Po ročním provozu havířovského zámku pod Správou sportovních a rekreačních zařízení došlo na další úsporná opatření. Omezen bude provoz restaurace, kterou se před časem snažil povznést i televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Jihočeský kraj – I letos se Jihočeši zapojili do letní soutěže o Nejoblíbenější provozovnu roku. A hlasovali pro svou nejoblíbenější restauraci, hospůdku, kavárnu, pizzerii, vinárnu nebo cukrárnu. Přišlo 4257 hlasů, což je druhý nejvyšší počet.
Jedovnice – Hotel a restaurace Riviera u rybníku Olšovec v Jedovnicích zřejmě změní majitele. Nemovitosti jdou do dražby. Vyvolávací cena za obě se blíží třinácti milionům korun.
Brno /FOTOGALERIE/ – Kanceláře nebo restaurace? Spor o osud bývalé kavárny Grand Prix v patnáctém patře bytového domu se rozhořel v brněnských Kohoutovicích. Letos totiž končí smlouva nájemníkovi, který prostory využívá jako kanceláře.
Žďár nad Sázavou - Policisté ze žďárského obvodního oddělení sdělili podezření šestadvacetiletému muži, který je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním, kterého se měl dopustit v úterý 27. srpna mezi půlnocí a sedmou hodinou ráno.
V příštích dnech si připomeneme úmrtí tří členů rodiny Urbanových z kladenských Kročehlav. Vlastu Urbanovou může veřejnost znát jako dceru majitele známé restaurace U Meisnerů. Antonín Urban věnoval takřka celý život fotbalu a volejbalu. Jejich syn, Miloslav Urban, byl známým gynekologem.
/FOTOGALERIE/ Berounská restaurace Blackdog si zahrála ve filmu Chyby režiséra Jana Prušinovského. Filmaři v restauraci točili scénu, kdy hlavní hrdinka Ema, kterou hraje Pavla Gajdošíková, vyrazila ven se svými dvěma kamarádkami. „Natáčení se odehrávalo v noci,“ řekl k této konkrétní scéně Jakub Fürst.
Pokusit se ulovit dvoumetrového sumce mohou lidé i bez rybářského lístku. Podobně i pstruhy, kapry, štiky a naše další sladkovodní ryby. Nevšední zážitky nabízí soukromé revíry, kde si zájemci zaloví s vlastním i vypůjčeným vybavením. Deník vybral deset atraktivních rybníků, které stojí za navštívení.
Pokusit se ulovit dvoumetrového sumce mohou lidé i bez rybářského lístku. Podobně i pstruhy, kapry, štiky a naše další sladkovodní ryby. Nevšední zážitky nabízí soukromé revíry, kde si zájemci zaloví s vlastním i vypůjčeným vybavením. Deník vybral deset atraktivních rybníků, které stojí za navštívení.
Pokusit se ulovit dvoumetrového sumce mohou lidé i bez rybářského lístku. Podobně i pstruhy, kapry, štiky a naše další sladkovodní ryby. Nevšední zážitky nabízí soukromé revíry, kde si zájemci zaloví s vlastním i vypůjčeným vybavením. Deník vybral deset atraktivních rybníků, které stojí za navštívení.
Pokusit se ulovit dvoumetrového sumce mohou lidé i bez rybářského lístku. Podobně i pstruhy, kapry, štiky a naše další sladkovodní ryby. Nevšední zážitky nabízí soukromé revíry, kde si zájemci zaloví s vlastním i vypůjčeným vybavením. Deník vybral deset atraktivních rybníků, které stojí za navštívení.
Pokusit se ulovit dvoumetrového sumce mohou lidé i bez rybářského lístku. Podobně i pstruhy, kapry, štiky a naše další sladkovodní ryby. Nevšední zážitky nabízí soukromé revíry, kde si zájemci zaloví s vlastním i vypůjčeným vybavením. Deník vybral deset atraktivních rybníků, které stojí za navštívení.
Potkali se den před utkáním fotbalové FORTUNA:LIGY. Trenéři sobotních soupeřů, tedy zlínský Josef Csaplár a karvinský František Straka, si nezávazně popovídali v jedné ze zlínských restaurací.
Potkali se den před utkáním fotbalové FORTUNA:LIGY. Trenéři sobotních soupeřů, tedy zlínský Josef Csaplár a karvinský František Straka, si nezávazně popovídali v jedné ze zlínských restaurací.
Potkali se den před utkáním fotbalové FORTUNA:LIGY. Trenéři sobotních soupeřů, tedy zlínský Josef Csaplár a karvinský František Straka, si nezávazně popovídali v jedné ze zlínských restaurací.
Potkali se den před utkáním fotbalové FORTUNA:LIGY. Trenéři sobotních soupeřů, tedy zlínský Josef Csaplár a karvinský František Straka, si nezávazně popovídali v jedné ze zlínských restaurací.
Karviná – Potkali se den před utkáním fotbalové FORTUNA:LIGY. Trenéři sobotních soupeřů, tedy zlínský Josef Csaplár a karvinský František Straka, si nezávazně popovídali v jedné ze zlínských restaurací.
