Kreativ

ŠTÍTEK: slanina

Fotbalisté Dobroměřic (v bílém) vykřesali jiskřičku naděje na záchranu, když nasázeli rezervě Litoměřicka pět branek.

FOTO: Dobroměřice výhrou nad béčkem Litoměřicka přiživily naději na záchranu

Dobroměřice – Souboj předposledního s posledním by měl být papírově vyrovnaný, ale na hřišti bylo všechno jinak. Kdo dal v neděli přednost fotbalu před hokejovým mistrovstvím světa, nebyl v Dobroměřicích sice nadšený z výkonu, ale určitě odcházel spokojen s výsledkem. Domácí zvítězili rozdílem třídy 5:0 a v tabulce díky lepšímu skóre poskočili před Jílové. Čtrnáctá příčka je klíčová, podle aktuálních svazových tabulek by měla znamenat záchranu nejvyšší krajské soutěže.  

Vladimír Slanina starší (vlevo) a Vladimír Slanina mladší

Slaninovi pojedou na evropský šampionát

Žatec – Vladimír Slanina mladší a starší, kanoisté ze Žatce, uspěli v nominačních závodech Českého poháru, na kterých si vybojovali reprezentační dresy pro nadcházející mistrovství Evropy ve sjezdu na divoké vodě.

Ministr životního prostředí Richard Brabec.

Ministerstvo životního prostředí chce bojovat se suchem a znečištěným ovzduším

Boj se suchem, znečištěním ovzduší a tři až čtyři zákony o odpadech budou patřit mezi priority ministerstva životního prostředí pro příští rok. Uvedl to ministr Richard Brabec (ANO). Kromě toho resort připravil novelu zákona o emisních povolenkách, o ochraně přírody a krajiny nebo o invazních druzích, jež jsou v legislativním plánu vlády na příští rok.

Ilustrační foto.

Křesťanský svět začíná slavit Vánoce, v Betlémě bude půlnoční mše

Lidé na celém světě dnes podle křesťanské tradice začnou slavit Vánoce, které připomínají narození Ježíše. Tradičním procesím začnou oslavy v Betlémě na Západním břehu Jordánu, kde podle biblické tradice Ježíš Kristus přišel na svět. Vánoční mši pak večer odslouží papež František v chrámu svatého Petra ve Vatikánu.

Ilustrační foto

Krmení zvěře: zrnko soli může čížka zabít

Brno - Zmrzlá řepa, vánoční cukroví či čerstvé pečivo do krmelců ani krmítek nepatří. Dobře míněný skutek může zvěři způsobit vážné zdravotní problémy, upozorňují myslivci.

Ilustrační foto.

V Soběslavi za řekou vyroste nová dráha pro in-line bruslaře a cyklisty

Soběslav - Výuková cyklistická a bruslařská dráha Soběslav – tak zní název projektu, který má v blízké budoucnosti rozšířit a podpořit volnočasové aktivity ve městě. Zda dojde k jeho realizaci už v nadcházejícím kalendářním roce, to záleží na formě financování, kromě jiného i na vypsání vhodných dotačních titulů.

Ilustrační foto.

Hokejbalisté Olympu se dočkali druhé výhry v sezoně

Jindřichův Hradec - Podruhé v řadě prvoligoví hokejbalisté jindřichohradeckého Olympu doma soupeřům nastříleli šest gólů. Zatímco proti Dobřanům to na body nestačilo, v 6. kole se z vítězství nad pardubickým Svítkovem radovali.

Podnik ArcelorMittal Ostrava, 19. října 2018 v Ostravě. Na snímku provoz Minihuť, ocelárna. Závod plynulého odlévání.

Odboráři z ostravské huti: Čeká nás osud Poldi Kladno? TO MUSÍTE VIDĚT!

FOTOGALERIE/ Místo uklidnění rozpaky a také narůstající obavy. Po jednání se zástupci Liberty House, která chce kunčickou huť koupit, narůstají obavy odborářů, aby se podnik nedostal do situace, kterou zažila před dvaceti lety Poldi Kladno. Současně přinášíme exluzivní záběry fotografa Deníku Lukáše Kaboně z aktuálního provozu uvnitř podniku.

Ilustrační foto.

Hokejbalisté Olympu jsou ve čtvrtfinále, ale Brno je trápilo

Jindřichův Hradec - Hokejbalisté jindřichohradeckého Olympu budou hrát čtvrtfinále play-off I. ligy, když osmifinálovou sérii proti Brnu vyhráli 2:1 na zápasy. Po úvodním brněnském duelu vedli 1:0, ale doma na Hvězdárně pak potřebovali k postupu dva pokusy.

Ilustrační foto.

Hokejbalisté Olympu se po dvou výhrách vyšvihli na čtvrté místo

Jindřichův Hradec - Výborný začátek jara prožívají hokejbalisté hradeckého Olympu. Po výhře nad Opavou pokořili i Litice a Brno a rázem jsou v tabulce I. ligy na čtvrtém místě. Do konce základní části odehrají už jen dva zápasy, a to doma s Poličkou a v Přelouči.

hovězí ragú s mrkví

Zimní pohádka na talíři

Vyberte si tu pravou zeleninu ve správný čas. Gurmáni, odborníci na zdravou stravu i přední šéfkuchaři sahají vždy po té sezonní, která má v období své sklizně tu nejlepší chuť. Víte, co jíst právě teď?

