Kreativ

ŠTÍTEK: rum

Ilustrační foto.

Před jízdou popíjela rum

Podezřelou z ohrožení pod vlivem návykové látky je čtyřiačtyřicetiletá žena z Prostějovska.Jako řidičku osobního vozidla ji kolem jedné hodiny v noci na sobotu v Kralicích na Hané zastavila a kontrolovala hlídka.

Ilustrační foto

Odnesl whisky, rum, pivo a světlo

Tachov – Tachovští policisté šetří případ vloupání, který se stal z 26. na 27. července v zahrádkářské kolonii ve Vilémovské ulici v Tachově.

Nehoda v Seloutkách

Vypil dvě piva a tři rumy. Pak zdemoloval dopravní značku

Ve středu před jednadvacátou hodinou došlo v obci Seloutky k havárii osobního automobilu značky Audi. Osmadvacetiletý řidič při jízdě ve směru od Prostějova k obci Určice zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Rozpaky z vítězství

Česká republika docílila v boji s Bruselem úspěchu, který má ovšem karcinogenní příchuť. V dalších pěti letech se u nás bude do rumu, přesněji tedy do „tuzemáku“, legálně přidávat rakovinotvorný furan.

Ilustrační foto.

Chtěl odcizit láhev rumu

Chrudim – Městští strážníci byli během minulého víkendu přivolání s případu krádeže v obchodním domě Billa. Pachatele na místě zadržela ochranka obchodu.

Ilustrační foto

Recept na Cuba libre nezačíná slovy: "Šlohni kolu a rum.."

Pardubice – Rum a cola. Dvě ingredience potřebné k umíchání koktejlu zvaného Cuba libre. O účasti policie se ve většině barmanských příruček nepíše, ale v Pardubicích ten recept zkrátka došel jistého vylepšení, poté co byla krádež základních ingrediencí oznámena na linku 158.

Domácí punč pro zimní večery i vánoční atmosféru

Svařené víno, grog a punč jsou nejoblíbenější nápoje, které podáváme za chladných zimních večerů ve vánočním období na zahřátí. Punč se však z této trojice poněkud vymyká: každý ho připravuje trochu jinak a dá se pít i zastudena.

Piňa colada

Piňa colada

Je libo trochu exotiky v prosincových plískanicích? Tropami inspirované cukroví vám ji dopřeje.

Sukovky

Sukovky

Nastrouhané sójové suky jsou vynikající přísadou i do jiného nepečeného cukroví, například do kuliček, místo oříšků. A protože neobsahují lepek, hodí se i pro bezlepkovou dietu.

Kokosové košíčky

Kokosové košíčky

Košíčky z kokosového těsta máčené v bílé čokoládě se báječně hodí k ranní kávě.  

Šohajky

Šohajky

Další tip na nepečenou dobrotu, tentokrát košíčky s ořechovými kuličkami a čokoládovým krémem.

Karamelové pusinky

Pusinky s karamelovou náplní

Dnes přinášíme tip, jak ozvláštnit klasické bílkové pusinky. Místo tradičního rumu tentokrát vytáhneme z domácího baru whisky.

Rumové kostičky

Rumové kostičky

Překvapte své blízké cukrovím, které vypadá jak z bonboniéry. Příprava není složitá, můžete ho vyrobit na poslední chvíli před Štědrým dnem.

Rumové koláčky

Rumové koláčky

Lískové oříšky a vůně rumu jsou neodmyslitelnou součástí Vánoc. Obě ingredience jsou základem těchto křehkých koláčků.

Bílé myšky

Bílé myšky

Kreativní recept, do jehož přípravy se rády zapojí i vaše děti.  

Včelí úly s ořechovým likérem

Včelí úly s ořechovým likérem

Také patříte k nadšeným fanouškům a ještě nadšenějším konzumentům včelích úlů? Představujeme vám jednu z jejich luxusních verzí.

Ilustrační foto

Po pěti rumech chtěla domů

Horní Újezd – Víkendové večírky mohou končit různými způsoby. Jeden z těch horších způsobů je, že si někdo po pár panácích sedne za volant. Dvaačtyřicetiletá žena se v minulém týdnu kolem jedné hodiny ráno chtěla přepravit domů po obci.

Ilustrační foto

Začátek prázdnin oslavily děti rumem. Kvůli nevolnostem skončily v nemocnici

Brno - Rumem si ve čtvrtek večer v parku v brněnské Líšni připíjela trojice školáků. Patrně tak na lavičce v Rašelinové ulici slavili první den podzimních prázdnin. Dva třináctileté chlapce a stejně starou dívku po chvíli vyrušili strážníci. Podnapilé děti předali záchranářům, kteří je odvezli do nemocnice.

Ilustrační foto.

Cukroví podraží. Na máslo, vejce a rum padne v průměru o stovku víc než předloni

České hospodyňky se sotva vzpamatovaly z rostoucích cen másla a už se na ně valí další katastrofa, totiž zvyšující ceny vajec. Těm černé scénáře přisuzují až pět korun za kus, a tak jedinou vánoční komoditou, jejíž cena nevyskočí, je Tuzemák. Ale i tak padne na průměrný vánoční nákup víc než pět set korun, přičemž v roce 2015 to byly čtyři stovky.

Ilustrační foto

Muž vypil v obchodě lahev rumu, pak se skácel k zemi

Stále častěji se obchodníci setkávají se zloději, kteří si přímo v prodejně otevřou lahev alkoholu a bez ohledu na poblíž stojící zákazníky si z ní pořádně přihnou. Jednoho z výtečníků v těchto dnech zadrželi ostravští strážníci, a to hned dvakrát.

Ilustrační foto

Zlodějíček potřeboval natankovat, ale rum jej přijde draho

Chrudim – Krádež jediné lahve rumu může přivést nepoučitelného zlodějíčka až na tři roky do vězení. Jak včera uvedl policejní mluvčí Jiří Tesař, policisté od pondělí podezírají osmatřicetiletého muže z přečinu krádeže.