Kreativ

ŠTÍTEK: regulace

Ilustrační foto.

Nařízení o ochraně soukromí na digitálním trhu? Vydavatelé chtějí úpravy

Rada Evropy a Evropský parlament v současné době projednávají nařízení o ochraně soukromí na jednotném evropském digitálním trhu, které je také známé jako nařízení o ePrivacy. To by mělo zavést přísné regulace ochrany osobních dat. Proti tomu se však ohrazuje přes padesát evropských vydavatelských organizací, které pozorňují na rizika spojená s jeho přijetím. 

Reklama, která neodpovídá nařízení města, musí z domů, plotů i zábradlí pryč.

Berounu došla trpělivost s invazivní reklamou

Beroun – Do konce března mají podnikatelé v centru a vybraných částech Berouna šanci odstranit reklamní a propagační zařízení, která jsou v rozporu s nařízením města. Reklamní poutače, které neodpovídají legislativě musí z domů, plotů a zábradlí zmizet.

Trolejbus typu Škoda 8Tr

Historický trolejbus otevřel za mrazu nové tratě

Pardubice - Trolejbus Škoda 8Tr z roku 1960 v pátek v Pardubicích slavnostně otevřel provoz na nových trolejbusových tratích. Lebedil si, mrazy mu totiž vyhovují, lépe se mu tak chladí odpory, které slouží k regulaci výkonu.

Trolejbusy s označením 14Tr a 15Tr, a nízkopodlažní typ 27Tr Solaris který vyjede naposled o víkendu 3-4. března, snímek ze dne 1. března 2018 v Ostravě.

Vysloužilé trolejbusy se o tomto víkendu loučí poslední jízdou

„Čtrnáctky a patnáctky měsíčně odhadem najezdily asi tři tisícovky kilometrů,“ říká Kamil Bárta (72), který do ostravského dopravního podniku DPO nastoupil po vyučení jako elektrikář a do penze odešel coby mistr trolejbusové a autobusové vozovny v Sokolské třídě.

Ilustrační foto

Meteorologové vyhlásili smogovou situaci. Zlepšení je na obzoru

Meteorologové vyhlásili 1. března v 9:15 hod. pro Ostravsko, Karvinsko a Frýdecko-Místecko (bez Třinecka) smogovou situaci z důvodu vysokých koncentrací suspendovaných částic PM10. Zároveň upozornili, že v blízké době je možnost vyhlášení regulace.

Uber. Ilustrační foto.

Praha navrhne celostátní regulaci UBERu

Zastupitelé pověřili vedení metropole k vypracování normy, která by měla urychlit řešení sporu mezi tradiční a „digitální“ taxislužbou. Nespokojené taxikáře iniciativa města od dalšího protestu nejspíš neodradí.

Úplatek. Ilustrační foto.

Česko si polepšilo v indexu korupce. Je na 42. místě

České republice k lepší pozici v žebříčku korupce pomohlo pouze to, že loni vešly do praxe některé protikorupční zákony. Šlo třeba o úpravu financování politických stran, novelu o střetu zájmů či regulace hazardu. Ve všech ostatních aspektech hodnocení ale Česko stagnovalo. Organizace Transparency International (TI) to dnes uvedla k výsledkům indexu vnímání korupce, v němž si Česko polepšilo ze 47. na 42. místo. Rizikem je podle TI propojování politické a ekonomické moci.

Ilustrační foto.

Karviná a Radvanice hlásí vysokou prašnost

Stanice v Karviné a Ostravě-Radvanicích zaznamenávají v posledních hodinách vysoké koncentrace polétavého prachu. Rozptylové podmínky by se měly zlepšit až v úterý. 

Reklamní poutače lze v Benešově najít na každém kroku.

Regulaci reklamy začne město uplatňovat na jaře

Benešov – Nová pravidla pro regulaci reklamy, která schválilo město od Nového roku, upravují reklamu na veřejných místech. Majitelé reklam mají na splnění nového nařízení, respektive na uvedení poutačů do souladu s ním, čas jen do 31. března.

Ilustrační foto.

Názor na hazard je nejednotný, obce se neshodnou

Příbramsko – Ohledně fungování hracích automatů se obce na Příbramsku vydávají dvěma různými cestami. První část hazard ponechá povolený, druhá část obcí ho již zakázala. V názorech se rozchází i veřejnost. Většina lidí je ráda, že se hazardní hry začaly nějak regulovat. Městské a obecní rozpočty ale s regulací přicházejí o několik milionů korun ročně a to se nemusí líbit všem zástupcům vedení měst a obcí.

Ilustrační foto

Sedmnáct míst pro hazardní hry

Strakonice - Ve městě je nyní 17 míst, kde je povoleno provozování hazardních her, namísto loňských 21. Může za to obecně závazná vyhláška platná od 1. ledna. 

Ilustrační foto.

