Kreativ

ŠTÍTEK: účes

Školní restaurace Střední školy Vimperk Sv. Rafael. Ilustrační foto

Střední škola otevírá dveře i v sobotu

Prachatice, Vimperk - Svým návštěvníkům nabízí možnost Prohlédnout si školní rádio Epigon, vyzkoušet práci televizních moderátorů nebo si zalétat s drony, to nabízí Střední škola Vimperk již tuto sobotu při dni otevřených dveří.

V Jihlavském DKO se v pondělí 6. listopadu konala mezinárodní soutěž Hairdresser Open 2017.

OBRAZEM: Kadeřníci měřili síly v Jihlavě

Jihlava - V jihlavském domě kultury včera soutěžily mladé kadeřnice a kadeřníci z celého světa. V mezinárodní soutěži Hairdresser Open 2017 porovnávali svůj kadeřnický um v několika kategoriích. Na vytvoření účesu měli pokaždé pouhou hodinu času.

Studentky ze Šířavy líčily klienty Aktivačního centra Jsme tady na halloweenskou party

Studenti ze Šířavy líčili klienty centra Jsme tady. Na Halloween

Vydlabané dýně, kostýmy, strašidelné příběhy i tematické líčení. Aktivační centrum Jsme tady v Přerově pojalo oslavu oblíbeného svátku ve velkém. S účesy i líčením obličeje pomohly letos poprvé studentky ze Střední školy Gastronomie a služeb Šírava, které si v pondělí dopoledne vzaly „do parády“ hned šest klientů. Nápad vznikl na Kabelkovém veletrhu Deníku.

Ilustrační fotografie

Kam za zábavou: Funk You! a DJ All-in

Rychnovsko /POZVÁNKY/ - Na koupališti v Kostelci nad Orlicí proběhne již legendární tancovačka, kde si užijete funky a breakbeat hudbu. Akce se koná v sobotu 21. října od 21 do 2 hodin.

Móda a odívání na Havlíčkobrodsku, tak se jmenuje nová výstava v brodském Muzeu Vysočiny.

Workshop brodského muzea představí účesy minulosti

Havlíčkův Brod – Jaké účesy nosily dámy v 19. a 20. století? A jak by nám slušely dnes? Odpovědi na tyto otázky nabídne workshop Silvy Smutné Účesy a úvazy šátku na Horácku. Akce proběhne 18. října v brodském Muzeu Vysočiny.

Českobudějovický kadeřník Michal Moučka.

"Česat" odjel na soutěž do Barcelony

České Budějovice – To, že patří českobudějovický vlasový mág Michal Moučka mezi špičku ve svém oboru, dokazuje nejen plný pracovní diář, ale také účast v několika kadeřnických soutěžích.

Do barev se vyladili nejen návštěvníci dětského oddělení, ale i někteří z dospělých.

V Rakovníku začal barevný Týden knihoven

Rakovník – Celostátní akci, která jeden týden v roce věnuje knihovnám, se rozhodla podpořit také Městská knihovna v Rakovníku. Pro Rakovnické čtenáře i knihovníky to ale není žádná novinka. Speciálního Týdne knihoven se účastní od jeho zahájení každoročně, letos tak už po jedenadvacáté v řadě.

Hrad Kašperk

Na Kašperku ožije středověk

Kašperk – Třídenní komponovaný program z cyklu oživené historie v rámci projektu Po stopách Karla IV. připravili na „posvatováclavský“ víkend na Kašperku.

V rámci výstavy Hradiště a Hradišťáci v 70. a 80. letech, která se koná v městském muzeu Mnichovo Hradiště až do 31. října, se v jeho prostorách uskutečnil speciální retro večer.

OBRAZEM: Zámek se oblékl do stylu retra

Boleslavsko - Jak se žilo v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století přibližuje retro výstava Hradiště a Hradišťáci v 70. a 80. letech, která je přístupná v městském muzeu Mnichovo Hradiště až do 31. října.

Otevřeného závodu pro jednotlivce se zúčastnili se dívky i chlapci. Velký zájem o aerobik stále trvá.

Aerobik opět zaplnil železnobrodskou halu

Železný Brod – „Ano, jsem spokojená. Soutěžní Aerobic Master Class pro jednotlivce jsem pořádala letos po několikaleté přestávce. A jsem ráda, že se vydařil a účast byla velká,“ řekla k zajímavé sportovní akci pořadatelka Jana Boučková.

Budova učiliště v Sedlčanech .

Sedlčanské učiliště oslaví v sobotu 130 let své existence

Sedlčany - Oslavy 130ti let zemědělského školství v Sedlčanech připravilo na celý sobotní den 23. září místní Střední odborné učiliště. Ve formě přátelského setkání a posezení, na které jsou zváni všichni absolventi a bývalí učitelé školy, se uskuteční v areálu učiliště v Bezručově ulici.

