Kreativ

ŠTÍTEK: slanina

Pohled na hutní podnik ArcelorMittal Ostrava

Odboráři z huti: Utlumení pece je menším zlem než propouštění

Ostrava - Nejmenší zlo z dalších možností, které mohly nastat. Tak hodnotí zástupce zaměstnanců v dozorčí radě ostravské huti ArcelorMittal Petr Slanina rozhodnutí vedení firmy o dočasném utlumení jedné ze dvou vysokých pecí, které jsou v současnosti v provozu.

Pohled na hutní podnik ArcelorMittal Ostrava

Odboráři z huti: Utlumení pece je menším zlem než propouštění

Ostrava - Nejmenší zlo z dalších možností, které mohly nastat. Tak hodnotí zástupce zaměstnanců v dozorčí radě ostravské huti ArcelorMittal Petr Slanina rozhodnutí vedení firmy o dočasném utlumení jedné ze dvou vysokých pecí, které jsou v současnosti v provozu.

Ilustrační foto.

Na ploše vítěze základní části se Jestřábi vůbec neprosadili

Přelouč - Ve čtvrtfinále druhé nejvyšší soutěže se zatím naplňují papírové předpoklady. Vítěz základní části si v obou zápasech poradil s Přeloučí. Jestřábi se stejně jako celé jaro potýkali s koncovkou. Vyřazovací boje zahájily také o hokejbalovou hierarchii níže. Suverenitu ze základu tam potvrzuje Alfa Pardubice

Finálový duel Sparta - Příbram byl jasnou záležitostí domácích.

Slanina držel naději jen do penalt

Kladno -O uplynulém víkendu vyvrcholil na kladenské umělce žákovský fotbalový turnaj Bateria Cup. V sobotním finále starších žáků se střetla pražská Sparta s 1.FK Příbram a od 20. minutě duelu jasně vládla. Nakonec vyhrála 8:0 (4:0), branky vstřelili Nečas 3, Hašek M. 2 (syn nynějšího trenéra Sparty), Sulovský, Kučera a Hašek J.

Ilustrační foto.

Krnov porazil Žďár nad Sázavou

Krnov - Na vítězství v Havlíčkově Brodě navázal krnovský juniorský tým i v dalším utkání prvoligové soutěže juniorů na svém ledě, kde porazil v pátečním utkání celek Žďáru nad Sázavou. Svěřenci trenéra Antonína Plánovského tak vyhráli už druhý zápas v řadě.

Jíst se musí. I miminko se hlásilo o jídlo.

Maškary si pochutnaly na koblihách i slanině

Hrachoviště - Stále větší oblibu si mezi místními v obci Hrachoviště získává obnovený masopust. Letošní třetí ročník nenechal nikoho na pochybách, že téměř zapomenutou tradici hodlají obyvatelé uchovat.

Ilustrační foto.

Junioři vysoko podlehli Brnu. V pátek hostí lídra

Krnov - Pouze s jedenácti hráči cestovali v nedělním dopoledni mladší hokejisté HK Krnov k dalšímu utkání finálové skupiny prvoligové soutěže juniorů do Brna. V prvních dvou třetinách se vůbec neprosadili a nakonec podlehli domácí Technice poměrem 2:6 ve svůj neprospěch.

Fotbalistky Štramberka dovezly medaile.

Fotbalistky Štramberka dovezly medaile

Štramberk - Fotbalistky TJ Kotouč Štramberk dovezly bronzové medaile z halového turnaje starších žaček v kopané, který hostily Ivančice u Brna. „Turnaj, původně pro ročník 94 a mladší, museli pořadatelé přeorganizovat, neboť na poslední chvíli odřeklo několik přihlášených družstev, a turnaj doplnila družstva žen,“ prozradil Ladislav Slanina, člen výboru oddílu kopané TJ Kotouč.

Ilustrační foto.

Junioři dali zapomenout na výprask a zvítězili

Krnov - Povinnost splněna! Krnovští junioři porazili na domácím ledě Kroměříž a po debaklu v Orlové jim znovu patří páté místo v ligové tabulce. V Krystal aréně řádil především Stejskal, který se podílel na čtyřech gólech. Dva sám v úvodu dal a na dva další přihrál.

