Kreativ

ŠTÍTEK: slanina

Ilustrační foto.

Myšáci si s chutí zastříleli

Vimperk – Po těsné prohře minulý týden s Pískem odjeli hokejisté přípravky HC Vimperk do Milevska s odhodláním urvat vítězství.

ilustrační foto

Hokejisté Tondachu nastříleli Krásnu devítku

Valašské Meziříčí, Hranice – Úvod do dalšího utkání hranickým hokejistům vyšel. V rozmezí 5. až 8. minuty vstřelili hned čtyři góly. Dvakrát se trefil Aleš Mana, po jedné brance přidali Strakoš a René Slanina.

Jíst každý den slaninu zvýší riziko rakoviny slinivky o 19 procent, zjistili vědci.

Rakovina slinivky: Riziko zvyšuje slanina

Londýn - Snídáte každý den slaninu s vejci? Pak se u vás zvyšuje riziko onemocnění rakovinou slinivky břišní o 19 procent. A s vyšší konzumací se toto riziko ještě dále zvyšuje. Vyplývá to ze studie, kterou zveřejnil odborný časopis British Journal of Cancer.

Recepty klasické italské kuchyně připravuje gastronomický odborník Claudio Rossi

Deník servíruje italské speciality: Boloňská omáčka

V prvním díle nového seriálu, který představuje správnou přípravu typických italských pokrmů a pochutin, Deník přiblížil přípravu, ale také historii tiramisu. Jedná se o sladkou lahůdku, která se podává jako dezert, nebo třeba jako pochutina ke kávě.

Ilustrační foto.

Myšáci vezou z Břeclavi bronz

Břeclav, Vimperk – Až v prvních hodinách posledního dne roku 2011 se vrátila do svých domovů většina malých hokejistů 4. tříd HC Vimperk, kteří obětovali spolu se svými rodiči a trenéry tři dny z vánočních prázdnin reprezentaci svého klubu a jihočeského hokeje na prestižním turnaji v moravské Břeclavi.

Ilustrační fotografie.

Toflův gang: Slanina zůstává ve vazbě

Ostrava, Brno – Ani záruka obhájce nepomohla bývalému policistovi Eduardu Slaninovi k propuštění z vazby. Soud totiž ve středu zamítl jeho stížnost. Muž, který je obviněný kvůli členství v takzvaném Toflově gangu, tak zůstává dál ve vazbě.

Ilustrační snímek.

Talent Slanina: Doma už asi dlouho nezůstanu

Brno /ROZHOVOR/ - Trenéři o něm prohlašují, že má zvláštní dar. Svůj mozek naplno využívá na basketbalové palubovce i mimo ni. Prokop Slanina je už ve svých šestnácti letech považovaný za jeden z nejzářivějších talentů brněnské košíkové v posledních letech.

Modlany - Neštěmice 3:3

FOTO: V Modlanech byli vyloučení oba brankáři!

Modlany - Dvě červené karty v jednom utkání, to se občas stane. Ale aby obě viděli brankáři, to je opravdu unikátní. V utkání 4. kola krajského přeboru mezi Baníkem Modlany a Českým Lvem Neštěmice se tak stalo během závěrečné čtvrthodinky.

Ilustrační foto.

Opilý lékař? Už si hledá jinou práci

Kyjov - Druhý případ alkoholu na pracovišti kyjovské nemocnice vyřešilo její vedení výpovědí dohodou. Anesteziolog se však stále cítí nevinný. Bránit se ale nebude.

Ilustrační foto.

Opilý lékař? Už si hledá jinou práci

Kyjov - Druhý případ alkoholu na pracovišti kyjovské nemocnice vyřešilo její vedení výpovědí dohodou. Anesteziolog se však stále cítí nevinný. Bránit se ale nebude.

Místostarosta Medlánek Michal Marek.

Medlánky: cesta z krize vede přes Marka

Brno – Vedení Medlánek je po dvou měsících kompletní. Novým místostarostou a radním zastupitelé v pondělí zvolili Michala Marka ze sdružení Občané pro Medlánky.

Miroslav Slanina (vlevo) trefil hattrick

Dlouhá velvarská přesilovka Hostouni nevadí

Hostouň - Derby mužstev, která v jarní části I. B třídy třeba těsně, ale zatím pouze vyhrávala, vyzněl v neděli večer pro Hostouň. A to přesto, že podobně jako na podzim hrály hostující Velvary dlouho přesilovku. Domácí Sokol tak udržel první místo v tabulce a stává se hlavním adeptem na postup do I. A třídy.

