Kreativ

ŠTÍTEK: rum

Silvestrovský běh ve Smetanových sadech v Olomouci

Co takhle si "silvestrovsky" zaběhat? Ve Smetanových sadech, s čajem i rumem

Olomouc – Už po dvaatřicáté se poslední den v roce sejdou v olomouckých Smetanových sadech všichni ti, kteří před silvestrovským hodokvasem uvítají možnost provětrat se na čerstvém vzduchu a udělat něco pro své zdraví. Zároveň se ale také pobavit a třeba i vyhrát drobnou cenu v bohaté tombole pro malé i velké.

Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Místo kapra si mladík koupil láhev rumu

Praha - Vánoční pohoda se nedostavila v rodině z pražského Černého Mostu, kde matka poslala 24letého syna koupit kapra ke štědrovečerní večeři. Následně lidé volali strážníky k opilému mladíkovi, ležícímu vedle půllitrové láhve od rumu před supermarketem v Breitcetlově ulici, který svým chováním obtěžoval kolemjdoucí. Když dorazili strážníci, nezmohl se už na víc než na nesrozumitelné mumlání.

Ilustrační foto

Zatoužil po láhvi rumu, platit ale nechtěl

Přerov – Chuť na alkohol přemohla šestadvacetiletého muže, který v úterý po poledni ukradl láhev rumu v jednom z přerovských marketů. Zloděj se svým lupem nedošel daleko – hned u pokladny ho zadrželi pracovníci ostrahy.

Ilustrační foto

Po pádu s půllitrem rumu v krvi ztrácel muž vědomí

Praha - Stanovit diagnózu podle příznaků zdravotních obtíží muže ležícího za zemi nebylo na první pohled snadné – prvotní příčinu komplikací se ale podařilo odhalit hned. Sdělil ji sám zraněný. Pražským strážníkům, kteří si na tramvajové zastávce Anděl v pondělí odpoledne všimli ležícího muže, nad nímž stály dvě ženy, dotyčný řekl, že má v sobě přes půl litru rumu.

Ilustrační foto.

Zloději kvůli ukradené láhvi rumu hrozí tři roky ve vězení

Rožnov pod Radhoštěm – Až tři roky ve vězení riskoval v úterý šestadvacetiletý kriminálník ze Vsetínska kvůli lahvi rumu. Policistům už z dřívější doby známý darebák si v jednom ze supermarketů v Rožnově pod Radhoštěm přišel pro svou dávku alkoholu. „Láhev rumu ale neskončila v nákupním vozíku. Zastrčil si ji za oblečením," popsal policejní mluvčí Petr Jaroš.

Ilustrační snímek

KRIMI MIX: S kradenou kartou zákazník rum nepořídil

Praha - Chuť na rum nejspíš měl, to ano - jinak už ovšem nic dalšího: ani doklady, o které si řekla přivolaná hlídka strážníků, ani vysvětlení, proč se za svůj nákup snažil zaplatit kradenou platební kartou. Řeč je o muži, který se v neděli snažil o nákup v prodejně potravin v centru Prahy; přímo na Václavském náměstí. Úspěšný nebyl; dvě láhve rumu si neodnesl.

PAVEL ŠVARC, semický záložník a autor hattricku

Borec víkendu: Hattrick mě stál flašku rumu. To je tradice

Nymbursko – S fotbalem začal v Semicích, nyní hraje stále za stejný klub a v průběhu své kariéry jiný dres neoblékl. Tomu se říká srdcař. Fotbalista PAVEL ŠVARC není žádný velký střelec. To ale neplatilo v nedělním utkání devátého kola krajského přeboru. Nováčkovi ze Sázavy nastřílel tři branky a rozhodl tak o vítězství svého mužstva. Rozhodující gól si schoval na 88. minutu. Proto je Borcem víkendu právě semický středopolař.

DAVID NOVÁK je při zakončení jako doma

Borec víkendu David Novák: V Lysé se pije rum

Lysá nad Labem – Dát čtyři branky v jednom zápase, to se nestává každý den. O víkendu se to podařilo kanonýrovi Slovanu Lysá Davidu Novákovi. Díky tomu se stal Borcem víkendu.

Ilustrační snímek

Opilý řidič si prý kloktáním rumu léčil bolavý zub

Jaroměř - Když hlídka Městské policie v Jaroměři zastavila v úterý 14. července hodinu po poledni podezřele vypadající felicii, nestačila se divit. Řidič při dechové zkoušce nadýchal 2,16 promile, při opakovaných zkouškách pak ještě o čtyři desetinky víc. Prý si jen kloktal bolavý zub rumem, vysvětloval.

Ilustrační foto.

Servírka u soudu v případu metanolové aféry: Muž nabízel rum i vodku

Hodonín – Další dvě svědkyně v případu jihomoravské metanolové aféry ve středu vyslechl senát hodonínského okresního soudu. Zabývá se úmrtím devětadvacetiletého muže z Veselí nad Moravou, který se v září 2012 otrávil jedovatým alkoholem. Z podílu na jeho smrti jsou obžalovaní čtyři lidé údajně napojení na zlínskou větev distribučního řetězce.

Ilustrační foto

Drzý zloděj ukradený rum rovnou vypil

Chrudim - Ostraha chrudimské prodejny řetězce Albert v neděli odpoledne chytila zloděje. Neměla to vůbec těžké, protože dotyčný uloupený rum rovnou vypil a naprosto namol již nebyl schopen samostatné schůze.

Ilustrační foto.