Krnovští hokejisté doma válí. V Krystalu v neděli padlo i Uherské Hradiště po dramatické koncovce.

V Krystalu se už opět vyhrává

Krnov - Ty tam jsou obavy o záchranu. Krnovští hokejisté v nové sezoně juniorské ligy zatím válí. A především na domácím ledě. Na sílu mužstva trenéra Antonína Plánovského v Krystal aréně narazilo i Uherské Hradiště. Hosté hráli s Krnovem vyrovnanou partii až do závěrečné třetiny, kdy se během dvou minut trefili Pavlica a Slanina.

Fotbalisté Blanska vyhráli v lize poprvé doma. Útočník Sehnal se trefil podeváté

Blansko dalo Bystrci trojku

Blansko - (FOTOGALERIE) Ze zápasu Blanska s Bystrcí je odehrána slabá půlhodina. Domácí ztrácí po nepřesné přihrávce v útoku míč a rázem je z toho brejk na druhé straně. Obránce Šíp fauluje v pokutovém území. Penalta. Míč si na značku staví bystrcký Vácha. Střelu do středu branky Slanina vyráží.

Ilustrační foto.

Kouzlo Krystalu v pátek padlo

Krnov - Kouzlo krnovské Krystal arény definitivně padlo. Po pěti zápasech bez porážky podlehli svěřenci trenéra Plánovského na domácím ledě favorizované Jihlavě 3:6. Lídr juniorské první ligy měl v utkání jen mírně navrch a v každé třetině vyhrál o jedinou branku.

Martin Šmerda

Euforie z Baníku je pryč. Blansko hrálo s Uničovem bez branek

Blansko: Nula nula. Fanoušky většinou proklínaný výsledek. Pro blanenské fotbalisty znamenal na třetiligové scéně premiérový bod zdomácího hřiště a pro gólmana Slaninu první čisté konto vsezoně. Vsobotním utkání sUničovem bohatém na šance, ale chudém na góly se nakonec oba soupeři rozešli smírně. „Chtěli jsme vyhrát a potvrdit dobrý výkon zminulého kola sBaníkem. Bohužel se nám to nepovedlo. Ve druhém poločase už jsme se moc báli, abychom neinkasovali. Byla to křeč,“ poznamenal trenér Blanska Petr Vašíček.

Fotbal Apos Blansko. Ilustrační foto

Klevetova trefa přišla pozdě

Blansko - Ani opravná zkouška fotbalistům Blanska ve třetí lize nevyšla. Ve druhém kole opět na domácím hřišti prohráli. Tentokrát s Kroměříží.

Na Memoriálu Miloše Slaniny byli nejlepší třetí Martin Lepka, vítěz Petr Hubáč a druhý Jan Walica (zleva).

Memoriál Miloše Slaniny

Karviná – V sobotu 12. července pořádal střelecký klub Kovona Karviná na střelnici v Karviné-Novém Městě Memoriál Miloše Slaniny.

Ilustrační foto

Černí orli postoupili do semifinále

Jindřichův Hradec - Závěrečnými boji o konečné umístění v neděli vyvrcholí 12. ročník hokejbalové Městské ligy 2008. O nejúspěšnějším týmu se rozhodne v semifinálových a finálových bojích, kam se podařilo kvalifikovat čtyřem nejlepším mužstvům základní části.

Hráči FK Apos Blansko.

Blansko čeká Hulín a bitvu o prvenství

Blansko - Vedoucí tým divize přijede do Blanska v nejsilnější sestavě. Ani trenér Blanska nemá s absencemi hráčů závažnější problémy, až na brankáře Slaninu. Jeho start je nejistý.

Gastroden na Hotelové škole Teplice

Češi dávají přednost šunce a slanině

TEPLICE - Rautový stůl připravený podle nejmodernějších zásad obdivovali oficiální návštěvníci Gastrodnu 2007 v Hotelové škole v Teplicích. Nabízené lahůdky byly dle jednotlivých druhů naservírované na menších porcelánových a skleněných mísách a z masitých převládaly pokrmy z ryb a kuřecího masa.

