Kreativ

ŠTÍTEK: trh

Třetí adventní neděle v Týně nad Vltavou byla doslova andělská.

OBRAZEM: Neděle v Týně byla andělská

Týn nad Vltavou - Třetí adventní neděle v Týně nad Vltavou byla opravdu kouzelná. Nejenže náměstí pokryl čerstvě napadaný sníh, ale proběhla zde i večerní projekce pohádky Jiřího Stracha Anděl Páně, která potěšila malé i velké diváky.

Škoda Auto je exportérem roku, už po čtyřiadvacáté. Má plány na čistě elektrický vůz.

Škoda Auto je exportérem roku, už po čtyřiadvacáté

Mladá Boleslav – Objem exportu 2017, Objem exportu 1993 – 2017 a Největší exportér Středočeského kraje. To jsou soutěžní kategorie, ve kterých společnost Škoda Auto zvítězila a stala se tak po čtyřiadvacáté Exportérem roku. Jak uvedli Tomáš Kotera, vedoucí komunikace produktu a Zdeněk Štěpánek, tiskový mluvčí prodej, finance a business, žádná jiná společnost nedosáhla v historii udělování tohoto ocenění lepší bilance než Škoda Auto.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Na pole patří Zetor!

Při dnešní globální nabídce všeho všude se možná nehodí držet něčemu palce z čiré nostalgie. Přesto informace, že se špatně daří Zetoru a v Brně se bude propouštět, zní, jako by měl problém někdo z rodiny. Po našich polích se dávno prohánějí všelijaké cizí zelené potvory, ale nám starším stále přijde, že na české pole patří Zetor. A vlastně na jakékoli pole.

Viceprezident Svazu průmyslu Radek Špicar.

Euromýty Radka Špicara: Zakázala EU výkonné vysavače?

Euromýtů koluje mezi lidmi hodně, ale tenhle je můj nejoblíbenější. Jak to celé vzniklo? V Evropě se prodávaly vysavače, které, jak by řekl Převrátil z filmu Sněženky a machři, „sice spotřebovávaly hodně energie, ale zato málo vysávaly“. Proto se evropské země, výrobci vysavačů a spotřebitelské organizace v roce 2013 shodli, že se příkon luxů (jejich spotřeba energie) postupně omezí. Od loňska platí, že se na trhu EU mohou objevit jen vysavače s příkonem pod 900 wattů.

Ilustrační foto

Panský dům oživí vánoční trhy

Žamberk – V žamberském Panském domě v úterý startují vánoční trhy. Potrvají až do soboty a mezi stánky budou tradiční řemeslné výrobky, občerstvení, prodej stromků, kaprů či cukroví, děti se pak mohou těšit na vánoční betlém.

Těstoviny rumunského výrobce Sam Mills

V rumunských „bezlepkových“ těstovinách je lepku přehršel, zjistil dTest

Vřetena Pasta d‘oro Gluten Free Fusilli z produkce rumunské firmy Sam Mills se chlubí řadou předností: podle výrobce neobsahují žádnou geneticky upravovanou kukuřici, žádnou sóju, vejce, pšenici, mléko, arašídy, ryby ani cholesterol. Hlavně jsou však údajně „nejčistší v oboru“, co se obsahu lepku týče. Spotřebitelský časopis dTest zjistil, že pravý opak je pravdou.

Vánoční trhy v Jablonci

Poslední dny před Vánoci obohatí Vánoční slavnosti na Mírovém náměstí

Jablonec n. N. – Stánky s kultivovaným prodejem vánočního zboží, stánky s občerstvením typu medoviny, grogu, bramboráků, pečené sele a tak dále. Ve středu 19. prosince vypuknou v Jablonci Vánoční slavnosti, které potrvají do soboty 22. prosince. Na Mírovém náměstí také v průběhu trhů proběhne doprovodný program.

Ilustrační foto.

Banky letos vydělaly nejvíce v historii. Jejich zisk se zvýšil o 2,7 miliardy

Bankám a spořitelnám v Česku za tři čtvrtletí 2018 stoupl souhrnný čistý zisk meziročně o 2,7 miliardy na rekordních 62,6 miliardy korun. Vyplývá to z dat, která zveřejnila Česká národní banka. Bilanční suma sektoru ke konci září činila 7,568 bilionu korun, což je proti konci roku růst o 567 miliard korun.

Taxikáři v Praze protestovali proti sdíleným přepravním službám typu Uber.

