Poslední malé hospody a hospůdky mizí nenávratně v propadlišti dějin. Ani Mladoboleslavsko není v tomto směru výjimkou. I tady zanikají poslední zařízení svého druhu. Jedna taková hospoda se nachází v Benátkách nad Jizerou, jmenuje se Na Vyhlídce. Majitelé se rozhodli, že ji předělají na byty. Lidé v Benátkách se tak musí rozloučit s místem, kde má pohostinství dlouhou tradici. Podle místních i několik set let.
Obětí trestného činu se může stát každý, a je proto důležité znát svá práva a být schopen je řádně a včas uplatnit. Deník ve spolupráci s Nadačním fondem Paragraf přináší seriál věnovaný právním informacím k obětem trestných činů.
Dvě láhve piva využil jeden z hostů jako zbraň. V noci na pondělí je rozbil o hlavu návštěvníka brněnské restaurace. Přivolaní strážníci sedmatřicetiletému muži s krvácejícími rány v obličeji a v zátylku zavolali zdravotníky. Ti jej po ošetření sanitkou odvezli do nemocnice.
Žďárská radnice hledá nového nájemce svého hotelového a restauračního zařízení Tálský mlýn, které se nachází v rekreačním areálu u Pilské nádrže. Město provozuje prostřednictvím své příspěvkové organizace Sportis ubytovací část, restauraci pronajímalo. Nyní má v plánu svěřit novému nájemci zařízení komplet.
/ROZHOVOR/ Už deset let se v Mostě vyrábí pivo. Tradici obnovili Luboš Luňáček a Lukáš Chrastina. Vyprávěli o tom v Týdeníku Mostecko, který vyšel ve středu 22. ledna.
/FOTO/ „Poslíček s pizzou má hlad, oči červené. Je stín, co nakrmí město, jen sebe ne,“ zpívá Martin Palaščák z kapely Houpací koně ve skladbě Déšť. Na písničce z roku 2010 je zajímavé i to, že do ní ústečtí muzikanti vložili úryvek z telefonického rozhovoru s manažerkou restaurace. U té objednával pizzu Picante pro celou smečku hladových hudebníků lídr skupiny Jiří Imlauf.
/FOTO/ „Poslíček s pizzou má hlad, oči červené. Je stín, co nakrmí město, jen sebe ne,“ zpívá Martin Palaščák z kapely Houpací koně ve skladbě Déšť. Na písničce z roku 2010 je zajímavé i to, že do ní ústečtí muzikanti vložili úryvek z telefonického rozhovoru s manažerkou restaurace. U té objednával pizzu Picante pro celou smečku hladových hudebníků lídr skupiny Jiří Imlauf.
/FOTO/ „Poslíček s pizzou má hlad, oči červené. Je stín, co nakrmí město, jen sebe ne,“ zpívá Martin Palaščák z kapely Houpací koně ve skladbě Déšť. Na písničce z roku 2010 je zajímavé i to, že do ní ústečtí muzikanti vložili úryvek z telefonického rozhovoru s manažerkou restaurace. U té objednával pizzu Picante pro celou smečku hladových hudebníků lídr skupiny Jiří Imlauf.
/FOTO/ „Poslíček s pizzou má hlad, oči červené. Je stín, co nakrmí město, jen sebe ne,“ zpívá Martin Palaščák z kapely Houpací koně ve skladbě Déšť. Na písničce z roku 2010 je zajímavé i to, že do ní ústečtí muzikanti vložili úryvek z telefonického rozhovoru s manažerkou restaurace. U té objednával pizzu Picante pro celou smečku hladových hudebníků lídr skupiny Jiří Imlauf.
/FOTO/ „Poslíček s pizzou má hlad, oči červené. Je stín, co nakrmí město, jen sebe ne,“ zpívá Martin Palaščák z kapely Houpací koně ve skladbě Déšť. Na písničce z roku 2010 je zajímavé i to, že do ní ústečtí muzikanti vložili úryvek z telefonického rozhovoru s manažerkou restaurace. U té objednával pizzu Picante pro celou smečku hladových hudebníků lídr skupiny Jiří Imlauf.