Dorostenci SKP Judo Jičín.

Dorostenci obhájili titul

JIČÍN - Závěrečným kolem skončila dorostenecké liga judo v Olomouci, kde se konaly boje finálové skupiny a v Jihlavě, kde bojovala sestupová skupina.

Ilustrační foto.

Co chutná Američanům v Oregonu

VÝCHODNÍ ČECHY - Ve Středním odborném učilišti a Střední odborné škole SČMSD v Hronově působí od září v rámci ročního programu výměny středoškolských učitelů Fulbrightovy nadace americká lektorka Kristen Stahl.

Ilustrační foto

Co chutná Američanům v Oregonu

VÝCHODNÍ ČECHY - Ve Středním odborném učilišti a Střední odborné škole SČMSD v Hronově působí od září v rámci ročního programu výměny středoškolských učitelů Fulbrightovy nadace americká lektorka Kristen Stahl.

Ilustrační foto.

Olymp probudil kanonýra Slaninu

JINDŘICHŮV HRADEC - Tři domácí zápasy v řadě absolvují v I. lize hokejbalu hráči Olympu J. Hradec. Úvodní duel této série už mají zdárně za sebou, když porazili pražské Ďábly 5:3. Svěřenci trenéra Michala Mátla k tomuto utkání nastoupili v nejsilnějším složení i s obráncem Romanem Jírou a útočníkem Jaroslavem Supkem.

Martin Slanina vyřezává ze zeleniny a ovoce květiny

Martin Slanina nechává rozkvést růži z melounu

SENTICE - Když chce Martin Slanina ze Sentic na Brněnsku potěšit ženu květinou, stačí mu navštívit zelinářský krámek. Je totiž mistrem v carvingu a pod jeho rukama dokáží rozkvést i zdánlivě tak nepoetické objekty jako jsou melouny a dýně.

Nebezpečí listerie./Ilustrační foto

Nebezpečná listerie objevena ve slanině

PRAHA - Neuplynulo ani čtrnáct dní a Státní zemědělská a potravinářská inspekce bije opět na poplach. Laboratorní testy prokázaly totiž další výskyt nebezpečné bakterie listerie monocytogenes. Tentokráte ve vakuově balené Anglické slanině Premium, kterou prodával Kaufland v Praze –Michli.

Ilustrační foto

Nebezpečná listerie objevena ve slanině

PRAHA - Neuplynulo ani čtrnáct dní a Státní zemědělská a potravinářská inspekce bije opět na poplach. Laboratorní testy prokázaly totiž další výskyt nebezpečné bakterie listerie monocytogenes. Tentokráte ve vakuově balené Anglické slanině Premium, kterou prodával Kaufland v Praze –Michli.

Oba úvodní duely čtvrtfinále první hokejbalové ligy zvládlo lépe družstvo Dranrebu Nová Včelnice, které porazilo jindřichohradecký Olymp na jeho hřišti na Hvězdárně 4:1 a 3:2. Hosté v sérii vedou 2:0 a již zítra mohou rozhodnout o svém postupu do semifiná

Dranreb na prahu semifinále

JINDŘICHOHRADECKO - Poprvé v hokejbalové historii postoupila do play–off druhé nejvyšší soutěže dvě družstva z Jindřichohradecka a oba týmy na sebe navíc narazily hned ve čtvrtfinále. Ze čtvrtého místa základní části šel do čtvrtfinálového derby Olymp J. Hradec, který v úvodních dvou duelech hostil pátou Novou Včelnici. Tato fakta by sváděla k dojmu, že půjde o vyrovnanou sérii, ale Dranreb do play-off zkonsolidoval kádr, když se včas dali do kupy všichni marodi. Zapomenuto tak muselo být celé tragické novovčelnické jaro, v němž tým prohrál všechna prvoligová střetnutí!

Fotbalisté Blanska se radovali ze vstřelených gólů

Blansko na jaře střílí góly

HLOHOVEC - Utkání dvou rozdílných poločasů. Kdyby domácí hráči vedli po první půli rozdílem dvou branek, těžko by se někdo divil. Blansko mohlo děkovat brankáři Slaninovi, který zneškodnil několik vyložených šancí.