Kreativ

ŠTÍTEK: rum

Kynuté buchty plněné rebarborou podle Maxijedlíka.

Kynuté buchty plněné rebarborou podle Maxijedlíka. Vyzkoušejte

Na přípravu potřebujete následující suroviny: 750 g polohrubé mouky, 3 žloutky, 1 droždí, 450 ml mléka, 1 lžíce cukru, 1 dl slunečnicového oleje, trochu rumu, vanilkový cukr dle potřeby, cukr moučka dle potřeby na posypání, rebarbora dle potřeby. 

Kynuté buchty plněné rebarborou podle Maxijedlíka.

Kynuté buchty plněné rebarborou podle Maxijedlíka. Vyzkoušejte

Na přípravu potřebujete následující suroviny: 750 g polohrubé mouky, 3 žloutky, 1 droždí, 450 ml mléka, 1 lžíce cukru, 1 dl slunečnicového oleje, trochu rumu, vanilkový cukr dle potřeby, cukr moučka dle potřeby na posypání, rebarbora dle potřeby. 

Krajský soud v Brně řeší vraždu z Olešnice na Blanensku.

Pil a ponižoval ji. Za probodnutí manžela dostala důchodkyně z Blanenska pět let

Sedmačtyřicet let snášela sedmašedesátiletá žena z Olešnice na Blanensku ponižování, nadávky a manželovu zálibu v alkoholu, cizích ženách a pornu. Jenže v listopadu roku 2018 jí došla trpělivost a jednasedmdesátiletého muže zabila kuchyňským nožem. Bodla jej do hrudníku. Krajský soud v Brně ženě v úterý uložil trest pěti let za mřížemi za zločin zabití. Rozsudek není pravomocný.

Krajský soud v Brně řeší vraždu z Olešnice na Blanensku.

Alkohol, milenky a ponižování. Důchodkyně zabila manžela bodnutím do hrudi

Sedmačtyřicet let snášela sedmašedesátiletá žena z Olešnice na Blanensku manželovu zálibu v alkoholu, cizích ženách a pornu. Jenže předloni v listopadu jí došla trpělivost a jednasedmdesátiletého muže zabila jedinou ranou nožem. Od čtvrtka se u Krajského soudu v Brně zpovídá z vraždy, za kterou jí hrozí až osmnáct let vězení.

V Břeclavi ochutnají rumy

Tip na dnešek: Ochutnají kubánské rumy

Na degustaci kubánských rumů Havana Club s ambasadorem značky Jakubem Vinšem zvou provozovatelé břeclavaské Kavárny a baru Pod Zámkem. Uskuteční se ve středu 15. ledna od půl sedmé večer.

Soud poslal do vazby muže obviněného z vraždy malé holčičky.

Flaška rumu a... Pak muž brutálně napadl spící dítě. Soud potvrdil trest

Osmadvacetiletý Jiří Nácar stráví 18 a půl roku ve věznici s nejostřejším režimem. Vrchní soud v Praze potvrdil předchozí verdikt v kauze březnové vraždy dvouapůlleté holčičky. Nacár zabil dceru své partnerky v opilosti a musí se podrobit i protialkoholní léčbě. Středeční rozhodnutí je pravomocné.

Ilustrační foto

Nezvaný host vypil rum a usnul

Opravdu nemilé překvapení čekalo na majitele nemovitosti v jedné z malých obcí na Náchodsku, který se vrátil v pátek odpoledne domů z cest.

Bohutice slavily tradiční Podzimní slavnosti.

Bohutické podzimní slavnosti lákaly. Dešti navzdory

Na osm set návštěvníků i přes nevlídné počasí zavítalo první říjnovou sobotu na Podzimní bohutické slavnosti. Program slavností se konal na nádvoří zámku a v přilehlém okolí rybníku Obůrka. Bylo možné ochutnat nejen burčák, svařák, medovinu, několik druhů piv, ale také odegustovat Bohutickou meruňkovici, bohutická vína a pravé karibské rumy. Samozřejmě jak jinak nemohly chybět výborné zabijačkové speciality.

Československá námořní loď Pionýr

Od havárie československé lodi Pionýr uplynulo 50 let. Příčina je dodnes záhadou

Bylo 6. srpna 1969. Osm minut před devátou večer se palubou československé námořní lodi Pionýr rozlehl najednou prudký třesk a rámus. Loď se zastavila. Uvízla na korálovém útesu nedaleko ostrova Mayaguana na Bahamách. Na cestě přitom byla jen 14 hodin, vyplula týž den ráno z kubánského přístavu Moa. Měla plout přes Atlantik s nákladem železné rudy. Teď byl konec. Dodnes zůstává Pionýr jedinou námořní lodí pod československou vlajkou, která se potopila na moři.

Devátý ročník Babické neckyády.

Účastníci Českobělské neckyády pomohou dětem s rakovinou

Česká Bělá – V sobotu 10. srpna v České Bělé opět vyplují alegorická plavidla na vlastní pohon. Koná se tady už třetí ročník oblíbené Českobělské neckyády, která bude tentokrát speciální. Její výtěžek půjde na pomoc dětem s rakovinou.

Motorkář v Praze nepřežil střet s vlakem.

Helma a láhev rumu vedle přejezdu. Spáchal motorkář sebevraždu?

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Zhruba okolo čtvrteční půlnoci došlo na železničním přejezdu na okraji pražské Uhříněvsi k tragické události. Motorkáře srazil vlak. Muž střet nepřežil. Policie okolnosti nehody vyšetřuje, některé indície naznačují, že by se mohlo jednat o sebevraždu. 

Ilustrační foto.

Zloděj dostal chuť na tatranky a rum

Na hřeben Orlických hor vyjížděla v pondělí dopoledne hlídka rokytnických policistů poté, co přijala oznámení od členů horské služby. Ti po příjezdu k oblíbené turistické křižovatce poblíž Kunštátské kaple zjistili, že stavba, sloužící jako bufet, má rozbité střešní okno.

Ilustrační foto.

Měl rád rum, ale nerad za něj platil

Příbram - Neutuchající chuť na kvalitní rum opakovaně hnala šestadvacetiletého muže do jednoho obchodního domu v Příbrami, aby si alkoholický nápoj obstaral, avšak bez placení. Se svým netradičním stylem nakupování začal letos na jaře.

Ilustrační foto.

Kanonýři rozlučku nezvládli

Kladno - Po dvou dvouciferných výhrách s lépe postavenými soupeři - Ústím nad Labem 11:3 a v dohrávce Chomutovem 10:5, florbalisté Kladna zakončili rok porážkou. Na půdě druhého Brna podlehli 4:8. V tabulce I. ligy jsou devět kol před koncem sedmí s náskokem sedm bodů na prvního nepostupujícího do play off.

Ilustrační foto.

Opraví dům na náměstí

Nýrsko – S opravami tří domů v sousedství informačního centra na náměstí budou v příštím roce pokračovat v Nýrsku.

Policie ČR. Ilustrační foto.

Slovák z Prahy čelí obžalobě z přípravy teroristického útoku

Muž ze Slovenska, v jehož pražském bytě policie objevila chemikálie k výrobě výbušniny a návodná videa, čelí obžalobě z přípravy teroristického útoku a z propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Dnes to uvedl dozorující státní zástupce Martin Bílý. Stíhanému mladíkovi, který je ve vazbě, hrozí pět až 15 let vězení.