Kreativ

ŠTÍTEK: účes

Z kadeřnicko-kosmetické soutěže Beauty Cup 2019

FOTO: Beauty Cup 2019 má své vítěze

Domažlice - Extravagance a 50 odstínů barev. S nůžkami, laky a pestrou paletou barev soupeřilo celkem 8 škol a 28 soutěžících v 6. ročníku kadeřnicko-kosmetické soutěže Beauty Cup 2019.

Ilustrační foto

Svatba? Nechte se inspirovat

Litomyšl – Víkend 19. a 20. ledna bude na zámeckém návrší a v sálech Evropského školícího centra v Litomyšli patřit 4. ročníku Svatebního veletrhu Litomyšl, který nese v letošním roce podtitul Svatba a party.

David Bowie

Sláva, drogy, muzika. Knihy o čtyřech hvězdách doplňuje DVD

Jejich životy provázela hvězdná sláva, skandály, ale hlavně na ně nezapomeneme díky jejich nezměnitelným hlasům a hudební tvorbě. Fanoušci ve čtyřech knihách najdou nejen začátky, ale i vzestupy, pády a konce George Michaela, Davida Bowieho, Amy Winehouse a Prince. Připojeno je vždy také DVD s krátkým dokumentem.

Zkrášlování na ples.

Holicí andělé v akci u sousedů

Linec - V pondělí odpoledne se do obchůdku Lidové pomoci na Hessenském náměstí v Linci hrnuly přes vytrvalý déšt a chladno pěti stupňů zástupy bezdomovců a dalších potřebných.

Podzimní školní jarmark v Sedlčanech.

Na školním jarmarku byl největší zájem o cukroví a adventní věnce

Sedlčany /FOTOGALERIE/ - Několik stovek návštěvníků dorazilo v sobotu 24. listopadu do hlavní budovy sedlčanského Středního odborného učiliště v ulici Petra Bezruče. Od 9 do 12 hodin se zde konal podzimní školní jarmark, který byl zaměřený především na adventní a vánoční výrobky.

Žáci Střední školy Nerudova – pracoviště Prachatice, oboru Kadeřník - vizážista prezentovali svůj um v Českých Budějovicích.

Kadeřnická show byla skvělá

Vimperk - Žáci Střední školy Nerudova – pracoviště Prachatice, oboru Kadeřník - vizážista prezentovali svůj um v Českých Budějovicích na výstavě Vzdělání a řemeslo.

Kadeřníci ukázali svůj um v soutěži

Kadeřnice čeká na soutěži pohádkové téma účesů

Polička - V Tylově domě se uskuteční ve čtvrtek od 9 hodin soutěž odborných dovedností. Tentokrát budoucí kadeřnice vytvoří na svých modelech účesy na téma pohádkové bytosti. Kosmetičky se pustí do tématu Ve víru kankánu.

V pražské Lucerně se Barboře Bobkové a Matyáši Felcmanovi dařilo, odvezli si velmi pěkné čtvrté místo.

Bobková: Prostě jsme tančili, jak nejlépe dovedeme

Beroun /ROZHOVOR/ – Barbora Bobková a Matyáš Felcman vybojovali na Mistrovství České republiky v latinsko-amerických tancích čtvrté místo v kategorii Junior 2 z celkového počtu šestatřiceti nominovaných párů. První místo získal pár Jonáš Tománek – Lucie Růžičková. Po skvělém výsledku na akci Českého svazu tanečního sportu poskytla Barbora Bobková Deníku rozhovor.

Pondělí bylo v duchu originálních účesů, úternímu oblečení nesměla jako doplněk chybět neobvyklá šála, ve středu byl plyšákový den. Ve čtvrtek se každá třída oblékla do zvolené barvy či kombinace barev a masopustní týden byl završen dnem společenským.

Masopustní týden v kosohorské škole

Již šestým rokem si žáci Základní školy v Kosově Hoře zpříjemňují dlouhé čekání na jaro pořádáním akce nazvané „Masopustní týden“. Během vybraných pěti únorových dní pak krášlí své zevnějšky. V minulých letech již byl například den kravatový, brýlatý, pyžamový, kloboukový i den naruby.

Účes kadeřnic z Bruntálu

Účes kadeřnic z Bruntálu

Na soutěž v kosmetické a kadeřnické tvorbě Kalibr Cup v Lanškrouně vyrazili zástupci Střední odborné školy Bruntál.

Ilustrační foto.

Telč oživí cestopisné besedy

Telč – V Telči v pátek 16. února začne čtyřdílná série cestopisných besed. První tři budou s nádechem exotiky, poslední bude mít spíše republikový charakter.

Region 2018 v Plzni

Trojnásobný úspěch v soutěžích

Velké Poříčí - Konec ledna proběhl ve Střední škole propagační tvorby a polygrafie Velké Poříčí ve znamení trojnásobné radosti z vynikajících výsledků v odborných soutěžích.

Tomáš Berdych

Loučení s reprezentací: Berdych obětoval týmu více než jiné hvězdy

/INFOGRAFIKA/ Některé jevy jsou zkrátka a dobře jen stěží pochopitelné. Třeba Bermudský trojúhelník, účes Donalda Trumpa či neochvějná důvěra vedení fotbalové Sparty v trenéra Stramaccioniho. K záhadným a zároveň poměrně odpudivým fenoménům patří také mimořádně krátká paměť řady tuzemských sportovních fanoušků.

Kadeřnická soutěž v Děčíně.

