Kreativ

ŠTÍTEK: účes

Kalibr Cup 2014: Ve znamení zvěrokruhu.

Kalibr Cup 2017: Letos soutěží v "pin up stylu"

Lanškroun /Krátce/ – Ve čtvrtek ovládne sportovní halu v Lanškrouně kosmetika a vůně laku na vlasy. Sedmnáctý ročník mezinárodní soutěže žáků středních škol v kosmetické a kadeřnické tvorbě Kalibr Cup 2017 si po loňské extravaganci letos stanovil téma „pin up style", tedy líčení i účesy laděné spíše v romantickém hávu.

Šaty, líčení, účesy či slavnostní tabule. Budoucí nevěsty i další zájemci mohli v sobotu načerpat inspiraci na Svatebním dni v jízdárně valtického zámku.

Dominance bílé a přírodní styl. Nevěsty čerpaly inspiraci ve valtické jízdárně

Valtice /REPORTÁŽ/ – Před valtickým zámkem zaparkovala dlouhá bílá limuzína, na poznávací značce má místo čísel nápis „novomanželé". I když by se na první pohled mohlo zdát, že se v útrobách zámecké jízdárny koná svatba, je tomu jinak. Tamní prostory se staly v sobotu místem konání čtvrtého ročníku Svatebního dne na zámku a na veletrh, který začal v deset hodin dopoledne, zavítaly stovky budoucích nevěst a ženichů či jen zvědaví zájemci.

Martina Frolková ze Střední školy služeb ve Štěpnicích posbírala s extravagantním účesem několik ocenění z Mistrovství středních škol Koruna kreativity. Jako model jí posloužila její kamarádka a spolužačka Renata Navláčilová.

Středoškolská kadeřnice Martina Frolková brala ceny v celostátní soutěži

Uherské Hradiště – Kadeřnictví se věnuje už pět let, ale podobný úkol před ní stál vůbec poprvé. Jak by taky ne. Extravagantní účesy čtyřiadvacetileté Martiny Frolkové z Uherského Ostrohu by si jen tak na hlavu nikdo udělat nenechal. Přesto právě její kreativitu a zápal pro dokonale naaranžované vlasy ocenila odborná porota na Mistrovství České republiky středních škol v kadeřnické soutěži Koruna kreativity ve středu 11. ledna.

Snoubenci zaplnili v sobotu pavilon T na českobudějovickém výstavišti. Konal se tu tradiční Svatební veletrh.

OBRAZEM: Výstaviště zaplnili snoubenci, konal se Svatební veletrh

České Budějovice - V kurzu jsou svatby na statku. Právě jim patřil sobotní Svatební veletrh, který se uskutečnil v pavilonu T na českobudějovickém výstavišti. Inspiraci tu ale našli i snoubenci, kteří mají o svém plánovaném velkém dni docela jiné představy. Veletrh nabídl módní přehlídky svatebních šatů, pánských obleků i šatů pro družičky, ukázky různých dekorací, svatebních účesů, květinové výzdoby, ale také prstenů a dortů.

Ilustrační foto.

Výstaviště ovládnou nevěsty

České Budějovice – Módní přehlídky svatebních šatů, pánských obleků i šatů pro družičky, ukázky různých dekorací, svatebních účesů, prstenů a dortů či rozhovory se známými osobnostmi.

Ilustrační foto.

Pionýrský, hasičský, retro... Sezóna plesů a bálů začala

/KALENDÁŘ PLESŮ V OSTRAVĚ/ Plesy. V minulosti bývala zábava tohoto druhu výsadou vyššího stavu, tedy šlechty. Postupem času se staly ostatně tak jako mnoho jiných původně šlechtických výsad běžnou součástí tehdejší měšťanské společnosti.

Ani mrazivé počasí neodradilo budoucí nevěsty od plánování velkého dne. V sobotu se nastávající nevěsty sešly v brněnské vile Löw-Beer.

Budoucí nevěsty naplánovaly svatbu v Löw-Beerově vile

Brno /REPORTÁŽ/ – Už máte vybrané šaty, ve kterých se budete vdávat? Ptá se kadeřnice budoucí nevěsty, která usedá na vyvýšenou židli. Podobné otázky týkající se chystaného svatebního dne se Löw-Beerovou vilou ozývaly v sobotu každou chvíli. Konal se tam totiž svatební veletrh a budoucí nevěsty si mohly naplánovat svůj slavnostní den. Nebo alespoň načerpat dostatek inspirace.

David Bowie

Hudební chameleon dal světu extravaganci a styl

Praha - Mladý saxofonista a mim se vyvinul v průkopníka, který udával směr v muzice, módě i koncertním projevu a stylizaci. Proč měl každé oko jiné? Kvůli komu si změnil jméno, kdo ho inspiroval k tomu novému a proč skončil pražský koncert v roce 2004 předčasně?

