Kreativ

ŠTÍTEK: rum

Cukrářské slavnosti v Kutné Hoře

Historické centrum města se proměnilo v ráj pro milovníky sladkostí

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ – Horká čokoláda s karibským rumem, domácí kynuté borůvkové knedlíky, australský dort Pavlova, pampelišková zmrzlina, čokoláda s chilli nebo třeba bretaňský máslový chlebíček. Tyto a spoustu dalších delikates ochutnali návštěvníci sobotních prvních kutnohorských Cukrářských slavností.

Ilustrační foto.

Usnul při krádeži rumu

Opilý muž zřejmě neměl ještě dost alkoholu v krvi, když se v pátek v jednom ze supermarketů v Přerově pokoušel odcizit láhev rumu. Únava z alkoholového opojení si však vyžádala svoji daň v nejméně vhodném okamžiku.

Odemykání řeky Bíliny

Voda a Rum otevře řeku Bílinu

Hostomice nad Bílinou - 16. ročník odemykání řeky Bíliny se uskuteční v sobotu 1. dubna 2017 v Hostomicích nad Bílinou. Letošní ročník bude opět zpestřen splutím Bouřlivce, kdy vodákům Povodí Ohře nadlepší průtok odpouštěním nádrže Všechlapy.  

Ilustrační fotografie.

Po pěti rumech usedl za volant

Usednout v sobotu v půl šesté večer za volant po pěti rumech a projíždět se městem, to už chce pořádnou dávku ignorance.

ilustrační foto

Opilý zaparkoval před policejní služebnou, přišel se totiž udat

Nepříjemné vzpomínky na úterek bude mít dvaadvacetiletý muž. Ten se totiž nejprve pořádně napil rumu, aby pak skončil i se svým autem na vyhrazeném parkovišti. K jeho smůle bylo určené prostějovské policejní služebně a jeden z příslušníků sboru si řidičova počínání všiml.

Rumová Smršť Vlašim. Nahoře zleva: Jaromír Sedlák, Tomáš Vacek, Viktor Hovorka a Martin Žirovnický. Zleva dole: Radim Kašpar, Zdeněk Císař a Michal Kašpar.

Body hřály jako frťánek rumu, směje se Michal Kašpar

Neveklov – Další turnajové kolo futsalového okresního přeboru zvládl bez bodové ztráty jen obhájce Tenisáci, který s přehledem a bez inkasované branky vyřídil Eltsen, ještě do přestávky si vytvořil rozhodující náskok se Sídlištěm (Průcha hattrick) a nakonec si hladce poradil i s Vlašimí (kuriózní góly, hosté vstřelili čestný úspěch přímo z rohu, brankář Franěk dal gól z výkopu).

Ilustrační foto

Slavit chtěla kradeným rumem

Žďár nad Sázavou - Dvě láhve rumu se snažila na Silvestra ukrást žena v prodejně v Brněnské ulici ve Žďáře nad Sázavou. Kromě toho z regálu vzala také dvě volně vystavená balení vonných perliček na prádlo. Zboží mělo celkovou hodnotu přesahují 600 korun.

Ilustrační foto.

Večer vypil pět rumů, ráno jej lapila policejní hlídka

Brodek u Prostějova – Devětapadesátiletý řidič škodovky z Prostějovska na nějakou dobu dojezdil. A to díky alkoholu. V sobotu je totiž v Brodku u Prostějova lapila hlídka, která mu dechovou zkouškou naměřila více než jeden a půl promile.

Tradiční české Vánoce: bez rumu ani ránu!

Klasické vánoční recepty a tradiční jindřichohradecký TUZEMÁK patří zkrátka k sobě jako kapr a bramborový salát. Nezaměnitelná barva, chuť a vůně nápoje jsou v Českých zemích oblíbené po staletí. Jaký druh cukroví s rumem vyhraje u vás doma?

Jindřichohradecký TUZEMÁK a grog k zimě patří od nepaměti

Zima se s podzimem už přetahuje o žezlo, dny se krátí, teploty klesají pod nulu. Těžko si vybavit tradičnější nápoj horských chalup a podzimních výletů než poctivý grog s Tuzemákem. Nezaměnitelná barva a vůně nápoje jsou v Českých zemích oblíbené po staletí. Od kdy se vlastně v Jindřichově Hradci vyrábí rum s plachetnicí?

Ilustrační foto.

Dnes je Mezinárodní den rumu

Svátek všech rumů je tady. Připadá na 16. srpna a nabízí tak všem milovníkům rumu možnost oslavit jeho existenci. Přinášíme několik perliček, které o něm určitě netušíte a příště si na ně při jeho pití jistě vzpomenete.

Ilustrační foto.

Dnes je Mezinárodní den rumu

Litoměřicko - Svátek všech rumů je tady. Připadá na 16. srpna a nabízí tak všem milovníkům rumu možnost oslavit jeho existenci. Přinášíme několik perliček, které o něm určitě netušíte a příště si na ně při jeho pití jistě vzpomenete.

Barbora Krejčíková

Krejčíková vzala Halepové první set, poté však Rumunce nestačila

Bukurešť - Česká tenistka Barbora Krejčíková vypadla na turnaji v Bukurešti hned v úvodním kole. Dvacetiletá hráčka nestačila na domácí jedničku Simonu Halepovou, přestože první set získala 6:3. Další dvě sady ale s rumunskou soupeřkou ztratila shodně poměrem 1:6.

