Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Jak se stát mistrem výčepním? Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender vrcholí

Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.  

Jak se stát mistrem výčepním? Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender vrcholí

Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.  

Jak se stát mistrem výčepním? Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender vrcholí

Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.  

Jak se stát mistrem výčepním? Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender vrcholí

Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.  

Jak se stát mistrem výčepním? Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender vrcholí

Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.  

Josef Semerád: První nápady založit ranč vznikly před více jak patnácti lety

Rodina Semerádových vede Ranč Dalu v Kozohlodech, který je kromě prestižních sportovních akcí vyhlášen také skvělou restaurací. Hlavou rodiny je Josef Semerád, ruku k dílu tady ale přidají všichni členové rodiny. „První nápady založit ranč vznikly před více jak 15 lety, když náš děda přivedl prvního koně pro vnoučata. S přibývajícími koňmi jsme začali vylepšovat stáje a celý areál. Každý rok jsme se snažili vybudovat něco nového - prostorné stáje, krytou jízdárnu ,víceúčelový přístřešek, kolbiště, krytou terasu, restauraci,“ začal své vyprávění.

Je libo sushi? Zkuste to v Brně. Vyrazte po Česku za rybími specialitami

Tradiční i netypická jídla ze sladkovodních či mořských ryb a dalších vodních živočichů čekají v restauracích, které se zaměřují na rybí speciality. V některých podnicích stačí ukázat na čerstvou rybu na pultu a kuchař ji připraví. V jiných si ji zákazníci musí nejdřív sami ulovit. Jinde je zase restaurační interiér doplněný velkým mořským akváriem.

McDonald's testuje papírová brčka i v Česku, nepovažuje je ale za konečné řešení

Také v českých restauracích řetězce rychlého občerstvení McDonald's probíhá od letošního dubna test papírových brček. Na základě jeho výsledků firma rozhodne o jejich případném celonárodním zavedení. Papírová brčka ale nepředstavují finální řešení, McDonald's chce globálně přijít s úplně novou akternativou. Deníku to sdělila Zuzana Svobodová, ředitelka komunikace společnosti McDonald's Česká republika.

McDonald's má problém s brčky z papíru. Na rozdíl od původních nejdou recyklovat

Nová papírová brčka společnosti McDonald's, která americký řetězec rychlého občerstvení propagoval jako "ekologická", nejdou na rozdíl od dřívějších plastových recyklovat. Jsou na to příliš silná. Na tenčí si ale stěžovali zase zákazníci, protože slámky se rozpouštěly ještě před dopitím nápoje, což byl problém zejména u mléčných koktejlů.

Nespokojený zákazník rozmazal hamburger po okénku restaurace

Pracovníci kladenské provozovny světoznámého fast foodu v Italské ulici jistě budou vzpomínat na nedělní noční směnu. V neděli brzy ráno totiž do restaurace přišla skupinka agresivních osob, a tak obsluha musela vše řešit se strážníky. Kromě pracovníka provozovny na chování této skupiny mladíků upozornil Městskou policii i další občan, který si stěžoval na rušení nočního klidu.

„Bobovka“ v Pastvinách jezdí rok, protesty vymizely, navštíví ji stovky lidí

Přehrada Pastviny láká nejen na odpočinek. Už rok tu vedle restaurace Na pláži stojí bobová dráha. Zpočátku měla své odpůrce, lidé měli strach z hluku a poukazovali na to, že plechové monstrum kazí ráz krajiny. Po roce fungování ale podle majitele Miroslava Kratochvíla protesty vymizely a dráha se stala oblíbeným místem turistů.

Kvůli protiamerickým řečem zaútočil půllitrem. Rozrušilo mě to, litoval agresor

Brno – Je den výročí sovětské okupace. Na zahrádce restaurace Onyx v brněnských Židenicích probíhá slovní rozepře mezi asi šedesátiletým mužem a mladým ukrajinským párem s dítětem. Zdeněk Křižan pár osočuje ze spoluviny na okupaci a že Čechům berou práci. Páru se zastávají hosté a rozepře je urovnaná. Přesto nakonec na zahrádce zůstává muž s hlavou rozbitou půllitrem a jeho přítelkyně s jednou tržnou ránou na hlavě. Případ z loňského srpna v úterý řešil Krajský soud v Brně.

Rekonstrukce sportovní haly a knihovny je v plném proudu

/FOTOGALERIE/ V Dobříši je v plném proudu rekonstrukce sportovní haly. Práce začaly 24. dubna a měly by trvat do 31. ledna 2020. Stavební úpravy by měly přinést snížení energetické náročnosti a zlepšení kvality zázemí. 

Od restaurace zmizelo drahé kolo

Lipno nad Vltavou - Od pátečního odpoledne pátrají policisté z obvodního oddělení Lipno nad Vltavou po neznámém pachateli, který během půl hodiny odcizil pánské horské jízdní kolo, které si jeho majitel nechal opřené u terasy jedné místní restaurace.

Nejlepší tipéři si dali sraz v liberecké restauraci U Piráta

Nejlepší tipéři oblíbené čtenářské soutěže Tip ligy se sešli na posledním rozboru nad sklenicemi piva v restauraci U Piráta. V těsné blízkosti ruprechtického fotbalového hřiště s pusou plnou řízečků se hodnotily výkony týmů i jednotlivých hráčů.

