Zlatníky u Prahy – Při pondělním koledování patrně mnoho dětí a chlapců především na západě Prahy obdrží kraslici, tedy malované vajíčko, které pochází ze Statku Dvořák ve Zlatníkách. Chovatel slepic Josef Dvořák tam totiž chová 5200 slepic, z nichž většina žije v takzvaném podestýlkovém chovu. A tyhle slepice snesou denně kolem 4500 vajec.
Plzeň - Zlatý ležák z programu Volba Sládků Plzeňského Prazdroje se stane nejrozšířenějším velikonočním pivním speciálem v Česku. Přímo o velikonočních svátcích ho totiž bude mít v nabídce 3.500 restaurací v celé zemi.
Tuzemská lázeňská zařízení navštívilo v loňském roce 855 405 hostů. Podle údajů Českého statistického úřadu tu celkem strávili 7 374 679 nocí. První letošní nápor hostů – jarní prázdniny – mají lázeňská města za sebou. Druhý je čeká na přelomu března a dubna během Velikonoc.
Radostín - Stovky kraslic od čtvrtečního odpoledne visí na lípě před obecním úřadem v Radostíně na Žďársku. Při zdobení se sešli malí i velcí obyvatelé obce včetně některých chalupářů, aby se poté za zvuku bubnu, řehtaček a se zpěvem vydali k nedaleké hospodě. „Je to tradice, po ozdobení „skořápníku“ před úřadem zábava pokračuje v místní restauraci. Někteří lidé zdobí strom kraslicemi, jiní už na ně čekají v restauraci,“ poznamenala starostka Radostína Ivana Chromá.
Bezpečnostní kontroly návštěvníků Pražského hradu by se měly konat na jiném místě než v současnosti. U Prašného mostu by se měly přesunout do sousedních hradních zahrad, kde vznikne zastřešené a vyhřívané kontrolní místo. U Hradčanského náměstí by Pražský hrad rád situaci vyřešil ve spolupráci se sousedním pražským arcibiskupstvím. Informoval o tom kancléř prezidenta Vratislav Mynář.
/FOTOGALERIE/ V minulosti platilo, že hodně lidí si Velikonoce nedokázalo představit bez pokrmů připravených ze skopového či jehněčího masa. V současnosti už tyto druhy masa lidé pojídají spíše výjimečně.
Pardubice – Tento týden byla slavnostně otevřena nová služebna městské policie v pátém městském obvodu. Strážníky teď najdete v bývalé restauraci Sedmička u výpadovky na Chrudim, kam se přesunuli z nevyhovující služebny na Dukle.
ROZHOVOR / Byl samý úsměv. Na ledě se vyloženě bavil. Hokejová legenda, trojnásobný mistr světa a extraligový šampion se Zlínem z roku 2014 Petr Čajánek byl na sobotní benefiční akci v Uherském Brodě jednou z výrazných osobností, které pomáhaly dětem s autismem.
Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.
Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.
Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.
Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.
Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.
Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.
Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.
/INTERAKTIVNÍ INFOGRAFIKA/ Obchodníci a hospodští ve čtvrtek před Velikonocemi evidovali přes 17 milionů EET účtenek – druhý nejvyšší počet v loňském roce.
/INTERAKTIVNÍ INFOGRAFIKA/ Obchodníci a hospodští ve čtvrtek před Velikonocemi evidovali přes 17 milionů EET účtenek – druhý nejvyšší počet v loňském roce.
Vyškovsko, Blanensko – Má zelenou barvu, voní po bylinkách a k dostání je jen několik dní v roce. Řeč je o zeleném pivu, které kolem Velikonoc nabídnou stovky restaurací a barů na jižní Moravě. „Chutná jako normální, ale zase je jen jednou za rok. Určitě si na ně zajdu,“ prohlásil například Miroslav Šálek z Vyškova.
/ANKETA/ Má zelenou barvu, voní po bylinkách a k dostání je jen několik dní v roce. Řeč je o zeleném pivu, které kolem Velikonoc nabídnou stovky restaurací a barů na jižní Moravě. „Chutná jako normální, ale zase je jen jednou za rok. Určitě si na ně zajdu,“ prohlásil například Miroslav Šálek z Vyškova.
/FOTOGALERIE/ Majitelé nových podniků shodně tvrdí, že vidí v „Lenince“ velký potenciál, aby se dál rozvíjela. Kam tedy kráčí Hlavní třída? Na to jsme se podívali v tématu týdne nového Ostravského týdeníku…
S růstem průměrné mzdy v Česku se zvyšují i ceny obědů v restauracích. Podle takzvaného TRC Indexu (Ticket Restaurant Card), který mapuje útraty Čechů za obědy v restauracích ve srovnání s průměrnou mzdou, jsou nejdražší obědy na jihu Čech. Nejlevnější jsou na Vysočině.
