Kreativ

ŠTÍTEK: účes

Ilustrační foto.

Na plesech letí především krajky a modré obleky

Uherské Hradiště – Hodí se ta kabelka k šatům? Jsou to boty, které se dnes nosí? I takové otázky v tomto období řeší nejedna žena či muž na Slovácku. V plném běhu je totiž plesová sezona a oproti jiným společenským akcím se právě na ni chtějí mnozí excelentně připravit.

Devatenáct budoucích kadeřníků a kadeřnic se snažilo co nejlépe obstát v soutěži. Účesy byly z říše fantazie.

Extravaganci vidí každý jinak

Velké Poříčí /FOTO/ - Napjatá atmosféra vládla po ránu v kulturním sále Střední školy propagační tvorby a polygrafie. Na závěr pololetí se tam totiž konala soutěž studentů oboru kadeřník. K zrcadlům a s patřičným vybavením se postavili také dva chlapci. Ti byli v posledních letech výjimkou.

Petr Czudek

Basketbalisté přivítají lídra, bude to boj

/POZVÁNKA/ Kvalitní sport se dá očekávat v sobotu v opavské víceúčelové hale. Do Slezska míří aktuálně nejlepší tým basketbalové Kooperativa ligy BK Armex Děčín. Severočeši zatím letos válí, z dosavadních čtyřiadvaceti zápasů si na konto připsali jednadvacet vítězství. Do sobotního duelu jdou Válečníci v roli favorita.

Ve Stojanově gymnáziu vládla při Královském bálu skvělá nálada.

Velehrad: Královský bál doplnila přehlídka historických kostýmů

Velehrad – Královský bál. Pojem, s nímž se milovníci společenské zábavy a tance, tak často nesetkávají. Přesto Společenství přátel Stojanova gymnázia Velehrad na něj v pátek večer vsadilo a s několikadenním předstihem před jeho konáním byly na něj místenky beznadějně vyprodány.

Ilustrační foto

Plesy jsou vrcholem společenské sezony

Písek /TÉMA: PLESOVÁ SEZONA NA PÍSECKU/ – K zimní sezoně neodmyslitelně patřily plesy, bály, tancovačky a kdo ví, jak se jim ještě v různých obcích říkalo. Pro každé město či obec to byla velká událost.

Prostě krásná!

Prostě krásná sklízí obrovský úspěch

Sokolov - Jde o výstavu fotografií, před kterou prošlo 32 mentálně a zdravotně postižených žen zkrášlovací proměnou pod rukama zkušené kadeřnice a vizážistky

Svatební veletrh Svatební dny 2016 v Clarion Congress Hotel Praha probíhal 15. - 16. ledna.

OBRAZEM: Veletrh představuje nové svatební trendy

Praha - Květiny, dort, účes, prsteny, oznámení, hostina… Svatební seznam nadcházejících novomanželů může být pořádně dlouhý. Načerpat inspiraci na svůj velký den mohou zamilované páry ještě v sobotu v hotelu Clarion Congress v Praze 9, kde se od pátku koná veletrh Svatební dny.

Absolventský ples tříd Ka3, Esm3, PoTrZe3, Kč3

Plesová sezona se rozjela, trendům vládne jednoduchost

Kutnohorsko Plesová sezona roku 2016 je v plném proudu. Zejména pro dámy je to čas, kdy alespoň párkrát do roka obléknou slavnostní róbu a nechají si vytvořit slavnostní účes. Populární jsou mezi dámami všeho věku nejrůznější půjčovny společenských šatů. Jaké trendy v oblékaní i účesech lze sledovat pro letošní sezonu?

ŠATY na ples si mnoho lidí půjčuje. V jindřichohradeckém Svatebním salonu Sára s výběrem dobře poradí Petra Boukalová, která ukazuje plesové šaty od honosné róby, přes jednoduché jemné elegantní šaty, které jsou letos velmi žádané, až po krátký model.

Plesová sezona je letos ve znamení elegance

Jindřichohradecko - Tančíte rádi? Pokud ano, až do začátku dubna budete mít na Jindřichohradecku příležitost vypravit se na některý z mnoha plesů, které se tady konají. Vybírat je opravdu z čeho.

Středoškoláci se na Svatebním veletrhu pustí do soutěže s modely budoucnosti. Na fotce zleva Jana Škorničková (autorka modelu ženicha), Matěj Vágner, Aneta Šnorková a Petra Součková (autorka modelu nevěsty).

Nevěsta budoucnosti má svítící kytici

České Budějovice - Svítící kytice, originální šperky, ale především futuristické modely šatů vytvořené jen za pomoci látky a špendlíků předvedou v sobotu 16. ledna na letošním ročníku Svatebního veletrhu na českobudějovickém výstavišti studenti Střední školy obchodu služeb a podnikání a Vyšší odborné školy Kněžskodvorská (SŠ OSaP a VOŠ).

S dalšími organizátory si pro návštěvníky Pavel Moš připravil řadu ukázek středověkých řemesel. Některá si sami mohli vyzkoušet.

