Kreativ

ŠTÍTEK: rum

Ilustrační foto

Škola vaření: Punč, pečený čaj a bombardino!

Sychravé počasí snad letos nemá konce. I když se teploty jen stěží dostanou pod bod mrazu, pocit chladu je kvůli nekonečné mlze a brzké tmě docela citelný. Co dělat? Vydržet a občas se něčeho dobrého napít. Dnes ochutnáme punč, grog, pečený čaj a z italských Alp k nám dorazí fantastické bombardino!

Básník Martin Jirous už provokuje Všemohoucího na nebesích

Vzpomínám na rum, básníky a dalekou cestu

Královéhradecko /FEJETON/ - Čas v některých případech nehraje roli, i když paměť bývá zrádná… Poezie Ivana Martina Jirouse mě zajímala už na střední škole. Dřív jsem ho četl, než potkal. Až jednoho dne se událo památné setkání, které slibovalo až příliš. Na Letní filmové škole v Uherském Hradišti jsem seděl po těžké noci v místním podniku. Najednou se k baru přiřítil ráznou chůzí obří dlouhovlasý chlap a šel si pro snídani.

Propadly rošt hrozil zřícením a zraněním chodců v pasáži na Jesenické ulici v Bruntále.

Na pití alkoholu se peníze vždycky najdou

Bruntál - Potíže s konzumenty alkoholu měli v posledních dnech bruntálští strážníci. Nejvíc chutnala vodka, ale také rum. V Bruntále sice platí zákaz popíjení alkoholu na veřejnosti, ale moc se nedodržuje.

VODÁCI ZAMKLI ŘEKU BÍLINU

FOTO: Vodáci zamkli řeku Bílinu

Teplice - Symbolickým klíčem uzamkli v sobotu vodáci řeku Bílinu. V pořadí desátý ročník vodáckého veselí, které provází humor, dobrá nálada a samozřejmě i něco tekutého na zahřátí, uspořádalo občanské sdružení Voda a Rum Teplice. Řeku Bílinu čeká zimní přestávka, kdy mají klid vodáci i vodní plochy.

Zamykání Doubravy 2011. 24. 9. 2011

Dědek dal popít rumu a zamkl řeku Doubravu

Kutnohorsko- Chytit se klíče, dostat pádlem na zadek, vodu za krk a rum do hrdla. Sobota na břehu řeky Doubravy byla plná rituálů. Přesněji dvou. Křtění vodáků a zamykání řeky. Výsledek je jeden.

Ilustrační fotografie.

Nechtěli mu nalít, tak je zbil. Za vlast padl i rum

Lipník nad Bečvou – S agresivním opilcem a výtržníkem se musela ve čtvrtek v noci potýkat obsluha jednoho z barů v Lipníku nad Bečvou. Čtyřiadvacetiletý mladík zaútočil na obsluhující poté, co mu odmítli nalít alkohol.

Blobbing.

Nová zábava v Americe: blobbing. Podívejte se

USA /VIDEO/ - Pokud by se vás někdo zeptal, čím se bavili námořníci, asi by vás napadla jen jejich záliba v rumu. Dali přitom vzniknout zábavě, která se v Americe stala novým trendem a jejíž videa už na internetu viděly miliony lidí. Říká se jí „blobbing“ a usiluje o zařazení mezi vodní sporty.

Welká wodácká pouť v Brně.

Na pouť? Jedině s pádlem a rumem

Brno /FOTOGALERIE/ – Vysyp ten popel kamaráde. Do bílé vody, vody. Vyhasnul kotel a náhoda je štěstí od podkovy. Slovy známé písně od skupiny Buty zahájili příznivci vodních sportů tradiční Welkou Wodáckou pouť. Letos se poprvé konala v Brně.

Ilustrační fotografie

Blanensko: Mladík sedl za volant. Po pěti rumech

Blanensko – Pět rumů a navrch dvanáctku. Taková dávka alkoholu by leckterému člověku u baru řádně podlomila kolena. Ne tak jednadvacetiletému mladíkovi, který navíc ještě v noci s pátku na sobotu sedl za volant. Měl však smůlu. Se svým autem Škoda Favorit vjel do rány policistům, kteří právě rozjeli akci Síto.

Zloděj kradl ve velkém, škoda přes sto tisíc

Holešovsko – Stovky krabiček cigaret, padesát zapalovačů, lahve rumu, a vína, deset kilo sýru a trezor. Takový byl víkendový úlovek muže, který se vloupal do prodejny smíšeného zboží v jedné z obcí na Holešovsku.

Ilustrační foto.

Výsledky 4. ligy příbramské malé kopané

Příbram – Poslední hrací víkend v jarní sezoně 4. ligy příbramské malé kopané jen potvrdil postup Mobydicks, Airborne a Inter Buldogs. Pozici nejhoršího týmu malé kopané, tedy posledního celku nejnižší soutěže, obsadili Oranjes. Přestože odehráli vyrovnané zápasy s Cannon Stars i Airborne.

Ilustrační foto.

Výsledky 4. ligy příbramské malé kopané

Příbram – Hráči Mobydicks dál vládnou nejnižší lize příbramské malé kopané, když o víkendu porazili všechny své soupeře a navíc dostali jen jediný gól. Nedařilo se naopak Inter Buldogs, kteří dokázali zvítězit jen s posledními Oranjes a propadli se tabulkou na šesté místo. Vzhůru místo nich vystoupaly Darkplayers, Rum Stars a Airborne.

Fotbalový rozhodčí Václav Šulc

Dal jsem si jedno pivo a rum, přiznal Šulc

Zlín /ROZHOVOR/ – Ač o to nestál, stal se ve fotbalovém prostředí mediální hvězdou. A je přitom jedno, že Václav Šulc píská v okrese Zlín nejnižší soutěže.

