Hlavnice – V sobotu odpoledne nesmečoval do koše, nýbrž zkoušel štěstí ve vápně před fotbalovou bránou. Pivot opavských basketbalistů Jiří Dihel byl přítomen na exhibici v Hlavnici a naše redakce této příležitosti využila, aby s ním pořídila krátký rozhovor.
Jeseníky – Řekne-li se tradiční jídlo Jeseníků, málokdo si dokáže cokoliv představit. Lze odtušit, že pokrmy budou složeny z brambor, lesních plodů, zvěřiny či zelí.
Rybnik – Polského koncertu se účastnilo mnoho fanoušků ze všech koutů Evropy. Jedinečnou hudební událost konanou v blízkosti svého bydliště si nenechali ujít ani lidé z Opavy či Hlučína.
Na trhu dnes najdeme širokou nabídku pečicích trub – od těch nejjednodušších až po sofistikované, hovořící často několika světovými jazyky. O to složitější je zvolit mezi nimi tu správnou, která bude plnit všechny vaše požadavky a pracovat „do roztrhání těla“.
Nabočany – Ve dnech 21. – 22. června se v Nabočanech koná již jedenáctý ročník přehlídky odrůd polních plodin. Navázala v roce 2001 na dlouholetou tradici polních dnů v Chrudimi pořádanou firmou Oseva Agri Chrudim, a. s.
Ostrava - Jak zlepšit v Ostravě život sociálně vyloučených obyvatel, především Romů? Recept na to jeli hledat v minulých dnech do Španělska představitelé města i neziskových organizací
Tři čtvrtiny lidí se nyní podle průzkumu společnosti SANEP stydí za vládu. Je to hodně. A je to smutné. Lze pochopit, když je část veřejnosti s vládou nespokojená neboť má za to, že tato něco nestíhá, anebo řeší podle špatných pravicových či levicových receptů.
Dolní Němčí /FOTOGALERIE/ – Pečení chleba jako za časů našich prababiček si v sobotu 11. června opět vyzkoušeli folkloristé z Dolního Němčí. Výsledkem jejich už tradičního pekařského snažení bylo 42 kilových bochníků, které upekli v peci tamního starobylého mlýna.
Pičín – Strašidla, víly, skřítkové, draci, zkrátka pohádkové bytosti zná snad ze všech nejlépe spisovatelka a ilustrátorka Vítězslava Klimtová, která je autorkou mnoha knih, obrazů, plastik a soch nejen na toto téma.
Ostrava -Jak zlepšit v Ostravě život sociálně vyloučených obyvatel, především Romů? Recept na to jeli hledat v minulých dnech do Španělska představitelé města i neziskových organizací.
Praha - Opozici se v pátek nepodařilo přerušit jednání o novele, která má umožnit zavedení standardů péče. Neuspěla ani s návrhem vrátit novelu k přepracování.
Morava – Na trhu dnes najdeme širokou nabídku pečicích trub – od těch nejjednodušších až po sofistikované, hovořící často několika světovými jazyky. O to složitější je zvolit mezi nimi tu správnou, která bude plnit všechny vaše požadavky a pracovat „do roztrhání těla“.
Ústí nad Labem – Lžíce křenu, to byl největší trumf, který nejspíše pomohl Lence Pokorné vyhrát. Její recept, kuřecí lahůdka s křenem, vás zaujal nejvíc, a proto se ve čtvrtek podával v rámci menu v restauraci Zlatopramen Sport Pub na ústeckém Zimním stadionu.
Praha - Poslanecká sněmovna by v pátek měla projednávat druhé čtení novely, která umožňuje zavedení standardů zdravotní péče. Na programu je i druhé čtení zákona o protikomunistickém odboji.
Praha - Až k penaltovému rozstřelu dospělo první finále ligy pozemních hokejistek. V něm se díky stoprocentnímu proměňování penalt radovaly hostující slávistky. Série se tak přesouvá do pražského Edenu za stavu 1:0 pro favoritky. Hráčky Pragy se ale nevzdávají.
Praha - Po celých sedmdesát minut dobývali červenobílí pozemní hokejisté branku Presidentu Praha v prvním finálovém utkání extraligy. Výsledkem byla prohra na penalty a překvapivý stav 0:1 v neprospěch největšího favorita soutěže. To si dobře uvědomovali i dva hlavní aktéři duelu. Střelec sešívaných Jakub Kyndl a penaltový mág v brance Presidentu Filip Neusser.
Valašsko - Mile cerečky, všecky vas moc pozdravuju, a hadejte kde travim nejvice času… Depááák, není to zachodek, jak ste si myslely, ale moja jahodova plantaž.