Pošírovaný chřest a ržání koní. Kvalitní kuchyně se vydala na cestu z města

Bývalé stáje nebo stodola. Nebo farma, kde se za vámi pasou ovce. Zájemci o kvalitní jídlo se nemusí omezovat pouze na města. Český venkov nabízí dostatek kvalitních restaurací, které uspokojí každého gurmána. Restaurace si kromě jídla dávají záležet i na prostředí a tradicích. Deník přináší deset tipů na místa, kam lidé cestují za specialitami i venkovským klidem, které městské podniky nedokážou nabídnout.

Krumlov řešil ucpané kanály, chystá kontroly v restauracích

Český Krumlov - Nedávná havárie kanalizace, která byla v historickém centru města na několika místech ucpaná, vyšla město Český Krumlov na víc než tři sta tisíc korun za neplánované čištění. Úřady se proto pustí do kontrol podniků. Za vypouštění látek, které do odpadních vod nepatří, můžou udělit pokutu až sto tisíc korun.

Sympatické tváře z druhé strany výčepu. Hlasujte o nejoblíbenějšího mistra

Všichni známe motto „sládek pivo vaří, výčepní ho dělá“ a víme, jak důležitá je role výčepního v hospodě, která si na kvalitním pivu zakládá. Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští zase byli hrdí na svoji práci, to je cílem soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, která se letos koná už počtrnácté.

Sympatické tváře z druhé strany výčepu. Hlasujte o nejoblíbenějšího mistra

Všichni známe motto „sládek pivo vaří, výčepní ho dělá“ a víme, jak důležitá je role výčepního v hospodě, která si na kvalitním pivu zakládá. Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští zase byli hrdí na svoji práci, to je cílem soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, která se letos koná už počtrnácté.

Na Poděbradech dokončují vyžití pro děti, celoroční

FOTOGALERIE / Uprostřed prázdnin lákají štěrkopísková jezera Poděbrady k příjemnému osvěžení ve vodě a oddychu na břehu. Provozovatelé restaurace Terasa, kteří v posledních letech rozšířili nejen nabídku občerstvení, ale i možnosti pro aktivní vyžití návštěvníků, se rozhodli potěšit ty nejmenší. V těchto dnech pro ně dokončují atraktivní dětské hřiště.

Klid a relax. České kempy nejsou jen o Sedmihorkách, své kouzlo mají i ty malé

Velké kempy, jako je ten v Pasohlávkách u Nových Mlýnů nebo Sedmihorky v Českém ráji, zná každý. Krajina Čech, Moravy a Slezska ale nabízí i množství menších a příjemných kempů, kde lze strávit léto nebo počátek podzimu. Malebné kempy lákají návštěvníky velmi často na pobyt u vody. Jejich hlavní výhodou je ale větší klid a totální relaxace. Deník přináší tipy na kempy, které nabízejí právě takovou dovolenou.

Příběh piva vypráví nejlíp v Plzni. Hodně poví i půllitr pod hradem v Potštejně

Přezdívku národ pivařů si lidé v České republice vysloužili právem. Tradiční zlatavý nápoj je velmi oblíbený a totéž platí i pro pivovary, kde se pivo připravuje. Právě návštěva jednoho z nich může být skvělým tipem na výlet. Lidé si můžou prohlédnout například Plzeňský či Dalešický pivovar. Součástí prohlídek je také ochutnávka různých druhů piva. Deník připravil deset tipů na návštěvu pivovarů, které mají svůj unikátní příběh.

Hygienické kontroly za půl roku: dvě zavřené provozovny, 392 pokut

Milion a čtvrt již převýšil součet pokut, které středočeští hygienici letos uložili prověřovaným restauracím a podobným podnikům. Během prvního pololetí, od ledna do konce června, provedli v provozovnách stravovacích služeb 1324 kontrol, informovala v úterý Dana Šalamunová z krajské hygienické stanice.

Hygienické kontroly za půl roku: dvě zavřené provozovny, 392 pokut

Milion a čtvrt již převýšil součet pokut, které středočeští hygienici letos uložili prověřovaným restauracím a podobným podnikům. Během prvního pololetí, od ledna do konce června, provedli v provozovnách stravovacích služeb 1324 kontrol, informovala v úterý Dana Šalamunová z krajské hygienické stanice.

Hygienické kontroly za půl roku: dvě zavřené provozovny, 392 pokut

Milion a čtvrt již převýšil součet pokut, které středočeští hygienici letos uložili prověřovaným restauracím a podobným podnikům. Během prvního pololetí, od ledna do konce června, provedli v provozovnách stravovacích služeb 1324 kontrol, informovala v úterý Dana Šalamunová z krajské hygienické stanice.

Hygienické kontroly za půl roku: dvě zavřené provozovny, 392 pokut

Milion a čtvrt již převýšil součet pokut, které středočeští hygienici letos uložili prověřovaným restauracím a podobným podnikům. Během prvního pololetí, od ledna do konce června, provedli v provozovnách stravovacích služeb 1324 kontrol, informovala v úterý Dana Šalamunová z krajské hygienické stanice.

Hygienické kontroly za půl roku: dvě zavřené provozovny, 392 pokut

Milion a čtvrt již převýšil součet pokut, které středočeští hygienici letos uložili prověřovaným restauracím a podobným podnikům. Během prvního pololetí, od ledna do konce června, provedli v provozovnách stravovacích služeb 1324 kontrol, informovala v úterý Dana Šalamunová z krajské hygienické stanice.