Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Nejvíce lidé fandili husinecké Pizzerii U Blanice

Jihočeský kraj – I letos se Jihočeši zapojili do letní soutěže o Nejoblíbenější provozovnu roku. A hlasovali pro svou nejoblíbenější restauraci, hospůdku, kavárnu, pizzerii, vinárnu nebo cukrárnu. Přišlo 4257 hlasů, což je druhý nejvyšší počet.

Aby mohl krást v restauraci, přistavil si žebřík

Žďár nad Sázavou - Policisté ze žďárského obvodního oddělení sdělili podezření šestadvacetiletému muži, který je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním, kterého se měl dopustit v úterý 27. srpna mezi půlnocí a sedmou hodinou ráno.

Připomeňme si kročehlavskou rodinu Urbanových

V příštích dnech si připomeneme úmrtí tří členů rodiny Urbanových z kladenských Kročehlav. Vlastu Urbanovou může veřejnost znát jako dceru majitele známé restaurace U Meisnerů. Antonín Urban věnoval takřka celý život fotbalu a volejbalu. Jejich syn, Miloslav Urban, byl známým gynekologem.

Scénu pro film Chyby natáčeli i v berounské restauraci

/FOTOGALERIE/ Berounská restaurace Blackdog si zahrála ve filmu Chyby režiséra Jana Prušinovského. Filmaři v restauraci točili scénu, kdy hlavní hrdinka Ema, kterou hraje Pavla Gajdošíková, vyrazila ven se svými dvěma kamarádkami. „Natáčení se odehrávalo v noci,“ řekl k této konkrétní scéně Jakub Fürst.

Na sumce bez povolení i výbavy. Soukromé rybářské revíry uspokojí každého

Pokusit se ulovit dvoumetrového sumce mohou lidé i bez rybářského lístku. Podobně i pstruhy, kapry, štiky a naše další sladkovodní ryby. Nevšední zážitky nabízí soukromé revíry, kde si zájemci zaloví s vlastním i vypůjčeným vybavením. Deník vybral deset atraktivních rybníků, které stojí za navštívení.

Na sumce bez povolení i výbavy. Soukromé rybářské revíry uspokojí každého

Pokusit se ulovit dvoumetrového sumce mohou lidé i bez rybářského lístku. Podobně i pstruhy, kapry, štiky a naše další sladkovodní ryby. Nevšední zážitky nabízí soukromé revíry, kde si zájemci zaloví s vlastním i vypůjčeným vybavením. Deník vybral deset atraktivních rybníků, které stojí za navštívení.

Na sumce bez povolení i výbavy. Soukromé rybářské revíry uspokojí každého

Pokusit se ulovit dvoumetrového sumce mohou lidé i bez rybářského lístku. Podobně i pstruhy, kapry, štiky a naše další sladkovodní ryby. Nevšední zážitky nabízí soukromé revíry, kde si zájemci zaloví s vlastním i vypůjčeným vybavením. Deník vybral deset atraktivních rybníků, které stojí za navštívení.

Na sumce bez povolení i výbavy. Soukromé rybářské revíry uspokojí každého

Pokusit se ulovit dvoumetrového sumce mohou lidé i bez rybářského lístku. Podobně i pstruhy, kapry, štiky a naše další sladkovodní ryby. Nevšední zážitky nabízí soukromé revíry, kde si zájemci zaloví s vlastním i vypůjčeným vybavením. Deník vybral deset atraktivních rybníků, které stojí za navštívení.

Na sumce bez povolení i výbavy. Soukromé rybářské revíry uspokojí každého

Pokusit se ulovit dvoumetrového sumce mohou lidé i bez rybářského lístku. Podobně i pstruhy, kapry, štiky a naše další sladkovodní ryby. Nevšední zážitky nabízí soukromé revíry, kde si zájemci zaloví s vlastním i vypůjčeným vybavením. Deník vybral deset atraktivních rybníků, které stojí za navštívení.

EXKLUZIVNĚ! Kauza zkaženého masa U Rady: soud potrestal kuchaře!

Nejprve zhroucení, poté trest. Kuchař ze známé ostravské restaurace U Rady, který připravoval jídla z plesnivého masa a po odhalení se psychicky zhroutil, byl odsouzen k šesti měsícům vězení s podmíněným odkladem na zkušební šestnáctiměsíční lhůtu.

Vyhlášená restaurace Tří sester ve Střešovicích hledá nájemce

Pohostinství v historickém objektu Vozovny Střešovice v Patočkově ulici čekají změny. Za pronájem provozních prostor pražský dopravní podnik (DPP) požaduje tisíc korun za metr čtvereční a ostatní plochy za sto korun za metr čtvereční. Při velikostech objektu tak měsíční nájemné vyjde přibližně dvacet tisíc bez DPH.

