Kreativ

ŠTÍTEK: trh

Ilustrační snímek

Zaměstnanci elektrárny nakoupili od chráněných dílen

Mělník - Také během letošního adventního času proběhly tradiční vánoční trhy v mělnické elektrárně v Horních Počaplech. Zaměstnanci neporušili tradici, a stejně jako vloni si nakoupili za více než sedm tisíc korun vánoční dárky z chráněných dílen.

Na Červeném Hrádku se poklonili Ježíškovi

OBRAZEM: Na Červeném Hrádku se poklonili Ježíškovi

Červený Hrádek - I přes deštivé počasí a Vánoce na blátě si nenechaly stovky lidí ujít tradiční živý betlém na Červeném Hrádku. Shlédly představení o narození Ježíška a lidé se sami na chvíli stali poutníky, kteří se přišli k jesličkám poklonit Spasiteli.

Na závěr adventu vystoupila v Polné skupina Novus Origo s ohňovou show.

OBRAZEM: Znojemští florbalisté uspěli poprvé pod novým trenérem Virglem

Znojmo – Speciální vánoční utkání sehráli v sobotu florbalisté znojemského Laufenu. V rámci 17. kola Tipsport superligy nastoupili proti Královským Vinohradům. Po urputném boji nakonec Jihomoravané vyhráli 5:4 v prodloužení. Jedná se o jejich první výhru pod novým koučem Karlem Virglem, který v mančaftu nahradil začátkem prosince Jana Šťastníka.

Poslední adventní víkend využili k nákupům a vychutnávání předvánoční atmosféry v Berouně stovky lidí.

OBRAZEM: Adventní trhy v Berouně přilákaly stovky návštěvníků

Beroun - Poslední adventní víkend využilz k nákupům a vychutnávání předvánoční atmosféry v Berouně stovky lidí. Kromě vystavených dárkových drobností bylo k dispozici občerstvení, kolotoč a bruslení. Děti si mohly napsat svá přání v Ježíškově kanceláři, podívat se na živá zvířata nebo si prohlédnout vyřezávaný betlém.

Ani hustý déšť neodradil některé nadšence ke sjíždění sněhového kopce. Lidem bylo dobře při svařáku pod dešníky, jiní ve stanu zhlédli divadlo.

FOTO: To byla jízda. V Chomutově se sklouzli do Vánoc

Chomutov - Některá města se snaží v adventním čase ohromit pompézními trhy, zářivou výzdobou a někdy i atrakcemi. V Chomutově tentokrát nevsadili na ruské kolo nebo kolotoče s dřevěnými koníky, ale na trochu adrenalinu.

Osamělý senior - ilustrační foto

Krizové linky o Vánocích: pracovníci čelí hovorům plných smutku, stesku a samoty

Vánoce nejsou pouze obdobím dárků, radosti a štěstí. Na krizových linkách v těchto dnech vzrůstá počet telefonátů seniorů, kteří se cítí osamělí nebo bilancují svůj život. Naopak na telefonických poradnách pro děti se telefonáty snižují. Často tam ale volají rodiče, kteří se rozvádějí a přemýšlejí, jak nezkazit dětem svátky.

Americký prezident Donald Trump.

Trump narazil se snahou omezit právo na azyl. Nejvyšší soud to odmítl

Nejvyšší soud Spojených států dnes odmítl povolit administrativě prezidenta Donalda Trumpa zavést nová pravidla, podle nichž by nemohli získat azyl migranti, kteří do USA vstoupí nelegálně z Mexika. U nejvyššího soudu tak podle agentury Reuters utrpěla porážku klíčová součást Trumpovy politiky zaměřené na přitvrzení podmínek, za kterých přistěhovalci přicházejí do USA a pobývají tam.

Vánoční stromeček. Ilustrační foto.

Radost u dětí stupňují tvořivé hry, živé hračky naopak mohou potrápit

Liberecký kraj – Už jen tři dny zbývají do štědrovečerní večeře a nadělování dárků pod stromečkem. Štědrého dne se nemohou dočkat především děti, pro rodiče však mohou začít tři dny plné stresu. Důvod je zřejmý. Shánění dárků na poslední chvíli. Co dnes frčí a co naopak pod stromeček nepatří?

Vánoční stromeček. Ilustrační foto.