Hazard má smůlu i na Kolínsku, automaty mizí

Kolínsko /INFOGRAFIKA/ – Milovníci hazardní zábavy v hernách to brzy budou mít na Kolínsku dost těžké. Za čas nebude kam zajít. V některých městech nejsou automaty vůbec, jako například v Pečkách, v největším Kolíně počet heren velmi rychle klesá.

Automaty. Ilustrační foto.

Hazardní dilema: Peníze vs. zdraví

Trutnovsko - Hazard jako prostředek povzbuzující nárůst kriminality a osobních problémů v kontrastu s obsahem obecní kasy. Východočeské radnice se k otázce regulace staví rozdílně. Někde automaty zakázali, jinde je tolerují.

Ilustrační foto.

Hazardní dilema: Peníze vs. zdraví

Východní Čechy /TÉMA DENÍKU/ - Východočeské radnice k regulaci hazardu přistupují rozdílně. Plošný zákaz leckde odmítají, jinde automaty vymýtili.

Nové parkoviště stálo majitele nemocnice 12 milionů korun.

Hořovická nemocnice investovala do nového parkoviště

Hořovice - Dlouho očekávané parkoviště hořovické nemocnice už využívají návštěvníci nemocnice. . Pacienti a návštěvníci nemocnice si už na jeho provoz zvykly a stejně tak i na nové regulace, které platí pro provoz vozidlem v areálu nemocnice.

Krajské město za tmy.

Radnice šetří peníze lepším osvětlením ulic

Jihlava – Přes sedm tisíc lamp veřejného osvětlení svítí v noci v krajském městě. Vedení Jihlavy začíná ale šetřit a do ulic pořizuje raději LED svítidla. Do dvaceti let by měly v Jihlavě stát pouze lampy s LED osvětlením.

Ilustrační foto.

Říčanský zákaz kamionů neplatí, chystá se ale jeho obnovení

Střední Čechy – Jen čtvrt roku se v Říčanech a okolí mohli těšit ze zákazu průjezdu těžké nákladní dopravy. Zákazové značky platné pro kamiony těžší než 12 tun, jejichž řidiči neměli v místě nakládku či vykládku nebo sídlo firmy, začaly na Říčansku platit od 13. listopadu – a dopadlo to nakonec tak, jako kdyby onoho třináctého nebylo pondělí, ale smolný pátek. Zákaz už patří minulosti.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Saferinternetday

Zatímco my, dospělí, jsme svět internetu objevili, vzali na vědomí a postupně mu uvykli, dnešní děti se do tohoto světa rovnou narodily.

MŠ Víta Nejedlého v Chrudimi.

Chrudim chce zateplit další školky

Chrudim – Rekonstrukce chrudimské Mateřské školy Víta Nejedlého, kterou město připravovalo od roku 2016 a kterou má dojít ke snížení energetické náročnosti budovy školy, začne letos na jaře. Vzhledem k velkému rozsahu prací bude dokonce na čtyři měsíce ve školce přerušen provoz.

Slevy na Nutellu vyvolaly hysterii.

Francie bojuje proti levným potravinám. Chce zakázat akce "jedna a jedna zdarma"

Francie plánuje zakázat slevy typu „jedna plus jedna zdarma“ při nákupech potravin. Jídlo tak obchodníci nebudou moci prodávat se slevou nad 34 procent. Nařízení přichází týden poté, co se v jednom ze supermarketů zákazníci poprali o Nutellu, která byla zlevněna o 70 procent. Informovala o tom agentura Reuters.

George Soros

Facebook a Google ohrožují demokracii, řekl Soros v Davosu

Miliardář George Soros na světovém ekonomickém fóru v Davosu kritizoval technologické monopoly Facebook a Google. Podle něj ohrožují demokracii, jelikož mají obrovskou moc ovlivňovat lidi. Jejich dny jsou díky daním a regulacím sečteny, uvedl filantrop.

Ilustrační foto.

Neděle zavřeno? Maloobchodníci volají po regulaci víkendového provozu

Čeští maloobchodníci prohrávají nerovný boj se zahraničními řetězci. Věří ale, že situaci by mohl změnit zákon o zákazu prodeje během neděle. V Evropě přitom taková legislativa není ničím novým, když regulace nedělního provozu platí v celkem osmi zemích EU včetně Německa či Francie.

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek (vpravo), místopředseda strany Jan Bartošek (vlevo) a předseda lidoveckého poslaneckého klubu Jiří Mihola.

Zavřené prodejny o všech svátcích? Lidovci navrhují zákaz rozšířit

KDU-ČSL navrhne, aby zákaz prodeje ve velkých obchodech platil o všech státních svátcích, nikoli pouze o vybraných, jak je tomu nyní. Novinářům to dnes řekl místopředseda lidovců Jiří Mihola. Návrh, pro který chce získat podporu napříč politickým spektrem, podle něj vyřeší zmatek, kdy lidé nevědí, ve které svátky jsou obchody zavřené. Návrh ODS, která chce regulaci zrušit, chce KDU-ČSL ve Sněmovně zamítnout.