Kreativ

ŠTÍTEK: rozhlas

Ilustrační foto.

Opilec se válel nahý na ulici

Královéhradecko /LINKA 112 - KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Opilého mladíka, který v neděli večer ležel nahý a lomcoval s dveřmi v Palackého ulici, policisté eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici, kde strávil noc.

★ DESmod ♫ Molekuly Zvuku tour 2017 - Prostějov

Kapela Desmod v Prostějově představí nové album

Oblíbená slovenská rocková kapela Desmod vydává novou desku Molekuly zvuku a u této příležitosti se vydává i na stejnojmenné turné po českých městech. Koncerty jsou pořádány ve spolupráci s Óčko promotion. Jednou ze sedmi zastávek bude i město Prostějov.

Francouzská policie v boji proti teroru

Francouzská policie zatýkala. Parlament schválil zákon proti teroru

Francouzská policie zatkla pět lidí poté, co v jedné z nejexkluzivnějších pařížských čtvrtí objevila podomácky vyrobenou bombu. Jednoho ze zatčených měla už dříve na seznamu sledovaných teroristů. Francouzský parlament dnes podpořil nový antiteroristický zákon, který rozšiřuje policejní pravomoci.

Ilustrační foto.

Past na zloděje: krádežím kol zabrání mikročipy

Kutnohorsko – Nejlepší ochranou proti krádežím kol je v současné době jejich mikročipování. K tomuto kroku v minulosti přistoupila i Městská policie Kutná Hora. Majitelé cenných jízdních kol si tak mohli nechat své kolo označit takzvaným mikročipem. Kolo pak bylo zaneseno do centrálního registračního systému, což usnadní identifikaci po odcizení.

Ilustrační foto.

Chodci nejsou nesmrtelní, varuje kampaň

Karlovarský kraj - Nová celostátní kampaň karlovarské Asociace Záchranný kruh s názvem Chodci nejsou nesmrtelní je zaměřená na nejčastější chyby chodců a řidičů ve vztahu k chodcům. Kampaň se skládá z deseti emotivních spotů a deseti instruktážních analytických videí.

Na letošních Václavských hodech stárci a stárky z Ruprechtova zatančili českou besedu. Publikum potěšilo i vystoupení dětí.

Ruprechtovské hody překvapily vystoupením dětí. Poprvé tancovaly v párech

Ruprechtov /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Hlavně se nedívejte do publika, ať vás neznervózní, kolik přišlo lidí. Tak zní instrukce, které v sobotu odpoledne dostávají děti od ředitelky mateřské školy v Ruprechtově Hany Voščekové. Od posledního srpnového týdne trénovaly tance na ruprechtovské Václavské hody. Od chvíle, kdy se před kulturním domem předvedou zvědavému publiku, je dělí doslova pár minut.

Benešovská radnice na Masarykově náměstí.

Internetové Rádio Benešov má začít vysílat ještě letos

Benešov – K informacím předávaným veřejnosti v tištěné podobě prostřednictvím měsíčníku Benešovské radniční listy, se do konce roku přidá další radniční kanál – internetové rádio. Jeho hlavním úkolem bude přenos čerstvých aktuálních zpráv z Benešova a jeho okolí směrem k občanům.

Ilustrační foto

Máslo stále zdražuje. Kdy už to skončí?

Bez klubové karty by ale zákazník za máslo zaplatil 54,90 koruny. V dalších prodejnách, které redaktor Deníku navštívil od pátku 16. září do včerejška, se nejlaciněji dalo máslo pořídit za 55 až 56 korun.

Papa Roach.

Papa Roach se na novince vrací ke kořenům. Přivezou ji do Prahy

Americká kapela si za poslední dvě desetiletí vybudovala pozici kapely, která určuje směr tvrdé hudby.Byli dvakrát nominováni na Grammy, doprovázeli na turné takové hvězdy, jako jsou Eminem nebo Marilyn Manson, a jsou autory nu metalové hymny „Last Resort“, kterou točí rádia dodnes, i když tahle pecka vyšla před sedmnácti lety. 

Ilustrační foto

Automotoklub ve Vrbně oslaví své výročí akcí v kempu Dolina

Úctyhodných 65 let od založení automotoklubu si připomínají příznivci motorismu ve Vrbně pod Pradědem, akce se uskuteční v sobotu od 13 do 19 hodin v areálu autokempu Dolina v Ludvíkově. Návštěvníci uvidí nejrůznější vozidla mnoha továrních značek i nejrůznějšího stáří.

Velkoplošné obrazy malíře, grafika a ilustrátora Jiřího Votruby zdobí od druhé zářijové středy Galerii v Zahradě Základní umělecké školy Františka Kmocha v Kolíně.