Swingaři a potápky v protektorátu noci

Kniha historika Koury popisuje swing jako odpor proti ideologii

Praha - Kniha Swingaři a potápky v protektorátní noci popisuje swing jako způsob odporu mládeže proti nacistické okupaci a ideologii. Autor v publikaci s podtitulem Česká swingová mládež a její hořkej svět analyzuje nejen samotné projevy tuzemské swingové subkultury - jako oblečení, účes nebo jazyk - ale věnuje se i obdobným subkulturám ve Spojených státech, Francii, Německu nebo v Rakousku.

Kadeřnictví.

Starší občané se můžou nechat ostříhat zdarma

Praha - Městská část Praha 8 a Střední odborné učiliště kadeřnické připravilo projekt s názvem Sbližování generací. V jeho rámci se můžou občané nad 55 let a s bydlištěm v Praze 8 nechat ostříhat pouze za cenu spotřebovaného materiálu. Zcela zdarma pak jsou služby, u kterých není potřeba použít žádný kadeřnický materiál.

Dobrovolníci z ADRY stříhali bezdomovce. Archivní snímek.

Bezdomovci se mohli nechat zdarma ostříhat

Frýdek-Místek - „Další dva lidi na stříhání!" znělo včera z budovy frýdeckého Dobrovolnického centra ADRA. Příchozí vešli do místnosti sociálního šatníku, odložili si, posadili se na židli a kadeřnice jim podle přání upravily účes. Oproti klasickému kadeřnictví ale s podstatným rozdílem služby byly zdarma. O tradiční stříhání lidí bez domova byl i včera zájem.

Herečka Jana Plodková a kladenský učitel a tanečník Michal Padevět

Televizní taneční soutěži Stardance vévodili letos Eva a Michal z Kladenska

Slaný, Kladno - /DVOJROZHOVOR/ Aby vůbec mohly celebrity nastoupit na taneční parket a oslnily porotu i publikum, je nezbytné zapojit do týmu také lidí z dalších profesí. Jelikož platí, že účes je korunou krásy, letošní hvězdy oblíbené televizní taneční soutěže Stardance česala, kromě jiných, majitelka slánského kadeřnického salonu Eva Čapková ml., která provozuje dlouhé roky firmu společně s maminkou Evou.

Herečka Jana Plodková a kladenský učitel a tanečník Michal Padevět

Televizní taneční soutěži Stardance vévodili letos Eva a Michal z Kladenska

Slaný, Kladno - /DVOJROZHOVOR/ Aby vůbec mohly celebrity nastoupit na taneční parket a oslnily porotu i publikum, je nezbytné zapojit do týmu také lidi z dalších profesí. Jelikož platí, že účes je korunou krásy, letošní hvězdy oblíbené televizní taneční soutěže Stardance česala, kromě jiných, majitelka slánského kadeřnického salonu Eva Čapková ml., která provozuje dlouhé roky firmu společně s maminkou Evou.

Dechová zkouška.

KRIMI MIX: Žena s dítětem nadýchala přes čtyři promile

Praha – Případem pro sociálku se stala situace, kdy si 35letá žena zašla do kadeřnictví v doprovodu čtyřletého syna. O události z pátku minulého týdne informovala ve čtvrtek vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová.

Autorská přehlídka Nadi Moravcové.

Chystáte se na ples? Inspirujte se na přehlídce u Nadi Moravcové

Teplice – Plesová sezona na Teplicku se nezadržitelně blíží. Maturantky teď zajímají mnohem víc šaty a výběr účesu na maturitní ples, než zkouška z dospělosti, která je čeká. Tance si budete moci na plesích užívat do sytosti až do poloviny března. Je tedy nejvyšší čas zkontrolovat šatník, zda pánové nepotřebují nový oblek a dámy mají připravenou róbu, kterou na parketu oslní a v které se budou cítit krásné.

První. Vítězný sestřih Marie Reitermannové v kategorii Hair Tattoo.

Jihlavská kadeřnice si vyčesala zlato

Jihlava, Sankt Pölten – Mezinárodní soutěže kadeřníků, nazvané Hairdresser Open, se už po několikáté zúčastnili žáci OA, SZŠ a SOŠS Jihlava. A opět se neztratili.

Ředitelku přišly k soudu podpořit i některé studentky ze zdravotnické školy

POZNÁMKA FIDELA KUBY: Hidžáb a vlasy

Jaký postoj zaujmout k somálské studentce, která žaluje zdravotnickou školu, co jí nepovolila hidžáb? Muslimka předpokládala, že v tolerantním a pluralitním Česku bude studovat v souladu se svým náboženským přesvědčením.

Budova v Thomayerově ul. byla otevřena před 80 lety.

