Kreativ

ŠTÍTEK: účes

Zbrojovka Brno se fotila před novou sezonou.

OBRAZEM: Zbrojováci vyladili účesy, pak těsně unikli dešti

Brno – Rozcvička? Ta se tentokrát pro fotbalisty brněnské Zbrojovky odehrávala v kadeřnických salonech. Pondělní oficiální fotografování prvoligového mužstva přinutilo hráče k úpravě svého zevnějšku. Většina prozíravě dorazila na odpolední fotografování už připravená, aby předešla boji o zrcadlo v týmové kabině. „Někteří přišli akorát od holiče, pár kluků si ladilo účesy až na stadionu," potvrdil záložník Alois Hyčka.

Účastnice druhé Proměny žen. Ilustrační foto.

Proměna žen II, část pátá

Dámy už mají krásné postavy a vědí, jak se stravovat a pečovat o svou pleť. Teď na ně čekala malá ochutnávka finále v podobě zcela nových sestřihů a barev z dílny kadeřnictví Klier. Do parády si ženy vzaly zdejší profesionálky, které je změnily k nepoznání.

Klára Skálová

OBRAZEM: Klára Skálová a její Proměna s Plus Deníkem

České Budějovice - Jako malou odměnu si Proměnu s Plus Deníkem darovala šestadvacetiletá Klára Skálová z Hluboké nad Vltavou. „Letos  jsem absolvovala na Jihočeské univerzitě 
v Českých Budějovicích. Něco starého pro mě skončilo, něco nového naopak začalo, 
a tak jsem chtěla toto své duševní rozpoložení nějak podtrhnout," vysvětlila.

Lucie Císlerová složila  závěrečné zkoušky na samé jedničky a prospěla s vyznamenáním.

Žáci domažlického učiliště skládají závěrečné zkoušky

Domažlice – Samé jedničky a prospěch s vyznamenáním. Tak dopadly závěrečné zkoušky, které začaly ve čtvrtek na domažlickém učilišti,  pro Lucii Císlerovou, která studovala obor kadeřnice. V těchto dnech podobně jako ona prochází závěrečnými zkouškami na šest desítek žáků.

Učňovské zkoušky jsou v plném proudu.

OBRAZEM: Učni v těchto dnech skládají závěrečné zkoušky

České Budějovice - Naaranžovat stůl nebo vymyslet pánský účes – takové úkoly musí spnit učni na českobudějovické Střední škole obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborné škole při závěrečných zkouškách. Letos zde končí celkem třicet tři kadeřnic, tři sladovníci, pět pekařů, deset aranžérů a devatenáct cukrářů. Na fotografii Lenka Wagnerová upravuje stůl s názvem Česká značka. 

Proměna s Plus Deníkem - Renata Bryolová.

OBRAZEM: Čtenářka Renata Bryolová a její Proměna s Plus Deníkem

České Budějovice - Přišla sama a nikomu ani neřekla, že se zúčastní Proměny s Plus Deníkem. Renata Bryolová z Českých Budějovic chtěla své blízké překvapit. Den strávila v péči profesionálů, kteří jí mimo jiné zdarma upravili vlasy a poradili, jak se líčit.

Ilustrační foto

Náměšťský zámek hostí svatební veletrh

Náměšť nad Oslavou – Druhý ročník akce Svatební veletrh – svatba na zámku se o nadcházejícím víkendu uskuteční v Náměšti nad Oslavou. Veletrh má charitativní podtext, jeho vyvrcholením bude opravdová svatba handicapované dvojice.

Na zámku v Lysicích se lidé v neděli bavili na Svatební show. Nechyběla ani svatba pod širým nebem.

Lysice: svatební show rozzářila svatba naživo

Lysice /REPORTÁŽ/ – Nablýskané limuzíny. Vevnitř lahve šampaňského. Svatební stuhy a kytice. Na nádvoří lysického zámku stojí také mnohem skromnější vozítko. Velorex se speciálním bílým svatebním potahem. A pro objektivy fotografů je možná přitažlivější než jeho několikanásobně delší plechoví soupeři. Je nedělní poledne a na zámku v Lysicích začíná svatební show. Už čtvrtá v pořadí.

Přehlídka svatebních šatů, kytic a doplňků na zámku v Lysicích.

Na lysickém zámku chystají svatbu v přímém přenosu

Lysice - Zamilované páry znovu obsadí zahradu lysického zámku. V neděli pětadvacátého května se tam totiž uskuteční už třetí ročník Svatební show. Obohacený o neobvyklou událost. Své ano si zde takzvaně v přímém přenosu řekne vybraný pár novomanželů.

