Kreativ

ŠTÍTEK: rozhlas

Řidička byla pod vlivem alkoholu.

KRIMI MIX: Stojící řidička nadýchala přes dvě promile

Praha  /VIDEO/ - Ladila jsem si rádio. Takové vysvětlení nakonec nabídla strážníkům z Prahy 15 žena, která uprostřed noci zastavila uprostřed frekventované ulice v Horních Měcholupech. V Milánské chvíli postála – načež se auto rozjelo a kličkovalo tak, že ohrožovalo i vozidla v protisměru. V té chvíli už strážníci tušili, kolik uhodilo – a když hlídka auto zastavila, podezření se změnilo v jistotu.

Novoroční polétání na rakovnickém letišti

Nový rok opět přivítali na rakovnickém letišti

Rakovník – Ať prší nebo sněží, v jednu hodinu odpoledne na Nový rok zaručeně na rakovnickém letišti potkáte letecké modeláře. A své stroje samozřejmě prohání vzduchem. Vidět tu byly rádiem řízené makety i modely letadel z druhé světové války, cvičné modely i kvadrikoptéry.

Věra Gumanová s mikrofonem

Věruška už svůj dárek dostala

Morašice – Věra Gumanová, 49 let. Nikdo jí neřekne jinak, než Věruška. Děti z morašické školky a školy ji milují za to, jak je hodná a milá. Žádné z nich neřeší, že je Věruška slepá a má mentální postižení. A ona na osud nežehrá, ráda zpívá a setkává se s lidmi, které zakrátko pozná podle hlasu i jména.

V kyjovském Domově Horizont slaví Vánoce na dvakrát.

Zaměstnanci Domova Horizont: Vánoční zázrak? Hodní lidé ještě existují

Kyjov – Ne každý má tu možnost trávit vánoční svátky s rodinou. To však klientům kyjovského Domova Horizont nemůže zkazit radost z příprav a nakupování dárků. Už v těchto dnech překypují dobrou náladou. „Jak se začne ochlazovat, tak vycítí, že se blíží Štědrý den, a začnou se po něm ptát. Těší se o hodně déle," přiblížila tamní příchod adventu vychovatelka Renata Kašparová.

SKLADATEL A ZPĚVÁK. Počítám s tím, že si vyberu dva nebo tři soutěžící, které buď vezmu do muzikálu, na koncertní turné, nebo jim vyprodukuju album, říká Michal David.

Ortel chce rozložit Slavíka, myslí si král diskoték Michal David

Praha /VIDEO, POZVÁNKA/- Král diskoték Michal David dokončuje slovenské turné. Poslední akcí, na které letos vystoupí, bude benefiční Disco Night ve Velkém sále Lucerny v úterý 22. prosince. Výtěžek dostanou pacienti s nemocí motýlích křídel. V rozhovoru povídal o rádiích a hitech, jazzu, italském popu, Slavíkovi a Ortelovi nebo o štěrkovém bombardování na koncertě The Toten Hosen i negativních ohlasech na jeho osobu.

Ilustrační foto.

Stávka České pošty? Na Břeclavsku se obešla bez odezvy

Jižní Morava – Bez výrazných následků dopadne pondělní dvouhodinová stávka tří menšinových odborů České pošty na obyvatele Břeclavska, Hodonínska a Znojemska. Rizikem je nedoručení některých zásilek domů. Podle průzkumu Deníku Rovnost zůstanou v jihomoravských regionech v plném provozu všechny velké pobočky. „U nás nikdo takový není, budeme fungovat jako v ostatní dny," řekla na dotaz redakce jedna ze zaměstnankyň pošty v Mikulově na Břeclavsku. Podobná reakce nastala také v tamním okresním městě.

Ilustrační foto.

Stávka pošťáků? Znojmo jede dál

Jižní Morava – Bez výrazných následků dopadne pondělní dvouhodinová stávka tří menšinových odborů České pošty na obyvatele Břeclavska, Hodonínska a Znojemska. Rizikem je nedoručení některých zásilek domů. Podle průzkumu Deníku Rovnost zůstanou v jihomoravských regionech v plném provozu všechny velké pobočky. „U nás nikdo takový není, budeme fungovat jako v ostatní dny," řekla na dotaz redakce jedna ze zaměstnankyň pošty v Mikulově na Břeclavsku. Podobná reakce nastala také v tamním okresním městě.

