Kreativ

ŠTÍTEK: rozhlas

Šachovnicové náměstí v Tuchlovicích se proměnilo v zábavní park.

Šachovnicové náměstí se proměnilo v zábavní park

Tuchlovice - Rozlehlé prostory pro pořádání Dne dětí poskytlo šachovnicové náměstí v Tuchlovicích. Stalo se tak Velkým zábavním parkem. Už od 14 hodin si děti mohly užívat atrakce, soutěže, pirátskou stezku za pokladem. Nechyběly ani stánky se sladkostmi.

S Vítkem Zemanem se lidé mohou setkávat třeba při srpnovém festivalu pouličního umění Do klobouku v Jindřichově Hradci.

Vítek Zeman: Moje první kytara byla rozladěná. Měla jen čtyři struny

Jindřichův Hradec/ROZHOVOR/ -  V jeden okamžik se s ním potkáte v ulicích města, kde hraje na kytaru, o chvíli později už jeho hlas posloucháte na vlnách rádia. Do toho si stihne střihnout moderování nějaké společenské akce nebo ve volné půlhodince složí písničku. Takový je věčně usměvavý Vítek Zeman.

Metalové sympozium v Mladé Boleslavi.

Do Boleslavi míří umělci až z Austrálie či Brazílie

Mladá Boleslav - Profesionální umělečtí kováři ze tří kontinentů, smělé projekty vznikající přímo před zraky diváků a jako host v doprovodném programu kapela Sto zvířat! Páté Metalové sympozium se v červnu vrátí do Mladé Boleslavi.

Kašpárek slavil desáté narozeniny na Kmochově ostrově

Kašpárek slavil desáté narozeniny na Kmochově ostrově

Kolín /FOTOGALERIE/ – Desetiletí už má za sebou bejbypankové hnutí vzniklé v Kolíně a Kašpárek v rohlíku se jej rozhodl oslavit deseti mamutími akcemi konanými po celé republice, přičemž hned ta první se v sobotu odehrála právě na kolínském Kmochově ostrově.

JOŽO RÁŽ při rozhovoru pro Deník.

Členové kapely ELÁN: Společná hrobka? To by nám ještě chybělo!

Legenda. Označení, kterým se možná až příliš často plýtvá, si bezesporu zaslouží slovenská kapela Elán. Přesto, že je kapela na hudebním vrcholu celých padesát let, rádia nechtějí hrát jejich nové hity. „Je to válka, která nikdy neskončí," říká Jožo Ráž. Právě s ním, Vašo Patejdlem a Jánem Balážem jsme se sešli ve vizovické likérce.

Vedení slovenské televize a rozhlasu tajilo vysoké odměny.

Šéfové slovenské veřejnoprávní televize mají pohádkové výplaty

Někteří vysocí manažeři veřejnoprávní RTVS (Rozhlas a televízia Slovenska) pobírali až osm tisíc euro měsíčně, což je mnohem víc, než má na výplatní pásce předseda slovenského parlamentu nebo slovenský premiér. Jak uvedl slovenský deník Pravda, informace vypluly na světlo měsíc před volbou nového šéfa tohoto média. Jedním z kandidátů je i současný generální ředitel Václav Mika.

Sir Roger Moore

Zemřel Sir Roger Moore, jeden z filmových Bondů

/VIDEO/ Ve věku 89 let zemřel ve Švýcarsku po krátké nemoci britský herec Roger Moore, známý především jako představitel Jamese Bonda. Postavu agenta 007 hrál celkem v sedmi filmech – v letech 1973 až 1985.  

Výstava vystřihovánek z časopisu ABC v třebíčském Alternátoru.

Na výstavě vystřihovánek z časopisu ABC je i papírový fotoaparát

Třebíč - Autíčka, letadélka, rakety, rytíři, domečky či velké zámky a hrady. To vše lze nově spatřit v Ekotechnickém centru Alternátor v Třebíči. Řeč je samozřejmě o modelech – nikoli však ledajakých. Jedná se o průřez toho nejlepšího, co vyšlo v legendárních „déčkách" časopisu ABC. Tedy vystřihovánkách milovaných miliony chlapců a děvčat.

