Kreativ

ŠTÍTEK: účes

Ilustrační foto

Japonská cestovní agentura organizuje svatby pro samotné ženy

Kjóto (Japonsko) - Cestovní agentura v japonském městě Kjóto začala organizovat svatební obřady, na kterých ovšem chybí ženich. Dvoudenní „sólo-svatby" jsou určené pro samotné ženy, které si mohou vybrat své speciální šaty a kytici, nechat si upravit slavnostní účes, svézt se limuzínou, užít si pobyt v hotelovém pokoji a nechat si nafotit památeční fotoalbum, napsala tisková agentura Kjódó.

Petra Novotná

Petra Novotná: Směji se v jednom kuse

Bruntál /ROZHOVOR/ – Věrnou a jen těžko nahraditelnou členkou bruntálské Taneční školy Stonožka je Petra Novotná. Mezi Stonožky přišla ve svých třech letech a členkou veleúspěšné taneční školy je již dvanáctým rokem. Je držitelkou sedmi medailí z letošního tanečního mistrovství světa a Evropy v Liberci.

Kadeřnická soutěž v Šumperku.

Kadeřnice vykouzlily iluzi flamenca

Šumperk - Soutěž odborných dovedností Color Cup 2014 pořádala ve čtvrtek 18. prosince Střední škola železniční, technická a služeb v Šumperku. Budoucí kadeřnice svým spolužákům předvedly svou zručnost při pánském a dámském střihu, královskou disciplinou pak byly společenské účesy. Téma letošního ročníku byl vír flamenca.

Ilustrační foto.

Soutěžte s Estudiem Angelito

Toužíte po zcela novém účesu, ale máte před Vánoci hluboko do kapsy? Pak je pro vás jako dělaná soutěž, kterou vyhlašuje Deník spolu s Estudiem Angelito.

Kapela Telegraf před revolucí

Z Elasticů se stal Telegraf, původní název se totiž nelíbil kulturní komisi

Kolínsko – Kapelu Telegraf zná na Kolínsku asi každý. Málokdo dnes však ví, že původně se kapela měla jmenovat úplně jinak. Původní název kapely zněl Elastic. To se však nelíbilo kulturní komisi, která před revolucí fungovala. „Nepátrali jsme po tom, proč se jim to nelíbilo. Říkalo se, že to zní jako Plastic a Plastic people of the Universe byli zakázaní," řekl Petr Bašus, zpěvák kapely Telegraf.

Technohrátky v Lanškrouně.

Žáci si v Lanškrouně osahali řemesla i službové obory

Lanškroun – Technohrátky Pardubického kraje, projekt na podporu technických oborů a řemesel, se rozloučily v úterý s letošním programem ve Střední odborné škole a Středním odborném učilišti v Lanškrouně. Tečka byla nejen stylová, ale především barevná. Kromě atraktivních elektrotechnických oborů představila škola 120 žákům z osmi devítiletek v regionu také netradiční aktivity spojené s extravagantními účesy a malbou na tělo.

V klidu mohly být modelky, které sledovaly kreace vznikající na jejich hlavách. Kristýna Poliačiková odcházela z účesem oceněným za kreativitu. Vytvořil ho Petr Dachovský.

FOTO: Studenti zkrášlili modelky ve víru flamenca

Polička – Šikovné ruce kadeřnic a jednoho kadeřníka vytvářely účesy na dané téma „Ve víru flamenca" na školní soutěži. Doplnily je i kosmetičky, které ve stejném duchu modelky líčily a malovaly jim nehty.

Proměna s Deníkem: Marie Šafratová ze Všestar.

Šafratová vyhrála Proměnu s Deníkem. 'Jsem nadšená,' pochvaluje si

Hradec Králové /FOTO/ - Královéhradecký Ateliér a Galerie jr na Tylově nábřeží společně s Deníkem dávají několikrát ročně šanci čtenářům soutěžit 
o proměnu vizáže a celkového stylu. Soutěž má další výherkyni – Marii Šafratovou ze Všestar u Hradce Králové.

Proměna s Deníkem: Marie Šafratová ze Všestar.

Marie Šafratová vyhrála Proměnu s Deníkem

Hradec Králové /FOTO/ - Královéhradecký Ateliér a Galerie jr na Tylově nábřeží společně s Deníkem dávají několikrát ročně šanci čtenářům soutěžit 
o proměnu vizáže a celkového stylu. Soutěž má další výherkyni – Marii Šafratovou ze Všestar u Hradce Králové.

Ilustrační foto.