Nejprve zhroucení, poté trest. Kuchař ze známé ostravské restaurace U Rady, který připravoval jídla z plesnivého masa a po odhalení se psychicky zhroutil, byl odsouzen k šesti měsícům vězení s podmíněným odkladem na zkušební šestnáctiměsíční lhůtu.
Nejprve zhroucení, poté trest. Kuchař ze známé ostravské restaurace U Rady, který připravoval jídla z plesnivého masa a po odhalení se psychicky zhroutil, byl odsouzen k šesti měsícům vězení s podmíněným odkladem na zkušební šestnáctiměsíční lhůtu.
Písek – Zastupitelé na svém posledním jednání nepřijali žádné usnesení. Materiál o prodeji restaurace na zimním stadionu půjde do zastupitelstva znovu.
Pohostinství v historickém objektu Vozovny Střešovice v Patočkově ulici čekají změny. Za pronájem provozních prostor pražský dopravní podnik (DPP) požaduje tisíc korun za metr čtvereční a ostatní plochy za sto korun za metr čtvereční. Při velikostech objektu tak měsíční nájemné vyjde přibližně dvacet tisíc bez DPH.
Ministryně Alena Schillerová navrhuje, aby místo stravenek dostávali zaměstnanci příspěvek na stravování přímo v nezdaněných penězích. Zvažovaný konec stravenek však budí rozporuplné reakce. Zatímco jedna strana tvrdí, že stravenkové firmy pouze nemravně vydělávají na něčem, co dávno neplní původní cíl, druhá argumentuje mimo jiné skutečností, že zaměstnanci, kteří obdrží stravenky, v práci obědvají daleko častěji.
Zachovat dosavadní stravenky, nebo dát zaměstnavatelům možnost vyplácet pracovníkům příspěvek na obědy rovnou v penězích? Zjednodušení daňového zvýhodnění na stravování slibuje ministerstvo financí. Přinést by je měla novela zákona o daních z příjmu. Návrh podporují třeba Asociace hotelů a restaurací či Asociace českého tradičního obchodu. Nevoní však odborářům.
Rozmanité chutě Asie okusí lidé i v České republice. V mnoha městech milovníci této kuchyně naleznou kvalitní podniky, které je výběrem svých pokrmů přenesou do jihovýchodní Asie i na Sibiř. Zároveň se nemusejí bát otravy. Legendární jedovatou rybu fugu v jídelníčcích českých podniků nenajdou.
Brno - Část brněnských restaurací, se obává, jak se změní zvyklosti zákazníků, kteří k nim chodí na jídlo. Někteří lidé totiž možná přijdou o stravenky, jimiž platí.
Jižní Morava - Část jihomoravských restaurací, se obává, jak se změní zvyklosti zákazníků, kteří k nim chodí na jídlo. Někteří lidé totiž možná přijdou o stravenky, jimiž platí.
Léto je časem koupání, koncertů a venkovního grilování. Krajská hygienická stanice v Prostějově vysílá během celého roku kontroly, aby prověřily hygienické podmínky v restauracích, občerstveních i stáncích. Nemalou kontrolou prochází v létě i zmrzlináři.
Mimořádně atraktivního hosta bude mít 11. ročník Karlovského gastrofestivalu, který se uskuteční 4. až 6. října ve valašských Velkých Karlovicích. Vedle ochutnávek (nejen) valašských specialit, farmářského trhu, soutěže o nejlepší frgál a dalšího doprovodného programu nabídne i tradiční michelinské degustace ve Spa hotelu Lanterna a to s jedinou oceněnou šéfkuchařkou střední Evropy, Maďarkou Eszter Palágyi.
/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.
/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.
/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.
/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.
/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.
/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.
/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.
/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.
/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.
/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.
/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.
/FOTOGALERIE/ V zámečku ve Stromovce právě finišují opravy, které by měly být hotové do konce roku. Město již vybralo i provozovatele restaurace, kterým bude Vinohradský pivovar. Otevře se příští léto.
/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.
Jedovnice /FOTOGALERIE/ – Do třetice a dost? Přívaly vody, bahna a kamení. Jedovničtí už potřetí museli v krátké době odklízet následky prudké letní bouřky. V úterý po půlnoci měli tamní hasiči výjezd k rybníku Olšovci a restauraci Barachov. Z nedalekého kopce, kde jsou nezpevněné cesty, se valila voda.
O tom, že je elektronický požární systém, zkráceně EPS, skvělým pomocníkem, není třeba pochybovat. Ale i toto zařízení, které zajišťuje prostřednictvím hlásičů okamžitou signalizaci požáru, má své mouchy. Vyprávět by o tom mohli například také hasiči z Hasičského záchranného sboru Benešov.
Luboš Mudra z Votic je člověk, který když se pro něco rozhodne, přestane pochybovat a jde za tím. A hlavně věří, že věci, které dělá, by neměly sloužit jenom jemu, ale měly by potěšit ještě někoho jiného. A tak ve své restauraci U Modré kočky organizuje pro děti každým rokem o prázdninách Pohádkové léto a pro všechny pravidelné turistické a cyklo výlety.
Kunštát /FOTO/ – Loni v prosinci do domu na hlavním kunštátském náměstí, kde sídlila restaurace Panský dům, nabourala Tatra 815. Náraz objekt vážně poškodil. I více než půl roku po nehodě restaurace stále zůstává zavřená.