Domažlické učiliště čekají třídenní oslavy

Domažlice – 80 let uplynulo od otevření budovy Odborné školy živnostenské v domažlické Thomayerově ulici (dnes součást areálu gymnázia). Toto výročí ve velkém stylu připomenou třídenní oslavy, které organizuje SOU Domažlice, které je pokračovatelem technického vzdělávání ve městě.

Kadeřníci ukázali svůj um v soutěži

Kadeřníci ukázali svůj um v soutěži

Polička – Sál i přilehlé prostory Tylova domu včera opanovaly kadeřnice, kosmetičky a například i maséři. Konala se zde soutěž, kterou pořádala Střední škola obchodní a služeb SČMSD v Poličce.

Prodloužená v Chrasti

Prodloužená byla skvělá

Chrast - Taneční v Chrasti zdárně pokračují a účastníci kurzu jsou na parketu stále víc uvolněnější.

Ukázka halloweenského líčení na ZŠ Jana Palacha

OBRAZEM: Žáci obdivovali tvorbu halloweenského make-upu

Kutná Hora - Budoucí kosmetičky,které se učí na SOŠ a SOU Řemesel v Kutné Hoře, předvedly žákům druhého stupně ZŠ Jana Palacha, jaká práce se skrývá za profesionálním ,,strašidelným" - halloweenským líčením.

Pavlína Škvorová bude odpovídat online

Nyní jsou v kurzu ležérnější účesy, říká kadeřnice Pavlína Škvorová

Kutná Hora - Hostem online rozhovoru byla v úterý 25. října od 9 hodin kadeřnice Pavlína Škvorová ze studia Backstage. Pavlína Škvorová zajišťuje kromě pánského, dámského a dětského střihu také služby vizážistické - svatební účesy, společenské účesy maturantek, plesové líčení či celkový make-up pro nevěsty.

Dymytry a Arakain v Holýšově.

Koncert Dymytry a Arakainu v Holýšově se vydařil

Holýšov- Kdo dorazil v pátek večer do sálu Kulturního domu v Holýšově, zcela určitě nelitoval a naopak, kdo si nechal ujít vystoupení v rámci prvního koncertu Podzimní Arakain Dymytry Tour, mohl litovat.

Módní přehlídka dětí z Dětského domova v Nové Vsi u Chotěboře.

Z riflí do noblesy přehlídkového mola

Chotěboř – Krásné účesy, slavnostní šaty a skvělá nálada – tak by se ve zkratce dala shrnout módní přehlídka dětí z Dětského domova v Nové Vsi u Chotěboře.

Lysický zámek pořádal už šestou svatební show. S módní přehlídkou a mažoretkami.

OBRAZEM: Lysický zámek pořádal svatební show. S módní přehlídkou a mažoretkami

Lysice /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Svatba. Klíčový životní krok, který řada lidí plánuje a chystá dlouho dopředu. Jaké vybrat šaty pro nevěstu, oblek pro ženicha, kadeřníka, výzdobu? Kolik stojí fotograf? Na podobné otázky dostali v neděli odpověď návštěvníci zámku v Lysicích. Konala se tam totiž v pořadí už šestá svatební show.

Miliardář Donald Trump.

VIDEO: Kštice drží pevně! Trump si nechal od moderátora Fallona rozcuchat vlasy

Washington - Jediná věc je terčem amerických vtipů o Donaldu Trumpovi častěji než jeho urážlivé výroky - jeho zářící účes. Roušku tajemství miliardářových plavých vlasů, které mnozí považují za příčesek, se rozhodl odhalit komik a moderátor Jimmy Fallon. Ve svém pořadu The Tonight Show dospěl k jednoznačnému závěru: kštice drží pevně.

Děti při "řízení" aut.

Logistické centrum v Mýtě otevře brány

Vysoké Mýto – V sobotu bude v logistickém centru firmy Šmídl možné nakouknout pod pokličku. K vidění bude pět skladovacích hal, které se rozprostírají na 27 tisících metrech čtverečných. Pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program.

Děti při "řízení" aut.

Logistické centrum v Mýtě otevře brány

Vysoké Mýto - V sobotu bude v logistickém centru firmy Šmídl možné nakouknout pod pokličku. K vidění bude pět skladovacích hal, které se rozprostírají na 27 tisících metrech čtverečných. Pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program.

Americká koulařka Michelle Carterová překazila v Riu de Janeiro Valerii Adamsové vítězný olympijský hattrick.

Miluju účesy, make up, módu a vrh koulí, říká olympijská vítězka

Rio de Janeiro - Olympijské zlato ve vrhu koulí vybojovala Američanka Michelle Carterová až posledním pokusem, svým vzhledem však zaujala hned po příchodu na stadion v Riu. Životního úspěchu dosáhla s tradičním výrazným líčením, jímž se v koulařském sektoru obvykle vymyká. Jde o záměr profesionální vizážistky, které chce změnit pohled veřejnosti na svůj sport.