Šumpersko/Jesenicko /FOTOGALERIE/ – Jeseníky připravují na léto parádní zážitky, které budou chutnat. Gastronomický festival Chuť Jeseníků nabídne ve čtyřiadvaceti restauracích tradiční jídla Jeseníků. Na vidličku napíchnete Pradědovu husu s jablky, Rýmařovskou roštěnou nebo hovězí maso s rejvízským křenem.
Liberec /ROZHOVOR/ - Ředitel botanické zahrady Miloslav Studnička o nezájmu lidí, zlatých časech a možnostech, kde by mohla zahrada ušetřit. Jeden recept na záchranu už botanik má.
Uničov – Po třech prohrách v řadě si chtěli uničovští fotbalisté spravit chuť na půdě Slovácka B. To se jim taky povedlo a po výhře 3:2, kterou režíroval útočník Vladimír Hrubý, tak v jejich táboře znovu zavládla spokojenost.
Uherské Hradiště – Juniorka Slovácka sice nastoupila do duelu s Uničovem výrazně posílena, pátou porážku v řadě ale ani tato skutečnost neodarátila. Nic nepomohly ani dva góly Václava Ondřejky.
Strakonice – V dalším pokračování seriálu rozhovorů Štafeta Strakonického deníku se sešli dva lidé s velmi podobnými zájmy. Pavel Drdel oslovil zpěvačku strakonické skupiny Melodion a vášnivou kuchařku Martinu Horejšovou ze Strakonic.
Krchleby – Aspirant na postup do I. A třídy Sparta Dl. Újezd zajížděla na hřiště sestupem ohrožených Krchleb. Po zlepšeném druhém poločase roli favorita potvrdila a zvítězila. Domácí jí ale byli více než důstojným soupeřem, zradila je však koncovka.
Ústí nad Labem – Vepřové kotlety nejprve zbavíme kostí a mírně naklepeme, poté je obalíme v mouce. Do pekáčku si mezitím vložíme máslo a necháme krásně rozehřát.
Poděbrady – Fotbalisté poděbradské Bohemie mají v jarní části sezony v I.A třídě formu jako hrom Doposud nepoznali hořkost porážky. A k tomu jim pomáhá i útpčník Jan Fořt, který nasázel do sítě Uhlířských Janovic pět branek. „Speciální recept na střílení gólů nemám,“ říká poděbradský forvard, který má už na svém kontě třiadvacet branek.
Valašské Meziříčí – Kdo by si ze zvědavosti nechtěl potěžkat starou žehličku se zásobníkem na žhavé uhlíky, šlápnout na pedál šicího stroje, natlouci koření v hmoždýři nebo si z kuchařské knihy opsat recept na téměř zapomenuté domácí jídlo?
Mikulov – Už jen několik dnů mají gurmáni, aby si zajistili místo u tabule Dietrichsteinů. Dochované recepty zámeckých pánů tohoto rodu se totiž staly inspirací druhého ročníku Mikulov gourmet festivalu.
Otrokovice – Na vozidle jsou většinou čtyři, dělí se na letní a zimní, když píchnete, jste nahraní. Základní indicie jistě prozradí, že se jedná o pneumatiky.
Praha /JAK CHUTNÁ PRAHA/ - Jak se zdá, veřejnost má jiné chutě než profesionální kuchaři. Zatímco gurmáni jako nejlepší recept v soutěži Jak chutná Praha vybrali morkové řezy, v hlasování veřejnosti vyhrála kančí kýta.
Otrokovice – Na vozidle jsou většinou čtyři, dělí se na letní a zimní, když píchnete, jste nahraní. Základní indicie jistě prozradí, že se jedná o pneumatiky. Slouží lidem po celém světě, ale přiznejme si – kolik z nás ví, jak se taková pneu vyrábí?
Teplice – Hitem Stepní vlk začal a ještě větším hitem Nekonečný boogie vrcholil v sobotu večer na pódiu za DK Teplice koncert české novovlnné legendy Abraxas.
Hodonín – Obhájce trofeje je krok od vyřazení. Béčko Rigumu prohrálo v semifinálové sérii podruhé v řadě, další výhru Gladiators urval v první minutě nastavení obránce Jiří Hozák.
Ratiboř /FOTOGALERIE/ – Jubilejní desátý ročník soutěže o Gulášového krále se uskutečnil v sobotu v areálu hasičského domu v Ratiboři. Do klání o prestižní kuchařský titul se přihlásilo čtyřiadvacet dvojic, dvaadvacet z nich poté skutečně do soutěže nastoupilo.
Plzeň – „Hlavně neříkej, že umíš vařit,“ varovala prý starostu prvního plzeňského obvodu Miroslava Brabce jeho manželka Pavla před tím, než vystoupil na pódium a předvedl své kuchařské umění na Apetit festivalu za Plazou.
Mariánské Lázně – K čtenářům se brzy dostane zajímavá publikace spisovatelky Marie Formáčkové s názvem Recepty nejen na štěstí aneb Když je práce posláním