Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

McDonald's zavádí objednávky prostřednictvím tabletů

Praha - Řetězec rychlého občerstvení McDonald's zavádí objednávky prostřednictvím tabletu. Vedle běžného objednávání jídla u pultu si budou moci zákazníci vybrat menu na tabletu umístěném v restauraci. S obsluhou se tak setkají, až když si půjdou objednávku vyzvednout. První tuzemský samoobslužný kiosek dnes ve zkušebním provozu firma otevírá v provozovně na pražské Jižní spojce.

Vítěz si pochutná na zabijačkovém menu

Choltice - Zámecká restaurace pořádá od pátku do neděle vepřové hody. Choltická zabíjačka je certifikována jako Regionální produkt železných hor. Po celý víkend si můžete pochutnat na specialitách z českého pašíka.

Kluby v Tachově se neudrží

Tachov – V okresním městě je k dispozici mnoho zábavních zařízení. Od sportovišť po různé kavárny a hudební bary. Ovšem věc, která v dřívějších letech byla ve městech klasikou, tedy rockový klub, v Tachově chybí. Vždy tomu ale tak nebylo.

Neuhybelová a zneužití pravomoci? Soud chce další důkazy

Brno – Šla jsem na oběd. Když jsem se vrátila, slyšela jsem, jak si kolegové povídají, že ředitelka zakázala kontroly v hotelu Eliška," vypověděla ve středu před Městským soudem v Brně inspektorka Marie Mrázová v případu bývalé ředitelky České obchodní inspekce pro Jihomoravský a Zlínský kraj Tatiany Neuhybelové.

Televizor si odvezl R. Mazanec

Mariánské Lázně - V prodejně „Expert elektro" v Mariánských Lázních převzali ceny nejlepší sázkaři Tip ligy. 

S těstovinami kolem světa s šéfkuchařem Tomášem Kalinou

Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR, VIDEO, SOUTĚŽ/ - Na představení podzimní kolekce receptů s názvem „Adriana Pasta Style: Podzimní pábení" jsme se setkali s hlavním „mozkem" těstovinových inspirací Tomášem Kalinou, který se na přípravu pokrmů z těstovin a nudlí specializuje.

Každý šestý zaměstnanec v Praze do kanceláře dorazí do 40 minut

Praha - Každý šestý zaměstnanec z Prahy stráví cestou do kanceláře maximálně 40 minut. Velká většina pracovníků (92 procent) bydlí v dojezdové vzdálenosti do hodiny. Vyplynulo to z průzkumu společností JLL a Skanska, do něhož bylo zapojeno přes 1400 respondentů.

Do bývalého lomu nad Voticemi naváželi odpad, ale nikdo neví jaký

Votice - Potvrzená kontaminace nejvydatnějšího zdroje pitné vody pro město na Polském vrtu jižně od Votic na Benešovsku si vyžádala jeho odstavení. Místní lidé si pamatují, že někdejší lom na český granát byl zavážený z provozoven nejrůznějším odpadem. Jakým přesně, ale zatím nikdo nepotvrdil. Jisté je jen, že pramen obsahuje zdraví škodlivé látky.

Pivaři letos vypili o půl piva týdně víc, zjistil průzkum

Praha – Čeští pivaři letos pijí více piva než loni. Podle průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) u mužů meziročně stoupla spotřeba o půl velkého piva (0,25 l) na 8,3 piva týdně, u žen o decilitr na 2,5 velkého piva. Do průzkumu se v září zapojilo 953 lidí starších 18 let, kteří alespoň někdy konzumují pivo, informoval dnes na setkání s novináři Jiří Vinopal z CVVM. Podle Českého svazu pivovarů a sladoven skutečný výstav za letošních prvních osm měsíců klesl o dvě procenta.

Každý šestý zaměstnanec v Praze do kanceláře dorazí do 40 minut

Praha – Každý šestý zaměstnanec z Prahy stráví cestou do kanceláře maximálně 40 minut. Velká většina pracovníků (92 procent) bydlí v dojezdové vzdálenosti do hodiny. Vyplývá to z průzkumu společností JLL a Skanska, do něhož bylo zapojeno přes 1400 respondentů.

Konec hazardu? Provozovatelé heren žádají město o zvážení

Příbram - Plánované rušení výherních automatů po celé Příbrami pobouřilo provozovatele heren. Na radnici přišlo třináct dopisů, v nichž žádají radní i zastupitele o povolení k provozu. Vývoj situace ohledně obecně závazné vyhlášky o provozování automatů a dalších výherních přístrojů v Příbrami sleduje pravidelně André Kruf z tipovací společnosti.

Hotel Přehrada nahradí nová stavba s podzemními garážemi

Za minulého režimu patřil brněnský hotel Přehrada mezi nejluxusnější a nejlépe vybavené hotely v republice. Brzy si ho však lidé prohlédnou jen na fotografiích. Jak už Brněnský deník informoval, bývalý komplex Socialistického svazu mládeže půjde co nevidět k zemi. Nahradit ho má opět luxusní hotel. Jeho budoucí návštěvníci by mohli v budoucnu navíc zaparkovat i v podzemních garážích.

