Kreativ

ŠTÍTEK: slanina

Ilustrační foto.

Slanina úřadoval a Olymp čepoval desítku

Jindřichův Hradec, Suchdol nad Lužnicí – Dalšími zápasy pokračovala I. hokejbalová liga. Jindřichohradecký Olymp potvrdil své postavení na vedoucí příčce a doma deklasoval plzeňské Litice. Stejného soupeře na vlastním hřišti porazil i nováček ze Suchdola, který však následně neuspěl proti Třemošné.

Družstvo SSK Opava, 2. místo na MČR – zleva: V. Slanina, M. Fiala, P. Staško.

Úspěchy opavských střelců

Opava – Opavský střelec, člen SSK Opava Vojtěch Slanina, na sebe výrazně upozornil. Během měsíce srpna tento sportovní střelec startoval na dvou významných podnicích a všude bral medaile.

Hřebeč slaví s příznivci vítězství v derby s Hostouní, radost byla veliká. Co na jaře ve Hřebči?   //  Sokol Hostouň - SK Hřebeč 1:2 (0:0), utkání I.B stč. kraj, tř. 2010/11, hráno 12.9.2010

Hřebeč je první i po velkém derby

Hostouň /FOTO/ – Další velké a očekávané derby fotbalové I. B třídy, skupiny A, už Hostouň na domácí půdě nezvládla. Na rozdíl od duelu s Braškovem se na ni neusmálo štěstí, které měl ve spíše remízovém duelu soupeř z Hřebče. Nováček soutěže se raduje dvojnásobně: Udržel bilanci čtyř výher ze čtyř utkání, udržel se na čele tabulky a navíc výhra nad hostouňským rivalem je ještě sladší než kterákoliv jiná. To vše před nádhernou kulisou tří stovek diváků.

Hostouň oslavila posvícení vítězně - přehrála doma Braškov 3:2.

Staré časy jsou zpět, o posvícení vyhrávají

Hostouň /FOTOGALERIE/ – Fotbalisté Sokola Hostouň se vracejí ke starým a pro sebe dobrým pořádkům. Obecní posvícení opět mohli oslavit domácím zápasem, který deset let po sobě vyhrávali, aby loni 1:5 podlehli Slanému. Ten šok v hlavně měli hlavně v úvodu derby s Braškovem, ale nakonec se pro ně vše v dobré obrátilo. Vyhráli 3:2. „Loni to byla kaňka, ale všechno jednou končí a něco zase začíná,“ usmál se trenér Hostouně Zdeněk Mužík.

Ilustrační foto

Kajakář Šrámek se na ME blýskl sedmým místem

Kraljevo/Olomouc – V prvním závodě mistrovství Evropy juniorů ve sjezdu na divoké vodě o sobě dali vědět i olomoučtí vodáci. Nejlépe se dařilo kajakáři Jonatanu Šrámkovi, který v dlouhém sjezdu skončil sedmý.

Ilustrační foto.

Městskou ligu ovládl Ovar Team

Jindřichův Hradec – Dva víkendy trvala letošní hokejbalová Městská liga, která se v J. Hradci uskutečnila již počtrnácté.

V tomto období je důležité nepodceňovat rizika spojená s pobytem na slunci. Osvědčenými prostředky jsou zejména pokrývky hlavy, opalovací krémy a sluneční brýle. Dbát je potřeba také na dostatečný přísun tekutin.

Horko přináší mnoha lidem zdravotní potíže

Jindřichohradecko – „Asi jsem to s tím sluníčkem přehnal. Byl jsem venku v práci a potom u vody, a když jsem odpoledne přišel domů, příšerně mě rozbolela hlava. Bylo mi hned jasné, že je to úpal. Zvracel jsem do půl třetí v noci, až pak se mi udělalo líp,“ svěřil se se svou zkušeností v pátek Karel Dvořák.

Postřik proti komářím larvám

Další důsledek záplav: přemnožení komáři

Vyškovsko - Dva malí synové Marka Slaniny z Bučovic mají po těle spoustu zarudlých flíčků, které pekelně svědí. Stejně jako spoustu dalších obyvatel Vyškovska je pokousali komáři. „Je jich tady v lesíku opravdu hodně, kluci jsou pěkně pokousaní,“ svěřil se Slanina, který bydlí na sídlišti U Škol nad bučovickým parkem Kalvárie.

Ilustrační foto.

Hokejoví Myšáci vyrazili do Rakouska

Vimperk – Jako odměnu za celosezonní práci pojali trenéři i rodiče malých hokejistů zájezd na mezinárodní turnaj v minihokeji hráčů mladších deseti let .

Ilustrační foto.

Olymp promarnil mečbol, série pokračuje

Jindřichův Hradec – Hokejbalisté jindřichohradeckého Olympu nevyužili na domácím hřišti v semifinále play off I. ligy mečbol, a tak je čeká páté střetnutí.

SKK Opava, mistři republiky. Zleva: Bittner, Fiala, Staško.

Ivo Bittner zářil na mistrovství republiky

Opava /FOTOGALERIE/ – Střelci sportovního střeleckého klubu v Opavě byli hodně vidět na mistrovství České republiky ve střelbě ze vzduchových zbraní, které hostila Plzeň. Opavští pistoláři vystříleli tři individuální a dvě týmové medaile.

