Kreativ

ŠTÍTEK: rozhlas

Programový ředitel Signál rádia Luboš Dvořák.

Známý hudebník Sovič moderuje na Signál rádiu

Mladá Boleslav - Prostory rádia Signál v mladoboleslavské ulici Jana Palacha přivítaly novou krev. „Redakce v Boleslavi se rozrostla. Stali jsme se servisní organizací pro rádio Kiss, zajišťujeme zpravodajství pro celou republiku a nově i pro Country rádio,“ uvedl programový šéf rádia Signál Luboš Dvořák.

Sebastian roztančí Žlutého psa

Na co kam: Sebastian roztančí Žlutého psa

Pardubický kraj /POZVÁNKY/ - Zpěvák Sebastian Navrátil, který před časem zazářil se singlem Toulavá, dnes vystoupí v Pardubicích. V klubu Žlutý pes se zastaví v rámci svého turné Vesmírná.

Šéfredaktor Opavského a Hlučínského Deníku Roman Brhel v minulém týdnu intenzivně testoval elektromobil VXT eCHOICE, který naší redakci zapůjčil známý opavský konstruktér Pavel Brída.

Elektromobil ukazuje nový směr

Šéfredaktor Opavského a Hlučínského Deníku Roman Brhel v minulém týdnu intenzivně testoval elektromobil VXT eCHOICE, který naší redakci zapůjčil známý opavský konstruktér Pavel Brída.

Již v pátek o státním svátku vypukne v Hodoníně florbalová Superliga. Bulldogs Brno proti Vítkovicím.

Florbalová Superliga zavítá po druhé do hodonínské haly TEZA

Hodonín - Sedmnáctého listopadu nebude jen státní svátek, ale také velký den pro všechny, kteří fandí děrovanému míčku. Podruhé do hodonínské haly zavítá zápas Superligy. Letos to bude mezi brněnskými Buldoky, kteří prozatím hledají ten správný rytmus a loňským vícemistrem z Vítkovic. V dresu brňanů se představí i hodonínský Václav Černoch, který letos patří k tahounům týmu a slovenský reprezentant, trenér Florbalu Hodonín a skalický rodák, Lukáš Mráz. Začátek utkání je v osm hodin večer, avšak již v šest hodin podvečer začne autogramiáda a doprovodný program.

Ilustrační foto.

Starší lidé se v Břeclavi vrátí v čase. Vzpomínková terapie pomůže proti demenci

Břeclav – Do období poloviny minulého století často míří vzpomínky penzistů žijících v jihomoravských domovech důchodců. I kvůli tomu nyní v Břeclavi zavádí novinku: speciální vzpomínkovou místnost. Mimo jiné půjde o terapii pro nemocné trpící demencí. Lidé z Břeclavi, Moravské Nové Vsi či Kyjova na Hodonínsku už mezitím zaplavili domov nabídkami na darování servisů, sošek či rádií.

Školní restaurace Střední školy Vimperk Sv. Rafael. Ilustrační foto

Střední škola otevírá dveře i v sobotu

Prachatice, Vimperk - Svým návštěvníkům nabízí možnost Prohlédnout si školní rádio Epigon, vyzkoušet práci televizních moderátorů nebo si zalétat s drony, to nabízí Střední škola Vimperk již tuto sobotu při dni otevřených dveří.

Ilustrační foto

Pro zloděje přichází období chataření. Už začalo

Střední Čechy – Škodu vyčíslenou na 35 800 korun za sebou zanechal zatím neznámý zloděj, po kterém pátrají policisté z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Západ. Někdy v době od soboty do úterka prostříhal pachatel oplocení pozemku u rekreační chaty nedaleko osady Dolní Jirčany u obce Psáry a po vypáčení dveří se dostal do kůlny, přiblížila ve středu okolnosti události policistka Jana Dětská. S prázdnou nezvaný návštěvník neodešel. „Odcizil zahradní nářadí a rybářské potřeby,“ konstatovala Dětská.

Ilustrační foto

Policie zatkla muže, který vykrádal chaty v Solenicích

Příbram – Příbramští kriminalisté obvinili v pondělí 6. listopadu 42letého muže z krádeže a porušování domovní svobody. Za vinu mu kladou čtyři vykradené chaty v Solenicích v období mezi koncem června do začátku září.   

Filmový festival Snow film fest.

Filmový festival Snow film fest míří do Kostelce

Kostelec nad Orlicí - Každý rok od října do prosince do více než 200 českých a slovenských měst přináší Snow Film Fest ty nejlepší filmy o zimních sportech z celého světa i z domácí produkce.

Jiří Riedel

Jiří Riedel: Nejradši vzpomínám na poslední titul

/ROZHOVOR/ Jeho přítomnost si možná málokdo uvědomuje, ale roli zejména při basketbalových zápasech hraje velkou. Řeč je o zvukaři Jiřím Riedlovi, který byl klubem oceněn za své služby. Po dvou dekádách se ale rozhodl předat štafetu dále.

V Tyře objevili nečekaný poklad.

V Tyře objevili nečekaný poklad

/FOTOGALERIE/ Téměř sto let stará hřbitovní zvonice v Tyře ukrývala ve své věži tajemnou plechovou skříňku, kterou převzala starostka Třince Věra Palkovská.

