Kreativ

ŠTÍTEK: trh

Ve stánku ZŠ Kladruby prodávali Adéla Krausová, Michal Havránek, Lenka Palmová a Markéta Duspivová. Výtěžek pomůže africké dívce

Mikulášské trhy pomáhají dívce z Keni

Kladruby – Kladrubští přichystali už tradiční Mikulášské trhy. Návštěvníci si mohli nakoupit nejrozličnější zboží, zabijačkové speciality, stromky, jmelí a přitom se zahřát teplým čajem, grogem nebo horkým vínem.

ilustrační foto:

Pelhřimov bude mít další dům pro auta

Pelhřimov – V Pelhřimově vyroste další dům určený převážně pro parkování aut. Souhlas pro stavbu takzvaného garážového domu v pelhřimovské Pražské ulici, jejímž investorem bude společnost MV Plast z Prahy, udělili pelhřimovští radní na své listopadové schůzi.

Zdeněk Ščasný.

Sparta (ne)řeší potíže. Měl by Ščasný odejít?

/INFOGRAFIKA/ Zmar, bída, trápení. Dalo by se říct, že současná Sparta zkouší, co její příznivci vydrží: podráždí více série nevýrazných výsledků, neatraktivní fotbal, nebo mizerná politika na přestupovém trhu?

Zdeněk Ščasný.

Sparta (ne)řeší potíže. Měl by Ščasný odejít?

/INFOGRAFIKA/ Zmar, bída, trápení. Dalo by se říct, že současná Sparta zkouší, co její příznivci vydrží: podráždí více série nevýrazných výsledků, neatraktivní fotbal, nebo mizerná politika na přestupovém trhu?

Videomaping provázely letos problémy, první skončil dříve, druhý se kvůli výpadku v programu posunul o půl hodiny, takže ho někteří lidé zmeškali.

Proč byla repríza videomapingu v Příbrami dříve

Příbram /FOTOGALERIE/ - První prosincovou sobotu se městě tradičně zahajoval advent. Naplánován byl bohatý program, ve kterém shodou nešťastných náhod došlo k několika změnám. První nedopatření nastalo v okamžiku, kdy se mělo společně odpočítávat rozsvícení vánočního stromu.

Ilustrační foto.

Průměrná mzda poprvé překoná 30 tisíc. Poleví však růst bonusů a odměn

Průměrná reálná mzda vzrostla ve třetím čtvrtletí meziročně o šest procent, tedy mírně výrazněji, než předpokládal trh. Za celý letošní rok by průměrná mzda měla vzrůst o 8,4 procenta. Poprvé v historii České republiky tak překoná průměrná mzda v ročním sledování úroveň 30 tisíc korun.

Místem pro letošní Vánoční trhy v Karlových Varech se opět staly Smetanovy sady u Alžbětiných lázní. Trhy tady potrvají až do 6. ledna.

FOTO: V krajském městě začaly vánoční trhy u „Alžbětinek“

Karlovy Vary – Proudy vody se valily z oblohy v neděli večer a mnozí si kladli otázku: Půjde se vůbec někdo podívat na zahájení Vánočních trhů v Karlových Varech? Nakonec se ukázalo, že počasí lidem ani tak nevadilo a snad jen pět minut před začátkem akce dokonce déšť ustal.

Poštovní schránky

V Česku „frčí“ byznys s trvalými pobyty. Ministerstvu vnitra se to nezamlouvá

Chcete mít za pětistovku měsíčně parkovací kartu v centru města nebo se snažíte dostat potomka na prestižní základní školu? Není nic jednoduššího. V Česku se totiž rozmáhá byznys, kdy si lidé od soukromých firem mohou koupit adresu trvalého bydliště kdekoliv v republice, aniž by se tam museli stěhovat. Pronajimatel pak za ně přebírá poštu i vzkazy.

Vánoční trhy na Masarykově náměstí v Hradci Králové.

V Hradci začnou vánoční trhy

Hradec Králové - Tradiční vánoční trhy začínají v tento pátek 7. prosince na Masarykově náměstí v Hradci Králové.

Stejně jako v minulých letech, i v tom letošním si Muzeum Cheb pro své hosty připravilo na sobotu před první adventní nedělí již dvacátý muzejní adventní trh.