Městská policie Domažlice.

Opilec vypil v obchodě lahev rumu na ex

Domažlice – Další dva případy vzbuzování veřejného pohoršení pod vlivem alkoholu zaznamenali domažličtí strážníci během posledních dní. Opilce převezli na plzeňskou záchytku.

Muzejní noc „Plavba na páře“.

FOTO, VIDEO: Muzejní noc „Plavba na páře“ byla geniální

Ústí nad Labem - Zmrzlina. Špičkový rum. Trdelníky. Tabáky. Děčínské pivo. Klobásky. Buchty. Též unikátní výstava Plavba na páře. Swing a námořnické tetování. To vše nabízela vděčná Muzejní noc, na kterou pozvalo v pátek od odpoledne až do noci Muzeum města Ústí.

Opilý bezdomovec se po dvou lahvích rumu zavrtal do hromady posekané trávy.

Dvě lahve rumu a byl z něj ježek

Pardubice – Zimující ježek se před příchodem chladného počasí nakrmí a zahrabe do hromady listí či trávy, kde se snaží toto období přečkat. Jeden z pardubických bezdomovců se zřejmě inspiroval a zvolil podobný postup.

SK Hřebeč - TJ Unhošť 7:1, 16. 4. 2016, A3A - Fair Credit I.B tř., sk. A

Klavíkovi jsme měli dát raději láhev rumu, smál se Moc

Hřebeč /FOTOGALERIE/ – V One Man Show se proměnilo derby fotbalové I. B třídy mezi Hřebčí a Unhoští. Domácí favorit a vedoucí celek skupiny A vyhrál 7:1 a šesti góly se na tom podílel kanonýr Adam Klavík, který měl v den utkání narozeniny. 

Ilustrační foto.

Dívka popíjející rum skončila v nemocnici

Praha - Večerní popíjení dvou 17letých slečen, které v parku na Hájích nalily do hrdel obsah láhve rumu, narušili strážníci z Prahy 11. Na počátku ovšem bylo upozornění všímavého občana, který do Kosmické ulice hlídku městské policie přivolal. Obě dívky byly už na pohled pod vlivem alkoholu.

Vodáci odemykali řeku Bílinu

Vodáci odemykali řeku Bílinu

Teplicko - Vodácký spolek Voda a Rum Teplice pozval v sobotu všechny příznivce vodních sportů a dobré nálady na jubilejní 15. ročník Odemykání řeky Bíliny.

K incidentu došlo v prodejně potravin na nymburském sídlišti

Zloděj se popral o lahev rumu, až muž z ochranky propadl výlohou

Nymburk - Vyloženě nezdravé sebevědomí prokázal drzý zloděj, který vyvolal scénu 
v prodejně potravin v ulici Letců RAF na nymburském sídlišti. Původní hádka o lahev rumu skončila vysklenou výlohou. Incident skončil příjezdem policie a obviněním muže z krádeže a výtržnictví.

Vzkaz nalezený v láhvi ve Vimperku.

Starý vzkaz v lahvi od rumu našli řemeslníci při demolici

Vimperk – Pokračující demolice bývalé strojovny u zimního stadionu v ulici 1. máje přinesla jedno nečekané překvapení. Tentokrát se nejednalo o další technické překážky, které by znovu odložily demoliční práce, ale o netradiční a hodně osobitý vzkaz uložený ve stejně specifickém pouzdře.

Odborník na destiláty Tomáš Ševčík.

Whisky a tequilu nahradila doba rumu, říká odborník na destiláty

Brno – Destilátům na jižní Moravě vládne rum a ještě nějakou dobu to tak bude. Myslí si to aspoň odborník na destiláty Tomáš Ševčík, který ve čtvrtek vedl řízenou degustaci rumů v hotelu Continental. „Rumy jsou chuťově rozmanité a staly se tak zážitkovým pitím," prozrazuje Ševčík.

Havana Club.

Barmani míchali drinky, ale museli zvládnout i test

Havlíčkův Brod - Odborný seminář pro barmany z Kraje Vysočina a jižních Čech, zaměřený na chuť a tradici kubánského rumu Havana Club, se konal ve středu v Havlíčkově Brodě v Metro Café Bar.

Ochutnávku rumů doplnila belgická čokoláda.

Pokud strčíte nos dovnitř, ucítíte jen etanol

Uherské Hradiště – „K obsahu sklenice je vhodné přivonět tak, že nad ní přejedete nosem z jedné strany na druhou. Pokud budete nos strkat dovnitř sklenice, ucítíte jen etanol," prozrazuje hned zkraje vedoucí degustace desítce jejích účastníků.

Ilustrační foto

Kradla rum, maso i kojenecké mléko

Znojmo – Zřejmě velkou chuť na sladké měla šestašedesátiletá žena, která ve znojemském hypermarketu v ulici Dukelských bojovníků rozbalila čokoládové vajíčko, snědla je a drobnou hračku, kterou obsahovalo, schovala do kapsy. Neunikla ale pozornosti ostrahy. „Takovou krádež řešili strážníci v pondělí ráno. Odpoledne museli do téhož obchodu znovu. Sedmatřicetiletá žena se pokusila ukrást lak na nehty," informoval preventista znojemských strážníků Petr Hladký.