Bývalý místostarosta městské části Brno - Medlánky Tomáš Slanina.

Za Slaninovu chybu zaplatí někdo jiný

Brno - Bývalý místostarosta brněnských Medlánek Tomáš Slanina podle svých slov lhal a machroval, když na nedávno zveřejněné nahrávce mluvil o manipulaci zakázky na dostavbu základní školy. I přesto za jeho chyby teď zaplatí jiný medlánecký zastupitel. Vyplývá to z návrhu, který Slaninovi sociální demokraté předložili svým koaličním partnerům z Občanské demokratické strany.

Ilustrační foto.

Hokejbalisté si vedli zdatně

Jindřichův Hradec, Suchdol nad Lužnicí – Oba zástupci okresu v I. lize hokejbalistů přivítali silné pražské celky a vedli si zdatně. Jindřichohradecký Olymp porazil druhé Kovo i páté Ďábly a díky tomu si upevnil vedoucí pozici, Suchdol vybojoval tři body za vítězství nad Ďábly a v tabulce je sedmý.

Myšáci poslouchají výklad trenéra Kašpara.

Myšáci třikrát zvítězili

Český Krumlov – Hokejisté 3. třídy HC Myšáci Vimperk byli hosty v mrazivém prostředí krumlovského zimního stadionu.

Fašanková obchůzka. Ilustrační foto

Fašanková obchůzka v Popovicích byla s kanónem

Popovice /FOTOGALERIE/ – Jednou z prvních vesnic na Slovácku, která o poslední únorové sobotě ožila fašankem plného bujarého veselí, dobrého jídla, koblih, božích milostí, slaniny, slivovice a lidmi tolerovaných nepřístojností, byly Popovice.

První místostarosta městské části Brno - Medlánky Tomáš Slanina.

Korupce v Medlánkách: Slanina se má zpovídat ČSSD

Brno - Bývalým místostarostou brněnských Medlánek Tomášem Slaninou se bude zabývat městský výbor sociální demokracie. Slanina totiž neuposlechl výzvy jeho šéfa Jeronýma Tejce, aby kvůli podezření z manipulace s veřejnými zakázkami přerušil členství ve straně.

První místostarosta městské části Brno - Medlánky Tomáš Slanina.

Korupce v Medlánkách: Slanina se má zpovídat brněnské ČSSD

Brno – Bývalým místostarostou brněnských Medlánek Tomášem Slaninou se bude zabývat městský výbor sociální demokracie. Slanina totiž neuposlechl výzvy jeho šéfa Jeronýma Tejce, aby kvůli podezření z manipulace s veřejnými zakázkami přerušil členství ve straně.

Bývalý místostarosta městské části Brno - Medlánky Tomáš Slanina.

Medlánky: Slanina rezignoval, v zastupitelstvu zůstává

Brno /AKTUALIZOVÁNO/ - Po týdnu od vypuknutí skandálu kolem nahrávky o manipulaci s veřejnými zakázkami se v pondělí večer v Medlánkách znovu sešli tamní zastupitelé, aby rozhodli o osudu místostarosty Tomáše Slaniny.

Bývalý místostarosta městské části Brno - Medlánky Tomáš Slanina.

Místostarosta Medlánek Slanina odmítá odejít z radnice

Brno /AKTUALIZOVÁNO, UVNITŘ AUDIO/ – Medlánecká radnice je v ohrožení. Občanští a sociální demokraté, kteří městské části vládnou, se mají v pondělí sejít a navrhnout, co dál. Rozkol způsobil místostarosta Tomáš Slanina z ČSSD, kterého tajně pořízená nahrávka usvědčuje z toho, že se snaží ovlivnit veřejnou zakázku.

Bývalý místostarosta městské části Brno - Medlánky Tomáš Slanina.

Medlánky: starostka vyzvala Slaninu k rezignaci

Brno - Nahrávka, na které medlánecký místostarosta Tomáš Slanina prosí svého opozičního kolegu Michala Marka o pomoc při manipulování zakázky, nepřestává ani po několika dnech hýbat brněnskou politickou scénou.

Bývalý místostarosta městské části Brno - Medlánky Tomáš Slanina.