Ohlédnutí: Po ulicích kdysi chodili „Emani“ i „Máničky“

Východní Čechy – V dalším dílu seriálu, ve kterém nahlížíme do předlistopadových dob, čeká čtenáře pánská móda. Ačkoli se také vyvíjela a ovlivňovaly ji módní trendy, nutno podotknout, že pánové to měli v minulém režimu v oblékání složitější než ženy.

Tajemný zámek v Náměšti na Hané. Kostýmované prohlídky s detektivními příběhy.

Na tajemném zámku v Náměsti pátral Sherlock i rada Vacátko

Náměšť na Hané – Detektiv Sherlock Holmes, doktor Watson a policejní rada Vacátko se v sobotu večer procházeli po zámku v Náměšti na Hané. Pod názvem Tajemný zámek tam probíhaly kostýmované prohlídky s detektivně laděnými příběhy.

Habrovanský zámek

Výtěžek habrovanské akce poslouží vozíčkáři ze zámku

Vyškovsko /KAM O VÍKENDU/ – Druhá polovina právě vrcholícího týdne se nese v duchu chladných rán a účesů rozfoukaných čerstvým větrem. Jakoby studená fronta lehce otrávila i organizátory víkendových setkání. Nabídka totiž není příliš pestrá. Kdo ale bude hledat pečlivě, určitě najde. Pomůže mu i náš přehled.

Karel Gott byl idolem mnoha mužů.

Po ulicích kdysi chodili „Emani“ i „Máničky“

Rychnovsko – V posledním dílu seriálu, ve kterém Rychnovský deník nahlíží do předlistopadových šatníků, čeká čtenáře pánská móda.Ačkoli se také vyvíjela a ovlivňovaly ji módní trendy, nutno podotknout, že pánové to měli v minulém režimu v oblékání složitější než ženy.

Karel Gott byl idolem mnoha mužů.

Po ulicích kdysi chodili „Emani“ i „Máničky“

Rychnovsko - V posledním dílu seriálu, ve kterém Rychnovský deník nahlíží do předlistopadových šatníků, čeká čtenáře pánská móda.Ačkoli se také vyvíjela a ovlivňovaly ji módní trendy, nutno podotknout, že pánové to měli v minulém režimu v oblékání složitější než ženy.

Retrodeník přináší seriál o oblečení.

Šatníky ovládl hippie, disko i punk styl

Rychnovsko – Opět se podíváme do předlistopadových šatníků. Tento týden zavítáme ve speciálním seriálu Rychnoského deníku do sedmdesátých a osmdesátých let v ženské módě.

Účastnice druhé Proměny žen. Ilustrační foto.

Proměna s Deníkem

Chcete změnit svůj jídelníček, šatník, účes, líčení, návyky, jednoduše se cítit úžasně? A to vše do Vánoc?! Zapojte se do další proměny, která vypukne v říjnu.

Ilustrační foto

Změňte svůj účes k nepoznání

Opava - Ve spolupráci s kadeřnickým studiem Angelito vyhlašuje Deník další kadeřnickou proměnu. Můžete změnit svůj účes k nepoznání, vyzkoušet jeden z moderních trendů a to vše úplně zadarmo.

Ondřej Havelka

Ondřej Havelka, umělec jemných a uhlazených mravů

Praha – Herec a zpěvák Ondřej Havelka, který dnes oslaví šedesátiny, je známým milovníkem jazzu, swingu a vůbec kultury z doby mezi dvěma světovými válkami. Původně působil dvě dekády v Originálním pražském synkopickém orchestru, než v roce 1995 založil vlastní kapelu Melody Makers. Její repertoár sahá od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových bigbandů. Nabízí také dokonalou stylizaci: od kostýmů a účesů až po dobové způsoby. Není proto divu, že Havelka skvěle ztvárnil i pána hlavního hrdiny filmové verze Saturnina.

Hned několik ocenění si přivezly v říjnu žákyně Střední školy gastronomie a služeb v Přerově z Mistrovství republiky mladých kadeřníků a kosmetiček Harmonie 2014

Za účesy i make-up sklidily žákyně úspěch

Přerov – Hned několik ocenění si přivezly v říjnu žákyně Střední školy gastronomie a služeb v Přerově z Mistrovství republiky mladých kadeřníků a kosmetiček Harmonie 2014. To se konalo v rámci výstavy Vzdělávání a řemeslo v Českých Budějovicích.

Proměna s Plus Deníkem - Bohumila Zíková.