Podzimní výstavní sezonu v ZUŠ zahájil Globální portrét Jiřího Votruby

Kolín /FOTOGALERIE/ – Velkoplošné obrazy malíře, grafika a ilustrátora Jiřího Votruby zdobí od druhé zářijové středy Galerii v Zahradě Základní umělecké školy Františka Kmocha v Kolíně. „Dnes a denně, když si pustíte televizi nebo rádio, se dozvíte, bez čeho nemůžete žít. A právě tohle masírování konzumem si bere Jiří Votruba na paškál,“ řekl v úvodní řeči Pavel Rajdl, kurátor těchto výstav.

Nehoda na Bludovském kopci.

Opilý mladík havaroval na Bludovském kopci

Dvaadvacetiletý řidič vozu VW Passat havaroval v úterý 12. září ráno na Bludovském kopci. Mladík, který mířil od Šumperku na Bludov, měl v sobě 1,5 promile alkoholu.

V minulém školním roce se na kroužku scházelo kolem deseti kluků. Letos kroužek začíná 18. září.

Modelář Jan Kratochvíl: Učím děti i to, jak mají držet pilku

Rakovník /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Jan Kratochvíl vede modelářský kroužek v DDM už od svých patnácti let. Sám začínal jako úplný nováček. Dnes se ho na modelářské fígle ptá desítka kluků, se kterými se pravidelně setkává, aby jim předal svoje zkušenosti. Zájem o modelařinu mají nejen děti z městských sídlišť, ale i přespolní. Kvůli omezené kapacitě musí některé z nich i odmítat. 

Uskutečnily se ukázky obrany základny.

Bombardéry duněly, cvičení Ample Strike o sobě dalo vědět

Náměšťsko - Nízký průlet legendárních amerických bombardérů B-52 a B-1, kroužení bitevního vrtulníku Mi-24. Přelet gripenů i Su-22 či velkého tankeru KC135. Tak to ve středu kolem poledne vypadalo ve vzdušném prostoru nad vojenskou leteckou základnou Sedlec – Vícenice u Náměště nad Oslavou.

Rocker Ivan Král.

SOUTĚŽ DENÍKU o lístky na koncert Ivana Krále

Ivan Král je bezesporu jednou z výrazných českých rockových postav, která dosáhla světového věhlasu. Organizátorům letošního ročníku Bezručovy Opavy, který je mimochodem jubilejní šedesátý v historii, se povedl opravdový „majstrštyk“.

Zámek v Náměšti nad Oslavou si prezident Edvard Beneš vybral za své letní sídlo. Návštěvníci dodnes mohou procházet jeho pracovnou a reprezentačními prostorami. Jiné místnosti, které kvůli pobytu prezidenta na zámku v létech 1946 a 1947 vznikly, přístupné

OBRAZEM: Po prezidentu Benešovi zbyla v Náměšti unikátní kuchyně

Náměšť nad Oslavou - Zámek v Náměšti nad Oslavou si prezident Edvard Beneš vybral za své letní sídlo. Návštěvníci dodnes mohou procházet jeho pracovnou a reprezentačními prostorami. Jiné místnosti, které kvůli pobytu prezidenta na zámku v létech 1946 a 1947 vznikly, přístupné nejsou.

V Nizozemsku vniknul ozbrojenec do budovy rádia, policie ho zatkla

Do nizozemského rádia vnikl ozbrojenec, policie ho zatkla

Nizozemská policie obklíčila budovu rádia 3FM ve městě Hilversum, do které podle svědků vniknul ozbrojený muž. V budově zadržoval rukojmí, podle nizozemských médií šlo o ženu. Pachatele se ale po krátké době podařilo zatknout, ženu převzali záchranáři.

Elvis a Priscilla s dcerou Lisou Marií

Elvis Presley má i 40 let po smrti pět milionů živých fanoušků

Je jednou z největších ikon světové hudby. Během své kariéry vydal na 150 alb, natočil více než 700 skladeb, je držitelem 14 cen Grammy, vyprodal více než 600 koncertů v Las Vegas a hrál v 31 filmech. Od úmrtí krále rokenrolu Elvise Presleyho uplyne zítra rovných čtyřicet let.  

V Lanškrouně vybírají, která ze součástek vyráběných Teslou, by mohla být předlohou pro model v nadživotní velikosti.

Vzniká nová expozice o Tesle a Dioře

Lanškroun, Dzierżoniów - Tesla v Lanškrouně a Diora v Dzierżoniówě po celé generace dávaly lidem práci. Historii těchto podniků připomene nová stálá expozice. Lanškrounští ji připravují společně s partnerským městem Dzierżoniów.