Kreativ

ŠTÍTEK: rum

Ilustrační foto

Ještě jim nebylo osmnáct. Ale opili se v podchodě

Brno - Láhev rumu a taky láhev vodky si v noci na dnešek rozhodla v podchodu v Louční ulici v Brně vychutnat trojice přátel. Nikdo z nich přitom nebyl ani dost starý na to, aby si alkohol mohl koupit v obchodě.

Ilustrační foto.

Zloděj dostal zálusk na rum, manželce vzal amareto

Paršovice – Do prodejny Jednota v Paršovicích na Přerovsku vnikl v noci na úterý neznámý zloděj. Rozbil výlohu, vlezl dovnitř a odnesl si rum, vodku, fernet, amareto a cigarety různých značek. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na osmnáct tisíc korun.

Ilustrační foto

Děti si prázdniny zpestřily lahví vína, vodky a rumu

Brno – Sedm dětí mladších osmnácti let a jedno, kterému ještě nebylo patnáct popíjely v úterý večer v parku Poznaňské ulice v brněnských Žabovřeskách. Jejich večerní zábava se ale nelíbila lidem z okolních domů a přivolali hlídky strážníků a policie.

Ilustrační foto

Milovická školačka vypila před vyučováním rum

Milovice - To, že si děti i před dovršením 18 let cvaknou z lahve alkoholu, je asi běžná věc. Alev Milovicích se v pátek odehrál případ bijící do očí. Čtrnáctiletá školačka vypila ráno před vyučováním podle svých slov půllitr rumu!

Ilustrační foto.

Zloděj vypil půl litru rumu přímo v obchodě

Brno - Vejít do obchodu, vypít půl litru rumu přímo v obchodě a poté bez placení odejít. Takový plán se ve středu večer rozhodl uskutečnit třiadvacetiletý mladík z Brna. Při odchodu z obchodu ho však zadržela ochranka.

Ilustrační foto.

Zloděj vypil půl litru rumu přímo v obchodě

Brno – Vejít do obchodu, vypít půl litru rumu přímo v obchodě a poté bez placení odejít. Takový plán se ve středu večer rozhodl uskutečnit třiadvacetiletý mladík z Brna. Při odchodu z obchodu ho však zadržela ochranka.

Košt ve Výšovicích

FOTO: Likéry přicházejí znovu do módy. Dali byste si?

Výšovice – „Rum, kontušovka, čert, jeřabinka, ořechovka, višňovka a vanilková,“ tento rezultát dechové zkoušky provedené ve Švejkovi rytmistrem Königem už dávno zlidověl. Období konce rakouského mocnářství bylo totiž zlatou dobou likérů, takzvaných kořalek sladkých, které zdatně konkurovaly kořalkám mocným, tedy pálenkám.

Bára Hrzánová se svou kapelou Condurango koncertovala ve středu v budějovické Bazilice. Kapela, která obsazením i náladou trochu připomíná Nerez, hrála s ohromnou chutí, všemu vévodil hlas Hrzánové.

Hrzánová: dolce Mariana s blůzičkou od rumu

České Budějovice /GLOSA/ -Čokočokočokočokoláda stéká a horká samba mě svléká… Rozvernou písní otevřela svůj středeční koncert v budějovické Bazilice Bára Hrzánová, která přijela se svou kapelou Condurango. Ačkoli hnidopich by pár chyb našel, všechny je zastínila známá herečka svým zpěvem i bezprostředností.

Hana Bognárová na snímku vlevo, s Helenou Tyšerovou

Kolek dostanou zákazníci i na stáčený rum

Jindřichův Hradec - V oblíbené jindřichohradecké čerpací stanici FrukOil firmy Fruko – Schulz, kde prodávají stáčený Tuzemák, dostanou nyní zákazníci kolek také na pet lahve nebo kanystry, v kterých si alkoholický nápoj odnesou.

Hana Bognárová na snímku vlevo, s Helenou Tyšerovou

Kolek dostanou zákazníci i na stáčený rum

Jindřichův Hradec/KOMENTÁŘ/ - V oblíbené jindřichohradecké čerpací stanici FrukOil firmy Fruko – Schulz, kde prodávají stáčený Tuzemák, dostanou nyní zákazníci kolek také na pet lahve nebo kanystry, v kterých si alkoholický nápoj odnesou.

Do lodí nasedli příznivci vody a rumu ve Lbíně. Vydali se po proudu směrem na Koštov.

OBRAZEM: Vodáci opět brázdili Bílinou

Teplice – Už devátý ročník tradičního vodáckého veselí, při kterém je vždy na jaře symbolicky odemčena řeka Bílina, uspořádalo v sobotu občanské sdružení Voda a Rum Teplice. Stejně jako vloni se namísto z původních Hostomic vodáci vydali po proudu po řece až ze Lbína.

Ilustrační foto

Šestnáctiletý mladík se přiotrávil rumem

Vsetín – Bezmála tři promile alkoholu v dechu naměřili ve čtvrtek 18. března dopoledne strážníci vsetínské městské policie teprve šestnáctiletému mladíkovi z Hornolidečska.

O vítězi Rumového poháru je již rozhodnuto.

Rum naplnil pohár za vítězství

Jindřichův Hradec/FOTO/ - Fotbalisté FK J. Hradec 1910 ovládli suverénním způsobem 3. ročník zimního turnaje O rumový pohár, který v sobotu vyvrcholil na umělém trávníku jindřichohradecké Pikety závěrečnými zápasy o konečné umístění.

