Kreativ

ŠTÍTEK: trh

Venkovské trhy  na Horním náměstí ve Šternberku.

Venkovské trhy ve Šternberku bavily zástupy lidí i v zimě

VELKÁ FOTOGALERIE / Venkovské trhy jsou ve Šternberku již tradicí, v sobotu dopoledne na Horním náměstí odstartoval jejich devátý ročník. První letošní trhy se nesly v duchu Velikonoc a oslavy jara, přestože počasí bylo ještě skoro zimní.

Škoda dodala v prvním čtvrtletí 307 600 vozů. Oproti loňsku to je pokles o 2,9 procenta.

Škoda dodala v prvním čtvrtletí 307 600 vozů.

Mladá Boleslav /INFOGRAFIKA/ – Za první čtvrtletí dodala Škoda svým zákazníkům po celém světě 307 600 vozů; jen za březen to bylo 114 200 aut. Celosvětový tržní podíl od ledna do března vzrostl o 3,3 procenta, uvádí statistika společnosti. Současně ale dodávky automobilky mírně poklesly pod rekordní úroveň loňského roku – a sice o 2,9 procenta.

Tradiční velvarské vajíčkobraní.

Tip Deníku: Velvarští opět přispějí vejci na Karlův most

Velvary - Po roce se opět na náměstí Krále Vladislava ve Velvarech vrátí tradiční Vajíčkobraní, největší zemské vajíčkové slavnosti. V rámci nich bude v sobotu 13. dubna na zúčastněné čekat bohatý program, který nabídne například poctivé řemeslné trhy, velikonoční dílny, zajímavé výstavy v muzeích, vyjížďky v kočáře a další zábavu.

Elektrickou vizi chce Škoda představit na Auto Shangai 2019.

Elektrickou vizi chce Škoda představit na Auto Shangai 2019

Mladá Boleslav – Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto míří na autosalon v Šanghaji. Na něm chce představit svoji vizi elektrické, moderní a trvale udržitelné budoucnosti. Představí tak Škoda Vision IV, což je studie k dalšímu kroku směrem k elektromobilitě v Číně. Jednostopý elektrický dopravní prostředek Klement má potom představovat moderní dopravní prostředek pro čínské megapole. A jak dodává společnost, Čína je jediným světovým trhem, na kterém společnost nabízí čtyři vozy SUV: Kodiaq, Kodiaq GT, Karoq a Kamiq.

V Prachaticích se firmy představily na Trhu práce.

OBRAZEM: Firmy se představily na trhu

Prachatice - Do Národního domu v Prachaticích mohli zamířit ve středu 10. dubna všichni, kteří hledají práci, nebo uvažují i její změně.

Bydlení v Praze. Ilustrační foto.

Chybějící byty už Praha v minulosti dvakrát řešila. Pomohl stát i developeři

/INFOGRAFIKA/ Krizi bydlení nečelí Praha poprvé. S nedostatkem bytů už se potýkala v šedesátých a také devadesátých letech minulého století. V prvním případě reagovali státní plánovači budováním panelových sídlišť, podruhé trh rozhýbal nástup developerské výstavby a zpřístupnění hypoték více lidem díky poklesu úrokových sazeb.

Jarní trhy v Mladé Boleslavi.

Boleslav opět ožívá jarními trhy

Mladá Boleslav /VIDEO, FOTOGALERIE/ – Město má za sebou již dvoje farmářské trhy. Ty proběhli 29. března a potom 5. dubna na Staroměstském náměstí. Zájemci tam mohli nakoupit nejrůznější pochutiny, ale také třeba květiny, čerstvé výrobky přímo od zemědělců, koření, bylinné čaje, ryby, pečivo nebo třeba sazenice jahod.

Ilustrační fotografie.

Velikonoční trhy se stanou předzvěstí svátků

Před Velikonocemi ožijí města nabídkou řemeslných výrobků i farmářských produktů. Čerstvé ovoce, zeleninu, maso a další produkty přivezou trhovci v pátek 12. dubna na náměstí TGM ve Vrchlabí. Další města se postupně přidají.

Auto moto burza a bleší trh na kroměřížském Výstavišti

Automobilový krasavci, náhradní dílny i parádní blešák. Burza lidi láká

/VELKÁ FOTOGALERIE/Historie bleších trhů má v Kroměříži jistou tradici. A když je spojíte s motoristickou burzou a možností shlédnout krásné staré veterány, máte postaráno o lákavou akci, která vzbudí mezi lidmi opravdový zájem. Již počtvrté se o tom přesvědčili pořadatelé "Auto – moto burza, bleší trh" na Výstavišti Floria v Kroměříži. 

Jarní velikonoční jarmark ve Starém Městě

Náměstí Velké Moravy zavonělo jarem i velikonočním trhem

FOTOGALERIE / Pestrobarevnou kytici zážitků, lidové zábavy, ukázky tradičních zvyků, řemesel a dobrého jídla nabídlo návštěvníkům o páté postní neděli, zvané Smrtná, historické centrum Starého Města, jmenovitě Velkomoravském náměstí s dominantou chrámu Svatého Ducha. Stalo se tak při V. ročníku Jarního předvelikonočního jarmarku.

Trh v jarním hávu na Karlově náměstí v Kolíně.

OBRAZEM: Trhy na náměstí jsou krásně barevné

Kolín - Tradiční trh na Karlově náměstí v Kolíně se oblékl do jarního hávu. Na výběr je pestrobarevná škála květů, ale i sazenic a semínek, nechybí zelenina a ovoce ani již spousta velikonočních dekorací.

Farmářské trhy. Ilustrační foto.

Do Hradiště opět na Pojizerské farmářské trhy

Mnichovo Hradiště – Do města se vracejí oblíbené Pojizerské trhy. První se odehrají už tento víkend. Na místě bude například řada zajímavých českých farem, které zákazníkům nabídnou svoje výrobky.

Ilustrační foto

Trhy ohlašují jaro

Plzeňsko – Jarní a velikonoční trhy konané v našem regionu, ohlašují, že je tady jaro a blíží se Velikonoce.  

Vánoční trhy v Chebu mají stále, co nabídnout.

Největší trhy čekají změny

Cheb - Změnit podobu největších vánočních trhů v Karlovarském kraji, v Chebu, chce město Cheb. Dlouhodobě si totiž například rodiče dětí, které zde vystupovaly, stěžovali, že na svého potomka špatně vidí přes plochu kluziště. Navíc bruslící děti před pódiem mnohdy kazily celkový zážitek z vystoupení jejich dítěte. Proto se chebská radnice rozhodla, že letos bude kluziště posunuté tak, aby rodiče mohli stát až u pódia.  

Farmářské trhy v Nepomuku

Akce týdne: Velikonoční trhy v Nepomuku

Nepomuk - Již osmá sezona nepomuckých farmářských trhů odstartuje ve městě, v němž se narodil náš slavný světec – sv. Jan Nepomucký, v sobotu 6. dubna.

Německá společnost innogy

Skupině innogy klesl loni v Česku čistý zisk o 14 procent

Energetické skupině innogy klesl loni meziročně čistý zisk na českém trhu o 14 procent na devět miliard korun. Tržby se proti roku 2017 snížily o půl procenta na 42,5 miliardy korun. Firma, která je největším distributorem plynu v Česku, to sdělila dnes. Podobu výsledků podle ní ovlivnilo hlavně teplé počasí.