FOTO: Děčínská vlna nadchla porotce i diváky

Děčín - Přehlídka krásných účesů byla po roce opět k vidění na soutěži mladých kadeřníků Děčínská vlna 2018 na Střelnici, kterou pořádala Střední škola řemesel a služeb Děčín.

z koncertu Depeche Mode v O2 Areně

RECENZE: Depeche Mode si v Praze vychovali tisícihlavý sbor

/GALERIE, VIDEO/ - Depeche Mode přijeli do Česka podruhé v rámci svého Global Spirit Tour. Vysočanskou O2 arenu se jim podařilo beznadějně vyprodat. Diváci seděli i ve slepém úhlu za pódiem. Frontman David Gahan se v noci stal dědečkem.

Akce v jičínské knihovně

Pro Poláky jsme Pepíci

Jičín - Říká se, že když jedou Poláci k nám, zajímají se o to, kde se pije vodka, kde se slouží bohoslužby a kde se dá ukrást auto. Pravda, že i když jsme velmi blízcí sousedi, snad bychom se měli znát, je mnoho podobných zvěstí. A tak přijel do jičínské Knihovny Václava Čtvrtka Polák, aby to trochu uvedl na pravou míru.

Ilustrační snímek.

Než si řeknou ano, inspirují se na svatebním veletrhu

Valtice – Přípravy na jeden z nejdůležitějších dní v životě, kterým je pro mnohé svatba, mohou být náročné. S výběrem místa, šatů, ale i doplňků nebo fotografa mohou párům pomoct odborníci na zámku ve Valticích. Pro budoucí nevěsty a ženichy je tam připravený další ročník akce Svatební den na zámku. Prostory valtické zimní jízdárny se jim otevřou v neděli v deset hodin dopoledne.

Muslimská modelka v hidžábu v reklamě značky L´Oréal na vlasovou péči

Modelka v hidžábu v reklamě na vlasovou péči? L´Oréal boří mýty

/VIDEO/ Francouzská značka L´Oréal prolomila bariéry a jako první obsadila ženu v hidžábu – tedy muslimské pokrývce hlavy – do reklamy na vlasovou péči. Britská kosmetická blogerka Amena Khanová se tak na obrazovkách ukazuje ve světle růžovém šátku na ostře růžovém pozadí a říká, že „ať už jsou vaše vlasy vidět nebo ne, nemá to vliv na vaši péči o ně“.

Ilustrační foto.

Milovickou radnici roztančí charleston

Milovice - Město pořádá v pořadí již třetí reprezentační ples. A vzhledem k tomu, že rok 2018 připomíná mnoho významných událostí moderní historie, především pak 100 let od založení republiky, rozhodla se radnice ples kulturně situovat právě do období první republiky. 

Již tradičně se počátkem ledna uskutečnila ve Společenském domě Neratovice vernisáž výstavy Prezentace činnosti SOŠ a SOU Neratovice.

OBRAZEM: Škola slaví dvacetileté výročí

Neratovice - Již tradičně se počátkem ledna uskutečnila ve Společenském domě Neratovice vernisáž výstavy Prezentace činnosti SOŠ a SOU Neratovice. Letos s podtitulkem 20 let školy. 

Ilustrační foto

Stylistka ženám poradí, jak najít osobní styl

Chotěboř – Kdo by chtěl do nového roku vstoupit s novým jedinečným stylem, lednové akce chotěbořské knihovny jsou právě pro něj. Na konci ledna knihovnu Ignáta Herrmanna navštíví profesionální stylistka a vizážistka Dana Beranová.

Ilustrační foto

Hlavní plesová sezona na Kutnohorsku odstartovala

Kutnohorsko – Plesová sezona roku 2018 odstartovala. Každoročně ji řeší především dámy, které si rády oblečou slavnostní róbu a na hlavě si nechají za pomoci své, kamarádek nebo kadeřnice vytvořit všední i nevšední účes.

Vítězka soutěže Jana Krokavcová z Jalubí.

Budoucí kosmetičky dělaly ze svých modelů gotiky

FOTOGALERIE / Jana Krokavcová z Jalubí, Terezie Gazárková z Domanína a Eliška Rehbergová z Uherského Ostrohu, takové bylo pořadí na prvních třech místech II. ročníku soutěže v kategorii líčení na téma Mystic Gothic, která se uskutečnila na Střední škole služeb v Uherském Hradišti.

Program veletrhu najdete na stránkách Výstaviště České Budějovice.

Veletrh Vzdělání a řemeslo začal

České Budějovice - Kováři, truhláři, sochaři i kadeřnice. Na českobudějovickém výstavišti ve středu začal 23. ročník veletrhu Vzdělání a řemeslo. Ten trvá do pátku a budoucím studentům napovídá, jaký obor studia zvolit.

Ilustrační foto.

Hitem plesové sezóny je letos jednoduchost

Benešovsko - Plesová sezona začíná. Řeší ji především dámy, které si rády oblečou slavnostní róbu a buď se zkrášlí samy, nebo zajdou do vybraného salónu.  A jaké jsou tento rok trendy? Co se týče účesů, líčení, manikúry i šatů, vede jednoduchost. 

Ilustrační foto.

Letos vedou jednoduché šaty i úprava vlasů

Kolínsko – Plesová sezona roku začíná. Řeší ji především dámy, které si rády oblečou slavnostní róbu a na hlavě si nechají za pomoci své, kamarádek nebo kadeřnice vytvořit všední i nevšední účes.

Ilustrační foto.

Letos vedou jednoduché šaty i úprava vlasů

Kutnohorsko – Plesová sezona roku začíná. Řeší ji především dámy, které si rády oblečou slavnostní róbu a na hlavě si nechají za pomoci své, kamarádek nebo kadeřnice vytvořit všední i nevšední účes.