Kreativ

ŠTÍTEK: rozhlas

Ilustrační foto

Průzkum: Češi nejvíc věří armádě, policii a soudům

Důvěru nadpoloviční většiny Čechů mají z institucí veřejného života armáda, policie a soudy. Naopak nejméně lidé důvěřují církvím. Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků březnového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM). Oproti výsledkům z loňského září si v průzkumu mírně polepšila klasická média, tedy tisk, televize a rádio. Naopak pokles podpory veřejnosti zaznamenaly odbory.

Fotbal - Ilustrační foto.

Fotbalisté, kteří z auta stříleli po chodcích, v Toulouse skončili

Dva mladí fotbalisté, kteří v únoru vystřelili vzduchovkou z auta na chodce, byli propuštěni z Toulouse. Desátý klub francouzské ligy kvůli incidentu ukončil hostování devatenáctiletého Odsonneho Edouarda z Paris St. Germain a skončil také o rok starší Mathieu Cafaro.

V Rusku protestují tisíce lidí proti korupci.

Po víkendových demonstracích v Rusku je prý vězněno 60 lidí

Po víkendových demonstracích v Rusku skončilo ve vězení přibližně 60 lidí, zhruba čtyřiceti dalším soud uložil pokutu. S odkazem na prohlášení opoziční strany Otevřené Rusko to dnes uvedla rozhlasová stanice Echo Moskvy. Podle člena moskevské komise pro dodržování lidských práv Dmitrije Piskunova si několik zatčených stěžovalo na vydírání a výhrůžky ze strany policie.

Menšina krymských Tatarů. Ilustrační foto.

Krymští Tataři žalují Rusko u Evropského soudu pro lidská práva

Neformální parlament krymských Tatarů žaluje Rusko u Evropského soudu pro lidská práva. Představitelé madžlisu se k soudu odvolali proti rozhodnutí ruských orgánů zakázat jeho činnost a zařadit ho na listinu extremistických organizací. Informovala o tom ruská rozhlasová stanice Echo Moskvy s odkazem na zprávu sdružení pro lidská práva Memorial.

Lucie Šilhanová.

Lucie Šilhánová: Jaká místa mám v Praze ráda

Praha - Moderátorka Lucie Šilhánová vstoupila do povědomí lidí především jako třetí parťák ranní show Leoše Mareše a Patrika Hezuckého. Po svém odchodu z rádia přesídlila na televizní obrazovky do zpráv na Primě. Od Nového roku je ale opět zpátky v etéru.

NAHLAS Petra Vondřicha.

NÁZORY: Jména hloupých na všech sloupích

Liberecký deník přináší zajímavé názory lidí, kteří jsou ochotni se podělit o své myšlenky, zážitky a zkušenosti. Každý si najde to své. Ať už se jedná o Deník nastávající prvorodičky, Nahlas Petra Vondřicha nebo Sloupek Ireny Eliášové.

Požár obytné Avie v Krouně

Obytnou Avii zcela pohltily plameny, majitel málem uhořel

Krouna – Krátce po půlnoci v noci z pondělí na úterý začala v Krouně hořet vyřazená skříňová Avie. Podle slov tiskové mluvčí hasičů Venduly Horákové na místě zasahovaly profesionální a dobrovolné jednotky hasičů z Hlinska a Krouny. Když na místo přijely, nalezly obytný vůz již zcela pohlcený plameny.

Visací zámek + SPS v sokolovně v Klatovech

Největší punkové legendy vystoupí v křesetické sokolovně

Křesetice - Visací zámek, hrající neuvěřitelných pětatřicet let ve stejném složení, a pražská téměř třicetiletá punková stálice SPS vyrazily na první společné turné nazvané Forever Punk Tour 2017. V sobotu 25. března od 20 hodin se představí v Křeseticích.

