Kreativ

ŠTÍTEK: trh práce

Přehlídka strojírenských firem v ústeckém Kulturním domě.

OBRAZEM: Kulturní dům patřil technice

Ústí nad Orlicí /FOTO/ - Ukázky 3D tisku, využití virtuální reality nebo programování strojů. To bylo mezi nabídkou třetího ročníku Přehlídky strojírenských firem, která se ve středu konala v ústeckém Kulturním domě.

Den otevřených dveří u příležitosti 65. výročí zahájení zahájení výuky v pracovišti ve Strojírenská žďárské střední průmyslové školy (bývalé odborné učiliště podniku Žďas).

Škola oslavila výročí dnem otevřených dveří i plesem

Žďár nad Sázavou – Pětašedesát let od zahájení výuky v pracovišti Strojírenská slaví Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Žďár nad Sázavou (VOŠ a SPŠ). Bývalé strojírenské učiliště pozvalo v pátek 19. ledna návštěvníky na den otevřených dveří.

Odsouzený Petr Hokynář složil v Jiřicích zkoušku v oboru chovatel.

Vězeň skládal zkoušky. Ukázal i kastraci beránka

Jiřice – Získání zkoušky v oboru chovatel. O to se v pátek pokoušel jeden z vězňů jiřické věznice. Je to součást rozsáhlejšího projektu, v rámci nějž chce vedení věznice umožnit vězňům doplnit si vzdělání v několika oborech.

Přehlídka regionálních firem s technickým zaměřením.

Pomohou s volbou budoucího povolání

Svitavy – Uvažujete o volbě budoucího povolání, výběru školy, o tom, kde naleznete uplatnění na trhu práce? Pomůže vám Přehlídka regionálních firem s technickým zaměřením. Uskuteční se dnes ve svitavské Fabrice.

Ilustrační foto.

Nezaměstnanost na Vysočině prudce vzrostla

Vysočina – Prosincový nárůst nezaměstnanosti o 15,2 procenta kraji přiřkl nepopulární celorepublikové prvenství. Stále jsou však tisíce volných pracovních míst.

Ilustrační foto

Nezaměstnanost v Česku v prosinci stoupla. Bez práce je ale méně lidí než loni

K 31. prosinci 2017 evidoval Úřad práce ČR celkem 280 620 uchazečů o zaměstnání. To je přibližně o 15 tisíc lidí více než v listopadu, zároveň ale o sto tisíc nezaměstnaných méně než před rokem. Jedná se tak o nejnižší prosincovou hodnotu od roku 1997. Vyplývá to z výsledků, které dnes zveřejnil Úřad práce. 

Ilustrační foto.

Ekonomika i trh realit se letos budou přehřívat a koruna posílí, říká analýza

Růst české ekonomiky se v roce 2018 zpomalí, zůstane ale silný a nad průměrem eurozóny i celé Evropské unie. České hospodářství bude ještě více trápit nedostatek zaměstnanců, což může vést k rychlejšímu růstu platů. Trh práce a nemovitostí přitom jeví stále silněji známky přehřívání. Vyplývá to z analýzy, který sestavila společnost Deloitte.

Ilustrační foto.

Setkání u svařáku bylo úspěšné, hlinecký Motýl dostane 11,5 tisíc

Hlinsko – Pořadatelé benefičního setkání Svařák pro dobrou věc sečetli vybrané peníze a výsledek je velmi potěšující. Na Boží hod vánoční se od dvou odpoledne u Orlovny v Hlinsku sešly odhadem dvě stovky lidí, kteří si zakoupili alespoň jeden šálek horké medoviny, svařáku, čaje nebo horkého moštu se špiritusem, čímž přispěli do kasičky.

Peníze. Ilustrační foto.

Chrudimský rozpočet si výrazně polepšil

Chrudim – Zastupitelé města Chrudim schválili rozpočet pro příští rok. Jeho výše činí 472 434 tisíc korun. Ve srovnání s končícím rokem je výchozí verze rozpočtu vyšší asi o 10%, a to hlavně zásluhou očekávaných vyšších daňových výnosů. Zároveň rostou například mzdové výdaje, u nichž musí město reagovat na nové zákony i na reálnou situaci na trhu práce.

Ilustrační foto

Na Táborsku padla hranice 2500 lidí na úřadu práce

Táborsko - Listopad počet lidí v evidenci úřadu práce srazil na 2484, čímž prolomil hranici 2500 uchazečů, a snížil tak dosavadní letošní minimum z předchozího měsíce o dalších téměř 50 lidí.