Pohřešovaná Lenka Vopičková.

Policisté pátrají po těhotné ženě

Příbram - Písečtí kriminalisté pátrají po Lence Vopičkové, narozené 29. srpna 1979. Ženu naposledy viděl její druh 2. září v ranních hodinách na adrese jejich společného bydliště v obci Mirovice, Táborská 147, kdy následně odešla do Písku.

Ludmila Tarcalová: O účesech se toho moc neví

Ludmila Tarcalová: O účesech se toho moc neví

Etnografka Ludmila Tarcalová připravila společně s Martou Kondrovou i pro letošní Slovácké slavnosti vína a otevřených památek v Uherském Hradišti program o krojích a zvycích. Uskuteční se v neděli 10. září od 13.30 hodin na Kolejním nádvoří. Tentokrát se zaměří na ženské účesy a obřadní úpravu hlavy.

Výstava tradičních úprav a úborů hlav žen k lidovému kroji na Horácku a Podhorácku, která je k vidění v Městském muzeu ve Velké Bíteši.

V Bíteši vystavují účesy ke krojům

Velká Bíteš – Nejrůznější pokrývky a ozdoby hlavy – čepce od vyšívaných plátěných po brokátové, vlňáčky, šátky, koruny i hřebeny – i rekonstrukce téměř neznámých nebo dnes už zaniklých účesů představuje návštěvníkům výstava Tradiční úprava a úbor hlavy žen k lidovému kroji na Horácku a Podhorácku jindy a nyní.

Nová tvář návsi v Nebovidech s přilehlou tvrzí, která se brzy dočká nasvícení.

Nebovidská tvrz ožije nejen Polabským punkem

Nebovidy – Festival plný pohody a Polabského punku vypukne dnes v 17 hodin na Nebovidské tvrzi. Představí se kapely Blikající miminko, Žirafička, Kriminalroman, rezerva, Šťávník PX7, STK, M-Code, Kozičky a Visací zámek revirvál. 

Středověk na tvrzi, Nebovidy červen 2015

Třetí ročník Fesťáku na tvrzi odstartuje v sobotu

Nebovidy – Spolek Nebovidská tvrz a Polabskopunkové Knížectví připravilo na sobotu 26. srpna třetí ročník letního Fesťáku na tvrzi v Nebovidech. Kapely z blízka i daleka, velké hvězdy a malé hvězdičky vystoupí v příjemném prostředí v malé vísce na půlce cesty mezi Kolínem a Kutnou Horou.

Jan Klanica

Master Of Rock 2017: Metalista, který vzdal vlasů pro dobrou věc

Na Masters of Rock je už po páté, avšak na letošní ročník jen tak nezapomene. Jan Klanica si na festivalu nechal své po ramena dlouhé vlasy dobrovolně ostříhat. Jeho rozhodnutí má však vysvětlení, ostříhané vlasy poputují na výrobu paruk pro ženy a děti po nemoci.  

Ve vyškovském zámeckém sklepení je k vidění řada bytostí toužících po lidské krvi.

OBRAZEM: V tmavém sklepení děsí lidi Dracula i hraběnka Báthory

Vyškov – Zprvu idylický portrét se najednou změní ve strach nahánějící bestii. Multimediální pohyblivé obrazy v zámeckém sklepení Muzea Vyškovska vystraší snad každého návštěvníka. Kdo však má pro strach uděláno, ten si výstavu Dracula a ti druzí nepochybně užije.

Na 4. základní škole Kolín si udělali den s crazy účesy

OBRAZEM: Den s crazy účesy vylepšili zmrzlinou

Kolín – Pěkný jarně letní den si udělali ve čtvrtek na 4. základní škole Kolín. Školní vyučování ozvláštnili crazy účesy. A to se ví, že se děti co do kreativity nenechaly zahanbit.

Školní jarmark navštívily v sedlčanském učilišti čtyři stovky zájemců.

Školní jarmark navštívily v sedlčanském učilišti čtyři stovky zájemců

Sedlčany - Již potřetí lákalo sedlčanské Střední odborné učiliště v Bezručově ulici veřejnost do svého areálu na Školní jarmark. Uskutečnil se v sobotu 13. května dopoledne a návštěvníkům nabídl stánky se sadbou či výrobky sociálně terapeutické dílny Mela a poskytovatele sociálních služeb Zámek Nalžovice, přehlídku různorodých účesů a slavnostních rób, prodej cukrářských výrobků, míchaných nápojů, šperků, moštů a různých sirupů. A zájem byl veliký, do areálu školy zavítaly zhruba čtyři stovky návštěvníků.

