Kreativ

ŠTÍTEK: účes

NECHALA SE PROMĚNIT. Klára Fuková se zcela náhodou stala modelkou kadeřnice Silvie Cílek. Takto ji během chvilky proměnila.

V Ostříháno bojovaly naše kadeřnice

Tábor – Před měsícem Kláru Fukovou zastavila na ulici zcela cizí žena, kadeřnice Silvie Cílek. V Táboře se totiž natáčel táborský díl pořadu Ostříháno televize Barrandov.

Z kadeřnické soutěže.

Kadeřník z Litvínova patří mezi nejlepší v republice

Litvínov, České Budějovice - Něžná elegance. Tak znělo soutěžní téma na mistrovství republiky mladých kadeřníků, které se konalo v Českých Budějovicích 20. listopadu. V letošním roce naší Střední odbornou školu v Litvínově-Hamru reprezentoval Johan Aleksanjan, žák 2. ročníku oboru Kadeřník.

VERNISÁŽ. Obrazy fotografky Silvie Lintimerové, tvořící výstavu jménem Butterfly – aneb kdokoliv může vypadat jako cokoliv.

Fotografka Silvie Lintimerová: Nejdůležitější je správné nasvícení scény

Liberec /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – Butterfly je napůl výstavou, napůl vtipem. Ukazuje, jak málo stačí, aby se z obyčejných lidí stali zcela neobyčejní… Kdo zavítá v průběhu prosince na něco málo italských specialit do liberecké restaurace Autentica na Sokolské ulici, oblaží kromě chuťových buněk i oči. Na zdech jsou totiž porůznu rozvěšeny velkoformátové fotografické obrazy fotografky Silvie Lintimerové, tvořící výstavu jménem Butterfly – aneb kdokoliv může vypadat jako cokoliv.

Dvojník Kim Čong-una vyvolává pozornost a vydělává v reklamách.

Dvojník Kim Čong-una vyvolává pozornost a vydělává v reklamách

Hongkong /VIDEO/ - Správný účes a trochu líčidel. Víc australsko-čínský muzikant nepotřebuje, aby se proměnil v dvojníka jednoho z nejznámějších světových diktátorů, severokorejského vůdce Kim Čong-una. A jeho vzhled je natolik dokonalý, že ho zvou k hostování na večírcích i k účinkování v reklamách, napsala dnes agentura Reuters.

VERNISÁŽ. Obrazy fotografky Silvie Lintimerové, tvořící výstavu jménem Butterfly – aneb kdokoliv může vypadat jako cokoliv.

Výstava zve na cestu z pohádky do horroru

Liberec – Butterfly je napůl výstavou, napůl vtipem. Ukazuje, jak málo stačí, aby se z obyčejných lidí stali zcela neobyčejní. Více v rozhovoru s autorkou Silvií Lintimerovou.

VERNISÁŽ. Obrazy fotografky Silvie Lintimerové, tvořící výstavu jménem Butterfly – aneb kdokoliv může vypadat jako cokoliv.

Výstava zve na cestu z pohádky do horroru

Liberec – Butterfly je napůl výstavou, napůl vtipem. Ukazuje, jak málo stačí, aby se z obyčejných lidí stali zcela neobyčejní. Více v rozhovoru s autorkou Silvií Lintimerovou.

Kristýna Šťastná před proměnou a po.

Touží vaše „JÁ“ po změně?

Chebsko - Přihlásit se mohou všechny slečny a dámy z regionu, od Aše po Teplou. Uzávěrka přihlášek do další Proměny je 16. listopadu (včetně).

Hyena čabraková.

Pražská ZOO chce obnovit chov hyeny čabrakové se samicí Afričankou

ZOO Praha se snaží obnovit chov vzácné hyeny čabrakové, do zahrady se proto vrátila samice Afričanka. Odchov těchto zvířat je v ZOO velmi problematický, Afričanka se však už úspěšně rozmnožila v zahradě ve Velké Británii. ZOO o tom informovala v tiskové zprávě.

Hyena čabraková.