/FOTO/ „Poslíček s pizzou má hlad, oči červené. Je stín, co nakrmí město, jen sebe ne,“ zpívá Martin Palaščák z kapely Houpací koně ve skladbě Déšť. Na písničce z roku 2010 je zajímavé i to, že do ní ústečtí muzikanti vložili úryvek z telefonického rozhovoru s manažerkou restaurace. U té objednával pizzu Picante pro celou smečku hladových hudebníků lídr skupiny Jiří Imlauf.
/FOTO/ „Poslíček s pizzou má hlad, oči červené. Je stín, co nakrmí město, jen sebe ne,“ zpívá Martin Palaščák z kapely Houpací koně ve skladbě Déšť. Na písničce z roku 2010 je zajímavé i to, že do ní ústečtí muzikanti vložili úryvek z telefonického rozhovoru s manažerkou restaurace. U té objednával pizzu Picante pro celou smečku hladových hudebníků lídr skupiny Jiří Imlauf.
/FOTOGALERIE/ Velmi nepříjemný zážitek si ve středu večer odnesli hosté z hospody U Zlatého Tygra v centru Prahy. Muž, který byl pod vlivem alkoholu i drog, odpálil (zřejmě) při narozeninové oslavě zábavní pyrotechniku, která v tomto případě tak zábavná nebyla. Zfetovaný „génius“ svým nepochopitelným činem několik lidí zranil, zničil jim oblečení a způsobil škodu i vyhledávané pražské restauraci. Byl zatčen.
Pokud pan Středočech nebo paní Středodočechová dostanou hlad a nechají si přivézt oběd či večeři z restaurace prostřednictvím kurýra, jsou prakticky na jedné lodi se sousedy z jihu Čech a Plzeňského kraje nebo s obyvateli kraje Olomouckého. Alespoň z pohledu ceny, kterou zaplatí.
Pokud pan Středočech nebo paní Středodočechová dostanou hlad a nechají si přivézt oběd či večeři z restaurace prostřednictvím kurýra, jsou prakticky na jedné lodi se sousedy z jihu Čech a Plzeňského kraje nebo s obyvateli kraje Olomouckého. Alespoň z pohledu ceny, kterou zaplatí.
Pokud pan Středočech nebo paní Středodočechová dostanou hlad a nechají si přivézt oběd či večeři z restaurace prostřednictvím kurýra, jsou prakticky na jedné lodi se sousedy z jihu Čech a Plzeňského kraje nebo s obyvateli kraje Olomouckého. Alespoň z pohledu ceny, kterou zaplatí.
Pokud pan Středočech nebo paní Středodočechová dostanou hlad a nechají si přivézt oběd či večeři z restaurace prostřednictvím kurýra, jsou prakticky na jedné lodi se sousedy z jihu Čech a Plzeňského kraje nebo s obyvateli kraje Olomouckého. Alespoň z pohledu ceny, kterou zaplatí.
Pokud pan Středočech nebo paní Středodočechová dostanou hlad a nechají si přivézt oběd či večeři z restaurace prostřednictvím kurýra, jsou prakticky na jedné lodi se sousedy z jihu Čech a Plzeňského kraje nebo s obyvateli kraje Olomouckého. Alespoň z pohledu ceny, kterou zaplatí.
Pokud pan Středočech nebo paní Středodočechová dostanou hlad a nechají si přivézt oběd či večeři z restaurace prostřednictvím kurýra, jsou prakticky na jedné lodi se sousedy z jihu Čech a Plzeňského kraje nebo s obyvateli kraje Olomouckého. Alespoň z pohledu ceny, kterou zaplatí.
Pokud pan Středočech nebo paní Středodočechová dostanou hlad a nechají si přivézt oběd či večeři z restaurace prostřednictvím kurýra, jsou prakticky na jedné lodi se sousedy z jihu Čech a Plzeňského kraje nebo s obyvateli kraje Olomouckého. Alespoň z pohledu ceny, kterou zaplatí.
Pokud pan Středočech nebo paní Středodočechová dostanou hlad a nechají si přivézt oběd či večeři z restaurace prostřednictvím kurýra, jsou prakticky na jedné lodi se sousedy z jihu Čech a Plzeňského kraje nebo s obyvateli kraje Olomouckého. Alespoň z pohledu ceny, kterou zaplatí.