Žádná troškařka: Zákaznice ukradla sto lahví rumu

Most - Třiačtyřicetiletá žena z Litvínova si v mosteckém obchodě uložila do nákupního vozíku krabice se 105 lahvemi rumu. Přikryla je brambůrkami a sýry. Pak s vozíkem místo k pokladně zamířila ke vstupnímu turniketu.

Karel Daňhel.

Do imperialisty museli nalít rumy

Tábor - Jak jsme žili před sametem? Vzpomíná Karel Daňhel, ředitel Divadla Oskara Nedbala v Táboře, divadelník, hudebník (Pouličníci) a dramatik, který má veselou povahu. 

Z vítězství se ve třídě Elan 350 radovala brněnská posádka Hyveco s kapitánem Janem Hykrdou.

Hykrdova posádka udobřuje Neptuna rumem

Brno - Dělat kapitána na námořní jachtě představuje pro většinu Čechů utopii. V případě Brňana Jana Hykrdy jde o běžnou záležitost. Už roky se plaví na nejrůznějších jachtařských závodech. Nedávno s brněnskou posádkou Hyveco zvítězil v České námořní rallye, která se každoročně pořádá v Chorvatsku. „Ve filmech je většinou kapitán znázorněný jako hrdina, který řeší různé extrémní situace. Při našich podnicích funguje spíš jako osoba, která posádku sestaví a zastřeší," osvětluje svou roli šestačtyřicetiletý Hykrda.

Václav Bellada (vpravo) před příchodem do Radimi hrál za Vykáň.

Bellada: motivací bude jamajský rum

Radim – Tomu se říká spanilá jízda. Fotbalisté Radimi 
v letošním ročníku I.A třídy ještě neprohráli. A to už je odehráno deset kol. Po právu se tak vyhřívají na prvním místě tabulky.  „Myslím si, že tým je velice dobře poskládaný a vyvážený. Máme hráče jak technické, tak bojovné. V Radimi je perfektní parta, která táhne za jeden provaz a vyhráváme díky týmovým výkonům.  V neposlední řadě je to Kuba Slunéčko, který je výjimečný hráč a v zápasech dokáže být tím rozdílovým hráčem," řekl záložník VÁCLAV BELLADA, který hájil ještě v minulé sezoně barvy Vykáně.

Ilustrační foto.

Pil jsem pivo a rum, přiznal třináctiletý

Orlickoústecko - Ač byly teprve dvě hodiny odpoledne, Městská policie ve Vysokém Mýtě byla přivolána k dětem v podnapilém stavu. Případ se stal v tomto týdnu v ulici Brandlova.

Magdaléna Křepelová.

Studentské divadlo postupně vyzrává jako prémiový rum

České Budějovice - Magdaléna Křepelová je předsedkyní SUD – studentského universitního divadla, záměrně psáno se „s". „Zamilovala jsem si prostor, o který se starají a hýčkají ho jenom studenti, a to všechno dobrovolně ve svém volném čase," říká.

Prodejce ze Zenitu Luděk V. u olomouckého krajského soudu

Pro podezřele levný rum si do Zenitu chodili bezdomovci, zaznělo u soudu

Olomouc – Rozhodující pro mě byla nízká cena, o chuť rumu mi nešlo. Tak v úterý 9. září u Krajského soudu v Olomouci jeden ze zákazníků prodejny smíšeného zboží v Zenitu zdůvodnil, proč si tam pravidelně kupoval alkohol bez etikety a kolku. Byl rád, že za půllitrovou láhev platil nyní obžalovanému prodejci Luďku Vejmolovi jen 60 korun a nepátral po tom, odkud rum pochází.

Policie, ilustrační foto

Přítele matky ubil kvůli flašce rumu

Borotín - Brutální smrtí skončila v Borotíně hádka kvůli alkoholu. V pronajatém bytě ubil k smrti čtyřiatřicetiletý muž dvaašedesátiletého přítele své matky.

Obvinění z prodeje nekvalitního alkoholu čelí Petr Švábenský a jeho matka Ludmila Švábenská.

Metanolová kauza v Brně: kvůli nekvalitnímu alkoholu zemřel muž

Brno /FOTOGALERIE/ – Poruchy koordinace, slepota a v krajním případě i smrt. To jsou příznaky otravy methylalkoholem, který vzniká při nekvalitní destilaci alkoholu. Právě špatně připravenou vodku a rum podle obžaloby státní zástupkyně Marie Maškové v době takzvané metanolové kauzy v roce 2012 prodával čtyřiatřicetiletý Petr Švábenský společně se svojí matkou. Po vypití vodky od Švábenských podle obžaloby zemřel v listopadu 2012 na následky otravy pětapadesátiletý muž z Brna.

Ilustrační foto.

Odvolací soud potvrdil tresty za pančovaný alkohol U Klokana

Brno/Prostějov – Za prodej pančovaného alkoholu v prostějovské hospodě U Klokana ve středu Krajský soud v Brně obvinil tři muže. V hospodě v roce 2012 popíjeli i dva osmačtyřicetiletí muži, kteří skončili s otravou metanolem v nemocnici. Jeden z mužů dokonce oslepl.

Ilustrační foto

Radnice chystá dražbu, ve hře jsou kola i láhve rumu

Šumperk – Dražbu nalezených movitých věcí připravuje na 25. června šumperská radnice. Lidé mohou na aukci zavítat od 10 hodin do zasedací místnosti úřadovny v Rooseveltově ulici. I letos bude ve hře řada zajímavých nálezů, seznam zahrnuje devětačtyřiceti položek. Jízdních kol, o které bývají zpravidla mezi dražiteli nejurputnější souboje, se bude prodávat celkem šestnáct. Jejich vyvolávací ceny se pohybují v rozmezí od 40 do 500 korun.