OBRAZEM: Čtenářka Bohumila Zíková si hned oblíbila svůj nový účes

České Budějovice - Změnit svůj vzhled za pomoci profesionálů už dlouho chtěla Bohumila Zíková z Českých Budějovic. Nakonec se jí to poštěstilo díky Plus Deníku. „Hlásila jsem se do proměn v různých časopisech 
a teď to vyšlo, takže jsem nadšená. Předem žádné obavy nemám, nebudu se bránit, ničemu, co mi navrhnete," řekla na začátku dne.

Proměna s Plus Deníkem - Bohumila Zíková.

OBRAZEM: Čtenářka Bohumila Zíková si hned oblíbila svůj nový účes

České Budějovice - Změnit svůj vzhled za pomoci profesionálů už dlouho chtěla Bohumila Zíková z Českých Budějovic. Nakonec se jí to poštěstilo díky Plus Deníku. „Hlásila jsem se do proměn v různých časopisech 
a teď to vyšlo, takže jsem nadšená. Předem žádné obavy nemám, nebudu se bránit, ničemu, co mi navrhnete," řekla na začátku dne.

Koncert Beatles revival v Horní Cerekvi

Kladenští Beatles hráli tak dobře jako ti praví

Horní Cerekev - Nejprodávanější světová kapela v historii, Beatles, má řadu napodobitelů. Ale asi málokteří jsou tak věrní původnímu originálu jako čtyři muzikanti, kteří se dali dohromady na kladenském gymnáziu, hrají spolu už 17 let a v sobotu vystoupili i v Horní Cerekvi.

Vzdělání a řemeslo na českobudějovickém výstavišti.

Kadeřnicím při soutěži jde i o zdraví

České Budějovice –  Krásné účesy, nápadité líčení i extravagantně ozdobené nehty, to vše bylo ve středu k vidění na budějovickém výstavišti. Na již tradiční výstavě Vzdělání a řemeslo se první říjnovou středu uskutečnilo mistrovství  republiky mladých kadeřníků a kosmetiček Harmonie.

Jak Lucie Procházková starší, tak její dcera profesi kadeřnice okoukaly u svých maminek.

Občas si matka s dcerou pěkně vjedou 
do vlasů. Naštěstí jen hřebenem

Sezimovo Ústí – Na kadeřnici si ani jedna Lucie Procházková jako malá holka nehrála. Přesto se toto řemeslo v rodině zabydlelo a už se přeneslo na třetí generaci. U obou, matky i dcery, ale musela životní směr určit až puberta. Tehdy si shodně uvědomily, že je to živnost, které se chtějí nadobro upsat. Salon mají 
v Sezimově Ústí a jak jinak, šéfuje Lucie starší.

Zpěvák Marilyn Manson.

Marilyn Manson se objeví ve filmu Fízlové, hajzlové

Praha - Americký kontroverzní zpěvák Marilyn Manson, vlastním jménem Brian Warner, ztvárnil jednu z hlavních rolí v americko-francouzském filmu nazvaném Fízlové, hajzlové. Dnes ho na pracovní projekci v Praze představila distribuční společnost Artcam, která ho do českých kin uvede od 18. září.

Tetování je běžnou ozdobou řady lidí. Ilustrační foto.

Tetování a piercing: v práci už tolik nevadí

Extravagantní účes, výrazný plnovous, piercing nebo nápadné tetování už ani u nás nejsou v zaměstnání až tak na obtíž. Většina lidí totiž podobné ozdoby na pracovišti nehodnotí negativně.

Ilustrační foto.

Tetování ani piercing už nejsou překážkou v kariéře

Praha – Extravagantní účes, výrazný plnovous, piercing ani nápadné tetování už v zaměstnání obvykle nejsou příliš na obtíž. Většina Čechů nyní podobné ozdoby na pracovišti nehodnotí negativně, pouze 16 procent lidí takové zpestření vzhledu kolegů v práci vyloženě vadí. A poměrně vstřícní jsou i sami zaměstnavatelé. Vyplývá to z průzkumu pracovního portálu Jobs.cz, do něhož se zapojilo 1703 lidí, a ze souběžného šetření mezi 169 firmami.

Kadeřník Michal Moučka.

Kadeřník Michal Moučka uspěl 
v soutěži, účesy hodnotí i na ulici

České Budějovice - Výuční list získal teprve před pěti lety, ale už oficiálně patří mezi nejlepší v oboru. Čtyřiadvacetiletý kadeřník Michal Moučka z Českých Budějovic se potřetí dostal mezi pětici nejúspěšnějších v soutěži Goldwell Color Zoom Challenge. Setkat se s ním mohou také čtenářky Plus Deníku. Má totiž na starosti účesy v oblíbené Proměně.