ČERNÁ A BÍLÁ: Je správné zrušit stravenky?

Ministryně Alena Schillerová navrhuje, aby místo stravenek dostávali zaměstnanci příspěvek na stravování přímo v nezdaněných penězích. Zvažovaný konec stravenek však budí rozporuplné reakce. Zatímco jedna strana tvrdí, že stravenkové firmy pouze nemravně vydělávají na něčem, co dávno neplní původní cíl, druhá argumentuje mimo jiné skutečností, že zaměstnanci, kteří obdrží stravenky, v práci obědvají daleko častěji. 

Pomáhají, nebo škodí? Úřady a odboráři se přou o stravenky

Zachovat dosavadní stravenky, nebo dát zaměstnavatelům možnost vyplácet pracovníkům příspěvek na obědy rovnou v penězích? Zjednodušení daňového zvýhodnění na stravování slibuje ministerstvo financí. Přinést by je měla novela zákona o daních z příjmu. Návrh podporují třeba Asociace hotelů a restaurací či Asociace českého tradičního obchodu. Nevoní však odborářům.  

Country Saloon nabízí i zábavu

Jako na divokém západě si budete připadat v rodinné restauraci Country Saloon Řípec, která se nachází mezi Soběslaví a Veselím nad Lužnicí.

Karlovský gastrofestival přiveze jedinou michelinskou šéfkuchařku střední Evropy

Mimořádně atraktivního hosta bude mít 11. ročník Karlovského gastrofestivalu, který se uskuteční 4. až 6. října ve valašských Velkých Karlovicích. Vedle ochutnávek (nejen) valašských specialit, farmářského trhu, soutěže o nejlepší frgál a dalšího doprovodného programu nabídne i tradiční michelinské degustace ve Spa hotelu Lanterna a to s jedinou oceněnou šéfkuchařkou střední Evropy, Maďarkou Eszter Palágyi.

Masaryčka má nové pokladny. Místo kasina se plánuje restaurace

/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.

Masaryčka má nové pokladny. Místo kasina se plánuje restaurace

/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.

Masaryčka má nové pokladny. Místo kasina se plánuje restaurace

/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.

Masaryčka má nové pokladny. Místo kasina se plánuje restaurace

/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.

Masaryčka má nové pokladny. Místo kasina se plánuje restaurace

/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.

Masaryčka má nové pokladny. Místo kasina se plánuje restaurace

/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.

Masaryčka má nové pokladny. Místo kasina se plánuje restaurace

/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.

Masaryčka má nové pokladny. Místo kasina se plánuje restaurace

/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.

Masaryčka má nové pokladny. Místo kasina se plánuje restaurace

/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.

Masaryčka má nové pokladny. Místo kasina se plánuje restaurace

/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.

Masaryčka má nové pokladny. Místo kasina se plánuje restaurace

/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.

Masaryčka má nové pokladny. Místo kasina se plánuje restaurace

/FOTOGALERIE/ Masarykovo nádraží se postupně stává moderním dopravním uzlem. Od včerejška slouží cestujícím, kterých tudy denně projde přes 30 tisíc, nové pokladny. Přepážky pro vnitrostátní i mezinárodní dopravu a také informace nově sídlí hned u prvního nástupiště.

Bouřka v Jedovnicích? Bahno na parkovišti a zatopená kotelna

Jedovnice /FOTOGALERIE/ – Do třetice a dost? Přívaly vody, bahna a kamení. Jedovničtí už potřetí museli v krátké době odklízet následky prudké letní bouřky. V úterý po půlnoci měli tamní hasiči výjezd k rybníku Olšovci a restauraci Barachov. Z nedalekého kopce, kde jsou nezpevněné cesty, se valila voda.

Hasiče k zákroku už počtvrté vyzval obyčejný gril

O tom, že je elektronický požární systém, zkráceně EPS, skvělým pomocníkem, není třeba pochybovat. Ale i toto zařízení, které zajišťuje prostřednictvím hlásičů okamžitou signalizaci požáru, má své mouchy. Vyprávět by o tom mohli například také hasiči z Hasičského záchranného sboru Benešov.

Luboš Mudra: Věřím, že to, co dělám, by mělo sloužit kromě mě i dalším lidem

Luboš Mudra z Votic je člověk, který když se pro něco rozhodne, přestane pochybovat a jde za tím. A hlavně věří, že věci, které dělá, by neměly sloužit jenom jemu, ale měly by potěšit ještě někoho jiného. A tak ve své restauraci U Modré kočky organizuje pro děti každým rokem o prázdninách Pohádkové léto a pro všechny pravidelné turistické a cyklo výlety.