Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Když jsou šťastné slepice, jsme šťastnější i my, říká chovatel

Zlatníky u Prahy – Při pondělním koledování patrně mnoho dětí a chlapců především na západě Prahy obdrží kraslici, tedy malované vajíčko, které pochází ze Statku Dvořák ve Zlatníkách. Chovatel slepic Josef Dvořák tam totiž chová 5200 slepic, z nichž většina žije v takzvaném podestýlkovém chovu. A tyhle slepice snesou denně kolem 4500 vajec.

Češi míří o Velikonocích do lázní. O tradice nepřijdou

Tuzemská lázeňská zařízení navštívilo v loňském roce 855 405 hostů. Podle údajů Českého statistického úřadu tu celkem strávili 7 374 679 nocí. První letošní nápor hostů – jarní prázdniny – mají lázeňská města za sebou. Druhý je čeká na přelomu března a dubna během Velikonoc.

VIDEO: Radostínští ozdobili skořápník a v neděli dámy polijí pány

Radostín - Stovky kraslic od čtvrtečního odpoledne visí na lípě před obecním úřadem v Radostíně na Žďársku. Při zdobení se sešli malí i velcí obyvatelé obce včetně některých chalupářů, aby se poté za zvuku bubnu, řehtaček a se zpěvem vydali k nedaleké hospodě. „Je to tradice, po ozdobení „skořápníku“ před úřadem zábava pokračuje v místní restauraci. Někteří lidé zdobí strom kraslicemi, jiní už na ně čekají v restauraci,“ poznamenala starostka Radostína Ivana Chromá.

Bezpečnostní kontroly na Hradě se mohou přesunout do jeho zahrad

Bezpečnostní kontroly návštěvníků Pražského hradu by se měly konat na jiném místě než v současnosti. U Prašného mostu by se měly přesunout do sousedních hradních zahrad, kde vznikne zastřešené a vyhřívané kontrolní místo. U Hradčanského náměstí by Pražský hrad rád situaci vyřešil ve spolupráci se sousedním pražským arcibiskupstvím. Informoval o tom kancléř prezidenta Vratislav Mynář.

Na koupališti opraví fasádu

Letohrad – Po nedávné úpravě vnitřních prostor zázemí letohradského koupaliště se opravy dočká i fasáda tamní restaurace.

Strážníci teď hospodaří v bývalé restauraci

Pardubice – Tento týden byla slavnostně otevřena nová služebna městské policie v pátém městském obvodu. Strážníky teď najdete v bývalé restauraci Sedmička u výpadovky na Chrudim, kam se přesunuli z nevyhovující služebny na Dukle.

V Prazdroji vařily hvězdy

Plzeň - Atraktivní a příjemné prostory Návštěvnického centra Plzeňského Prazdoje patřily ve středu večer hvězdám české gastronomie.

Čajánek: Viděl jsem pět zápasů. Zlín mě ale překvapil

ROZHOVOR / Byl samý úsměv. Na ledě se vyloženě bavil. Hokejová legenda, trojnásobný mistr světa a extraligový šampion se Zlínem z roku 2014 Petr Čajánek byl na sobotní benefiční akci v Uherském Brodě jednou z výrazných osobností, které pomáhaly dětem s autismem.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo má lidem zvednout náladu

Strakonice – Zelený čtvrtek patřící do pašijového týdne si u vydobyl novou tradici – pití zeleného piva. Postup výroby tohoto moku Deníku vysvětlil sládek pivovaru Dudák Dušan Krankus.

Zelené pivo? Pro hospody tradice i jistota výdělku. Čepovat ho budou až ve Vídni

Vyškovsko, Blanensko – Má zelenou barvu, voní po bylinkách a k dostání je jen několik dní v roce. Řeč je o zeleném pivu, které kolem Velikonoc nabídnou stovky restaurací a barů na jižní Moravě. „Chutná jako normální, ale zase je jen jednou za rok. Určitě si na ně zajdu,“ prohlásil například Miroslav Šálek z Vyškova.

Zelené pivo? Pro hospody tradice i jistota. Čepovat ho budou až ve Vídni

/ANKETA/ Má zelenou barvu, voní po bylinkách a k dostání je jen několik dní v roce. Řeč je o zeleném pivu, které kolem Velikonoc nabídnou stovky restaurací a barů na jižní Moravě. „Chutná jako normální, ale zase je jen jednou za rok. Určitě si na ně zajdu,“ prohlásil například Miroslav Šálek z Vyškova.

Zloděj vykradl prodejnu potravin

Klenovice - Soběslavští policisté šetří vloupání, ke kterému došlo v době před úterní pátou hodinou ranní na severním okraji Klenovic.

Ceny obědů v restauracích rostou. Nejvíce v jižních Čechách

S růstem průměrné mzdy v Česku se zvyšují i ceny obědů v restauracích. Podle takzvaného TRC Indexu (Ticket Restaurant Card), který mapuje útraty Čechů za obědy v restauracích ve srovnání s průměrnou mzdou, jsou nejdražší obědy na jihu Čech. Nejlevnější jsou na Vysočině. 