Radost u dětí stupňují tvořivé hry, živé hračky naopak mohou potrápit

Liberecký kraj – Už jen tři dny zbývají do štědrovečerní večeře a nadělování dárků pod stromečkem. Štědrého dne se nemohou dočkat především děti, pro rodiče však mohou začít tři dny plné stresu. Důvod je zřejmý. Shánění dárků na poslední chvíli. Co dnes frčí a co naopak pod stromeček nepatří?

Vánoční stromeček. Ilustrační foto.

Radost u dětí stupňují tvořivé hry, živé hračky naopak mohou potrápit

Liberecký kraj – Už jen tři dny zbývají do štědrovečerní večeře a nadělování dárků pod stromečkem. Štědrého dne se nemohou dočkat především děti, pro rodiče však mohou začít tři dny plné stresu. Důvod je zřejmý. Shánění dárků na poslední chvíli. Co dnes frčí a co naopak pod stromeček nepatří?

Oříškové perníčky s kokosovou polevou

Chytré pečení: dva recepty na skvělé cukroví bez lepku

Dejte tělu šanci užít si Vánoce se vším všudy, to znamená i s cukrovím, které k svátkům neodmyslitelně patří. Celiaci a alergici na lepek musejí omezit zejména bílou pšeničnou mouku, která se však vedle pečiva skrývá vesměs v každém průmyslově zpracovaném produktu, včetně koření, sladkých cukrovinek, polotovarů či alkoholu. Že si tedy celiaci na cukroví můžou nechat zajít chuť? Protože bílá mouka, kterou nesmějí, je základem téměř každého vánočního receptu? To už dávno neplatí!

Děti ze 4. A vytvořily firmu Decor, jejíž výrobky pak nabídly na Dětském vánočním jarmarku před i uvnitř budovy České spořitelny v Kolíně.

Žáci základní školy podnikli vánoční dětský jarmark

Kolín - Děti ze třídy 4.A z 1. základní školy Bezručova v Kolíně se pod dohledem učitelky Jitky Vítové zúčastnily projektu České spořitelny s názvem „Abeceda peněz“, který pomáhá dětem ve světě finanční gramotnosti. V té se děti zlepšovaly už od září letošního roku, kdy vyrazily na exkurzi do České spořitelny.

V Jablonci probíhají Vánoční slavnosti. Začaly ve středu 19. a skončí v sobotu 22. prosince odpoledne.

Vánoční slavnosti v Jablonci běží naplno. Trvají do soboty

Jablonec nad Nisou – Centrum Jablonce až do soboty obsadily stánky s vánočním zbožím a občerstvením. Na Mírovém náměstí v průběhu trhů probíhá doprovodný program oživlý betlém, vystupují dětské sbory, dechovky, potulní muzikanti a kejklíři, jízda na koni.

Předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier na tiskové konferenci k projektu "INDIA 2.0" v Dillí.

Škoda plánuje úspory. Maier: S ohledem na investice budeme šetřit skutečně hodně

Automobilka Škoda Auto plánuje s ohledem na své budoucí investice ročně uspořit 500 milionů eur (12,9 miliardy korun). Hospodářským novinám (HN) to řekl šéf automobilky Bernhard Maier. Šetřit se bude kvůli plánům na výrobu elektromobilů, snižování emisí u aut i vývoji na trhu. Propouštění v českých závodech se ale nechystá.

Hořící kontraband

Češi v Indonésii bojují proti pytlákům. Zabavené výrobky ze želvoviny spálili

Indonéské úřady zabavily místním obchodníkům tisíce šperků ze želvoviny a víc než tisíc šupin mořských želv. Akce proti nelegálním obchodníkům se zúčastnili také zástupci česko-slovenské skupiny Wildlife Guards, která se věnuje odhalování zločinů na přírodním bohatství. Zabavené zboží společně spálili na znamení nesouhlasu.

Ilustrační foto

Student Agency způsobila Asianě škodu téměř 12 milionů, rozhodl soud

Dopravce Student Agency podnikatele Radima Vančury má firmě Asiana zaplatit 11,7 milionu korun. Rozhodl tak dnes Krajský soud v Brně. Student Agency podle rozsudku způsobila takto vysokou škodu společnosti Asiana tím, že ji v letech 2007 a 2008 vytlačila z trhu autobusové dopravy na trase Praha-Brno predátorskými cenami. Právníci obou stran si nechali lhůtu pro podání odvolání k Vrchnímu soudu k Olomouci.