Muzeum vonělo po perníku

Cheb - Stejně jako v minulých letech, i v tom letošním si Muzeum Cheb pro své hosty připravilo na sobotu před první adventní nedělí již dvacátý muzejní adventní trh.

Ilustrační snímek

ČEZ se stále snaží zbavit bulharských aktiv. Zahájí jednání s India Power

Společnost ČEZ zahájí jednání s firmou India Power o prodeji svých bulharských aktiv. Smlouva s firmou Inercom ale zatím zůstává v platnosti, přestože Inercom odkládací podmínky pro koupi bulharských aktiv dosud nesplnil. ČTK to v pondělí sdělila mluvčí ČEZ Alice Horáková. Hodnota obchodní transakce s Inercomem se odhadovala na 320 milionů eur (8,3 miliardy korun).

Daniel Křetínský, Energetický a průmyslový holding EPH.

Křetínský může koupit podíl v Lagardére. Evropská komise mu dala zelenou

Evropská komise v pondělí oznámila, že schválila prodej podílu v mediální skupině Lagardère Group firmě Czech Media Invest českého investora Daniela Křetínského. Komise dospěla k názoru, že navrhovaná akvizice nebude vzhledem k velmi omezenému vlivu na strukturu trhu představovat ohrožení hospodářské soutěže. Nákup se podle sdělení komise netýká titulů Journal du Dimanche, Paris Match, Elle a s ním spojených produktů.

Rozsvícení vánočního stromu ve Varnsdorfu.

FOTO: Ve Varnsdorfu letos poprvé září dva stromy

Varnsdorf - Dva vánoční stromy letos poprvé ve Varnsdorfu zpříjemní čas adventu, do loňského roku byl ve městě jen jeden u knihovny. Oba stromy se poprvé rozsvítili v neděli krátce před 18. hodinou.

Náměstí v Blansku zdobí od pátečního večera rozsvícený strom jako symbol vánoc.

Po čertovském guláši, v hrnci se jen zapráší, zpívaly děti při rozsvěcení stromu

Blanko /FOTOGALERIE/ - Vůně skořice a vanilky se line centrem Blanska. Je poslední listopadový den a náměstí plní stánky se svařákem, moštem, trdelníky nebo bramboráky. Lidé se pomalu scházejí. „Jsem nadšená, že už začaly trhy. Občas si sem s kolegyněmi zaskočíme o přestávce na něco dobrého na zub či k pití,“ říká Vendula z Blanska. Pracuje na protějším úřadě a stánky má opravdu nedaleko.

Nad novými jabloňovými stromky vyrostly konstrukce s ochrannými sítěmi proti krupobití.

Sady se postupně modernizují

Velké Dvorce – S přelomem listopadu a prosince končí také letošní sezona v Kolowratových sadech ve Velkých Dvorcích.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí.

V Praze se slavnostně rozsvítil vánoční strom. Ale až na třetí pokus

Na Staroměstském náměstí v Praze se dnes odpoledne rozsvítil vánoční strom. Slavnostní okamžik si nenechaly ujít tisíce lidí, kteří zaplnili i přilehlé ulice. Městská policie a Policie ČR podle mluvčí Ireny Seiferové kvůli velkému zájmu některé přístupy na náměstí uzavřela a další lidi nepouštěla. Rozsvěcení stromu provázely technické potíže. Napoprvé se tisíce světel nerozzářily, marně se odpočítávalo i podruhé. Až po chvíli se pak smrk rozsvítil.

Zaměstnanci technických služeb pomocí jeřábu a pod dohledem městské policie postavili vánoční strom na Václavském náměstí v Příbrami.

Většina měst a obcí zahájí o víkendu advent

Příbramsko /FOTOGALERIE/ - O víkendu 1. a 2. prosince začíná letošní advent, a tak města a obce v regionu připravily nejrůznější programy spojené s jeho zahájením. Všechny spojuje jedno a to rozsvícení vánočních stromů a začátek slavnostního času spojeného s koncem roku.

Na Karlovo náměstí v Kolíně dorazil vánoční strom.

V regionu se o víkendu rozzáří vánoční stromy

Kolínsko /FOTOGALERIE/ - První adventní neděle odstartuje čtyři týdny duchovního rozjímání a příprav na Vánoce, jež vyvrcholí Štědrým večerem a Božím hodem. Právě se začínajícím adventem se slavnostně rozsvěcí i vánoční stromy ve městech a obcích.