Fotbal Apos Blansko. Ilustrační foto

FK Apos: Slanina možná zůstane

Blansko – Vedení FK Apos jedná v těchto dnech o gólmanovi. Dosavadní jednička Aleš Slanina se měl původně vrátit do Čebína a Blansko jednalo s líšeňským Davidem Gallou.

Ilustrační foto

Žháři už podruhé vypálili myslivcům příbytek

Bohumín – Smutný příběh provází osud příbytků bohumínských myslivců. Prakticky na den přesně ztratili po dvou letech muži s flintami druhé místo pro společné setkávání. Byl únor roku 2008, když přišli členové mysliveckého sdružení Pudlov a Vrbice o svou starou dřevěnou hájenku, kterou zachvátily plameny.

Masopust v Popovicích

Masopust v Popovicích: koblihy, slivovice, maškary a dělo

Popovice /FOTOGALERIE/ - Jednou prvních vesnic na Slovácku, která o první únorové sobotě ožila fašankem plného bujarého veselí, dobrého jídla, koblih, božích milostí, slaniny, slivovice a lidmi tolerovaných nepřístojností, byly Popovice.

Sommeliér Martin Štubňa (vpravo) a provozovatel Toskánské vinotéky Ronald Exenberger mezi regály kvalitních vín.

Víno či delikatesy z Toskánska lze koupit i v Ostravě

Ostrava/FOTOGALERIE/ - Pro toskánské víno či delikatesy, mezi nimiž nechybí například slanina z divokých prasat či originální salámy a pasty s podpisem rustikální Florencie, už ani obyvatelé Ostravy nemusejí cestovat daleko. Již zhruba rok totiž funguje na Nádražní ulici nedaleko ostravského hlavního nádraží Toskánská vinotéka.

Ilustrační foto.

Hokejová juniorka dvakrát úspěšná

Opava – Opavská juniorka byla v hokejové extralize v posledním dvojzápase stoprocentní. Nejdříve si poradila s přehledem s Chomutovem a pak, díky skvělé první třetině, přehrála jasně i ústecké Lvy.

Vimperští druháci skončili v plzni třetí.

Mladí Vimperáci na jedničku

Vimperk – Hokejisté vimperské přípravky zažili perný hokejový víkend. V sobotu se zúčastnili celorepublikového turnaje ČEZ Cup v Plzni a v neděli je čekalo dvojkolo utkání krajské soutěže ve Veselí nad Lužnicí.

Juniorka jede, porazila Jihlavu i Porubu

Opava – To, že výkony hokejové juniorky Slezanu Opava mají stoupající tendenci, přinesly dva zápasy po reprezentační přestávce. Opava v nich porazila doma Jihlavu a vítěznou povinnost splnila i na ledě poslední Poruby.

František Motlík (vlevo) byl na podzim ústřední postavou Hostouně. Vedle plnění defenzivních úkolů se stal nejlepším střelcem týmu.

Hostouň zválcovala Veltrusy

Hostouň – Fotbalisté Hostouně dál kráčí I. B třídou ne jako nováček, ale jako zkušený team work. Skutečně pracovité mužstvo deklasovalo v neděli doma dalšího novice – Veltrusy a v tabulce je čtvrté.

Trápení opavské juniorky napsalo další dva díly

Opava - Jedno velké trápení zažívají v letošní sezoně opavští junioři v hokejové extralize. Naposledy Slezané neuspěli ve Znojmě a doma proti Třinci. Výsledkem toho je stále předposlední místo v tabulce.

Ilustrační foto.

Olymp si z metropole přivezl jedno vítězství

Praha .- Po dvou domácích výhrách na penalty absolvovali prvoligoví hokejbalisté jindřichohradeckého Olympu ve 3. a 4. kole první výjezd na hřiště soupeřů, a to do Prahy na Palmovku.

Ilustrační foto.

Olymp podruhé uspěl v nájezdech

Jindřichův Hradec - Dvoubodovým domácím vítězstvím vstoupili do sezony prvoligoví hokejbalisté Olympu J. Hradec, kteří v úvodním kole zdolali Přelouč po samostatných nájezdech.

Ilustrační foto.

Grilujeme ryby: zdravě a chutně

K létu patří grilování. A i když ty letošní prázdniny utekly jako voda, pár dní pro tuto oblíbenou činnost nám přece jenom zbývá. Aby vám v těch posledních teplých dnech chutnalo, přinášíme několik zajímavých receptů na grilované ryby. Jsou totiž nejenom chutné a lehce stravitelné, ale především zdravé.

Žatecký Vladimír Slanina

Vladimír Slanina: Branky? To není pro mě

Žatec /ROZHOVOR/ - Kdybych na mistrovství světa jezdil se stejně starými kluky, výsledek by byl ještě lepší, věří patnáctiletá naděje sjezdu na divoké vodě.

Ilustrační foto

Těstoviny přivezl do Evropy Marco Polo z Číny

Těstoviny se obecně považují za jídlo dietní, které příliš nezatěžuje organismus. Ovšem když je bohatě proložíte opečenou slaninou, zalijete smetanou nebo posypete tučným sýrem, nemůže už být o dietním jídle řeč. Samy o sobě jsou však levným, rychlým a chutným letním pokrmem.