Panelové domy v Rakovníku - ilustrační foto

Zlevní příští rok nemovitosti? S tím nepočítejte, vzkazují ekonomové

Zvyšování úrokových sazeb a zpřísňování podmínek pro hypotéky může v zájemcích o vlastní bydlení vyvolávat očekávání, že ceny bytů a domů mohou po letech překotného zdražování zamířit opačným směrem. Podle odborníků na realitní trh jsou však podobné naděje plané. Minimálně v příštím roce žádné snižování cen nemovitostí neočekávají.

Ilustrační foto.

Čajokrásno v Mariánkách

Mariánské Lázně - V Mariánských Lázních se o víkendu konal vánoční trh pod názvem Čajokrásno.

Aleš Michl

ČNB si dala pauzu, na sazby nesáhla. Hypotéky přesto zdražují

/GRAF/ Bankovní rada České národní banky (ČNB) na svém dnešním zasedání podle očekávání trhu ponechala úroky beze změn. Základní úroková sazba tak zůstává na 1,75 procentech, kam se dostala v listopadu poté, co ji centrální banka po čtvrté v řadě zvýšila. Hypotéky, které na vývoj reagují s několikaměsíčním zpožděním, přesto stále zdražují.

Vzpírání získává na popularitě. I díky crossfitu. Fotografie z amatérské soutěže ve vzpírání ve sportovním centru Tvůj Gym v Kolíně.

Vzpírání získává na popularitě. I díky crossfitu

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ – Ono to vlastně vypadá jednoduše. Tedy na ten první pohled. Jenže jak se na osu činky – která už sama o sobě váží hezkých pár kilo – přidávají další a další závaží, úsměv hodně snadno tuhne v obličeji.

Vánoční trhy na Karlově náměstí v Třebíči.

OBRAZEM: Vánoční trhy na Karlově náměstí pokračují, vyvrcholí v sobotu

Třebíč - Tradiční vánoční trhy na Karlově náměstí v Třebíči pokračují. Potrvají do soboty do 22. prosince. Příchozí se můžou zahřát u stánků s oblíbenými zimními nápoji jako je punč, svařák či medovina. Koupit mohou poslední dárky pod stromeček a od čtvrtka 20. prosince i vánočního kapra.

Zóny placeného stání. Ilustrační foto.

Noční stání zdarma a další výhody. Praha o svátcích zlevní parkování

Hlavní město vychází o svátcích vstříc řidičům, kteří budou potřebovat zaparkovat v zónách placeného stání. Od 22. prosince až do 2. ledna zlevní po celé Praze maximální cena za den stání ve fialových (smíšených) a oranžových (návštěvnických) zónách. Parkování bude levnější pouze u úseků, které nemají celotýdenní provozní dobu.

Udělování ceny Spokojený zákazník Jihočeského kraje ceny Spokojený zákazník Jihočeského kraje.

Dvě firmy převzaly cenu

Prachatice - Dvě firmy z prachatického okresu převzaly cenu Spokojený zákazník Jihočeského kraje.

Pracovnice s navráceným šperkem.

Hnulo se v něm svědomí. Ukradený šperk vrátil zloděj poštou

V předvánočním čase, kdy pozornost polevuje a lidé mají jiné myšlenky, mají zloději zlaté časy. Ten, který na adventním trhu v hornorakouském Bad Ischlu odcizil cenný náhrdelník, se však zachoval nečekaně. Svou kořist poslal okradenému klenotnictví zpět poštou. Informoval o tom server Oberösterreichische Nachrichten.

Řemeslníci vystavovali vánoční dekorace.

FOTO: Řemeslníci vystavovali vánoční dekorace

Chodová Planá – Vánoční výstava ručních prací a uměleckých řemesel se uskutečnila o uplynulém víkendu v Kulturním domě v Chodové Plané. Akci již pojedenácté pořádal Občanský spolek pro obnovu tepelského regionu.

Ilustrační fotografie.

Na hypotéku nedosáhne ani střední třída. Zdražují nejrychleji za deset let

Hypoteční úvěry se staly „zbožím“, které si nyní může dovolit čím dál méně lidí. A to v důsledku postupného zvyšování úrokových sazeb, k němuž se Česká národní banka letos uchýlila celkem pětkrát, a zavedení dalších zpřísňujících podmínek. Jen během listopadu hypotéky průměrně zdražily o 0,12 procentního bodu, což je nejrychlejší meziměsíční nárůst za více než deset uplynulých let.