Ilustrační foto

Zloděj si z garáže odnesl věci za sto tisíc

Garáž v ulici Jaselská v Přerově si nejspíš vyhlédl zloděj, který v době od 26. do 30. října poškodil pákový mechanismus garážových vrat, poté měl volné pole působnosti.

Toyota Hilux Bruiser.

VIDEO: Toyota vytvořila auto podle legendární hračky

Autíčka na dálkové ovládání byla velkou součástí dětství mnohých z nás. Toyota se nyní rozhodla poctít jedno z nejslavnějších RC aut replikou současného modelu v reálné velkosti. Bohužel, na dálkové ovládání tento výtvor není.

Ilustrační foto.

KRIMI MIX: V Chlístovicích našli protipěchotní dělostřeleckou minu

Chlístovice - Devětatřicetiletý muž oznámil v úterý 24. října v odpoledních hodinách, že v obci Chlístovice při rekonstrukci koryta zdejšího potoka nalezli granát nebo munici. „Přivolaní policisté na místě zjistili, že se skutečně jedná o munici. Na místě přivolaný pyrotechnik uvedl, že se jedná o protipěchotní dělostřeleckou minu 5 centimetrů dlouhou z druhé světové války,“ uvedla policejní mluvčí Vendulka Marečková. Mina byla pyrotechnikem téhož dne zneškodněna. Ke zranění osob ani majetku nedošlo.

Předseda opozičních německých Zelených Cem Özdemir.

Jamajská koalice se vzdaluje, němečtí Zelení jsou totiž nespokojeni

Německá "jamajská koalice" je stále ještě vzdálená, a to navzdory slibu, že se nezvýší zadlužení Německa, prohlásil ve středu vůdce německých Zelených Cem Özdemir. Koalici by měli tvořit vítězní konzervativci německé kancléřky Angely Merkelové, liberální svobodní demokraté (FDP) a právě Zelení.

Legendární Olympic míří do Prostějova

Legendární Olympic míří do Prostějova

Už jednadvacátého listopadu rocková kapela Olympic zahraje prostějovskému publiku. V tamním Společenském domě představí od devatenácti hodin svou nejnovější desku. Nebudou chybět ani hity, které znějí českými rádii už desítky let.  

Zpěvák Peter Aristone.

V Ledči vystoupí slovenský zpěvák Peter Aristone

Ledeč nad Sázavou – Slovenský zpěvák Peter Aristone, jehož songy bodují v českých i zahraničních hudebních hitparádách, vystoupí 17. listopadu v Ledči nad Sázavou. Zpěvák a skladatel, který žije v Praze, vyráží na společné turné s talentovaným hudebníkem Jakubem Ondrou.

Útok nožem, ilustrační foto

Do moskevského rádia vtrhl útočník s nožem, pobodal moderátorku

Do studia rozhlasové stanice Echo Moskva vtrhl v pondělí muž ozbrojený nožem, který pobodal moderátorku Taťjanu Felgengauerovou. Útočníka zadržela ochranka, která ho předala policii. Moderátorku převezli do nemocnice, podle prohlášení rádia je ale mimo ohrožení života.

Červený kontejner na elektroodpad

Bučovičtí třídí elektroodpad nejlépe v kraji. Vyhráli v soutěži Aktivní obec

Bučovice - První místo v krajském kole soutěže Aktivní obec. To se nyní podařilo vyhrát Bučovickým. „Do soutěže se nepřihlašuje. Výsledky třídění monitoruje nezisková organizace Asekol. Jsme rádi, že se nám ocenění podařilo vyhrát. Jsme rádi, že se obyvatelé snaží o co nejlepší třídění nejen elektro zařízení, ale i dalšího odpadu,“ řekl vedoucí odboru životního prostředí města Miloslav Babyrád, který byl z výsledku mile překvapený.

Ilustrační foto.

Rádio Orlicko poslouchají už rok

Ústí nad Orlicí - Ústecký klub Popráč v pátek ovládne narozeninová oslava rádia Orlicko, které posluchači na frekvenci 95,5 FM poslouchají už rok.

Ilustrační foto.

Řidiči mají nejvyšší čas vyměnit letní pneumatiky za zimní

Vysočina – Přestože se podle předpovědi meteorologů zatím ještě nemusíme sněhu a náledí obávat, je lépe být na zimu předem připraven. To se týká především řidičů. Jakmile se k zemi začnou snášet první sněhové vločky, bude už na výměnu letních pneumatik za zimní pozdě.

Basketbalistka KP Brno Veronika Remenárová.

Slovenština? Holkám v kabině vůbec nejde, směje se basketbalistka Remenárová

Brno – S jedinou cizinkou vstoupí ve středu od šesti hodin večer v hale ve Vodově ulici basketbalistky KP Brno do letošního EuroCupu. Německému Wasserburgu se postaví i slovenská reprezentantka Veronika Remenárová. „Je to docela legrační, protože mě jako cizinku už ani nikdo nebere. Občas se mi smějí kvůli slovenštině, ale to i já holkám v kabině, když se snaží mluvit slovensky. Vůbec jim to totiž nejde,“ rýpne si Remenárová do spoluhráček.