Koledy pod taktovkou sboru Smetana

Jičínsko – Letos poprvé se k projektu Česko zpívá koledy přidá i jičínský sbor Smetana, který nás podpoří 9. prosince v 18 hodin na Valdštejnově náměstí v Jičíně.

Při požáru bývalé vídeňské restaurace uhořelo pět Slováků

Vídeň - Při nedávném požáru opuštěné bývalé restaurace ve Vídni zemřelo pět Slováků, čtyři muži a jedna žena. Informovala o tom dnes agentura APA. Objekt na okraji městského parku ve čtvrti Oberlaa vyhořel do základů už na začátku října. Většinu obětí úřady identifikovaly až nyní.

V bývalé továrně v Hradci našli domov také umělci

Hradec Králové - V areálu Pilnáčkovy továrny v Hradci Králové budou v budoucnu možná sídlit nezávislí umělci. Komunitní prostory v přízemí areálu už prošly částečnou rekonstrukcí a multikulturními akcemi žijí od března.

FOTO, VIDEO: Chomutovský Fler jarmark

Chomutov - Už za měsíc a jeden den přijde Ježíšek. Pod rozsvícenými vánočními stromky budou především děti hledat dárky, o které si už dávno napsaly.

Na bezpečnostních opatřeních v Bruselu tratí restaurace i hotely

Brusel - Nynější situace v Bruselu, kde od soboty platí nejvyšší stupeň bezpečnostních opatření, znamená ztráty pro restaurace a hotely, řekl místopředseda bruselské federace hoteliérů a restauratérů Horeca Marc Van Muylders. Zdůraznil ale zároveň, že bezpečnost je důležitější než peníze. V belgickém hlavním městě i dnes platí čtvrtý stupeň bezpečnostních opatření kvůli bezprostřední hrozbě teroristického útoku.

Pomohou kamery objasnit vykrádání aut?

Praha /VIDEO/ - Zloděje, který v úterý 8. září na parkovišti u rychlého občerstvení na Černém Mostě vykradl tři auta patrně za použití rušičky signálu dálkového ovládání centrálního zamykání, stále hledají pražští policisté. Automobily, které po odchodu řidičů zůstaly odemčené, aniž o tom šoféři měli potuchy, pachatel nerušeně prohledával, zatímco jejich majitelé byli v restauraci.

Harcov cvičí už 130 let

Liberec - Pamatuje Rakousko-Uhersko i Masaryka. A cvičí se tu dodnes. Tělovýchovná jednota ve Starém Harcově si v pátek připomněla úctyhodné výročí. V sokolovně bez Sokolů.

Městys by mohl změnit tvář

Častolovice – Obyvatelé městyse v posledních týdnech diskutují o tom, jak by mohla vypadat v budoucnosti jeho tvář.

Restaurant day v Prostějově ovládly pokrmy s chapadly i domácí pivo

Prostějov – Vůně jídla i pití se v sobotu linula z prostějovského Národního domu. Dopoledne si zde pořadatelé již tradiční akce Restaurant day připravili pro návštěvníky pestrou paletu sladkostí, polévek či vína. Jak restaurace Národního domu, tak jeho sklepení se zaplnily lidmi, kteří přišli potěšit své chuťové buňky.

Amatérští kuchaři nabízeli své pokrmy už posedmé

Ostrava – Na mezinárodní festival jídla a chuti, který v Ostravě pravidelně pořádá Kulturní centrum Cooltour, zavítalo více než 700 návštěvníků. Ti vyhledávali především slaná jídla a teplé pokrmy.

Pasohlávky: Tobogany vystřelí odvážlivce proti gravitaci

Pasohlávky - Stovky tisíc návštěvníků míří každou letní sezonu do Pasohlávek. Turistická bublina se má ještě víc nafouknout. Přičinit se o to chtějí Číňané, kteří hodlají investovat obrovské částky do plánovaného lázeňského kom-plexu. Nové tobogany a hotel vyrostou i v Aqualandu Moravia, jak už Deník Rovnost informoval.

Tomáš Teplý: Vpřed postupuji krok za krokem

Ústí nad Orlicí - Chutnají nám jiná piva, jiná svíčková, ale představu, jak by nám měly být v restauraci naservírovány, máme všichni zhruba stejnou. V příjemném prostředí, na čistý stůl a vlídným personálem. To jsou základní kritéria, na kterých postavil provoz Měšťanského pivovaru v ústeckých Hylvátech jeho majitel Tomáš Teplý. A to dokáží hosté ocenit, rádi se vrací, facebookový profil pivovaru plní pozitivními vzkazy.