Fotbalisté Zlína se radují ze zisku poháru.

Bartolomeův příběh. Od nechtěného po hrdinu

Proudí v něm angolská krev. Po tatínkovi Manueli C. Bartolomeovi zdědil fotbalové vlohy. Právě jeho syn Robert vítězným gólem ve finále poháru trefil účast v evropských pohárech. Zatímco otcův talent objevili na ulici, malý klučina tmavé pleti se už narodil ve Zlíně, vyrůstal v bytě panelového domu v otrokovické části Trávníky.

Robert Bartolomeu (ve žlutém)

Když jdu teď na hřiště, cítím, že můžu týmu pomoct, líčí Bartolomeu

/ROZHOVOR/ Někdejší velký talent zlínského fotbalu Robert Bartolomeu se pomalu vrací na scénu. Pozitivněji naladěný a hladový. „Mám velkou chuť se prosadit. Tento rok mi bude čtyřiadvacet let a pořád mám většinu kariéry před sebou," říká optimisticky krajní záložník. V Brně nastoupil v ligovém duelu od začátku po více než roce.

Budoucí kadeřnice a kosmetičky soutěžily ve střední škole v Přímětické ulici.

OBRAZEM: Znojemský Šarm 2017 ovládla Denisa Rábiková

Znojmo – Denisa Rábiková ze Šilheřovic za účes a Anežka Duchoňová ze Znojma za dekorativní líčení získaly ve středu ve Znojmě první místa v soutěži Šarm 2017. Kadeřnicko-kosmetickou soutěž stylu lady 20. let pořádala střední škola v Přímětické ulici. Z domácích soutěžících se pak na třetím místě v kategorii účesová tvorba umístila Jana Polášková ze Znojma.

51. TECHNOhrátky Pardubického kraje: SOŠ a SOU Lanškroun.

Pestré TECHNOhrátky v Lanškrouně

Lanškroun - Vytvoření maškarního účesu, kosmetická proměna, výroba lžíce na obouvání, ovládání robotického vozítka nebo zapojení elektrického obvodu…

Jeden z vítězných účesů soutěže.

Moderní čarodějky ze sedlčanského učiliště v Domažlicích uspěly

Sedlčany - Zlaté zrcadlo je název kadeřnické a kosmetické soutěže, jejíž čtvrtý ročník se uskutečnil 8. března v Domažlicích. Vůbec poprvé se letos této soutěže zúčastnily žákyně učebního oboru kadeřník ze Středního odborného učiliště Sedlčany a hned byly úspěšné, neboť obsadily druhé a třetí místo.

Svatební rady nastávající nevěsty i jejich ženiši mohli získat v neděli v brněnském Nákupním centru Královo Pole. V čtyřhodinovém bloku s nimi organizátoři probrali a ukázali zdobení svatebních kytic nebo zkrášlování nevěst před jejich velkým dnem.

Odměna za nevěstu? Dort, dozvěděli se návštěvníci Svatebních proměn

Brno – Svatební rady nastávající nevěsty i jejich ženiši mohli získat v neděli po poledni v brněnském Nákupním centru Královo Pole. V čtyřhodinovém bloku s nimi organizátoři probrali, ale hlavně jim ukázali, zdobení svatebních kytic nebo zkrášlování nevěst před jejich velkým dnem.

Na mezinárodní soutěži v kadeřnické a kosmetické tvorbě Kalibr Cup si studentky lanškrounské SOŠ a SOU vedly víc než dobře, získaly přední umístění ve všech kategoriích.

Otázka na víkend

 V Lanškrouně se ve čtvrtek konala mezinárodní soutěž Kalibr Cup, kde bývají výsledkem zajímavé modely. Co nejšílenějšího jste kdy měli na sobě vy a co byste si na sebe nikdy nevzali?

Návrhářka Kateřina Štěpánková.

Plesová sezona: přípravy se mnohdy vyšplhají na tisíce korun

Region - Plesová sezóna je v plném proudu a napříč celým regionem se konají nejen ty maturitní, tradičními pořadateli jsou města. Půjčovny společenských šatů proto nyní mají napilno. V nádherných róbách chtějí zazářit dámy, pro oblek či smoking přichází i pánové.

Kalibr Cup 2016.

Halu ovládnou účesy a líčení

Lanškroun /Krátce/ – Už po sedmnácté se dnes v Lanškrouně koná Kalibr Cup, mezinárodní soutěž žáků středních škol v kosmetické a kadeřnické tvorbě. Letošním tématem atraktivní soutěže je „pin up", tedy účesy a líčení spíše v romantickém stylu.