Ilustrační foto.

Dal jsem si pivo a rum, přiznal Šulc

Zlín – Ač o to nestál, stal se ve fotbalovém prostředí mediální hvězdou. A je přitom jedno, že Václav Šulc píská v okrese Zlín nejnižší soutěže.

Ilustrační foto.

Výsledky 4. ligy příbramské malé kopané

Příbram – Po polovině jarní sezony v nejnižší soutěži příbramské malé kopané mají nejblíže k postupu do 3. ligy mladíci z Mobydicks. Na prvním místě si vytvořili pětibodový náskok před Inter Buldogs. Další celky však jsou už jen v minimálních odstupech.

Ilustrační foto

Sebrali mu řidičák. Přiznal, že vypil 3 piva a 2 rumy

Prostějov – Řidiče s alkoholem v krvi přistihla policejní hlídka ve středu krátce před desátou dopoledne na Jiráskově náměstí v Prostějově. Jednačtyřicetiletý muž sice v pořádku předložil všechny doklady, při dechové zkoušce však přístroj ukázal 0,91 promile.

Výsledky 4. ligy příbramské malé kopané

Příbram – Ve 4. lize příbramské malé kopané se od ostatních odpoutali mladíci z Mobydicks. O víkendu vyhráli všechny čtyři zápasy a na čele tabulky mají náskok tři body na Vivu kamenictví B.

Ilustrační foto.

Výsledky 4. ligy malé kopané

Příbram – V nejnižší soutěži příbramské malé kopané se po úvodním víkendu usadili v čele fotbalisté Vivy kamenictví B. Jako jediní neztratili ani bod a zaznamenali také nejvyšší vítězství, když porazili v posledním utkání víkendu Hofi team Mníšek pod Brdy 12:0.

Romana Šmudlová

Namíchala Happy ginger, ale radši má koktejl s rumem

Prostějov /ROZHOVOR, RECEPT/ – Sedmnáctiletá Romana Šmudlová ze Žárovic studuje třetí ročník oboru Číšník-servírka na SOU obchodním. Letos se jako jedna ze čtyř zástupkyň prostějovské školy zúčastnila barmanské soutěže Hanácký pohár. Mezi další reprezentanty patřily Veronika Pěničková, Lenka Vymlátilová a Marie Kořínková.

Ilustační fotografie

Z piráta silnic byl cítit alkohol jako ze sudu s rumem

Kladno -Šofér citroenu jel jako šílenec a na silnici z Kamenných Žehrovic ohrozil na okraji Kladna řidičku vjíždějící do města. Žena málem havarovala. Piráta silnic nahlásila strážníkům. Ti ho zanedlouho vypátrali.

Ilustrační foto.

Z restaurace odnesl peníze, vodku a rum

Valašské Meziříčí – Do restaurace v ulici Kouty ve Valašském Meziříčí se v noci na čtvrtek vloupal prozatím neznámý darebák. Podle vsetínské policejní mluvčí Ludmily Brousilové zloděj do podniku vlezl přes okno a vše důkladně prohledal.

Krádež kabelky v supermarketu. Ilustrační foto.

Žena dostala chuť na rum, ale domů si ho neodnesla

Nové Strašecí - Až z Prahy si přijela žena středního věku do Nového Strašecí pro láhev rumu.Chtěla ho odnést samozřejmě bez zaplacení z jednoho z místních supermarketů. Její čin ale včas prohlédla zaměstnankyně obchodu.

Paní Hermína Moldrzyková z Orlové oslavila ve čtvrtek své 104. narozeniny. Je nejstarší obyvatelkou města

Stařenka po ránu ráda čaj s rumem

Orlová – V seznamu lidí starších sta let je i několik zástupců Karvinska. Jednou z nich je i paní Hermína Moldrzyková, která ve čtvrtek oslavila své 104. narozeniny.

Ilustrační foto

Likérky: Ceny rumu, vodky i zelené se zvýší

Praha – Výroba některých menších tuzemských likérek loni klesla až o třetinu.Uvedlo to v pondělí Sdružení výrobců lihovin (SVL) sdružující tři desítky menších producentů.

K stému výročí života poblahopřála Jarmile Zajícové z Rokycan i místostarostka města Marie Hlávková a starosta Vladimír Šmolík (vlevo). Nechyběl ani ředitel okresní správy sociálního zabezpečení Luboš Koubík.

Stoleté Jarmile Zajícové chutná rum i husa

Rokycany - „Kdepak jste,“ vítala včera, 12. ledna,hosty nastrojená Jarmila Zajícová z Rokycan, která se právě dnes dožívá sta let. Po gratulacích od představitelů Rokycan všechny překvapila bravurně vyvedeným podpisem do kroniky města.

Brdský pohár zimní: vítěz Mili team.

Futsalový Brdský pohár vyhrál obhájce

Příbram /FOTOGALERIE/ - Dvoudenní futsalový turnaj Brdský pohár zimní vyhrál stejně jako loni Mili team. Letos však o prvenství musel bojovat až v penaltách. Podívejte se na kompletní výsledky a fotogalerii z tohoto turnaje.

Vodáci zamykali řeku Bílinu

NOVÉ FOTO: Vodáci zamykali řeku Bílinu

Velvěty – Symbolickým klíčem uzamkli v sobotu vodáci řeku Bílinu. V pořadí devátý ročník vodáckého veselí, které provází humor, dobrá nálada a samozřejmě i něco tekutého na zahřátí, uspořádalo občanské sdružení Voda a Rum Teplice.