Zoo Praha chce obnovit chov hyeny čabrakové se samicí Afričankou

Praha – Pražská zoo se snaží obnovit chov vzácné hyeny čabrakové, do zahrady se proto vrátila samice Afričanka. Odchov těchto zvířat je v zoo velmi problematický, Afričanka se však už úspěšně rozmnožila v zahradě ve Velké Británii. Zoo o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Hyena čabraková.

POHLEDEM Miroslava Bobka: Afričanka Tina

Vypadá vážně skvěle! Trochu mi připomíná Tinu Turner v té nejlepší formě. Vážně. Rozevlátý účes mají úplně stejný; jako by navštěvovaly téhož kadeřníka. A té energie! Už se nemůžu dočkat jejího comebacku!

Slavnostní vyhlášení výsledků ankety Atlet roku 2013 se konalo 9. listopadu v Praze. Zleva mistryně světa z Moskvy v běhu na 400 metrů překážek a šampionka Diamantové ligy Zuzana Hejnová, její přítel Jan Žalud a sprinter Pavel Maslák.

Znovu žena. Královnou české atletiky je překážkářka Hejnová

Praha /ROZHOVOR/ – Královský účes pro královnu. Zuzana Hejnová zvolila na slavnostní galavečer u příležitosti vyhlašování ankety Atlet roku 2013 účes, kterému chyběla jen korunka. „Přitom tomuhle účesu já říkám: vstaneš a jdeš," smála se česká překážkářka.

Studenti SŠEOS z Husovy ulice se svezli na vlně extravagance.

Studenti z Husovy ulice se svezli na vlně extravagance

Benešov – Pro jednoho mladého muže a třináct děvčat  studujících 3. ročník oboru vzdělávání kadeřník / kadeřnice připravila Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb v Benešově projektový den na téma „Na vlně extravagance".

Soutěž kreativity v táborském Miléniu

Proměny přírody jim vetkali i do tváří

Tábor - Budoucí kadeřníci z táborské školy Heureka již posedmnácté dali průchod své fantazii a své modely včera v sále táborského Milénia proměnili v živé obrazy.

Součástí akce je také přehlídka svatebních šatů.

Chystáte svatbu a nevíte, kde co pořídit? Navštivte veletrh v Kravařích

Kravaře -  Jde vám hlava kolem z toho, kde sehnat dobrého floristu, nejchutnější dort a nejkrásnější šaty? Pak máme pro vás dobrou zprávu. Jestliže si v blízké době chcete říct se svou drahou polovičkou ano, je tato akce pro vás jako stvořená. Na zámku v Kravařích se totiž i letos pořádá Svatební veletrh. A to už počtvrté.

Součástí akce je také přehlídka svatebních šatů.

Svatební veletrh už počtvrté v Kravařích

Kravaře /POZVÁNKA/ - Chystáte svatbu a nevíte, kde co pořídit? Jde vám hlava kolem z toho, kde sehnat dobrého floristu, nejchutnější dort a nejkrásnější šaty? Pak máme pro vás dobrou zprávu. Jestliže si v blízké době chcete říct se svou drahou polovičkou ano, je tato akce pro vás jako stvořená. Na zámku v Kravařích se totiž i letos pořádá Svatební veletrh. A to už počtvrté.

Šéfová ústecké vlásenkárny připravuje tanečníka Vladimira Gončarova pro roli v Broučcích.

Divadelní vlásenkářka: Nad pravé vlasy není. Ale jsou o dost dražší

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Také to prozradila Věra Bunjevčevičová, vedoucí vlásenkárny Severočeského divadla v Ústí. Vlasy i vousy jsou její obor již 45 let… Mohlo by existovat divadlo bez vlásenkárny? Bez nádherných paruk dam a vousů, které z herců dělají opravdové muže? Představa, že by se dámy v opeře, operetě či v baletu musely obejít bez pěkných kadeří a že by jim je neměl kdo načesat a upravit, je nemyslitelná.

Ilustrační foto

Chcete si zahrát ve filmu?

Jindřichův Hradec – Tvůrci historického filmu v česko – německé koprodukci, který se bude ve městě nad Vajgarem natáčet od příští středy, nabízejí Jindřichohradečákům zajímavou možnost přivýdělku.

Pianista Luděk Havel.

