Kreativ

ŠTÍTEK: účes

Jana Burdová se svými kadeřnickými Oskary

S vlasy umí kouzlit, říkají slavné herečky i topmodelky o Janě Burdové

Kadeřnice, vlasová designérka a spolumajitelka kadeřnického studia v Teplicích Jana Burdová je uznávanou osobností v české i zahraniční účesové tvorbě už dvě desítky let. Svoji kariéru odstartovala raketově. V kadeřnických soutěžích začala sbírat kadeřnické Oskary ve velkém. Svým trojnásobným vítězstvím titulu Kadeřník roku České a Slovenské republiky vstoupila jako první kadeřnice do Síně slávy. V kadeřnickém oboru je to nejvyšší ocenění, jakého lze dosáhnout.

Dominik Feri.

Kdo je Dominik Feri? Kde se vzal, tu se vzal. Z nadaného gymnazisty politikem

Lidé jsou rozumní, chápou tedy kontext toho, že je mi přeci jen 18 let a mimo působení v politice jsem stále puberťák. S takovým prohlášením vstoupil v listopadu 2014 Dominik Feri do teplického zastupitelstva a odstartoval tím jako nejmladší radní v České republice svoji politickou kariéru.

Zasmějte se u fotogalerie bukovanských dětí s bláznivými účesy!

Fotogalerie: Den účesů v mateřské školce v Bukovanech; antény, culíky i srdíčka

I v době, kdy se pedagogové setkávali s dětmi pouze online, neztráceli smysl pro humor. Den účesů nadchl děti i rodiče a hravě se do něj zapojili. Nyní už jsou školy opět otevřené a děti sedí na svých místech ve školních lavicích. Získávají nové dovednosti a znalosti a přitom mají ještě plno elánu dělat radost svým rodičům. Za dnešní příspěvek děkujeme Mateřské škole Bukovany. 

Projektový účesový den. Soutěžili o nej účes školy

Projektový účesový den. Soutěžili o nej účes školy

V pátek 18. prosince úderem osmé hodiny do naší základní školy vešlo žactvo načesáno k nepoznání. Pozadu nezůstali ani učitelé. Nezasvěcený by si mohl myslet, že si u nás dali dostaveníčko hollywoodské hvězdy, které soutěží o co nejbláznivější účes. Ano soutěžíme, ale o NEJ účes projektového dne naší školy.

Petra Bosáková.

Chci ženám vracet styl a sebevědomí, říká pin-up girl z Hrádku nad Nisou

/LIDÉ ODVEDLE/ Pin-upka je sebevědomá, vtipná, kreativní a tak trochu trhlá holka. V jejím šatníku najdete pestré barevné kombinace, nejčastěji jsou to puntíky, kostky nebo květinové vzory. Nadýchané sukně, krátké šortkové overaly, výrazný pas a hluboký výstřih, to je módní styl, ze kterého číší ženskost a nevulgární sexappeal.

Váš člověk v Deníku Martin Tröster

Nový účes, outfit a klid od deváťáků

Hned je ten svět veselejší. S novým účesem jsme v pondělí mohli vyrazit pro nové oblečení do obchoďáku a odpočinuli jsme si od deváťáků, které jsme mohli po dlouhých týdnech poslat do školy. Jako bonus oběd s točeným na předzahrádce. Tedy v případě, že nám to nezhatily dešťové kapky… Uvolňování koronavirových opatření pokračovalo i na jihu Čech. Pro zákazníky, klienty, konzumenty a rodiče radost, pro kadeřnice, obchodníky, hostinské či ředitele škol a učitele ale také kupa starostí.

Kadeřnice se od pondělí opět mohou pustit do práce. Musejí však splnit řadu hygienických opatření. Na snímku kadeřnice Kristina Nováková z Drahanovic. (7.května 2020)

Kadeřnice vyráží do boje se zanedbanými účesy. Se štítem a rouškou

Kadeřnice se konečně mohou pustit do zanedbaných účesů, které lidé nemohli svěřit do rukou profesionála kvůli koronavirovým restrikcím. Barvit, stříhat, fénovat a žehlit vlasy zákazníků budou moci pouze se zdvojenou ochrannou dýchacích cest. Přitom už v pouhé roušce se špatně pracuje. Zvláště ve dnech, kdy se teploty blíží letním. Ne tak při provádění tepelných úprav kadeří.

Kadeřnice se od pondělí opět mohou pustit do práce. Musejí však splnit řadu hygienických opatření. Na snímku kadeřnice Kristina Nováková z Drahanovic. (7.května 2020)

Kadeřnice vyráží do boje se zanedbanými účesy. Se štítem a rouškou

Kadeřnice se konečně mohou pustit do zanedbaných účesů, které lidé nemohli svěřit do rukou profesionála kvůli koronavirovým restrikcím. Barvit, stříhat, fénovat a žehlit vlasy zákazníků budou moci pouze se zdvojenou ochrannou dýchacích cest. Přitom už v pouhé roušce se špatně pracuje. Zvláště ve dnech, kdy se teploty blíží letním. Ne tak při provádění tepelných úprav kadeří.