Kapr po staročesku

Recept na kapra po staročesku

Zajímá vás, jak připravovali kapra naši předkové? Připravte si slaninu, rozinky, víno a med a vyzkoušejte sami.

Ilustrační foto.

Hokejbalisté Olympu pořádali střelecké manévry

Jindřichův Hradec - Nevídaným způsobem smetli hokejbalisté jindřichohradeckého Olympu v 11. kole I. ligy doma Nižbor, kterému nasázeli 14 gólů. Vyhráli popáté v řadě a díky této vítězné šňůře se dostali na 5. místo tabulky.

Ilustrační foto.

Hokejbalisté Olympu přivezli z Boleslavi bod

Mladá Boleslav – Prvoligoví hokejbalisté jindřichohradeckého Olympu si z Mladé Boleslavi přivezli bod, když na hřišti soupeře v 5. kole prohráli 2:3 po samostatných nájezdech.

Vegetariánské výrobky firmy Sweet Earth

Laskavá slanina? Nestlé kupuje firmu vyrábějící vegetariánské burgery

Známá švýcarská firma Nestlé oznámila nákup kalifornské společnosti Sweet Earth, která vyrábí burgery, sendviče a burrita bez masa. Místo náplně živočišného původu používají jako alternativu tofu, čočku nebo třeba fazole. V nabídce Nestlé se tak brzo objeví jídla jako "Neškodná šunka" nebo "Laskavá slanina". Zprávu přinesl web CNN Money.

Ilustrační foto

Vyfrézovaný povrch vozovky zhotovitel odkupuje

Podle výrobně-technického ředitele společnosti Swietelsky Michala Slaniny se odfrézovaný povrch vozovky ze stavby I/46 a I/56 v Opavě na ulice Praskova Hlučínská dále nepoužívá do jiné stavby.

Bučovická základní škola 711, kde podle rodiny Beinhaeurových mělo docházet k šikanování jejich dětí.

Kauza šikany v Bučovicích utichá, čeká se na nového ředitele školy

Jak to vzniklo, tak to utichlo, už není nic slyšet, je konec. Tak hodnotí nynější situaci na základní škole v Bučovicích na Brněnsku Marek Slanina, jehož děti školu už několik let navštěvují. Bučovickou institucí, která ročně vzdělává zhruba čtyři sta dětí přímo z města i okolí, před časem otřásl notně propíraný skandál. 

Bučovická základní škola 711, kde podle rodiny Beinhaeurových mělo docházet k šikanování jejich dětí.

Kauza šikany v Bučovicích utichá, čeká se na nového ředitele školy

Bučovice – Jak to vzniklo, tak to utichlo, už není nic slyšet, je konec. Tak hodnotí nynější situaci na bučovické základní škole 711 Marek Slanina, jehož děti školu už několik let navštěvují. Bučovickou institucí, která ročně vzdělává zhruba čtyři sta dětí přímo z města i okolí, před časem otřásl skandál, ze kterého vznikla kauza propíraná v nejčtenějších tištěných médiích České republiky. Kauza, o které nejdřív informoval Deník Rovnost.

Členové Toflova gangu u soudu v Brně - Eduard Slanina.

Expolicista Slanina z Toflova gangu podal ústavní stížnost

Brno – Bývalý policista Eduard Slanina se jako první z devíti potrestaných členů takzvaného Toflova gangu, který vydíral podnikatele, obrátil na Ústavní soud (ÚS). Stížnost podal už v září, dosud o ní ústavní soudci se zpravodajem Jiřím Zemánkem nestihli rozhodnout. Podání stížnosti je patrné z justiční databáze, identitu pisatele potvrdila mluvčí ÚS Miroslava Sedláčková.

Eduard Slanina.

Slanina z takzvaného Toflova gangu podal ústavní stížnost

Brno – Bývalý policista Eduard Slanina se jako první z devíti potrestaných členů takzvaného Toflova gangu, který vydíral podnikatele, obrátil na Ústavní soud (ÚS). Stížnost podal už v září, dosud o ní ústavní soudci se zpravodajem Jiřím Zemánkem nestihli rozhodnout. Podání stížnosti je patrné z justiční databáze, identitu pisatele potvrdila mluvčí ÚS Miroslava Sedláčková.

Návštěva prezidenta Miloše Zemana ve Zlínském kraji.

Prezidenta Miloše Zemana přivítali v Brodě Lopenickou slaninou a slivovicí

Uherský Brod – Lopenickou slaninu a láhev slivovice, takové dary dostal prezident České republiky Miloš Zeman od starosty Uherského Brodu Patrika Kunčara. Během včerejšího dne při oficiální návštěvě Zlínského kraje zavítal ještě do zlínské společnosti Tescoma a Crystalexu ve valašské Karolince.