Kreativ

ŠTÍTEK: rozhlas

Kabaret Kajbar vznikl na počest českobudějovické figurky Ládi Kajbara.

Kabaret Kajbar navštíví Láďu

České Budějovice – Kdo by v Českých Budějovicích neznal Láďu Kajbara, místní figurku s rádiem na uchu, o níž se tradují historky. Ačkoliv Láďa žije už přes 15 let v pečovatelském domě na Šumavě, inspiroval partu umělců k založení kabaretu.

Ilustrační foto.

Neznámý zloděj si odnesl nářadí za desítky tisíc

Střední Čechy – Mít své věci pod zámkem nebylo nic platné majiteli zahradního domku v obci Tursko na Praze-západ. Zatím neznámý zloděj, který se vloupal dovnitř, si odnesl kořist za 40 tisíc korun – a navíc poničením dveří napáchal škody vyčíslené na tisícovku.

Označení přísně tajných dokumentů

Aféra australské vlády: supertajná akta ležela měsíce v bazaru nábytku

V Austrálii je z toho veliký skandál. Přísně tajné spisy vládního kabinetu se dostaly mimo úřad a objevily se v obchodě s levným nábytkem. Jak je taková věc možná? Zůstaly zkrátka ve skříních, které australská vláda levně prodala do bazaru v hlavním městě Canberra. Případ už vyšetřují tajné služby.

Kavárník David Stránský.

Nemocnice voněla kávou

Tábor - Kavárna na cestě k lidem se na začátku týdne zastavila v hale táborské nemocnice.

Ilustrační foto.

Noclehárna ochrání až dvacet lidí

Hodonín – Více lidí bez přístřeší má v Hodoníně kam složit hlavu. Tamní charita totiž otevřela novou vícekapacitní noclehárnu v ulici Svatopluka Čecha. Je spádová nejen pro celý hodonínský okres, ale také pro Břeclavsko. „Obě služby, tedy noclehárnu i denní nízkoprahové centrum se nám podařilo přestěhovat, už týden funguje na nové adrese. Zlepšilo se prostředí, hygienické zázemí, kapacita se navýšila na dvacet lůžek a máme tady i prostory pro sklady,“ informoval ředitel hodonínské Oblastní charity Václav Salajka.

Ilustrační foto.

Silnice i chodníky mohou v noci klouzat, varují meteorologové

Střední Čechy – Silnice i chodníky mohou v noci klouzat – a místy i poměrně hodně; předpovědní model očekává, že sněžení bude přecházet v mrznoucí déšť s tvorbou ledovky. Takové je varování meteorologů pro noc na úterý.

Maturitní ročník Střední průmyslové školy a Obchodní akademie v Čáslavi si v pátek v čáslavském Grandu převzal své slavnostní šerpy.

OBRAZEM: Čáslavští maturanti si odtančili svůj ples

Čáslav /VIDEO/ - Maturitní ples čáslavské Střední průmyslová školy a Obchodní akademie se konal v pátek 19. ledna 2018 v čáslavském hotelu Grand. Akci moderovali Ondřej Cikán a Václav Matějovský z Fajn rádia, o hudbu se postarala kapela KH Band.

Ilustrační foto.

Velmi silný vítr pokácel desítky stromů

Střední Čechy – Jeden výjezd za druhým – a div ne, že po patnáctém ještě i dvacátý, Tak to ve čtvrtek odpoledne vypadalo se zásahy u popadaných stromů, které bylo třeba odklidit poté, co podlehly silnému větru. Za prvních pět hodin odpoledne se jich nahromadilo sedmnáct. Šrumec odstartoval na Nymbursku, nicméně nejvíce událostí, hned čtyři, hlásí Příbramsko.

MÍSTNÍ OBYVATEL Jiří Kassl ukazuje jednu z oblastí, kde se vydry pohybují.

Vydrám říčním se zalíbilo u Valče

Valeč - Vydry říční občas zahlédli lidé v okolí Valče už v minulosti. Nyní se ale zdá, že se tady zabydlují natrvalo. Jedním z obyvatel, kterého se pobyt vyder na Valečsku blízce dotýká, je Aleš Kučera.

Makety kremrolí se studentům ze školy sv. Anežky skutečně povedly.

Výstava Anděl Páně 2: rekvizity vyděsily uklízečku, ta zburcovala ostrahu

Chtěli byste nahlédnout do provoněné cukrárny z úspěšné pohádky Anděl Páně 2, prohlédnout si rekvizity, jež ve filmu účinkovaly? To a mnoho dalšího, včetně obléknutí do kostýmů anděla Petronela a čerta Uriáše, umožňuje až do konce března jedinečná výstava v krumlovských klášterech. Věrohodné rekvizity dokonce těsně před otevřením polekaly uklízečku, která způsobila poplach. 

Volby v Praze.