Pokud pan Středočech nebo paní Středodočechová dostanou hlad a nechají si přivézt oběd či večeři z restaurace prostřednictvím kurýra, jsou prakticky na jedné lodi se sousedy z jihu Čech a Plzeňského kraje nebo s obyvateli kraje Olomouckého. Alespoň z pohledu ceny, kterou zaplatí.
Na oběd vyráží lidé z Vysočiny nejčasněji z celé republiky. Polední menu si objednávají zhruba patnáct minut před dvanáctou hodinou. Nejčastěji volí českou klasiku, ale přicházejí na chuť i zdravějším jídlům nebo třeba tradiční vietnamské polévce Pho bo.
/FOTOGALERIE/ Palác Akropolis na rozhraní Žižkova a Královských Vinohrad z dvacátých let minulého století má velmi zajímavou historii. Budova se stala jednou z dominant Prahy 3. Zaujme její vnější podoba hýřící barvami i interiér stejnojmenné restaurace, který vytvořili v devadestátých letech architekti František Skála a David Vávra, byl oceňovaný odborníky. Také zdejší návštěvníci si atmosféru oblíbili. Teď se hospoda mění na legendární Kovárnu kapely Tři sestry.
Pro vaše pohodlí přinášíme informace o sportovištích v Mladé Boleslavi, Mnichově Hradišti, Benátkách nad Jizerou, Bakově nad Jizerou a Bělé pod Bezdězem přehledně na jednom místě.
/ROZHOVOR/ Jana Srba, spolumajitele krásnolipského pivovaru Falkenštejn, přivedla k pivovarnictví souhra životních náhod. O nich vyprávěl v Týdeníku Děčínsko, který vyšel ve středu 15. ledna.
Čtyři nájemci během tří let se vystřídali ve vinárně v podzemí staré radnice v centru Havlíčkova Brodu. Město, jako majitel objektu, vyhlásilo výběrové řízení. Podle názoru bývalých provozovatelů není vinárna výdělečný podnik a modernímu pohostinství už nestačí. Nicméně další nájemce se našel. Vinárnu chce otevřít v únoru.
Již jedenáct let pořádá Pavel Maurer festival který nese název Grand restaurant. Odehrává se v těch nejlepších českých hotelích a restauracích, které v době festivalu sestavují degustační menu za zvýhodněnou cenu.
/FOTO/ Přestože napsal Jaroslav Hájek z Kališť na Jihlavsku už téměř sedm set textů na nejrůznější témata a jen písniček pro města a obce má už padesát, první text pro restauraci složil teprve nedávno. Polku Na Kocandě dobře je bude v nejbližších dnech nahrávat Telčská dechovka.
/ROZHOVOR/ Polévka pro chudé i bohaté oslavila čtvrt století. V Boskovicích se stala součástí Štědrého dne. Příspěvek za porci je dobrovolný, stejně jako jeho výše. Vybrané peníze pak pomáhají lidem z regionu v nouzi.
Původně byla v hořické restauraci Koruna plánována pouze výměna nášlapných vrstev podlah v hlavních místnostech pro veřejnost a optimalizace elektrorozvodů i navazujícího osvětlení. Při vyklízení a demontáži některých prvků se ale ukázalo, že prostor vyžaduje kompletní revitalizaci.
Znalec gastronomie Pavel Maurer je zakladatelem a vydavatelem nezávislého průvodce po restauracích v Česku. Jeho motto zní: Nejezte, nepijte a když to jde, ani nežijte blbě!
Znalec gastronomie Pavel Maurer je zakladatelem a vydavatelem nezávislého průvodce po restauracích v Česku. Jeho motto zní: Nejezte, nepijte a když to jde, ani nežijte blbě!
Znalec gastronomie Pavel Maurer je zakladatelem a vydavatelem nezávislého průvodce po restauracích v Česku. Jeho motto zní: Nejezte, nepijte a když to jde, ani nežijte blbě!
Jídla ovlivněná magickým rokem 2020, na který často odkazovali autoři sci-fi literatury a filmů jako na vzdálenou budoucnost. Takové bude hlavní téma jedenáctého ročníku gastronomické přehlídky Grand Restaurant Festival.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Je to půl roku, kdy Rychnovem nad Kněžnou otřásl hrůzný čin bývalého místního novináře. V restauraci na Starém náměstí střelil po předchozí hádce svou manželku, která požádala o rozvod. Žena krátce nato těžkým zraněním v nemocnici podlehla.