Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.
Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.
Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.
Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.
Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené a načepované pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští a výčepní opět požívali odpovídající vážnosti u veřejnosti. Tak lze charakterizovat cíl, smysl a poslání jedinečné soutěže, kterou pod názvem Pilsner Urquell Master Bartender organizuje letos již počtrnácté největší a neslavnější český pivovar s historií sahající až do roku 1842 – Plzeňský Prazdroj.
Rodina Semerádových vede Ranč Dalu v Kozohlodech, který je kromě prestižních sportovních akcí vyhlášen také skvělou restaurací. Hlavou rodiny je Josef Semerád, ruku k dílu tady ale přidají všichni členové rodiny. „První nápady založit ranč vznikly před více jak 15 lety, když náš děda přivedl prvního koně pro vnoučata. S přibývajícími koňmi jsme začali vylepšovat stáje a celý areál. Každý rok jsme se snažili vybudovat něco nového - prostorné stáje, krytou jízdárnu ,víceúčelový přístřešek, kolbiště, krytou terasu, restauraci,“ začal své vyprávění.
Tradiční i netypická jídla ze sladkovodních či mořských ryb a dalších vodních živočichů čekají v restauracích, které se zaměřují na rybí speciality. V některých podnicích stačí ukázat na čerstvou rybu na pultu a kuchař ji připraví. V jiných si ji zákazníci musí nejdřív sami ulovit. Jinde je zase restaurační interiér doplněný velkým mořským akváriem.
České Budějovice – Koupaliště, kempy, restaurace, ale také třeba lanové parky. Na to všechno si v průběhu letních měsíců posvítili inspektoři z České obchodní inspekce.
Také v českých restauracích řetězce rychlého občerstvení McDonald's probíhá od letošního dubna test papírových brček. Na základě jeho výsledků firma rozhodne o jejich případném celonárodním zavedení. Papírová brčka ale nepředstavují finální řešení, McDonald's chce globálně přijít s úplně novou akternativou. Deníku to sdělila Zuzana Svobodová, ředitelka komunikace společnosti McDonald's Česká republika.
Pražští hygienici kontrolovali zákaz kouření v restauracích, pochybení našli téměř v každé páté. Sedm tisíc přestupků souvisejících se zákazem kouření pak za letošek evidují městští strážníci.
Nová papírová brčka společnosti McDonald's, která americký řetězec rychlého občerstvení propagoval jako "ekologická", nejdou na rozdíl od dřívějších plastových recyklovat. Jsou na to příliš silná. Na tenčí si ale stěžovali zase zákazníci, protože slámky se rozpouštěly ještě před dopitím nápoje, což byl problém zejména u mléčných koktejlů.
Pracovníci kladenské provozovny světoznámého fast foodu v Italské ulici jistě budou vzpomínat na nedělní noční směnu. V neděli brzy ráno totiž do restaurace přišla skupinka agresivních osob, a tak obsluha musela vše řešit se strážníky. Kromě pracovníka provozovny na chování této skupiny mladíků upozornil Městskou policii i další občan, který si stěžoval na rušení nočního klidu.
Přehrada Pastviny láká nejen na odpočinek. Už rok tu vedle restaurace Na pláži stojí bobová dráha. Zpočátku měla své odpůrce, lidé měli strach z hluku a poukazovali na to, že plechové monstrum kazí ráz krajiny. Po roce fungování ale podle majitele Miroslava Kratochvíla protesty vymizely a dráha se stala oblíbeným místem turistů.
Strakonice – Od pondělí 5. srpna bude pro veškerý provoz i chodce uzavřena ulice Mírová. A to v místě vjezdu do nádvoří domu kultury Strakonice. Důvodem jsou práce na přístavbě a stavební úpravy kulturáku, konkrétně restaurace a přilehlých prostor.
Domažlice – Odročený případ Miloše Siváka z Plzně, který v roce 2017 provozoval restauraci na Hájovně ve Kdyni, se opět vrátil před Okresní soud v Domažlicích.
Brno – Je den výročí sovětské okupace. Na zahrádce restaurace Onyx v brněnských Židenicích probíhá slovní rozepře mezi asi šedesátiletým mužem a mladým ukrajinským párem s dítětem. Zdeněk Křižan pár osočuje ze spoluviny na okupaci a že Čechům berou práci. Páru se zastávají hosté a rozepře je urovnaná. Přesto nakonec na zahrádce zůstává muž s hlavou rozbitou půllitrem a jeho přítelkyně s jednou tržnou ránou na hlavě. Případ z loňského srpna v úterý řešil Krajský soud v Brně.
Vloupání do jedné z restaurací v karvinské části Nové Město řešili karvinští policisté, kteří se na konci července obrátili na veřejnost se žádostí o případnou pomoc.
/FOTOGALERIE/ V Dobříši je v plném proudu rekonstrukce sportovní haly. Práce začaly 24. dubna a měly by trvat do 31. ledna 2020. Stavební úpravy by měly přinést snížení energetické náročnosti a zlepšení kvality zázemí.
Brno – Tři cizinci podle svědků napadli v pátek večer pětačtyřicetiletého muže v Přístavní ulici u Brněnské přehrady. Napadený strážníkům sdělil, že na něj v místní restauraci zaútočili dva muži a jedna dívka.
Lipno nad Vltavou - Od pátečního odpoledne pátrají policisté z obvodního oddělení Lipno nad Vltavou po neznámém pachateli, který během půl hodiny odcizil pánské horské jízdní kolo, které si jeho majitel nechal opřené u terasy jedné místní restaurace.