Dopravní zácpy, přeplněná parkoviště a fronty u pokladen. To vše způsobilo otevření Stezky korunami stromů u Janských Lázní v Krkonoších. Celkem jsou tyto unikátní rozhledny v Česku a blízkém okolí již čtyři a bez nadsázky se z nich staly turistické hity našich hor. Udělali jsme pro vás jejich srovnání, které nabízejí nejlepší výhledy nebo adrenalinové atrakce.
Michelinskou hvězdu pro rok 2018 obhájily pražské restaurace La Degustation Boheme Burgeoise a Field, o prestižní ocenění naopak po šesti letech přišel restaurační podnik Alcron. V tiskové zprávě o tom informovala PR agentura Weber Shandwick. Podle ní to uvádí aktuální vydání gastronomického průvodce Michelin, které bylo slavnostně představeno v Budapešti.
Michelinskou hvězdu pro rok 2018 obhájily pražské restaurace La Degustation Boheme Burgeoise a Field, o prestižní ocenění naopak po šesti letech přišel restaurační podnik Alcron. V tiskové zprávě o tom informovala PR agentura Weber Shandwick. Podle ní to uvádí aktuální vydání gastronomického průvodce Michelin, které bylo slavnostně představeno v Budapešti.
Zájemci o bydlení by si v okolí svého bydliště přáli menší supermarket, restauraci, pekárnu, ale třeba i prádelnu nebo kadeřnictví. Vyplývá to z ankety mezi zájemci o nové bydlení, kterou pravidelně dělá developer Central Group. Zájemci také chtějí nejenom v rezidenčních projektech přespávat, ale i mít možnost nakupovat či posedět v kavárně. Průzkum mezi Pražany si společnost zadala u agentury Ipsos a plyne z něj, že podobné typy obchodů a služeb chybí v moderních rezidenčních čtvrtích i starousedlíkům z okolí.
/VIZUALIZACE/ Přerovské výstaviště má ambice stát se novým zázemím pro kulturní a společenské akce ve městě. Společnost WT Wintech (dříve Visimpex), která vlastní dvě třetiny areálu, chce zde vybudovat novou multifunkční halu a investovat finanční prostředky také do oprav zchátralých budov.
Benešov – O tom, že je ve městech nedostatek místa pro zaparkování osobních aut, není třeba motoristy přesvědčovat. Platí to i v Benešově. A to přes to, že za poslední dekádu přibyla řada velkých parkovišť. Například tři dvoupodlažní kolem Bezručovy ulice uspokojí 240 řidičů. Další místo dostaly vozy v prostoru někdejších Pražských i Táborských kasáren. Desítky aut stojí i v Nádražní ulici. Jenže, pořád je to málo.
Dresden - Desítky překrásných památek, muzeí, věhlasných restaurací i mostů protínajících Labe, ale také bláznivá umělecká pasáž, barokní park s botanickou zahradou a ZOO nebo nejstarší visutá lanovka na světě. To je pouze ochutnávka saské metropole.
Tábor – Zatímco na centrální ploše Žižkova náměstí panovalo bujaré jarmareční veselí, v salónku restaurace Beseda by se napětí dalo krájet. Aby také ne… Po více než ročním snažení zde skládali svou závěrečnou zkoušku adepti myslivosti.
Hustopeče /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Kachní prso plněné mandlovou nádivkou s mandlovými kroketami, krevety v mandlové tempuře, palačinka plněná mandlovou pomazánkou či nadýchané muffiny. To je jen část jídel, na které se už od dopoledních hodin stojí fronty. Na letošních Slavnostech mandloní a vína v Hustopečích na Břeclavsku vsadili především na pestrou nabídku pochutin. Společně s mandlovicí a mandlovým pivem se staly v sobotu tahákem pro tisíce lidí.
Ostrov u Macochy /FOTOGALERIE/ – Chodníky, parkování pro auta i nové stromy. To vše má přinést lidem v Ostrově u Macochy na Blanensku přestavba tamního náměstí. S její druhou částí se tam dělníci právě blíží ke konci. „Dokončíme poslední úpravy a hned poté navážeme třetí etapou,“ uvedl starosta Ondřej Hudec.
Žatec - Symbol chmelařského Žatce skřítek Hopík a pohádková postavička Ohřinka společně odstartují novou turistickou sezonu v Dolním Poohří. Stane se tak na velikonoční neděli 1. dubna v Žatci. Program nabídne zábavu pro děti i dospělé, vstupy zdarma na chmelařské atrakce i křest nových publikací o Dolním Poohří.