Ilustrační foto

Američtí vojáci měli poslední šanci se nechat tetovat, armáda jim to zakázala

Washington - Americká tetovací studia zažila v posledních měsících nával zákazníků z řad vojáků, kteří si chtěli nechat ozdobit svá těla, dokud jim to armáda povoluje. Ve čtvrtek totiž začala platit nová pravidla zakazující nosit tetování na předloktí, lýtkách a v oblasti nad krkem. Informoval britský deník The Times.

Ilustrační foto - sebeobrana

Útočníka je potřeba hlavně šokovat

Rychnovsko – Obětí útoku se můžete stát i vy. Jak se však bránit? Při kontaktu s útočníkem jde především o to, že ho musí napadená osoba překvapit a šokovat. Tím může odradit útočníka od jeho dalšího útoku nebo alespoň získat čas na rozmyšlení, co dělat dál či přivolat pomoc. Reakci napadené osoby lze jen těžko předem nějak odhadovat. Mnohdy má napadená osoba pouze jenom několik sekund, kdy se musí rozhodovat co podnikne, jak se bude bránit.

Proměna s Plus Deníkem - Hana Benešová.

OBRAZEM: Hana Benešová vyzkoušela Proměnu s Plus Deníkem

České Budějovice - Ještě nikdy nic nevyhrála, 
a proto si řekla, že zkusí štěstí s Plus Deníkem. Vyplatilo se. Hanu Benešovou z malé osady Vyhnanice na Bechyňsku redakce vybrala do další Proměny a čtenářka si tak užila den v péči profesionálů.

Teletubbies. Ilustrační foto.

Severní Korea zvažuje vysílání Top Gearu, Teletubbies a Pána času

Londýn/Pchjongjang - Za vlády severokorejského vůdce Kim Čong-una je místní televize dost pochmurná. Ale nyní nejvyšší vůdce zvažuje, že by obyvatelům dopřál potěšení z nevídané zábavy – britských pořadů Top Gear, Teletubbies a Pán času, napsal britský list The Independent.

Martha (vpravo) a Tena Elefteriadu se na koncert v Brně těší. „I když už v Brně nebydlím, pocit, že jsem v tomto městě taky doma, převládá,“ říká Martha Elefteriadu.

Sestry Elefteriadu: Čím překvapíme? Už jen tím, že se v Brně konečně ukážeme

Brno /ROZHOVOR/ - Pro brněnskou hudební scénu šedesátých a sedmdesátých let je pěvecké duo Martha a Tena stejným poznávacím znakem jako Orchestr Gustava Broma, Synkopy 61, sourozenci Ulrychovi či Progres. Jejich zajímavě posazené hlasy dokázaly zaujmout, jejich přirozená image ozvláštněná proměnlivými účesy a kostýmy z nich udělala výtvarně erotický symbol. Hudebník a bavič František Ringo Čech v této souvislosti vyslovil, že „Žádná dívka nemá tolik vnadů, tak jak sestry Elefteriadu". Nyní se sestry populární v někdejším Československu i v zahraničí vracejí zpět do Brna se svým původním repertoárem česky zpívaných písní vystoupí příští středu na Musilce.

Ilustrační foto.

Fotbalová povídka

"Teď poslouchejte, pacholci!" štěkl Pavelec v marném pokusu sjednat si na hřišti pořádek. Nikdo z družstva však nevypadal, že by chtěl vzít trenérův příkaz na vědomí. Místo toho se hráči dál bavili mezi sebou a sdělovali si zážitky z dlouhé cesty autobusem.

Ilustrační foto

Nový účes a brýle prostitutce nepomohly. Strážníci ji poznali

Dubí - Změna image „lehké holce" k ničemu nebyla. Sexuální služby v Ruské ulici v Dubí nabízela i přesto, že to měla zakázané od městského úřadu. „Operátor kamerového systému spatřil v ulici Ruská ženu, které správní orgán udělil zákaz pobytu na území města Dubí.

Carrom v Pelhřimově

Carrom studenty nadchnul

Pelhřimov - Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Pelhřimov hostí ještě v sobotu nejlepší hráče deskové hry Carrom.

Z veletrhu kosmetiky a zdravého životního stylu – World of Beauty & Spa 2014.

Lanškrounské žákyně excelovaly

Lanškroun /NAPSALI JSTE NÁM/ – Žákyně zdejší SOŠ a SOU soutěžily  Praze na Mezinárodním veletrhu kosmetiky a zdravého životního stylu – World of Beauty & Spa 2014.

Redaktorka Lenka Suchá si v Městském divadle Brno vyzkoušela práci maskérky.

