Kreativ

ŠTÍTEK: trh

Druhý adventní víkend  se v našem okresním městě nesl ve znamení adventních trhů.

Adventní trhy pod Rumpálem

Strakonice – Druhý adventní víkend se v našem okresním městě nesl ve znamení adventních trhů. Přestože původními znaky tohoto svátku bylo zklidnění, půst, odříkání a zákaz zábav a hodování, na nádvořích strakonického hradu to tak rozhodně nevypadalo.

Britská ministryně vnitra Amber Ruddová

Plán B pro Británii? Podle ministryně práce Ruddové je to norský model

Britská ministryně práce Amber Ruddová jako první členka vlády Theresy Mayové naznačila, jak by mohl vypadat "plán B", pokud parlament v úterý odmítne schválit dohodu o odchodu Británie z Evropské unie. Británie by podle Ruddové, která je jednou z nejbližších spojenkyň premiérky Mayové, mohla usilovat o model "Norsko plus", tedy setrvání na jednotném trhu i v celní unii.

Stánky na Andělu.

Je libo vánoční šunku? Na trhu za ni zaplatíte padesát, ale i 100 korun

/INFOGRAFIKA/ Prahu již zahalila vánoční světla a skoro každé náměstí se honosí rozsvíceným stromečkem. A s nimi se na náměstích rozprostřely i trhy. Jejich nabídka občerstvení se příliš neliší, s cenou je to ale jiné. Hlavně turisté se mohou nachytat na předražené produkty, především pochutiny prodávané na váhu.

Ilustrační foto.

Vánoční trhy v Třebechovicích

Třebechovice pod Orebem - Betlémské trhy se staly tradicí a tisíce účastníků navštívily předchozí ročníky. Přijďte si užít atmosféru Vánoc.

Andělské vánoční trhy.

Druhý advent nabídne trhy v Podmoklech

Děčín - První adventní trhy v Děčíně jsou už za námi. I o druhém adventním víkendu si ale lidé budou moci užít pohodovou vánoční atmosféru na druhých adventních trzích, která pohltí Podmokly.

Malé adventní trhy v Uffu.

OBRAZEM: Adventní trhy zaplnily Uffo

Trutnov - Řemesla, zajímavé výrobky, sladké i slané dobroty, to vše se nabízí v trutnovském Uffu při Adventních trzích. Otevřené jsou dnes a v sobotu od 9 do 18 hodin. 

Vánoční trhy ve Vídni.

Vyrážíte na vánoční trhy do Evropy? Dejte si pozor na zloděje a podvodníky

Předvánoční čas láká k výletu za hranice stále více Čechů. Adventní trhy však kromě turistů toužících po nasátí sváteční atmosféry lákají i nepoctivé prodejce a kapsáře. Na co si dávat pozor a jaké jsou nejčastější triky zlodějů a podvodníků ve Vídni či Drážďanech radí Evropské spotřebitelské centrum (ESC).

Pavel Bohun

Advent je tu, Vánoce se blíží

První ze čtyř svící na adventním věnci už nám hoří, jasný to signál, že se vánoční čas viditelně přibližuje. Stejně tak nás ale na pozvolný příchod Vánoc připravuje celá řada dalších nepřehlédnutelností.

V Železném Brodě se konají adventní trhy.

FOTO: V Železném Brodě se konají trhy. Nasajte vánoční atmosféru

Železný Brod – Až do neděle mohou zájemci nakoupit dárky a vánoční zboží, podpořit činnost Sdružení zdravotně postižených ze Železného Brodu, občerstvit se teplým moštem či oblíbeným Bělišťákem a dalšími pochoutkami v národopisné galerii Městského muzea Železný Brod Běliště.

Drogy - Ilustrační foto

V Česku přibývá problémových uživatelů drog. Roste obliba opioidů

Mezi problémovými uživateli drog přibývá uživatelů opioidních analgetik jako je morfin nebo oxykodon. Právě mezi uživateli opioidů přitom nebezpečně narůstá počet předávkování. Vyplývá to z výroční zprávy, kterou zveřejnilo Národní monitorovací středisko pro drogy a závislosti.