Ilustrační foto

Český rozhlas získal vysílací práva na olympijské hry 2018 a 2020

Praha - Český rozhlas (ČRo) získal licenci na vysílání z olympijských her v letech 2018 a 2020. Chystá přenosy i živé vstupy a zpravodajství nabídne na všech stanicích, včetně digitálního kanálu ČRo Sport. ČTK to dnes oznámil mluvčí rozhlasu Jiří Hošna. Podle něj je ČRo zatím jediným z tuzemských rádií, který má neomezenou licenci na vysílání ze ZOH 2018 v jihokorejském Pchjongčchangu i LOH 2020 v Tokiu.

Akce Česko zpívá koledy 2016 na náměstí Přemyslovců v Nymburce.

Děkujeme vám, že jste s námi zpívali koledy

Nymbursko - Kolem sedmi stovek lidí na Nymbursku se ve středu v 18 hodin spojilo v jeden velký sbor, aby si zazpívaly vánoční koledy při akci Deníku a Rádia Region Česko zpívá koledy

Marek Vašut.

Retro diskotéka pomůže „motýlím" pacientům

Praha - Velký návrat do 70. a 80. let zažije ve čtvrtek 22. prosince Velký sál Lucerny. Sejdou se nejslavnější diskžokejové z Česka. Během večera zazpívá Michal David a večerem provede Marek Vašut. Zábava ovšem není samoúčelná. Výtěžek dostanou pacienti s nemocí motýlích křídel.

Novoroční ohňostroj. Ilustrační foto.

Novoroční ohňostroj bude odpálen z Letenských sadů v 18.00 hodin

Praha - Novoroční ohňostroj bude v Praze odpálený 1. ledna z Letenských sadů v 18.00. Trvat bude 11 minut a město za něj zaplatí milion korun, stejně jako letos. Na dnešní tiskové konferenci po jednání městské rady to řekla primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Bratři Orffové z Krnova jsou tak populární, že už pronikli dokonce do vědomostní soutěže. Že to s tou popularitou nebude zas tak žhavé, ukázal soutěžící Jan, který album Šero přisoudil Bratřím Ebenovým.

Bratři Orffové s Mlhou v klubu Kofola

V hudebním světě proslavili Krnov Bratři Orffové. Stali se věrozvěsty žánru, který posunul české folkové písničkářství do 21. století. Sbírají hudební ceny a jejich skladby zní nejen z rozhlasových stanic, ale třeba i z filmu Kobry a Užovky.

Ilustrační foto.

V knihovně vystaví pohlednice i fotky

Blansko – Výkresy, fotografie, pohlednice nebo ručně vázané knihy. A také výrobky z dílny uměleckého kováře. To vše si prohlédnou příští rok návštěvníci městské knihovny v Blansku. Na každý měsíc připravili Blanenští jednu zajímavou výstavu. Program akcí představili zástupci knihovny už nyní. „Výstavní síň v knihovně není příliš velká, ale to nijak neubírá na pestrosti akcí ani zájmu výtvarníků z Blanska a okolí," řekl ředitel knihovny Pavel Přikryl.

Zaměstnanci Rádia Haná a Kina Metropol prodávali ve středu ve stánku Dobrého místa pro život na olomouckých vánočních trzích.

Moderátoři rádia prodávali punč. Zisk ze stánku bude pomáhat

Olomouc – Plastové vánoční kelímky plnili po okraj teplým pučem. Moderátoři vyměnili ve čtvrtek odpoledne mikrofony za prodej hřejivého moku. Jejich prodávání punče ve stánku Dobrého místa pro život na olomouckých vánočních trzích v centru města bude pomáhat. Výtěžek totiž poputuje na dobročinné účely.

Ilustrační foto.

Balónky už čekají, vzletí s přáníčky k Ježíškovi

Kolínsko – V pátek to vypukne. K nebi se patnáct minut po patnácté hodině v celé republice vznesou tisíce balónků s (nejen) dětskými přáníčky Ježíškovi. Do akce, jež je součástí projektu Český Ježíšek, se zapojí i lidé na Kolínsku.

Jiří Charvát, majitel sbírky rádií, gramofonů i historických notebooků.

