěšnou sezonu.
Kladno/FOTOGALERIE/ -Uběhnout kilometr, vypít co nejrychleji čtyři lahvové desítky a vydat se na další kilometr a 195 metrů. Tak vypadalo sportovní pozdní odpoledne v pátek na atletické dráze v areálu Sletiště, kde se uskutečnil již čtrnáctý ročník Pivního maratonu. I když účastníci ve skutečnosti uběhnou pouze 2 195 metrů, je závod fyzicky velmi náročný.
Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ - Už jako dítě obdivoval, jak jeho matka uměla téměř z ničeho vykouzlit slavnostní večeři. A možná to předurčilo jeho budoucí profesi. Novozélanďan Liam Claringbold je totiž šéfkuchař. Nyní vede Restaurant Palazzo v hotelu Comsa Brno Palace, ale za sebou má práci v nejlepších restauracích světa. Rád vymýšlí vlastní originální recepty.
Kyjov, Veselí nad Moravou – Lékaři, kteří měli podvádět s předpisy léků, působili ve Veselí nad Moravou. To je nejnovější zjištění v případu, který nyní řeší kyjovská nemocnice. Zjišťované škody stále rostou. Případ se možná zapíše do historie kriminalistiky.
Domažlice – Kluci a holky v akci, tak se jmenoval příměstský prázdninový tábor, který pro děti uspořádal Dům dětí a mládeže Domino v Domažlicích.
Prostějovsko – Houbaři v regionu se vrací z lesů s prázdnými či v lepším případě s poloprázdnými košíky. Sezonu zatím vesměs hodnotí jako velice podprůměrnou.
Střekov – Nejlepší tlačenka nebo špek vyuzený na lipovém dřevě. K tomu klobásky podle tajné domácí receptury a další kvalitní uzenářské výrobky.
Prostějov – Houbaři se na Prostějovsku vrací z lesů s prázdnými či v lepším případě s poloprázdnými košíky. Sezonu zatím vesměs hodnotí jako velice podprůměrnou.
Svitavsko - Houbařská sezona se pomalu rozjíždí. Pokud už chystáte košíky a brousíte si kapesní nožíky, abyste mohli vyrazit do lesa, nezapomeňte s sebou přibrat i fotoaparát.
Zapékací misky nejsou v našich kuchyních žádným nováčkem. Pečicí nádoby z keramiky nebo porcelánu jsou zkrátka ověřenou klasikou, oblíbenou zejména pro svou odolnost, snadnou údržbu a v neposlední řadě i noblesní vzhled.
Vlčnov – Také Vlčnov se dostal do hledáčku dvojice kulinářských specialistů Ondřeje Slaniny a Filipa Sajlera, kteří jsou známí jako protagonisté pořadu České televize Kluci v akci.
Klatovsko -Ceny koláčů vzrostly kvůli vyšším cenám surovin oproti loňskému roku o 10 %.
Nedachlebice – Slavný fotbalový tým z televizního seriálu „Okresní přebor“ bude k vidění v Nedachlebicích. S tamní jedenáctkou „staří páni“ se utká na tamním pažitu v sobotu 9. července od 13. hodin. Účast přislíbilo celkem sedmnáct herců.
Praha - Zákaz slev a bonusů na léky na recept v lékárnách podporují Grémium majitelů lékáren a Česká lékárnická komora. Zavádí ho novela zákona o veřejném zdravotním pojištění, kterou schválily vláda a sněmovna, teď čeká na projednání v Senátu.
Třeboň – Marie Jirková žije v současné době v Domově seniorů v Třeboni, ale předtím bydlela v místní části Břilice. V červnu oslavila kulaté sté narozeniny.
Vyškovsko – Na marný boj s rozmary počasí si zahrádkáři už dávno museli zvyknout. Letos například náhlé mrazíky zapříčinily malou úrodu ovoce. Kromě toho se ale také snaží vyrovnat s dlouhodobým úbytkem svých členů.
Okres Louny - Lidé v okrese Louny dluží radnicím desítky milionů korun. Každé město má svůj recept na vymáhání pohledávek. Někde zkusili odpouštět, jinde sahají i na sociální dávky. Úspěšnost vymáhání ale není příliš velká.
Ostrava - Jak chutná polévka, kterou uvařili úředníci ostravského magistrátu nebo Holanďané z Armády spásy? Redaktorka Deníku byla v porotě soutěže o nejlepší polévku, která se konala v ostravském Centru sociálních služeb.
Ústí nad Labem – Maso jsme více namarinádovali, nechali déle uležet a pro zpestření chuti místo červených fazolí jsme dali mexické, které jsou naložené v rajčatové omáčce.
Bruntál Zeptali jsme se Jarmily Horákové, bruntálské kuželkářky, co vaří o víkendu a zda-li nám může prozradit recept. Přečtěte si, co nám odpověděla!