V Drahanech cestovali časem. A zastavili se ve středověku

Drahany – Jako ve středověku si o víkendu mohli připadat návštěvníci drahanského muzea. Po vstupu do něj jakoby se dostali zpátky v čase o několik století dříve. Po chodbách i v dalších místnostech byli k potkání dobově oblečení i učesaní lidé. Na stole byly k vidění meče a přilbice. Účastníky Workhopu odívání a řemesla ve středověku však přivítal také dobově oblečený ředitel muzea Pavel Moš.

PŘED A PO .... „Chtěla bych začít úplně nanovo a lépe. Jenže jak?...díky za naději,“ napsala do své přihlášky do soutěže Jana Šimáková.

Účes z kudrnatých vlasů byl v případě Jany Šimákové jasnou volbou

Písková Lhota /FOTOGALERIE, SOUTĚŽ/ - „Život je na mě hodný, děkuji za to každý den," řekla Jana Šimáková, další z žen, která se přihlásila do pátého ročníku Proměn - společného projektu Deníku a Studia Jana Burdová. A to přesto, že zažila zklamání, zlomené srdce a chvíle strachu i beznaděje, než se rozhodla začít znovu a lépe.

Španělský kadeřník Alberto Olmedo z Madridu má opravdu neobvyklé metody pro úpravu účesu.

VIDEO: Kadeřník z Madridu "stříhá" vlasy mečem a ohněm

Madrid – Španělský kadeřník Alberto Olmedo z Madridu má opravdu neobvyklé metody pro úpravu účesu. Zkracuje svým klientkám vlasy pomocí šavlí a mečů, ohně nebo zvláštních „prstových nůžek". Díky nim si vysloužil přezdívku Střihoruký Edward, podle filmu s Johnnym Deppem. Své umění předvedl na videu na facebooku, díky kterému dosáhl okamžitě světového věhlasu.

PŘED A PO .... „Chtěla bych začít úplně nanovo a lépe. Jenže jak?...díky za naději,“ napsala do své přihlášky do soutěže Jana Šimáková.

Jana Burdová: „Účes z kudrnatých vlasů byl pro nás jasnou volbou“

Severní Čechy – „Život je na mě hodný, děkuji za to každý den," říká Jana, další z žen, která se přihlásila do 5. ročníku Proměn – společného projektu Deníku a Studia Jana Burdová. A to přesto, že zažila zklamání, zlomené srdce a chvíle strachu i beznaděje, než se rozhodla začít znovu a lépe.

Z brněnské vily Stiassni vysílali Sama doma. Hlavním hostem pořadu byla herečka Naďa Konvalinková.

Sama doma. Vila Stiassni se vrátila do doby první republiky

Brno /FOTOGALERIE/ – Atmosféru Vánoc z období první republiky si užili v pátek diváci pořadu Sama doma, který studio České televize vysílalo živě z brněnské vily Stiassni. Architektonický skvost z přelomu 20. a 30. let minulého století připomněl první republiku nejen dobovými dekoracemi, ale i ukázkami prvorepublikové vídeňské kuchyně, módní přehlídkou klobouků či účesy s prokládanými vlnami typickými pro meziválečné období.

Z brněnské vily Stiassni vysílali Sama doma. Hlavním hostem pořadu byla herečka Naďa Konvalinková.

Sama doma. Vila Stiassni se vrátila do doby první republiky

Brno /FOTOGALERIE/ – Atmosféru Vánoc z období první republiky si užili v pátek diváci pořadu Sama doma, který studio České televize vysílalo živě z brněnské vily Stiassni. Architektonický skvost z přelomu 20. a 30. let minulého století připomněl první republiku nejen dobovými dekoracemi, ale i ukázkami prvorepublikové vídeňské kuchyně, módní přehlídkou klobouků či účesy s prokládanými vlnami typickými pro meziválečné období.

Tématem letošní kadeřnické soutěže Color Cup na Střední škole železniční, technické a služeb v Šumperku byla Extravagance přehlídkového mola. Soutěžící vytvářeli na hlavách svých modelek roztodivné kreace.

Mladé kadeřnice na soutěži převálcoval jejich spolužák

Šumperk – Extravagantní účesy i kostýmy vládly letošnímu ročníku kadeřnické soutěže Color Cup, která se konala ve čtvrtek 10. prosince na Střední škole železniční, technické a služeb v Šumperku. Že obor kadeřník není jen výsadou dívek, potvrdil Filip Cakirpaloglu. V celkovém hodnocení porazil všechny své spolužačky.

Ilustrační foto

Rady (nejen) do tanečních: Věneček má svoje pravidla i tradice

Chrudimsko - A je to tady. Po týdnech usilovného trénovaní a snažení čeká na účastníky tanečních kurzů jejich velká slavnostní „tečka". Někde už mají závěrečný večer, tzv. věneček, již za sebou, na jiné možnost předvést naučené taneční a společenské dovednosti během tohoto slavnostního večera teprve čeká. Proto je právě věnečku věnován dnešní díl našeho seriálu nejen pro účastníky tanečních. Více už vám o něm poví Lenka Vostradovská, majitelka Svatebního salonu Lenka ve Slatiňanech:

Snowboardistka Eva Samková splnila prohranou sázku a na Václavském náměstí v Praze zahrála na ukulele.