Medlánky: Místostarosta Slanina má odejít

Brno – Místostarosta brněnských Medlánek Tomáš Slanina, který se podle nahrávky snažil ovlivnit výběr zpracovatele projektu na přestavbu základní školy v Hudcově ulici, má přerušit svoje členství v sociální demokracii a vzdát se svého postu na radnici.

Bývalý místostarosta městské části Brno - Medlánky Tomáš Slanina.

Slanina: Lhal jsem. Byla to klukovina

Brno /ROZHOVOR/ – "To, co si tady říkáme, si nech prosímtě pro sebe. To nesmí jít ven, to by byl průser jak hrom,“ zdůrazňuje na nahrávce medlánecký místostarosta Tomáš Slanina opozičnímu zastupiteli Michalu Markovi. O tom, že ze schůzky existuje záznam, se Slanina dozvěděl v neděli. „Byla to klukovina. Vytahoval jsem se,“ tvrdí po zveřejnění nahrávky Slanina.

Medlánecká základní škola v ulici Hudcova.

Nahrávka: město ovlivňuje tendry

Brno /AKTUALIZOVÁNO, UVNITŘ AUDIO/ – Opoziční zastupitelé Medlánek zveřejnili nahrávku, na které místostarosta Slanina popisuje manipulaci s veřejnými zakázkami. Viní z ní náměstka Kotziana.

Restaurace Mariani v Brně.

Jídla pod taktovkou Itala vaří v Mariani

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Italské pochoutky připravené pod taktovkou italského šéfkuchaře mohou hosté ochutnat v brněnské restauraci Mariani. V přízemí rodinné vily tam hosté tam narazí na parmezánovou perlu, slaninu panchetta, domácí těstoviny orecchiette nebo italskou pálenku grappu.

Aleš Slanina

Do Aposu se možná vrátí Slanina

Líšeň – Apos Blansko na fotbalovém turnaji v Líšni urval první body. K suverénní výhře 0:3 nad Spartou Brno přispěl i dobrý výkon čtveřice mladých hráčů.

Ilustrační foto

Lékaři: Dotáhneme to do konce

Kyjov – Méně operací a také omezení péče hned několika oddělení. Tak bude pravděpodobně vypadat chod kyjovské nemocnice po osmadvacátém únoru. Lékaři nejenže zatím nestahují své výpovědi, které podali v rámci akce Děkujeme, odcházíme, oni se k tomu ani nechystají.

Myšáci poslouchají výklad trenéra Kašpara.

Myšáci vyhráli další dva turnaje

Vimperk – Hokejoví Myšáci HC Vimperk absolvovali na přelomu kalendářního roku v rychlém sledu tři turnaje, ve Vimperku a Českém Krumlově vyhráli, z Břeclavi si přivezli třetí místo.

Ilustrační foto

Kyjov: Téměř šedesát doktorů dalo výpověď

Kyjov /AKTUALIZOVÁNO/ – Téměř šedesát lékařů z nemocnice v Kyjově podalo výpovědi ze zaměstnaneckého poměru. Jeho vedení to v úterý odpoledne oznámil předseda místní organizace Lékařského odborového klubu Tomáš Slanina. Lékaři tak zareagovali na výzvu k hromadným výpovědím „Děkujeme, odcházíme.“

Zleva Jiří Polák, Patrik Ďurčanský a  Jiří Kubát. Ten vstřelil čestný úspěch domácích //  Sokol Hostouň - Čechie Velká Dobrá 1:3 , utkání I.B stč. kraj, tř. 2010/11, hráno 26.9.2010

Hostouňský výkon podzimu i sporný moment

Bránov - Možná nejcennější podzimní body přivezli fotbalisté Hostouně v neděli z Bránova. Jejich trochu šťastná výhra 2:1 se zrodila hlavně po dobrém výkonu z první půlky, ve druhé tým spíše bojoval. V tabulce I. B třídy se posunul před svého soka na páté místo.

ArcelorMittal Ostrava. Ilustrační foto.

Doprava do huti se po dlouhých letech mění

Ostrava/ANKETA, DISKUSE/ - Do areálu společnosti ArcelorMittal Ostrava už nebudou moci vjíždět veřejné autobusy, lidé budou muset přes brány pěšky. Jedna linka se má navíc výrazně zkrátit.