Mistrovství Evropy v Bratislavě.

Ledová královna a Zloba přinesly studentkám evropský úspěch

Velkého úspěchu dosáhl tým ze sokolovské živnostenské školy na mistrovství Evropy ve slovenské metropoli Bratislavě. Aby zástupci jedné školy měli na stupních vítězů hned dvě soutěžící, se nestává často. Ledová královna a Zloba v podání modelek to dokázaly.

Studentka Střední školy gastronomie a služeb v Přerově Tereza Skálová skončila druhá v silné konkurenci kategorie make-up mezinárodní soutěže Kalibr cup 2020 v Lanškrouně.

Medailový "party look". Studentka z Přerova brala stříbro za nápaditý make-up

Devatenáctiletá studentka Tereza Skálová, která navštěvuje poslední ročník Střední školy gastronomie a služeb v Přerově, vždycky toužila stát se vizážistkou. Po úspěchu v mezinárodní soutěži Kalibr cup 2020, která se konala minulý týden v Lanškrouně, je svému snu zase o něco blíže. Obstála totiž v silné konkurenci mladých dívek a skončila na druhém místě.

Den pro ženy: Odpoledne plné módy, účesů i hudby (ilustrační foto)

Tip na sobotu 5. října: Proberou módu i účesy

Odpočinek od starostí a každodenního shonu nabízí Den pro ženy v Pohořelicích. V sobotu od dvou hodin odpoledne v sále radnice na Brněnské ulici v režii studia Adell proberou s moderátorem Martinem Burianem módní novinky a trendy, účesy i líčení.

Trojanovi dál frčí v Bouráku

Bratři Trojanovi dál frčí v Bouráku

V severočeském Varnsdorfu pokračuje hlavní část natáčení černé komedie Bourák. Ondřej Trojan v ní poprvé režíruje svého bratra Ivana, jenž tu vystupuje převážně s rokenrolovým účesem typu emana a kostýmem ve stylu Jamese Deana po zenitu. Ve stylizovaném příběhu z pera Petra Jarchovského hraje padesátníka, který odmítá dospět. Řeší jen svůj účes, špičaté boty, rock'n roll a Cadillac.

Junior Hair Show 2019.

Sušičtí kadeřníci zazářili v pražském Hiltonu

Sušice – Se zlatou a stříbrnou vizáží a účesy zazářili modelové, které originálně připravili sušické kadeřnice, v pražském hotelu Hilton v rámci prvního ročníku galavečera Junior Hair Show 2019.  

Devítiletý To Gia Huy, který požadoval účes po vzoru severokorejského diktátora.

Účes podle Trumpa či Kima? Hanoj před summitem ovládlo účesové šílenství

Již příští týden proběhne ve vietnamské Hanoji schůzka amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokorejského vůdce Kim Čong-una. Někteří fanoušci obou státníků se však na nadcházející summit připravují opravdu neobvykle. U kadeřníka si totiž nechávají vytvořit účes ve stylu Trumpa či Kima, informovala o tom agentura AP. 

Ilustrační foto ze svatebního veletrhu.

Breda se oblékne do svatebního. Už tuto sobotu

Šaty pro nevěsty, obleky pro ženichy, ukázky svatebního líčení, účesů, menu i novomanželského tance. To vše a mnoho dalšího bude k vidění na Svatebním veletrhu v Obchodním centru (OC) Breda&Weinstein.

Kadeřnická soutěž Děčínská vlna

Střelnici ovládne soutěž kadeřníků Děčínská vlna

Děčín – Střední škola řemesel a služeb v Děčíně už osmým rokem pořádá soutěž mladých kadeřníků s názvem Děčínská vlna. Přehlídku nejrůznějších účesů a práci kadeřníků si lidé mohou užít ve čtvrtek 14. února od 10 hodin na děčínské Střelnici.

Ilustrační fotografie.

Na co kam: Inspirace pro nevěsty

Hradec Králové - Už desátý ročník Svatebního veletrhu se v pátek odpoledne a v sobotu dopoledne koná v Novém Adalbertinu. Návštěvníci uvidí modely svatebních šatů, aktuální svatební líčení a účesy, vazbu zajímavých svatebních kytic či úpravu svatební tabule.

Ilustrační foto

Jak se připravit na ples, abychom byli za dámy a gentlemany?

FOTOGALERIE/ Plesová sezona 2019 je tu! Jak se na ni připravit, co si obléknout, jak se upravit a další? Redaktor Deníku oslovil několik módních expertů napříč obory a zde jsou některé jejich rady i varování. Buďte in, ciťte se dobře a své plesy si užijte s plnou grácií!