Mistrovství republiky rádiem řízených rallye modelů v Albrechticích v JIzerských horách.

OBRAZEM: Mistrovství RC Rallye

Albrechtice v Jizerských horách - In-line dráha u Kamenice v Albrechticích se pro dnešní den proměnila v dráhu rallye závodů. 

"Neznámější Budějovičák" Láďa Kajbar

Legenda Láďa Kajbar žije! Pamatujete si na něj?

České Budějovice - Pamatujete chlapíka, který se brouzdával Budějovicemi s rádiem na rameni, nevynechal jediný hokejový zápas a jeho hlas i s charakteristickou vadou řeči zněl dokonce i z rozhlasu? I dneska miluje Láďa Kajbar Budějce, sport a salám.

Ilustrační foto.

KrimiMix: Vlak se srazil s osobákem

Kosova Hora - V Kosově Hoře se stala nehoda na železnici. Ve středu se tam střetl vlak s osobním vozem na přejezdu. „Devětadvacetiletá řidička vyvázla naštěstí bez zranění, způsobená škoda je 70 tisíc korun. Na tomto nezabezpečeném železničním přejezdu se stala podobná nehoda i 23. března," informovala policejní mluvčí Monika Schindlová.

Michal Hrůza s kapelou měl na zámku Sychrov zkušebnu.

Michal Hrůza: U zámku Sychrov jsme měli zkušebnu

Sychrov - K oslavě 20 let na scéně a novému CD Sám se sebou si Michal Hrůza, úspěšný autor pop rockových písniček pro rádia i filmy se svou Kapelou Hrůzy nadělili turné po zámcích. Už zítra pobaví zámek Sychrov, dál míří na zámky Zbiroh, Valtice i Telč.

Karel Štraus u Krajského soudu v Hradci Králové.

Oběť stalkingu: 'Řekl, že mi uřeže hlavu a bude do ní kopat'

Hradec Králové - Dvě desítky vyděšených a vystresovaných lidí - to je výsledek telefonátů a SMS, kterými 61letý Karel Štraus podle obžaloby obtěžoval hlavně seniory a handicapované lidi. U krajského soudu v úterý zaznělo svědectví poškozených.

Z křestu knihy Zbigniewa Czendlika Postel hospoda kostel v pražském Luxoru.

Zbigniew Czendlik zavítá do litomyšlského zámeckého pivovaru

Pardubický kraj, Litomyšl - Římskokatolický kněz a lanškrounský děkan Zbigniew Czendlik je mediálně známý zejména díky přátelským vztahům s řadou osobností z oblasti kultury, šoubyznysu a sportu. Působí rovněž jako moderátor v rádiu a televizi.

Ilustrační foto.

Audit Deníku: „Evidence tržeb byla poslední kapka"

Paní Lída z Kladenska podnikala dlouhých pětadvacet let. Vedla malé papírnictví v obci Brandýsek. „Normálně jsem prosperovala, a pokud chtěl někdo něco konkrétního přiobjednat a přivézt, nebyl to pro mě problém," říká úvodem.

Zbigniew Czendlik

Zibi v zámeckém pivovaru

Pardubický kraj, Litomyšl - Římskokatolický kněz a lanškrounský děkan Zbigniew Czendlik je mediálně známý zejména díky přátelským vztahům s řadou osobností z oblasti kultury, šoubyznysu a sportu. Působí rovněž jako moderátor v rádiu a televizi.

Vpravo je moderátor Stefan Meixner.

U sousedů zněly už včera koledy

Pasov – Jak jsme průběžně informovali na našich webových stránkách, v příhraničním dolnobavorském Zwieselu odcizila parta z rádia Antenne Bayern z městského stavebního dvora májku připravenou ke vztyčení.