Devatenáctiletý nadšenec chystá muzeum gramofonů a rádií

Dobrochov – Hasičské muzeum, muzeum pohraniční stráže i expozice historických kočárů. Nově však také lidé na Prostějovsku budou moct navštívit místo, kde určené ke kochání se sbírkou rádií či gramofonů. Chystá ji teprve devatenáctiletý Jiří Charvát z Dobrochova, který pro své exponáty žije.

Autor Matoucí encyklopedie publikuje pouze pod svým pseudonymem. Původně ho inspirovala Dětská encyklopedie od Bohumila Říhy.Ve výsledku na ni udělal parodii.

Básník ze Žďárska chce pobavit Matoucí encyklopedií

Žďár nad Sázavou - Čtenáři mohou v knihkupectvích najít novou knihu autora vystupujícího pod pseudonymem Saša Gr. Matoucí encyklopedii. Spisovatele inspiroval při jeho tvorbě dětský naučný slovník, který napsal Bohumil Říha. Ten se v něm snažil srozumitelně vysvětlovat dětem různé pojmy z běžného života.

PSG Zlín – HC Energie Karlovy Vary

Po měsíci bylo zase veselo! Ševci přerušili sérii porážek

Zlín – Zase bylo ve Zlíně veselo. Děkovačka s věrnými fanoušky, vítězný pokřik v kabině… přesně po čtyřiceti dnech vyhráli hokejisté PSG Zlín doma zápas, když v souboji posledních dvou týmů extraligy porazili 1:0 Karlovy Vary. Ševci zároveň ukončili černou sérii osmi zápasů bez výhry, která se táhla od 9. listopadu. To Zlín vyhrál 3:1 v Plzni.

Česko zpívá koledy

Česko bude opět zpívat společně koledy 14. prosince. Přidejte se

Olomouc – První svíce na adventním věnci se o uplynulé neděli rozzářila a z rádií se už tu a tam ozývají první koledy. Jejich čas ale ještě teprve přijde. V předpremiéře se rozezní ty nejznámější české koledy a vánoční písně ve středu 14. prosince v 18 hodin při tradiční akci Deníku – Česko zpívá koledy.

Zámek v Náměšti nad Oslavou. Ilustrační foto.

Na zámku v Náměšti nad Oslavou zazní Loutna česká v nové úpravě

Náměšť nad Oslavou - Nově nastudované hudební dílo Loutna česká uslyší návštěvníci adventního koncertu na zámku v Náměšti nad Oslavou. Ucelený soubor obsahující 13 skladeb od českého barokního skladatele Adama Michny z Otradovic z roku 1653 přednese v barokní knihovně těleso Ensemble Inégal. Koncert se uskuteční o druhé adventní neděli 4. prosince.

Policie. Ilustrační foto.

Utržené kódy zloději nepomohly

Chrudim – Do chrudimského obchodního domu se v neděli večer vypravil mladý muž na „nákupy". Platit však rozhodně nehodlal a úspěch při loupeži se rozhodl pojistit si tak, že ze zboží odtrhl bezpečnostní kódy a teprve pak si lup uložil do batohu.

Hodina dějepisu. Ilustrační foto.

Inspekce: Řada školáků nezná chování v krizových situacích

Praha - Třetina žáků 6. ročníku základních škol a primy víceletých gymnázií a také třetina žáků 1. ročníku učňovských oborů nemá dostatečné znalosti správného chování v krizových situacích. Česká školní inspekce (ČŠI) to publikovala na webu. Děti by se měli na krizové situace ve škole více připravovat, doporučila inspekce.

DĚTI si mohly vyrobit například vánoční přání nebo pohled.

Dům kultury v Kladně zaplnili čerti a čertice

Kladno - Dům kultury na náměstí Sítná v Kladně byl uplynulou sobotu plný Mikulášů, andělů, ale především čertů. Konalo se zde totiž již tradiční Čertí rejdění, který pro děti připravilo středisko volného času Labyrint Kladno ve spolupráci s městem.

Kapela diCaprio

Kapela diCaprio: Patříme do sportovních hal

Plzeň – Debutový koncert si v Plzni v klubu Anděl odbude 29. listopadu západočeská indie – popová formace diCaprio. V poslední době zaujali singlem Ona, na kterém spolupracovali s věhlasným producentem Borisem Carloffem.