Snažím se dostat na vrchol své formy, říká ruský útočník Garanin

Hodonín – Když se před startem letošního ročníku objevila na soupisce Drtičů trojice ruských útočníků, vzbudilo to velký zájem hodonínské hokejové veřejnosti. Z tria Komlev – Kropotin – Garanin však nakonec v týmu zůstal pouze posledně jmenovaný útočník. Rodák z Petrohradu, který ve středu 11. listopadu oslavil třiadvacáté narozeniny, se zabydlel v základní sestavě SHK. I když momentálně laboruje se zraněním, je Nikita Garanin v Hodoníně spokojený. „Atmosféra v klubu i v kabině je dobrá. Kluci jsou přátelští, snaží se mi co nejvíce pomáhat i když neumím česky," říká v rozhovoru pro klubový web sympatický Rus. Jeho slova do češtiny fanouškům přeložila Ludmila Krátká.

Na stromě v Punkvě budou viset dětská přání. Splnit je může každý

Blansko – Vánoční strom postaví příští pátek v restauraci Punkva v Blansku. Místo baněk na něm budou viset napsaná nebo nakreslená přání dětí Základní školy speciální v Blansku adresovaná Ježíškovi. Kdokoliv si je může utrhnout a dětem je vyplnit tím, že koupí daný dárek a do sedmnáctého prosince jej přinese do restaurace.

Stehlík: U kávy hraje prim nejen chuť, ale i příprava

Znojmo – Narodil se ve Znojmě a svůj profesní život spojil s kávou. Naučil se ji připravovat v Itálii. Rok a půl byl spolumajitelem legendární kavárny Savoy v Brně. Řeč je o Richardu Stehlíkovi, který v adventním čase přijede do rodného města, aby zde lidem nabídl k ochutnání vlastní značku kávy d´Elvert.

Zámecká věž bude atraktivnější

Karlovy Vary - Zámecká věž v Karlových Varech má nevyužitý potenciál a v minulosti byla tak trochu opomíjena. To se má ale co nejdříve změnit. Vyšší atraktivita pro návštěvníky a soběstačná ekonomika, taková má být její budoucnost.

Končící Verner: Můj start neprožívám. V Brně závodím už jen z nostalgie

Brno – Nad koncem kariéry uvažoval brněnský plavec Martin Verner už před třemi lety. „Pořád jsem si to říkal jako ve filmu Pelíšky – rok, maximálně dva," směje se pětatřicetiletý veterán, který už definitivní rozhodnutí přece jen učinil. Diváci si jeho výkon mohou naposledy užít při víkendové Velké ceně Brna, kde Verner startuje v závodě na 50 metrů volným způsobem.

Pomocnou ruku podali dětem i lidé v Teplicích

Teplice – Když jde o pomoc dětem, tak i redakce Teplického deníku přiloží ruku k dílu. Ve čtvrtek se naše redakce zapojila společně s dalšími dobrovolníky z řad veřejnosti do akce McHappy Day. Byla to skvělá příležitost, jak vykonat dobrý skutek a mediálně podpořit dobrou věc.

Jedlíci si v sobotu při soutěži budou pochutnávat na karbanátcích

Prosenická Lhota – V obci na rozhraní Benešovska a Sedlčanska se schyluje k dalšímu rekordu v pojídání. Soutěž Otesánků připravuje již pošestnácté sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s obecním úřadem. Jedenáct ročníků výkony jedlíků sleduje agentura Dobrý den z Pelhřimova. Soutěž se koná v sobotu (21.11.) od 19.30 hodin v místní restauraci.

Útočník Koreis sestavoval vlastní burger, v neděli se vrací na led

Brno – Zatímco na ledě vymýšlí, jak se prokombinovat obranou soupeře, ve čtvrtek útočník hokejové Komety Jakub Koreis kombinoval přísady pro vlastní pokrm. Díky marketingové akci brněnského klubu se ocitl v kuchyni jednoho z městských rychlých občerstvení. „Prodávali jsme charitativní samolepky. Vedení restaurace nás provedlo zákulisím, byla to zase nová zkušenost. Mohli jsme si sestavit svůj vlastní burger, takže jsem zkusil jeden z nabídky," popsal jedenatřicetiletý forvard akci, na které byl spolu s bekem Petrem Štindlem.

Nebezpečný strom půjde v sobotu k zemi

Valašské Meziříčí – Nemocný dvanáctimetrový javor klen, který roste v ulici Boženy Němcové ve Valašském Meziříčí, v sobotu (21. 11.) odborně pokácejí dřevorubci.

Restaurant Day proběhne ve čtyřech městech na Novojičínsku

Projekt, který má kořeny ve Finsku, přináší lidem jedinečnou příležitost otevřít si v tento den svoji „restauraci". Hlavním smyslem festivalu je sdílet kuchařské zkušenosti a recepty a u toho se dobře pobavit s lidmi, jež mají stejnou vášeň pro vaření. Provizorní stánek si mohou nadšenci jídla postavit kdekoliv doma, na ulici, zahradě, zkrátka, kde je napadne.