Léčba hudbou: Staré piano a mladý pianista

Ústí nad Labem - Čekal jsem klasickou hospůdku s červenou střechou a vousatého výčepního za pultem. U fotbalového hřiště v Brné mě však vítal ve dveřích usměvavý mladík s moderním účesem, uprostřed upravené zahrady stál nový dům s rovnou střechou.

Hasičky z Mrače se poodhalily pro charitativní kalendář.

Hasičky z Mrače se odhalily pro onkologické pacienty

Mrač –  Charita může mít různé formy. Členky Sboru dobrovolných hasičů Mrač se  rozhodly udělat dobrý skutek a zároveň potěšit oko příznivců. Inspirovaly se kolegyněmi z jiných sborů nebo členkami sportovních týmů a zapózovaly pro kalendář na rok 2014.

Kateřina Pancová

Pancová přišla k soudu poprvé bez pout, vrátila pas

Praha – Hlavní „hvězdou" jednání v údajné korupční kauze někdejšího středočeského hejtmana Davida Ratha a desítky spoluobžalovaných, jejíž projednávání od úterka pokračuje před Krajským soudem v Praze, se nestala bývalá ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová – byť se obžalovaná čerstvě propuštěná z vazby objevila v jednací síni nejen bez pout, ale navíc s nově upraveným účesem.

Cikánské kořeny/í, Vladimír Gončarov.

Petr Berounský: Divadlo fotím díky baletkám

Ústí nad Labem /+PROGRAM/ - Už od roku 1991 fotí ústecký balet i operu Petr Berounský, profesionál. Muž, který léta dělal i pro Divadlo Ta Fantastika včetně Lucie Bílé a „vymyslel" krátký účes modelce Vlaďce Erbové. Jak práci v divadle v Ústí prožívá? A koho nejvíc z divadla uznává?

Krnovský Elvis Pavel Pavlevský sice v soutěži skončil na nepopulárním druhém místě, ale výstava amerických aut pro něj byla úžasným zážitkem.

Krnovský Elvis v soutěži zápolil s ostatními Elvisy

Krnov - O tom, že krnovský Elvis Pavel Pavlevský patří ve svém oboru ke špičce, není pochyb. Kdo z českých Elvisů je ale ten úplně nejlepší? To měla rozhodnout soutěž, která v Ostravě na Černé louce provázela výstavu amerických bouráků American classic cars.

Ilustrační foto

Zažili jste nezapomenutelné taneční? Napište nám svůj příběh

Prostějovsko – Krásné šaty, perfektní účesy, dokonalé figury a ladné pohyby. Připomíná vám to vaše taneční? Že ne? Tak nám pošlete svůj příběh či historku, na kterou rádi vzpomínáte. Taneční v Prostějovském regionu právě startují a my chceme vám, našim čtenářům, přinést nejen aktuální fotografie, ale i ty vzpomínkové, které máte doma v šuplíku. Určitě jich není málo.

Ilustrační fotografie.

Bakaláři v nejisté době. Afghánci míří do škol

Kábul – Před deseti lety se Roín Rahmání složil s přáteli a za 300 dolarů koupili projektor a pronajali si učebnu. Po letech válek a nadvlády Tálibánu zahájili pro Afghánce obchodní kurz. Na první hodinu nepřišel nikdo.

Ilustrační foto

GLOSA: A byla to Arménie, nebo Afghánistán?

Ač nejsem bůhví jaký fotbalový fanoušek (o tom, že se hraje nějaký důležitý zápas, se většinou dozvím až z radostných výkřiků či zlostného bušení našich sousedů), ten rozhovor tří mužů v kantýně mě zaujal.

Flash mob filharmoniků v ostravském obchodním centru Forum Nová Karolina.

Flash mob ostravských filharmoniků v Nové Karolině

Ostrava /FOTOGALERIE/ - Návštěvníci obchodního centra Forum Nová Karolina, se v sobotu odpoledne nestačili divit. Ostravští filharmonici si pro ně připravili překvapení - flash mob… Na jednom z ochozů stojí několik hudebníků a za chvíli zní prostorem známé úvodní tóny Janáčkovy Sinfonietty.