Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Jak na dlužníky? Exekuce nebo amnestie?

Okres Louny - Lidé v okrese Louny dluží radnicím desítky milionů korun. Každé město má svůj recept na vymáhání pohledávek. Někde zkusili odpouštět, jinde sahají i na sociální dávky. Úspěšnost vymáhání ale není příliš velká.

Která polévka porotě nejvíce zachutnala?

Ostrava - Jak chutná polévka, kterou uvařili úředníci ostravského magistrátu nebo Holanďané z Armády spásy? Redaktorka Deníku byla v porotě soutěže o nejlepší polévku, která se konala v ostravském Centru sociálních služeb.

Česká televize natáčela v Branné Chuť Jeseníků

Branná /FOTOGALERIE/ – „Olomoucký kraj má dva turisticky zcela odlišné regiony. Poklidnou střední Moravu charakterizovanou hlavně rovinatou a úrodnou Hanou a proti tomu severní drsnou oblast Jeseníků. A právě do Jeseníků jsme se vydali na naše další ochutnávání Česka. Cesta to není náhodná, protože zde právě probíhá gastronomický festival Chuť Jeseníků,“ přesně tak začíná scénář publicistického seriálu Toulavá kamera. Česká televize se totiž nechala zlákat na kulinářské speciality zdejšího kraje.

Kanonýrskou korunu by Pekárek vyměnil za postup

Divišov – Kanonýr k pohledání, tak se prezentuje divišovský sniper Zdeněk Pekárek v okresním fotbalovém přeboru. Statistika posledních pěti sezón hovoří – 17, 25 (nejlepší), 16, 15 a naposledy 21 gólů, které stačily na úplný vrchol kanonýrů v sezoně 2010/2011. „Korunu střelce bych vyměnil za postup mužstva do I. B třídy,“ hlásí divišovský kanonýr.

Studenti připravili speciality ruské kuchyně

Hronov – Studenti z I. ročníku hronovské hotelovky oborů Hotelnictví a turismus a Cestovní ruch připravili na 20. červnaodpolednejako projekt žáků Den ruské gastronomie. Na akci, která byla zároveň i rozloučením žáků se školou před prázdninami, pozvali své rodiče, aby se jim mohli předvést, co už umějí.

V Horažďovicích vařili kaši

Horažďovice – Vůně kaše, trdelníků a jiných pochoutek se v sobotu linula horažďovickým náměstím i okolními uličkami.

Cukrařina je práce, kterou musí mít člověk v sobě

Frýdek-Místek – Zákusky, cukroví, dorty, koláče, záviny, zmrzliny – to jsou záležitosti pro mlsné jazýčky, které stihneme spořádat během několika minut. Co však za tím stojí práce, to už dokáže ocenit málokdo.

Cukrařina je práce, kterou musí mít člověk v sobě

Frýdek-Místek – Zákusky, cukroví, dorty, koláče, záviny, zmrzliny – to jsou záležitosti pro mlsné jazýčky, které stihneme spořádat během několika minut. Co však za tím stojí práce, to už dokáže ocenit málokdo.

Výstava z dějin stolování a panské kuchyně

Ve Výstavní síni Muzea Těšínska Musaion v Havířově je výstava Kultura stolování aneb jak se kdysi hodovalo. Kolem sta exponátů připomíná panskou kuchyni z období 16. až 19. století.

Píše: Návod na úspěch nemám. Dám na první dojem

Vyškov, Šaratice /ROZHOVOR/ – Trendy fotbalu na Vyškovsku diktují Šaratice. Zdejší fotbalisté, jako jediný zástupce okresu, postoupili do vyšší třídy. Na poli fotbalové teorie zase obstál šaratický občan Miroslav Píše, který vyhrál oblíbenou tipovací soutěž našich čtenářů Tipligu s Deníkem Rovnost.