Stezky do oblak jsou hitem českých hor. Porovnali jsme, která je nejlepší

Dopravní zácpy, přeplněná parkoviště a fronty u pokladen. To vše způsobilo otevření Stezky korunami stromů u Janských Lázní v Krkonoších. Celkem jsou tyto unikátní rozhledny v Česku a blízkém okolí již čtyři a bez nadsázky se z nich staly turistické hity našich hor. Udělali jsme pro vás jejich srovnání, které nabízejí nejlepší výhledy nebo adrenalinové atrakce. 

Dvě pražské restaurace obhájily michelinskou hvězdu. Alcron o ni přišel

Michelinskou hvězdu pro rok 2018 obhájily pražské restaurace La Degustation Boheme Burgeoise a Field, o prestižní ocenění naopak po šesti letech přišel restaurační podnik Alcron. V tiskové zprávě o tom informovala PR agentura Weber Shandwick. Podle ní to uvádí aktuální vydání gastronomického průvodce Michelin, které bylo slavnostně představeno v Budapešti.

Dvě pražské restaurace obhájily michelinskou hvězdu. Alcron o ni přišel

Michelinskou hvězdu pro rok 2018 obhájily pražské restaurace La Degustation Boheme Burgeoise a Field, o prestižní ocenění naopak po šesti letech přišel restaurační podnik Alcron. V tiskové zprávě o tom informovala PR agentura Weber Shandwick. Podle ní to uvádí aktuální vydání gastronomického průvodce Michelin, které bylo slavnostně představeno v Budapešti.

Pražané chtějí v rezidenčních projektech malé obchody a kavárny, ukázal průzkum

Zájemci o bydlení by si v okolí svého bydliště přáli menší supermarket, restauraci, pekárnu, ale třeba i prádelnu nebo kadeřnictví. Vyplývá to z ankety mezi zájemci o nové bydlení, kterou pravidelně dělá developer Central Group. Zájemci také chtějí nejenom v rezidenčních projektech přespávat, ale i mít možnost nakupovat či posedět v kavárně.  Průzkum mezi Pražany si společnost zadala u agentury Ipsos a plyne z něj, že podobné typy obchodů a služeb chybí v moderních rezidenčních čtvrtích i starousedlíkům z okolí.

Výstaviště čekají změny. Takto by mohla vypadat nová multifunkční hala

/VIZUALIZACE/ Přerovské výstaviště má ambice stát se novým zázemím pro kulturní a společenské akce ve městě. Společnost WT Wintech (dříve Visimpex), která vlastní dvě třetiny areálu, chce zde vybudovat novou multifunkční halu a investovat finanční prostředky také do oprav zchátralých budov.

Vraků postupně ubývá, ten na benešovském Spořilově prý brzy zmizí

Benešov – O tom, že je ve městech nedostatek místa pro zaparkování osobních aut, není třeba motoristy přesvědčovat. Platí to i v Benešově. A to přes to, že za poslední dekádu přibyla řada velkých parkovišť. Například tři dvoupodlažní kolem Bezručovy ulice uspokojí 240 řidičů. Další místo dostaly vozy v prostoru někdejších Pražských i Táborských kasáren. Desítky aut stojí i v Nádražní ulici. Jenže, pořád je to málo.

Mandlemi provoněná jídla přilákala tisíce lidí do Hustopečí

Hustopeče /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Kachní prso plněné mandlovou nádivkou s mandlovými kroketami, krevety v mandlové tempuře, palačinka plněná mandlovou pomazánkou či nadýchané muffiny. To je jen část jídel, na které se už od dopoledních hodin stojí fronty. Na letošních Slavnostech mandloní a vína v Hustopečích na Břeclavsku vsadili především na pestrou nabídku pochutin. Společně s mandlovicí a mandlovým pivem se staly v sobotu tahákem pro tisíce lidí.

V Ostrově pokračují s obnovou náměstí. Nově místní zaparkují u hasičky

Ostrov u Macochy /FOTOGALERIE/ – Chodníky, parkování pro auta i nové stromy. To vše má přinést lidem v Ostrově u Macochy na Blanensku přestavba tamního náměstí. S její druhou částí se tam dělníci právě blíží ke konci. „Dokončíme poslední úpravy a hned poté navážeme třetí etapou,“ uvedl starosta Ondřej Hudec.

Kuchtění a zelené pivo. V Poohří zahájí turistickou sezonu

Žatec - Symbol chmelařského Žatce skřítek Hopík a pohádková postavička Ohřinka společně odstartují novou turistickou sezonu v Dolním Poohří. Stane se tak na velikonoční neděli 1. dubna v Žatci. Program nabídne zábavu pro děti i dospělé, vstupy zdarma na chmelařské atrakce i křest nových publikací o Dolním Poohří.