Ilustrační foto

Moderní výuka se systémem SEIWIN v oboru lesnictví

Písek – Od podzimu 2018 pracují studenti dvou tříd maturitního ročníku střední lesnické školy v Písku v rámci odborné výuky se SEIWINEM – nejpoužívanějším informačním systémem pro řízení lesního hospodářství v ČR.

Fler trh.

Fler trh nabídne originální dárky

Nové Město na Moravě – V sobotu 8. prosince si zejména milovníci originálních výrobků mohou přijít nakoupit nebo se jen tak inspirovat do novoměstského kulturního domu.  V době od 9 až do 17 hodin tam totiž bude probíhat oblíbený Fler trh.

Vánoční trhy na Zelném trhu a Moravském náměstí v Brně

V Česku odstartovaly vánoční trhy. Náměstí oblékla adventní kabát

Nastal adventní čas – nejkrásnější období celého roku. Snad u nás není vesnička, která by se nezahalila do vánočních šatů. Kouzelná atmosféra vládne na každém kroku. A tak jako kapr a bramborový salát patří na slavnostní tabuli, tak i trhy jsou tradiční neodmyslitelnou součástí předvánoční nálady. Nechte se inspirovat a vyražte za zimní pohodou, přivoňte si k punči a svařáku nebo ulovte originální dárky pro své blízké.

Všichni ocenění i letos nominovaní dobrovolníci.

Cenu Křesadlo dostalo celkem šest dobrovolníků z Libereckého kraje

Česká Lípa, Liberecký kraj – Chodí nenápadně mezi námi a nabízejí pomoc. Dobrovolníci, kteří neváhají obětovat svůj čas, um a energii pro druhé. Sami nepovažují to, co dělají, za nijak zvláštní, ale s tím se před osmnácti lety nechtělo sdružení Hestia smířit. Každoročně rozdává těmto mimořádným lidem ocenění za jejich práci. Křesadla, jak se drobné a 100% funkční objekty jmenují, obdrželo šest dobrovolníků z Libereckého kraje v úterý v českolipském KD Crystal.

Mafra

Mafra vyhrála soud o ochrannou známku Mladá fronta Dnes. Spor je opět na začátku

Společnost Mafra uspěla u Nejvyššího správního soudu (NSS) v boji o ochrannou známku Mladá fronta Dnes. Soud zrušil rozhodnutí Úřadu průmyslového vlastnictví, který před pěti lety prohlásil známku za neplatnou od počátku. Důvodem byla údajná klamavost. Spočívala podle úřadu v tom, že součástí známky je "společný kmen" Mladá fronta, krytý starší ochrannou známkou a označující jinou firmu.

Sladké Vánoce v Kutné Hoře.

Sladké Vánoce v Kutné Hoře se blíží

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Cukrářskými slavnostmi ožije v sobotu 8. prosince Kutná Hora. Jejich zimní varianta - Sladké Vánoce - láká i letos na sladkou ochutnávkovou stezku po historickém centru Kutné Hory. Do Sladkých Vánoc se zapojilo 23 místních kaváren, cukráren, čokoládoven, pekáren a restaurací.

Marek Řeháček.

Nová kniha Marka Řeháčka zavede do zapomenutých míst Jablonce

Jablonec n. N. – Nová kniha publicisty Marka Řeháčka právě přichází na knižní trh. Pod názvem Jablonecké maličkosti čtenáři najdou sbírku zajímavých příběhů, často doplněných o nové poznatky, objevy či vzpomínky pamětníků. Slavnostní křest knížky za přítomnosti autora proběhne 12. prosince od 18 hodin v sále jablonecké ZUŠ.

Nové hrnky pro znojemský advent

Advent ve Znojmě nabídne originální hrnky

Znojmo – Originální hrnky s vánoční tematikou, ze kterých si návštěvníci Znojemského adventu budou moci vychutnat pravý vánoční punč, svařené víno nebo děti oblíbený dětský punč, nabídnou již o prvním prosincovém víkendu pořadatelé a prodejci na letošních adventních trzích ve Znojmě.