Počátky – Dvanáctiletá Žaneta Rychtová ze Základní školy Otokara Březiny v Počátkách se už od druhé třídy věnuje recitaci.
Blansko /ROZHOVOR/ – Jarní část Tipligy Blanenského deníku Rovnost vyhrál Rudolf Šebela. Dosáhl sice sto jednoho bodu, vyhrál však nejtěsněji, o pouhý bod.
Praha – Zkušební kolo elektronických předpisů odstartovalo. Zdravotní pojišťovny je ale neproplácejí
Branná /FOTOGALERIE/ – „Olomoucký kraj má dva turisticky zcela odlišné regiony. Poklidnou střední Moravu charakterizovanou hlavně rovinatou a úrodnou Hanou a proti tomu severní drsnou oblast Jeseníků. A právě do Jeseníků jsme se vydali na naše další ochutnávání Česka. Cesta to není náhodná, protože zde právě probíhá gastronomický festival Chuť Jeseníků,“ přesně tak začíná scénář publicistického seriálu Toulavá kamera. Česká televize se totiž nechala zlákat na kulinářské speciality zdejšího kraje.
Divišov – Kanonýr k pohledání, tak se prezentuje divišovský sniper Zdeněk Pekárek v okresním fotbalovém přeboru. Statistika posledních pěti sezón hovoří – 17, 25 (nejlepší), 16, 15 a naposledy 21 gólů, které stačily na úplný vrchol kanonýrů v sezoně 2010/2011. „Korunu střelce bych vyměnil za postup mužstva do I. B třídy,“ hlásí divišovský kanonýr.
Liberec - Už jedenáctý ročník pivních slavností, Den Konráda, přilákal do Vratislavic v sobotu přes dva tisíce lidí.
Klášter Hradiště nad Jizerou /FOTOGALERIE/ - Pozor! Uvnitř recept na pravý pivní štrúdl.
Hronov – Studenti z I. ročníku hronovské hotelovky oborů Hotelnictví a turismus a Cestovní ruch připravili na 20. červnaodpolednejako projekt žáků Den ruské gastronomie. Na akci, která byla zároveň i rozloučením žáků se školou před prázdninami, pozvali své rodiče, aby se jim mohli předvést, co už umějí.
Horažďovice – Vůně kaše, trdelníků a jiných pochoutek se v sobotu linula horažďovickým náměstím i okolními uličkami.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Dlouhý jídelní lístek kuchaři brání, aby se jednotlivým receptům věnoval pečlivěji. Dojem napravuje atmosféra podniku a obsluha.
Frýdek-Místek – Zákusky, cukroví, dorty, koláče, záviny, zmrzliny – to jsou záležitosti pro mlsné jazýčky, které stihneme spořádat během několika minut. Co však za tím stojí práce, to už dokáže ocenit málokdo.
Frýdek-Místek – Zákusky, cukroví, dorty, koláče, záviny, zmrzliny – to jsou záležitosti pro mlsné jazýčky, které stihneme spořádat během několika minut. Co však za tím stojí práce, to už dokáže ocenit málokdo.
Ve Výstavní síni Muzea Těšínska Musaion v Havířově je výstava Kultura stolování aneb jak se kdysi hodovalo. Kolem sta exponátů připomíná panskou kuchyni z období 16. až 19. století.
Chebsko - “Už rostou,“ potvrdil mykolog Pošmura
Klíše – V osmdesáti letech ještě běhala po kopcích a chodila lyžovat. Dnes, v rovných sto letech, je pro ni jedinou překážkou to, že už tak dobře nevidí.
Vyškov, Šaratice /ROZHOVOR/ – Trendy fotbalu na Vyškovsku diktují Šaratice. Zdejší fotbalisté, jako jediný zástupce okresu, postoupili do vyšší třídy. Na poli fotbalové teorie zase obstál šaratický občan Miroslav Píše, který vyhrál oblíbenou tipovací soutěž našich čtenářů Tipligu s Deníkem Rovnost.
Ústí nad Labem - V osmdesáti letech ještě běhala po kopcích a chodila lyžovat. Dnes, v rovných sto letech, je pro ni jedinou překážkou to, že už tak dobře nevidí.
Praha - Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) předloží ve středu vládě tři reformní zákony o zdravotních službách. Původně měly být na programu počátkem měsíce, v připomínkovém řízení ale dostal ministr velké množství připomínek a jejich vypořádání tedy trvalo déle, než plánoval.
Dolní Újezd – Grilování se stalo novým fenoménem. V létě voní maso téměř ze všech zahrad. Na grilu se dá připravit nejen maso, ale také zelenina nebo ovoce.
Ústí nad Labem – Krkovičku pěkně nakrájet na plátky osolit, opepřit, posypat majoránkou a nechat hezky přes noc uležet v ledničce.