Taxify v krajských městech končí. Kvůli údajné šikaně zůstane jen v Praze

Na trhu taxislužeb to stále vře. Přepravní služba Taxify si stěžuje, že v krajských městech, kde působí, čelí její řidiči čím dál silnějšímu odporu ze strany místních úřadů, který sahá až k poškozování majetku a fyzickému napadání. Firma se proto rozhodla, že z Ostravy, Olomouce, Plzně a Českých Budějovic po půlročním působení odejde a zůstane jen v Praze.

Z tradiční vánoční zabijačky.

FOTO: Pod věží se hodovalo

Domažlice – Tradiční předvánoční zabijačka se na adventní trhy na domažlické náměstí vrátila i letos.

Vodňany – S divadelním představením Kouzlo Tiché noci ukončil ochotnický divadelní soubor Prácheňská scéna letošní vodňanské adventní trhy.

200 let vánočního hitu

Vodňany – S divadelním představením Kouzlo Tiché noci ukončil ochotnický divadelní soubor Prácheňská scéna letošní vodňanské adventní trhy.

Od středy 19. prosince do soboty 22. prosince se uskuteční Mělnické vánoční trhy, které nabídnou návštěvníkům pestrý program s hudbou, divadlem a dalším kulturním programem.

Celé náměstí vonělo přicházejícím adventem

Mělník /FOTOGALERIE/ - Náměstí Míru patřilo první adventní víkend již tradičním Adventním trhům a rozsvěcení vánočního stromu. Všude voněl svařák a medovina. Desítky lidí využili trhy k adventnímu setkání u dobrého moku, dobrot z grilu či nadýchaných palačinek. Na náměstí byla ohniště s plápolajícím ohněm, u kterých se návštěvníci jen tak ohřívali či opékali špekáčky.

Ilustrační fotografie.

Zase ho honila mlsná

Chebsko - Mlsná opět potrápila třiatřicetiletého muže. Ten nejenže vnikl do kantýny chebské střední školy, kde odcizil padesát balení žvýkaček a devětadvacet kusů sušenek, o několik dní později se vydal uspokojit chuťové buňky znovu.

Prodej vánočních kaprů. Ilustrační foto

Spotřeba ryb se zvýšila. Češi kupují kapry hlavně před Vánoci

Spotřeba ryb se loni zvýšila meziročně o 6,3 procenta na 5,4 kg na osobu, uvádí Český statistický úřad. Češi nejen kapry kupují hlavně před Vánoci, loni si ryby koupila v ČR polovina domácností. Kapr je stále nejoblíbenější ryba, uvádí průzkum agentury GfK. Skoro polovina české produkce kaprů se vyváží, uvádí Rybářské sdružení ČR.

V zasněžené vánoční atmosféře procházeli v sobotu lidé mikulovským náměstím mezi stánky tradičního vánočního jarmarku.

Mikulovským náměstím voněl svařák, cinkaly zvonky

Mikulov /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Před sobotním polednem poletují nad mikulovským náměstím vločky, mezi nimi vánoční melodie a od zvoničky u vánočního stromu občas zacinká zvonek, ze který zvědavě tahají procházející děti. Ze stánků lemujících náměstí láká procházející vůně svařáku, kávy i koření. Třetí adventní víkend přináší už tradiční vánoční jarmark.

Vodňany – Vůně punče, trdelníku, horké medoviny i svařeného vína neodmyslitelně doprovází všechny adventní akce. A nejinak tomu bylo i tento víkend ve Vodňanech, kde se konaly tradiční adventní trhy.

Adventní trhy ve Vodňanech

Vodňany – Vůně punče, trdelníku, horké medoviny i svařeného vína neodmyslitelně doprovází všechny adventní akce. A nejinak tomu bylo i tento víkend ve Vodňanech, kde se konaly tradiční adventní trhy.

V brněnské tržnici na Zelném trhu lidé o víkendu nakupovali vánoční dárky na festivalu.

Brněnskou tržnici zaplavily dárky a vůně cukroví

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Všude šustí barevný vánoční papír a zvoní dětský smích. Obojí naplňuje v sobotu dopoledne budovu tržnice na brněnském Zelném trhu. Lidé sem míří na Festival vánočních dárků za poslední inspirací pro dary tak i třeba nevšední kousky cukroví.

Tradiční vánoční trhy v Chlumanech.

OBRAZEM: Vánoční trhy v Chlumanech

Chlumany - Vůně svařáku, karbanátků z řeznictví Polák Prachatice, čokolády od Návarů z Vodňan a dalších laskomin se v pátek 14. prosince večer linula z tržiště v Chlumanech.