Nejlepší tipéři oblíbené čtenářské soutěže Tip ligy se sešli na posledním rozboru nad sklenicemi piva v restauraci U Piráta. V těsné blízkosti ruprechtického fotbalového hřiště s pusou plnou řízečků se hodnotily výkony týmů i jednotlivých hráčů.
Bývalé stáje nebo stodola. Nebo farma, kde se za vámi pasou ovce. Zájemci o kvalitní jídlo se nemusí omezovat pouze na města. Český venkov nabízí dostatek kvalitních restaurací, které uspokojí každého gurmána. Restaurace si kromě jídla dávají záležet i na prostředí a tradicích. Deník přináší deset tipů na místa, kam lidé cestují za specialitami i venkovským klidem, které městské podniky nedokážou nabídnout.
Český Krumlov - Nedávná havárie kanalizace, která byla v historickém centru města na několika místech ucpaná, vyšla město Český Krumlov na víc než tři sta tisíc korun za neplánované čištění. Úřady se proto pustí do kontrol podniků. Za vypouštění látek, které do odpadních vod nepatří, můžou udělit pokutu až sto tisíc korun.
Všichni známe motto „sládek pivo vaří, výčepní ho dělá“ a víme, jak důležitá je role výčepního v hospodě, která si na kvalitním pivu zakládá. Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští zase byli hrdí na svoji práci, to je cílem soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, která se letos koná už počtrnácté.
Všichni známe motto „sládek pivo vaří, výčepní ho dělá“ a víme, jak důležitá je role výčepního v hospodě, která si na kvalitním pivu zakládá. Aby si zákazníci užili skvěle ošetřené pivo v každé hospodě a aby čeští hospodští zase byli hrdí na svoji práci, to je cílem soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, která se letos koná už počtrnácté.
FOTOGALERIE / Uprostřed prázdnin lákají štěrkopísková jezera Poděbrady k příjemnému osvěžení ve vodě a oddychu na břehu. Provozovatelé restaurace Terasa, kteří v posledních letech rozšířili nejen nabídku občerstvení, ale i možnosti pro aktivní vyžití návštěvníků, se rozhodli potěšit ty nejmenší. V těchto dnech pro ně dokončují atraktivní dětské hřiště.
/FOTOGALERIE/ O pomyslné prvenství, která restaurace nebo hospoda je na Berounsku nejstarší, se v minulosti nepochybně vedly živé debaty. A je docela pravděpodobné, že k nim docházelo právě v těchto podnicích. Závěry jsou přitom nejasné.
Vyhlášení a setkání 11 nejlepších tipérů jarní části čtenářské soutěže Tip ligy Libereckého deníku se uskuteční ve středu 24. července. Níže uvedení budou pohoštěni v restauraci U Piráta, která s nachází v blízkosti fotbalového hřiště v Liberci – Ruprechticích. Sraz je v 18 hodin.
Velké kempy, jako je ten v Pasohlávkách u Nových Mlýnů nebo Sedmihorky v Českém ráji, zná každý. Krajina Čech, Moravy a Slezska ale nabízí i množství menších a příjemných kempů, kde lze strávit léto nebo počátek podzimu. Malebné kempy lákají návštěvníky velmi často na pobyt u vody. Jejich hlavní výhodou je ale větší klid a totální relaxace. Deník přináší tipy na kempy, které nabízejí právě takovou dovolenou.
Znojmo - Parkoviště u restaurace Diana na ulici MUDr. Jana Jánského ve Znojmě je již otevřené pro řidiče. Přestože restaurace je momentálně zavřená, po parkování byla v okolí velká poptávka.
Přezdívku národ pivařů si lidé v České republice vysloužili právem. Tradiční zlatavý nápoj je velmi oblíbený a totéž platí i pro pivovary, kde se pivo připravuje. Právě návštěva jednoho z nich může být skvělým tipem na výlet. Lidé si můžou prohlédnout například Plzeňský či Dalešický pivovar. Součástí prohlídek je také ochutnávka různých druhů piva. Deník připravil deset tipů na návštěvu pivovarů, které mají svůj unikátní příběh.
Milion a čtvrt již převýšil součet pokut, které středočeští hygienici letos uložili prověřovaným restauracím a podobným podnikům. Během prvního pololetí, od ledna do konce června, provedli v provozovnách stravovacích služeb 1324 kontrol, informovala v úterý Dana Šalamunová z krajské hygienické stanice.
Milion a čtvrt již převýšil součet pokut, které středočeští hygienici letos uložili prověřovaným restauracím a podobným podnikům. Během prvního pololetí, od ledna do konce června, provedli v provozovnách stravovacích služeb 1324 kontrol, informovala v úterý Dana Šalamunová z krajské hygienické stanice.
Milion a čtvrt již převýšil součet pokut, které středočeští hygienici letos uložili prověřovaným restauracím a podobným podnikům. Během prvního pololetí, od ledna do konce června, provedli v provozovnách stravovacích služeb 1324 kontrol, informovala v úterý Dana Šalamunová z krajské hygienické stanice.
Milion a čtvrt již převýšil součet pokut, které středočeští hygienici letos uložili prověřovaným restauracím a podobným podnikům. Během prvního pololetí, od ledna do konce června, provedli v provozovnách stravovacích služeb 1324 kontrol, informovala v úterý Dana Šalamunová z krajské hygienické stanice.
Milion a čtvrt již převýšil součet pokut, které středočeští hygienici letos uložili prověřovaným restauracím a podobným podnikům. Během prvního pololetí, od ledna do konce června, provedli v provozovnách stravovacích služeb 1324 kontrol, informovala v úterý Dana Šalamunová z krajské hygienické stanice.