Záchranná služba Praha. Ilustrační foto.

Pražští záchranáři chtějí otevřít pět nových výjezdových základen. Do roku 2020

Pražská zdravotnická záchranná služba chce do roku 2020 otevřít až pět nových výjezdových základen, kvůli zhoršené průjezdnosti v některých částech metropole. Sanitky v současné době vyjíždějí  k případům z dvaceti míst. V pátek o tom informovala tisková mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Pražská záchranná služba v těchto dnech slaví 160 let od založení.

Ilustrační foto.

Sanatorka hledá nové lékaře. Neúspěšně

Jevíčko – Odborný léčebný ústav hledá lékaře. Prozatím neúspěšně. Přestože nabízí platové podmínky, které na Jevíčsku a Moravskotřebovsku nemají srovnání. Specialisty lákají na téměř sto tisíc korun. A nejsou v tom sami. Problém s nedostatkem zdravotnického personálu řeší rovněž další zdravotnická zařízení v kraji.

Ilustrační foto

Zima tlačí lidi bez přístřeší dovnitř. Noclehárna praská ve švech

Hodonínsko – První noci, kdy se rtuť teploměru dostala pod bod mrazu, a jediná noclehárna hodonínského okresu pod zájmem lidí bez přístřeší praská ve švech. Snížená kapacita deseti lůžek už ve druhé polovině podzimu dosáhla stropu. „Poslední dva dny to jde poznat, máme zcela plno. Optimální byla dřívější kapacita dvaceti míst. Ti, kteří přijdou nyní, a nedostane se na ně lůžko, rezignují,“ přiblížil vedoucí hodonínské charitní noclehárny Pavel Novotný.

Symbolem Krnova je modrá a žlutá, kterou známe z praporu i městského znaku. Modrou a žlutou barvu má i přízemní objekt ve Vodní ulici, který je označený nápisem „Veřejné WC“. Slouží svému účelu už od srpna 2011.

Chrpa provozuje modrožluté toalety

Provozovatelem veřejných toalet v Krnově je obecně prospěšná společnost Chrpa. Zaměstnává lidi, kteří těžce nacházejí uplatnění na trhu práce.

Veletrh Artifex. Ilustrační foto.

Bruntál ve čtvrtek hostí Artifex

Veletrh řemesel a zaměstnanosti Artifex se v Bruntálu uskuteční ve čtvrtek 16. listopadu. Je určen žákům, kteří právě vychází ze základních škol, jejich rodičům a pedagogům.

Ilustrační foto.

V říjnu bylo na jihu práce dost

Jižní Čechy - Ze všech říjnových statistik vyplývá, že v českobudějovickém okrese bylo v tomto sledovaném měsíci bez práce nejméně lidí od roku 1997. Za měsíc říjen požádalo o práci 3310 uchazečů, což je o 116 méně než v září a o 1167 méně než v loňském roce.

Ilustrační foto

Firmy marně hledají dělníky a opraváře

Mladoboleslavsko - Na začátku letošního podzimu bylo na Úřadu práce v Mladé Boleslavi evidováno přes dva tisíce uchazečů o zaměstnání, což představuje míru nezaměstnanosti téměř dvě a čtvrt procenta. Zaměstnavatelé z regionu přitom nabízeli ve stejné době asi 3400 volných míst. Pracovních příležitostí je hodně, nabídka s poptávkou se ale příliš neshodují.

Ilustrační foto. Na veletrhu se představily střední školy a odborné učiliště z Plzně a okolí.

Posviť si na budoucnost

Plzeň – Festival vzdělávání a práce se představí 10. a 11. listopadu v areálu DEPO2015.

Bohuslav Sobotka

Sobotka představí svou práci na sociálním summitu Evropské unie

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) bude příští pátek v Göteborgu v rámci "sociálního summitu" Evropské unie představovat výsledky své vlády v rámci panelu o přístupu na trh práce. Vláda na dnešním zasedání schválila Sobotkův mandát. Kabinet se také zabýval přípravou české pozice pro summit Východního partnerství, který je na programu 24. listopadu v Bruselu.

Nabídka práce. Ilustrační foto.

Ve škole si zájemci budou moci najít to pravé zaměstnání

Pelhřimov – Žáci, studenti, ale i ti, kteří jsou momentálně bez práce, budou mít možnost v prostorách Střední průmyslové školy a Středního odborného učiliště v Pelhřimově najít své budoucí zaměstnání. V úterý 7. listopadu se totiž na zmíněné pelhřimovské škole uskuteční Veletrh firem a pracovních příležitostí.