Navážejí sníh k iluzi.

K „Májnocům" u sousedů navážejí sníh z Javoru

ILUZE bude možná dokonalá. Do Zwieselu, který musí uspořádat v pátek ježíškovský „májnoční" trh, aby dostal zpět májku odcizenou rádiem Antenne Bayern (Deník informoval), začali dovážet opravdový sníh z Javoru…

Na náměstí u sousedů už zdobí.

U sousedů už budují ježíškovský trh

Pasov – Jak i náš list informoval, parta z rádia Antenne Bayern odcizila májku města Zwieselu připravenou na vztyčení ve stavebním dvoře. Jako výkupné stanice uložila Zwieselským uspořádat „Májoce", Vánoce v květnu.

Ilustrační foto

KRÁTCE: Děti dostanou špekáčky

Hořín – Hasiči z Brozánek připravují na poslední dubnový večer pálení čarodějnic, které začíná v areálu jejich klubu v osmnáct hodin. Děti se mohou těšit na soutěže a opékání špekáčků, které dostanou zdarma, na dospělé čeká tanec na večerní zábavě.

Ústecký majáles 7. 5. 2016 v Letním kině v Ústí.

Sebastian veze na Ústecký Majáles Hvězdy

Ústí nad Labem - Majáles 2017 proběhne v letním kině v sobotu 29. dubna od 11.00, SEBASTIAN tu představí své CD Hvězdy. Vyšlo 17. 3. 2017, hudebník k ní po Česku jede turné…

Požár v ul. Jeseninova.

KRIMI MIX: Požár ve squatu se obešel beze škod, ale ne bez zranění

Praha – Sedmnáct lidí uteklo před ohněm ještě před příjezdem požárních vozů, sedmnáct minut pak hasičům z pražské centrální stanice trvalo, než po svém příjezdu dostali plameny pod kontrolu. Tak to v noci na pondělí vypadalo v Jeseniově ulici na Žižkově, kam byli hasiči voláni půl druhé hodiny po půlnoci k požáru ve squatu.

Rozhlasáci s kořistí.

Bavorské rádio krade májky!

Pasov – Tým celozemské rádiové stanice Antenne Bayern se zapojil do tradičních krádeží májek v Bavorském lese. Vypátral a sebral v noci na pátek třicet metrů dlouhý parádní kmen připravený ve stavebním dvoře města Zwieselu k pozdějšímu vztyčení na náměstí.

Olga Lounová na dni otevřených dveří rádia Kiss Delta.

Na frekvenci někdejší Delty už vysílá rádio Kiss

Mladá Boleslav - Ve středu zazněl na frekvenci 92,9 fm naposledy slogan „Rádio Kiss Delta, číslo jedna s největšími hity" a naposledy posluchače bavili staří známí moderátoři. Od čtvrtka už je Kiss Delta, podobně jako brzy také ostravská Kiss Morava, brněnské Kiss Hády nebo plzeňský Kiss Proton, minulostí.

Výstava bude umístěna na Masarykově náměstí před kostelem sv. Vavřince a složena z celkem 14 fotografií z české strany a 22 z polské strany.

Branka slaví 20 let, na náměstí ji připomene výstava

Náchod - Na světlo světa se ve středu poprvé „odhalí" putovní venkovní výstava fotografií našeho regionu. Expozice bude umístěna na Masarykově náměstí před kostelem sv. Vavřince a tvoří ji celkem 14 fotografií z české strany a 22 z polské strany.

Černošín - Do muzea v Černošíně se přijela podívat známá modelka Kateřina Votavová.

Černošínské muzeum navštívila modelka Votavová

Černošín - Do černošínského muzea zavítala vskutku vážená návštěva. Na vystavené exponáty se přijela podívat světoznámá modelka Kateřina Votavová, kterou časopis Esquire zařadil do dvacítky nejkrásnějších žen světa.