Ilustrační foto

Odposlechy jsou pro obžalované oprátkou

Ústí nad Labem - Prodej více než 12 000 litrů nelegálně vyrobeného alkoholu značek Český tuzemák, Vodka M. K., Vodka B. O. M. E., České jablko, Česká meruňka, Česká vodka a rum John Silver, vyžaduje neustálé telefonování. To nakonec může obžalované usvědčit.

Fotoreportér Deníku kopal na bystřanském hřbitově v Teplicích šest hodin hrob

FOTO: Byl jsem v hrobě. A utekl hrobníkovi z lopaty

Bystřany /REPORTÁŽ/ – Zažité pravidlo, že hrobník musí být cítit potem a rumem už dávno neplatí. Dnešní hrobníci jsou totiž hlavně pracovníci pohřebních služeb a starají se úplně o všechno, co se týká pohřebnictví. Od převozu těl nebožtíků, jejich oblékání, umývání, až po vykopání hrobů nebo aranžování a vypravování pohřbů.

Ilustrační foto

Převážel neokolkované láhve s rumem

Blansko – Jako za časů prohibice, kdy Chicagu vládl mocný Al Capone a alkohol se pašoval ve velkém. V síti blanenských policistů uvízl v pondělí večer při dopravní kontrole řidič Renaultu Megane. Na zadních sedadlech a v jeho útrobách měl dvaačtyřicetiletý muž uskladněno velké množství lahví s hnědou tekutinou. Láhve nebyly kolkované a muž přiznal, že jde o rum.

Ilustrační foto

Dítě dejte do ski školky a běžte na čaj s rumem

Teplicko /SNĚHOVÝ SERVIS/ – Lyžařské školky pro děti zažívají boom. Není výjimkou, že na zařazení do takové školky se musí čekat. „Máme plno, zájem je obrovský. Otvíráme nové a nové kurzy,“ řekl Miroslav Pleva, vedoucí lyžařské školky Ski areálu Mikulov.

Ilustrační foto.

Před časem chtěl zfackovat úřednici, pak ukrást rum

Zlín – S neobvyklým argumentem přišel ve středu 6. ledna dvaapadesátiletý muž ze zlínské místní části Malenovice. Toho totiž načapal pracovník ostrahy v jednom ze supermarketů, jak si v kapse odnáší láhev alkoholu. Muž totiž strážníkům tvrdil, že mu jej tam dal sám zaměstnanec ochranky.

Plzeňský herec a režisér Vilém Dubnička ukazuje knihu Rum cezený sluncem a rum se speciální etiketou, kterým byla sbírka pokřtěna

Václav Havel dostal k Vánocům i poetický rum

Plzeň - Jedním z dárků, které našel vloni pod vánočním stromečkem bývalý prezident Václav Havel, byla kniha Rum cezený sluncem. Na jejím vydání se podílel plzeňský herec a režisér Vilém Dubnička.

Novojičínský biograf Artefakt.

Artefakt promítne příběh otce a dcery

Nový Jičín – Další adventní sobotu dá novojičínský artový Biograf Artefakt prostor kinematografické melancholii. Uvést se chystá příběh otce a dcery, který vás rozhodně chytí za srdce. Snímek režisérky Claire Denisové se jmenuje 35 panáků rumu a rozhodně vás chytí za srdce.

Ilustrační foto

Tropico 3, budovatelská strategie

Budovatelská strategie, kde se vžijete do role mocného El Presidente a snažíte se získat občany na svou stranu, abyste ještě nějaký ten rok u moci vydrželi a našetřili na své konto ve Švýcarské bance dostatek doláčů na pěkný důchod.

Ilustrační foto.

Sladká tečka za vánoční hostinou

Linecká kolečka, kokosové cukroví tlačené strojkem nebo vosí hnízda jsou klasikou, která nezklame. Skoro jsme ale zapomněli, jaké dobroty se dají dělat z včelího medu nebo ze zázvoru. Zkuste s námi „trochu jiné pečení“.

Ilustrační foto

Sladké vánoční pečení

Na štědrovečerní stůl patří cukroví. Jeho pečení patří k tradičním předvánočním činostem. Hospodyňky se pak jedna před druhou chlubí počtem druhů či dokonalostí tvarů. A byt voní vanilkou, citronovou kůrou, kokosem…

Z křestu jnihy o Welzlovi

Novou knihu o Welzlovi pokřtili rumem

Zábřeh /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Jan Eskymo Welzl by měl radost, kdyby viděl, kolik lidí přišlo 21. října na křest knihy, kterou o jeho dobrodružném životě napsal zábřežský filmař Martin Strouhal. Určitě by si spolu s autorem a kmotry zavdal svého oblíbeného rumu, jehož vůně se linula celým muzeem. Právě rumem knihu pokřtili.

Ilustrační foto

Dvě nezletilé dívky se zlomily z rumu ve Vrbně

Vrbno pod Pradědem - Do bezvědomí s výpadky paměti provázené silnou dávivou nevolností se propila jedna z dvojice dívek, která vyrazila s kamarády a flaškou rumu do lesíku v Mnichově, místní části Vrbna pod Pradědem.

Ilustrační fotografie.

Ze dvou studentů byl cítit rum

Rožnov pod Radhoštěm - Podivnou přípravu na vyučování si vpondělí zvolili dva studenti jedné rožnovské střední školy. Místo na sbírání vědomostí se soustředili na popíjení alkoholu.