Formálně začíná finále kampaně pro prezidentské volby

Spíše formálně dnes začíná finále kampaně pro prezidentské volby. Kandidáti mají podle zákona ode dneška do 10. ledna vyhrazen celkem pětihodinový prostor jak ve vysílání České televize, jak Českého rozhlasu. Jejich volební poselství se ale na obrazovkách a v éteru objeví až po Novém roce. Starostové mohou ode dneška vyhradit obecní plochy pro plakáty kandidátů, ti ale jsou k vidění na komerčních plochách.

Ilustrační foto

Úspěch zlínské firmy: řeší, jak pouštět muziku v obchodech

Malé kavárny, bary, kadeřnictví, fitness centra, obchody, ale i velká obchodní a nákupní centra. Už v celkem 800 prodejnách po celé České a Slovenské republice hraje licencovaná podkresová hudba, přičemž přes Web rádio si ji už pouštějí stovky provozoven.

Ilustrační foto

Úspěch zlínské firmy: řeší, jak pouštět muziku v obchodech

Malé kavárny, bary, kadeřnictví, fitness centra, obchody, ale i velká obchodní a nákupní centra. Už v celkem 800 prodejnách po celé České a Slovenské republice hraje licencovaná podkresová hudba, přičemž přes Web rádio si ji už pouštějí stovky provozoven.

Vlak spadl z viaduktu na dálnici

Za tragédii u Seattlu mohl nejspíš strojvůdce. Rozrušil ho průvodčí?

/VIDEO/ V pondělním vlakovém neštěstí u Seattlu je o něco jasněji. Expertízy ukazují, že se nouzové brzdy expresního vlaku zapojily automaticky a nikoliv manuálně, strojvedoucím. Ten mohl být – podle jedné z hypotéz – znervózněn průvodčím, který vedle něj seděl, aby se obeznámil s novou tratí. Vlak se navíc řítil vyšší rychlostí, než je předepsaná.

Adventní zpívání v Lichkově.

Zpěváky neodradilo ani mrazivé počasí

Lichkov - A tak zase po roce jsou tu opět Vánoce. K předvánočním akcím již tradičně patří i společné zpívání vánočních koled u vánočního stromečku u hasičské zbrojnice v Lichkově.

Spisovatel Pavel Brycz.

Ukradené a splacené hrdinství v romanetu Pavla Brycze

„Ženská, kvůli které jsem musel vypít obrovského turka, aby mi věštila z lógru, řekla, že mi štěstí přinese spojení s koňmi,“ vyprávěl spisovatel Pavel Brycz na křtu své knihy. „Naštěstí jsem si na to vzpomněl jako na metaforu, když jsem zjistil, že můj kamarád a vydavatel Tonda Kočí dělá v Euromedii…“ A tak „legionářské romaneto“ s názvem Největší muž na světě vyšlo v Knižním klubu.

Ilustrační fotografie.

Dočkají se chebští automodeláři zázemí?

Cheb – „Závody autíček? Tak to bude asi něco pro malé děti, ne?“ pomyslím si. Nikoli. Ve vstupní hale Domu dětí a mládeže Sova v Chebu mne nejprve v sobotu 2. prosince upoutala spousta bot pánských velikostí a prostory byly plné především mužů a odrostlejších chlapců.

Finálový večer Miss Kolínska 2017

Sedmnáctou Miss Kolínska se stala čtrnáctiletá Sabina Uxová

Kolín /FOTOGALERIE/ – Když jako vždy vtipný a pohotový moderátor finálového večera Miss Kolínska Vlasta Korec ukázal v úterý večer v kolínském Městském divadle při rozhovoru se soutěžící pod číslem deset Sabinou Uxovou coby fór vítězné véčko, určitě netušil, jak blízko jeho gesto je.

The Animals. Ilustrační foto.

Legendy šedesátých let míří do Brna. V únoru zahrají v Sonu The Animals

Brno – Ve druhé polovině šedesátých let je znal celý svět. Vyhoupli se na první příčky amerických hitparád a stali se legendou. Jejich písně zněly ve všech rádiích. Skupinu The Animals řadí odborníci do takzvané britské hudební invaze šedesátých let. Bluesrocková kapela teď míří do Brna. Čtyřiadvacátého února zahraje v Sono Centru.

Milan žil skoro půl roku na ulici. Teď sehnal byt

Osmdesátiletý Milan žil na ulici. „Venku mi ukradli oblečení i deku,“ vzpomíná

Lidé se na ulici ocitají z nejrůznějších důvodů. Dluhy, rozvody, těžké životní situace nebo pár špatných rozhodnutí. Většina z nich ale nemá to štěstí dát si svůj život do pořádku a začlenit se zpět do společnosti. Osmdesátiletý Milan ale získal druhou šanci. Rok a půl bydlí v malém bytě na Koněvově ulici a je konečně spokojený.