Moderátor a programový ředitel boleslavského rádia Kiss Delta Jiří Štěpo Štěpánek

Štěpánek: Rádio Delta bylo dítě, které jsme hýčkali

Mladá Boleslav /ROZHOVOR/ – Jiří Štěpo Štěpánek je ústřední postavou boleslavského rádia Kiss Delta od jeho založení v roce 1995. Nyní, když se z Kissu stává jednotná značka a vysílání bude již brzy odbavováno pouze z Prahy, jsme se ho zeptali na pocity, které konec stávajícího týmu provází.

Kapela QR Band Rakovník

Čaje o páté jsou vzpomínkou na mládí

Rakovník - Frontman známé rakovnické kapely QR Band, Jiří Röll, začínal před lety jako muzikant na legendárních čajích o páté v dělnickém domě. Jejich slávu se pokusí muzikanti znovu připomenout dnes od 20 hodin v Domě Osvěty na Retrobále.

Kapela Visací zámek.

Kapely Visací zámek a S.P.S. v Praze zahájí společné turné

Praha - Oblíbené punkové kapely Visací zámek a S.P.S. ve čtvrtek v pražském Paláci Akropolis zahájí společné turné s názvem Forever Punk Tour 2017. Obě skupiny na tuzemské hudební scéně působí již od 80. let a Visací zámek a S.P.S. považují Palác Akropolis za svoji domovskou scénu. Skupiny nevylučují ani společná vystoupení.

Radek Banga z Gipsy.cz se podepisuje na logo ve studiu rádia Kiss Delta.

Rádio Kiss Delta už brzy skončí, zůstane jen Kiss

Rychlá rota Jirky „Štěpo" Štěpánka a Vojty Sklenáře, dopolední vysílání Honzy Holečka nebo hitparády Jirky Vondry, to všechno bude brzy minulostí. Společnost Radio United Broadcasting hodlá všechna svá Kiss Rádia sjednotit a posílit tak značku.

Ilustrační foto.

Šťáhlavy chtějí vlastní pitnou vodu. Vrt na Svidné je nadějný

Šťáhlavy – „Když všechno půjde dobře, myslím si, že do dvou let bychom mohli mít svoji vodu," říká starosta Šťáhlav Václav Štětina. Obec se totiž chystá dát sbohem vodárně – může, neboť nejspíš našla vlastní zdroj, který bude dost vydatný pro Šťáhlavy i Šťáhlavice, jež k nim patří.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Nedůvěra v média

Podle studie Masarykovy univerzity u nás pouze třetina lidí věří tomu, co vidí a slyší v televizních zprávách. Rádio, noviny, časopisy, ale ani internet na tom s důvěryhodností nejsou lépe. Autoři studie soudí, že si u nás převážně levicové publikum nesedlo s převážně pravicovými médii, anebo že novináři spíše obhajují režim, než by se zastali občanů.

Pohled na řádění zloděje. Ilustrační foto.

Chalupu navštívil nevítaný host

Suchdolsko - Suchdolští policisté hledají zloděje, který se v průběhu uplynulých měsíců, vloupal do zazimované rekreační chalupy v obci Hrachoviště.

AKCE GALAVEČER Ašáků se uskutečnil v ašském kulturním centru LaRitma.

Centrum bylo plné pAšáků

Aš - Galavečer Ašáků. Tak se jmenovala víkendová akce, která do kulturního centra v Aši LaRitma přilákala několik stovek hostů. Akce se konala v rámci projektu pAšáci, který hledá zajímavé a úspěšné osobnosti spjaté s Ašskem. Projekt se tak dočkal svého vyvrcholení.

Lenny

Lenny: Fascinuje mě, jakou důvěru mi v Itálii projevili

Poté, co „pobláznila" italské posluchače, se talentovaná zpěvačka, autorka a klavíristka Lenny chystá na jarní Hearts Tour 2017, které odstartuje 3. března v Karlových Varech. Jaké bude? A co vlastně Lenny v Itálii zažila?

Ilustrační foto.

Ohňostroje: Nejdřív hlásit, potom střílet?

Orlickoústecko – Má své příznivce i odpůrce. Zatímco někteří rachejtle a petardy odsuzují, jiní si bez nich svou oslavu nedovedou představit. Téma soukromého užívání zábavní pyrotechniky před sebou nyní mají lanškrounští radní.