Samková si na ulici vydělala na rohlíky. Hrozný, řekla po hře na ukulele

Praha - Slib dodržela. Padesát korun, za které koupí svému týmu k večeři housky a rohlíky, vydělala olympijská vítězka ve snowboardingu Eva Samková hrou na ukulele. Na pražském Václavském náměstí ve čtvrtek snowboardcrossařka plnila prohranou sázku a kolemjdoucím zahrála píseň Amerika od skupiny Lucie.

Foto z akce Zkusme si to a soutěže Soběslavská růže.

Žáci okolních škol si v sedlčanském učilišti vyzkoušeli různé profese

Sedlčany – Již šestý ročník akce s názvem Zkusme si to připravilo sedlčanské Střední odborné učiliště v ulici Petra Bezruče. Více než čtyři desítky žáků devátých a občas i osmých tříd ze školy v Chlumu, Kosovy Hory a z dětského domova se školou Sedlec-Prčice se hravou formou seznámily s nabídkou a náplní jednotlivých učebních oborů.

Milena Špátová z Mladé Boleslavi po proměně.

Milena Špátová: Pořád bych chtěla vypadat šmrncovně a cítit se dobře

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE, SOUTĚŽ/ - Pátý ročník Proměn - společného projektu Deníku a Studia Jana Burdová začíná první ze šestice žen, které v průběhu tří měsíců proměníme tak, aby se cítily lépe, krásněji a sebevědoměji. Pokud mezi nimi chcete být i vy, máte do konce listopadu šanci poslat svoji přihlášku.

Milena Špátová z Mladé Boleslavi po proměně.

Milena Špátová: Pořád bych chtěla vypadat šmrncovně a cítit se dobře

Severní Čechy – Pátý ročník Proměn – společného projektu Deníku a Studia Jana Burdová začíná první ze šestice žen, které v průběhu tří měsíců proměníme tak, aby se cítily lépe, krásněji a sebevědoměji. Pokud mezi nimi chcete být i vy, máte do konce listopadu šanci poslat svoji přihlášku.

Přehlídka středních škol v Prostějově

Jaká byla letošní burza středních škol v Prostějově? Podívejte se

Prostějov – Více než pět desítek škol se ve čtvrtek představilo potenciálním zájemcům o studium i jejich rodičům. Budova prostějovského KaS centra se naplnila propagačními stánky i dychtivými žáky, kteří co nevidět opustí pevnou půdu základní školy a budou se rozhodovat, kam dál.

Studio Gabriela

Kde si udělat na svatbu nejhezčí účes?

Olomouc - Být na svatbě co nejkrásnější. To je určitě snem každé nevěsty. K tomu, aby měly nádherně upravený účes, mohou pomoci ty nejlepšní kadeřnice. /PR/

Ivana Smutná.

Rady ze Studia TOP: Kadeřnice Ivany Smutné

Vážení čtenáři, dnes uvádíme nový seriál, ve kterém se zaměříme na péči o vlasy a vlasovou pokožku, poradíme vám, jak správně vlasy mýt, česat, barvit, nezapomeneme na nové trendy i střihy.

 Budoucí kadeřnice Radka Kusá v klání tvořila na téma Slavnostní výčes zdobený variací spletených pramenů (vlevo). Porota hodnotila nejen čistotu jeho provedení, ale i samotný nápad a třeba také přípravu modelky.

Žďárská škola uspěla v mistrovství republiky

Žďár nad Sázavou - V celostátní soutěži Harmonie 2015 v Českých Budějovicích v kadeřnické tvorbě a dekorativním líčení bodovaly studentky žďárské obchodní školy. Budoucí kadeřnice Radka Kusá vytvořila druhý nejlepší účes, skvěle si vedla také Monika Chalupová v dekorativní kosmetice.

Ilustrační foto

Rady (nejen) do tanečních: Jak se (ne)líčit k tanci? Méně je více

Chrudim - Ve čtvrtém díle našeho pravidelného čtvrtečního seriálu opět přicházíme s radami nejen do právě probíhajících tanečních kurzů. V předešlých týdnech jsme se věnovali především správnému oblékání, tentokrát si odskočíme k jinému tématu, které ale se správným vzhledem ve společnosti velmi souvisí.

Prezentace středních škol a učilišť v hranické dvoraně

Lesákem či kadeřnicí? Deváťáci vybírali, kde dále studovat

Hranice – Dvorana hranickému zámku včera patřila školám širokého okolí. Každoroční prezentace středních škol a učilišť na zámek přilákala místní žáky osmých a devátých tříd. Ti si společně se spolužáky či rodiči mohli prohlédnout širokou nabídku středoškolského vzdělání z Olomouckého, Zlínského a Moravskoslezského kraje. Od oborů lesnických, přes zdravotní, technické, kuchařské až k bezpečnostním, všechny zde na svou výuku lákaly co nejlépe.