Maskér v divadle? Také psycholog a důvěrník

Brno /NA DEN S…/- Je nebezpečné dotýkat se hvězd, letí mi hlavou slova známé písničky při zjištění, že v dalším díle seriálu Deníku Rovnost Na den (s) povedou moje kroky do maskérny Městského divadla Brno. Trochu lehkovážné nadšení však u mě s blížícím se termínem návštěvy střídá nervozita. To když si uvědomím, že se herců budu skutečně dotýkat. Navíc těsně před začátkem představení, kdy je každá moje rádobyvtipná poznámka může vykolejit ze soustředění.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un.

Muži v KLDR prý mají nařízeno volit sestřih jako vůdce Kim

Pchjongjang - Muži v Severní Koreji byli údajně vyzváni, aby se inspirovali účesem mladého vůdce země Kim Čong-una. Píše o tom dnes zpravodajský server BBC News. Úřední nařízení bylo vydáno zhruba před dvěma týdny v metropoli Pchjongjangu a nyní se šíří do dalších částí země. Podle BBC mají ale někteří občané proti účesu výhrady.

Proměnu s Plus Deníkem v březnu prožila Gabriela Gajdošová z Chvalšin.

OBRAZEM: Čtenářka Gabriela vyzkoušela Proměnu s Plus Deníkem

České Budějovice - Jako dárek k svátku dostala změnu vizáže Gabriela Gajdošová z Chvalšin. Do Proměny s Plus Deníkem ji přihlásili bratr s manželkou. „Vůbec jsem o tom nevěděla. Až když jsem doma chtěla jít ke kadeřníkovi, zabránili mi v tom 
a řekli, že pro mě mají překvapení," vyprávěla.

Zleva: Tomáš Piňos, kantorka Markéta Bečáková a modelka Alžběta Reichmanová.

Účes rak zajistil Tomáši Piňosovi bronz na mistrovství republiky

Uherské Hradiště, Praha – Znamení zvěrokruhu, to bylo téma juniorského mistrovství republiky v účesové tvorbě. Svého zástupce tam mělo i Slovácko. A úspěšného. Na bronzový stupínek totiž v Praze vystoupal student druhého ročníku oboru kadeřník na Střední škole služeb Uherské Hradiště Tomáš Piňos. Jeho účes měl zobrazovat raka.

Sprejerka v akci, jak ji zachytila městská kamera

Msta kadeřnici za účes: kosočtverce a nápisy na výloze

Nymburk - Jak dlouho a jak moc dokáže být naštvaná mladá žena na kadeřnici, která jí podle jejího názoru zpackala účes? O tom vypovídá neobvyklý příběh, který se odehrál mezi dnes dvaadvacetiletou dívkou z Kopidlna a kadeřnicí 
v Nymburce. Ta zažívala poslední půlrok skutečné peklo.

Den pro ženskou krásu v ústeckém muzeu.

OBRAZEM: Den pro ženskou krásu v muzeu

Ústí nad Labem - Krásné šaty, plesové i svatební, moderní účesy, příjemná hudba. Ale také představivost, elán a ctižádost mládí. Ze spojení ústeckého muzea, Střední školy obchodu, řemesel a služeb a Základní školy Ústí nad Labem vznikl Den pro ženy a dívky.

Dvacatý ples Rychnovského dětského sboru se nesl v duchu První republiky

Ples ve víru První republiky opanoval divadlo

Rychnov nad Kněžnou - V sobotu 1. března jste si při procházce Rychnovem mohli myslet, že jste se ocitli v dobách První republiky. K Pelclovu divadlu totiž mířili muži a ženy v dobovém oblečení. K tomu je vybízela pozvánka na 20. ples Rychnovského dětského sboru (RDS). Návštěvníci sborových plesů jsou zvyklí spolupracovat a záměry organizátorů dotahovat k dokonalosti. Nejinak tomu bylo i letos.

Zlaté zrcadlo 2014. Soutěž kadeřnic a kosmetiček v Domažlicích.

FOTO: Zlato z domažlické soutěže kadeřnic míří do Bratislavy

Domažlice /FOTOGALERIE/ – „Původně jsme zamýšleli uspořádat krajskou soutěž kadeřnic a kosmetiček. Poté se nám začali hlásit účastníci z dalších regionů a nakonec se nám podařilo zajistit i slovenské soutěžící ze speciální odborné školy z Bratislavy," popsala organizaci prvního ročníku mezinárodní soutěže Zlaté zrcadlo Zdeňka Buršíková, ředitelka pořádajícího SOU Domažlice.

Veronika Hanelová se rozhoduje, kterým směrem se vydá po základní škole. Láká ji učňovský obor kuchařka-servírka, ale také kadeřnice. V rámci projektu Dobrý job si mohla vyzkoušet, co práce kadeřnice obnáší. Den strávila v kadeřnictví KLIER.

Veronika si zkusila Dobrý job!

Rozhoduje se, kterým směrem se vydá po základní škole. Láká ji učňovský obor kuchařka-servírka, ale také kadeřnice.