Heger předloží vládě reformní zákony o službách

Praha - Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) předloží ve středu vládě tři reformní zákony o zdravotních službách. Původně měly být na programu počátkem měsíce, v připomínkovém řízení ale dostal ministr velké množství připomínek a jejich vypořádání tedy trvalo déle, než plánoval.

Hrochům by neutekl ani Zátopek

Plzeň – Do svého rodného města včera zavítal slavný cestovatel Miroslav Zikmund. „Jsem křtěný prazdrojem,“ prohlásil hrdě muž, který ve dvaadevadesáti letech stále pracuje pro zlínské muzeum a píše knihy.

Fazole jsou kuchařkami oblíbené

Chrudim, Nabočany – Třetí várkou receptů, které nám poslali čtenáři u příležitosti zemědělské výstavy Naše pole uzavíráme soutěž o uzenou kýtu a soudek piva.

Recepty rozhodně stojí za zkoušku

Nabočany – Představujeme další várku receptů z luštěnin, které nám zaslali čtenáři do soutěže o sud piva a vepřovou kýtu vyhlášené u příležitosti výstavy Naše pole v Nabočanech.

'První reformní zákon ve zdravotnictví je schválený'

Pardubice – Jedním z významných prvků v protikorupčních opatřeních ve zdravotnictví je také novela zákona č. 48/1997 o veřejném zdravotním pojištění, která je součástí reformních balíků a poslanci ji v úterý definitivně schválili. Od ledna 2012 zavede například jednotný poplatek za recept 30 korun, čímž přinese úspory pacientům a zjednoduší administraci v lékárnách.

Češi milují omáčky a dipy. Připravte si vlastní domácí speciality

Parta přátel, venkovní gril a letní večer s naplánovanou večeří. K dobře ugrilovanému masu či rybě stačí pár krajíčků chleba. Pokud však chcete dopřát chuťovým buňkám ještě větší požitek, zapomeňte na kupované doplňky. Kečup si na vynikající maso nalije jen barbar. Spousta omáček vyžaduje jen pár běžných surovin a trošku práce navíc – a vaši přátelé budou překvapeni ze symfonie chutí, již jste jim předložili.

Olomouc chce lákat na hanácké dobroty. Máte recept?

Olomouc – Máte v rodině recept na vynikající dobrotu a předáváte si jej z generace na generaci? Umíte z tradičních hanáckých surovin vykouzlit nezapomenutelný gastronomický zážitek? Tak přesně pro vás je určená soutěž Domácí Gastro.ol, kterou nyní vyhlásila olomoucká radnice.

Hledá se recept na uzdravení krajských nemocnic

Ostrava -Současné vedení kraje neumí řídit svoje nemocnice. Tvrdí to opoziční zastupitel Jiří Veverka (ODS) se slovy, že ani minulé vedení nemělo tiskárnu na peníze. "Zdravotnictví jsme nikdy nedotovali na úkor jiných resortů," říká Veverka.

V Lužánkách představili Afriku, po česku

Brno /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Vzduchem se nesou hlasité pravidelné zvuky afrických bubnů. Do jejich rytmu tančí tři ženy. Divoce pohazují vlasy a kroutí boky. Slunce ale nepálí jako v Africe, ani ony nejsou Afričanky. Je pod mrakem a mírně pofukuje. Jejich vystoupení navíc přihlíží dav diváků. Je to pražská skupina hudebníků a tanečnic TiDiTaDe.

V PUXpubu vědí, jak správně ochutit vepřové

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jednoduše, ale příjemně zařízený interiér. Přehledný jídelní lístek bez rádoby originálních názvů pokrmů. A k tomu skvělá práce kuchaře, který šetří kořením. Méně je někdy více. Tak se dá shrnout zážitek z návštěvy brněnské restaurace PUXpub v Jaselské ulici.

Nejlepší chléb peče plzeňská strojařka

Plzeň – Před dvaceti lety začínala Plzeňanka Věra Němečková sama jen se dvěma prodavačkami. Teď má její pekařství padesát zaměstnanců a včera dokonce její víkendový chléb získal ocenění v soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje.