Kreativ

ŠTÍTEK: úvěr

Koncertní síň, Ostrava, vizualizace.

Koncertní síň je pod smlouvou. Ostrava podepsala dohodu s firmou. Známe cenu

Největší a nejnákladnější projekt v historii města, významem překonatelný snad jen s výstavbou Nové radnice z doby starosty Jana Prokeše, má za sebou další důležitý milník. Ostrava má smluvně zajištěno, kdo a za kolik postaví koncertní síň a zrekonstruuje Dům kultury města Ostravy. Kdy to bude, za kolik a kde na to město vezme?

Peníze půjčka - ilustrační foto

Mladá Prostějovanka v pasti dluhů. Za úvěrový podvod jí hrozí až 5 let

Vytloukat klín klínem se nevyplatilo mladé ženě z Prostějova. Před rokem si sjednala úvěr na více než 400 tisíc, i když věděla, že ho nebude moci splácet. Navzdory tomu si u dalších společností půjčila dalších více než sto tisíc korun. Teď jí hrozí až pět let ve vězení za úvěrový podvod.

Studie budoucí podoby náměstí Svobody v Kladně.

Kladno chystá investice za více než 400 milionů a prodá přes 160 městských bytů

Zastupitelé Kladna schválili rozpočet města pro letošní rok. První měsíce roku město hospodařilo v rozpočtovém provizoriu. Podobně jako vloni bude největší středočeské město hospodařit s bezmála 2,5 miliardami korun, přičemž rozdíl mezi příjmy a výdaji pokryje z úvěrů a dotací. Kladno hodlá letos proinvestovat více než 400 milionů korun.

Plavecký bazén v Liberci potřebuje rozsáhlou rekonstrukci.

Kontokorentní úvěr na liberecký bazén považuje primátor za výhodnější

O přijetí úvěru na modernizaci bazénu až do výše 750 milionů korun rozhodne Liberec do června. Město bude na základě došlých nabídek dál vyjednávat s Českou spořitelnou a UniCredit Bank. Podle primátora Jaroslava Zámečníka (Starostové pro Liberecký kraj) zvažují buď dlouhodobý nebo kontokorentní úvěr.

Bankomat. Ilustrační foto.

Senior půjčoval cizím lidem kartu, někdo si zřídil na jeho jméno úvěr

Bezelstnosti důvěřivého seniora z Přerova zneužila povedená rodina, které muž dobrovolně půjčoval svou platební kartu, aby si mohla nakoupit potraviny do domácnosti. Nezůstalo jen u pečiva, uzenin a nápojů. Protože s jídlem roste chuť, zřídil si neznámý pachatel na jeho jméno úvěr. Podvedený senior se kvůli tomu ve středu obrátil na policii.

Slunečnice se po čtvrtstoletí stěhuje, tentokrát do vlastního.

Děčínská Slunečnice pomáhá hendikepovaným, nyní pořádá sbírku na vlastní dům

/FOTO, VIDEO/ Více než 25 let pomáhá děčínská Slunečnice lidem s hendikepem snáze procházet životem. Nyní poprvé zažívá velké stěhování a plní si sen působit ve vlastním. Na vlastní dům jí dárci již přispěli čtyřmi miliony korun, dalších devět ale bude potřebovat na splacení úvěru na koupi nového sídla. Peníze shání i pomocí sbírky na serveru Darujme.cz.

Ilustrační foto.

Údajná kamarádka připravila ženu z Přerova o téměř milion korun

Ostražitost na sociálních sítích je potřeba. Přísahat na to může žena, která se stala obětí podvodníka. Ten se vydával za její kamarádku a vylákal z ní údaje o jejím účtu. Důvěřivá žena přišla o vysokou hotovost a navíc byl na její jméno sjednán úvěr ve výši 730 tisíc korun.

Bitcoinmat.

Podvodníci vyděsili majitele účtu, sám pak vybral peníze z banky a poslal jim je

O více než 700 000 korun přišel muž z Táborska, který sedl na lep podvodníkům. Ti na něj vyrukovali s velmi přesvědčivou legendou o tom, že o jeho úspory v bance usilují nepoctivci. A hned přidali návod, jak peníze dostat „do bezpečí". Muž jim pak sám prostřednictvím bitcoinmatu poukázal statisícové částky.

Demolice Starých Hurdisek v Otrokovicích v roce 2022.

Stavba bytového domu či Nové Hurdisky. Otrokovice investují do bydlení

Schodkový rozpočet schválili na svém posledním zasedání otrokovičtí zastupitelé. Po několika letech se tak Otrokovice nebudou v počátku roku řídit pravidly rozpočtového provizoria. Schválený rozpočet počítá s příjmy zhruba 580 milionů a výdaji 730 milionů korun. Na investice plánuje město v příštím roce vynaložit přes 245 milionů korun.

Tisková konference ve Slaném o chystaných investičních akcích města pro rok 2024.

Se schodkem v rozpočtu na příští rok pomůže Slanému i investiční úvěr

/FOTO, VIDEO/ Stejně jako letos bude rozpočet Slaného i v příštím roce schodkový. S velkou částí rozdílu mezi příjmy a výdaji, který dosáhne téměř dvou set milionů korun, pomůže městu i úvěr. K největším investičním akcím následujícího roku patří například modernizace školní jídelny, rekonstrukce koupaliště nebo menší golfové hřiště v Kumpánově zahradě.

Lucie Č. u Okresního soudu Plzeň-město.

Peklo. Matku surově bila a psychicky deptala. Soud ji poslal za mříže

Když měla vztek, například kvůli hádce s partnerem, vybíjela si ho 43letá Plzeňanka Lucie Č. na své nemocné matce. Vulgárně ji urážela, ponižovala a surově ji bila, dokonce i pěstmi. Seniorku tak zdeptala, že jen trpně přijímala svůj osud a nebránila se. Dokonce se zadlužila, jen aby její dcera měla dost peněz. Agresorku teď poslal plzeňský městský soud za týrání vlastní matky za mříže, má tam strávit více než dva a půl roku.

Bývalý manažer hokejistů David Šaffer po postupu do extraligy v dubnu 2007 s pohárem pro mistra 1. ligy

Z hokejové extraligy až do vězení. Bývalý manažer Slovanu půjde sedět

David Šaffer. Jméno, které je nejen v Ústí nad Labem, ale i v hokejovém Česku stále určitě minimálně povědomé, ne-li známé. I přesto, že na jaře uplyne už 17 let od doby, kdy dovedl jako generální manažer ústecký Slovan k doposud jediné sezóně mezi tuzemskou elitou. Nyní má ale bývalý šéf žlutomodrého klubu úplně jiné starosti. Podle různých zdrojů byl totiž odsouzen na šest let do vězení za milionové úvěrové podvody.

Bývalý manažer hokejistů David Šaffer po postupu do extraligy v dubnu 2007 s pohárem pro mistra 1. ligy

Z hokejové extraligy až do vězení. Bývalý manažer Slovanu půjde sedět

David Šaffer. Jméno, které je nejen v Ústí nad Labem, ale i v hokejovém Česku stále určitě minimálně povědomé, ne-li známé. I přesto, že na jaře uplyne už 17 let od doby, kdy dovedl jako generální manažer ústecký Slovan k doposud jediné sezóně mezi tuzemskou elitou. Nyní má ale bývalý šéf žlutomodrého klubu úplně jiné starosti. Podle různých zdrojů byl totiž odsouzen na šest let do vězení za milionové úvěrové podvody.

Ilustrační foto

Podvodník ženě z Přerova tvrdil, že ji podvedli. Málem přišla o půl milionu

Drzost podvodníků, kteří vymýšlejí čím dál rafinovanější konstrukce, aby z lidí vymámili peníze, nezná mezí. Poškozenou ženu z Přerova, které namluvili, že se stala obětí podvodu a někdo si na její občanský průkaz chce zjednat úvěr, pachatelé málem připravili o půl milionu. Peníze jí zůstaly na účtě jen díky tomu, že selhalo odeslání platby.

Podvodníci navádí lidi k využití bitcoinmatu. Ilustrační foto: ČTK

Trik podvodníků s úvěrem a bitcoinmatem. Žena z Vysočiny přišla o statisíce

Dvě ženy naletěly podvodníkům, kteří se po telefonu vydávali za pracovníky bank. Podvodníci obě poškozené nejprve vyděsili informací o sjednaném úvěru a napadeném bankovním účtu. Poté jim nabídli údajné bezpečné řešení, vložení peněz do bitcoinmatu v Jihlavě. Jedna z žen přišla o 700 tisíc korun.

Podnikatelky. Ilustrační foto.

Podnikatelské dny jsou opět tady

Podnikatelské dny nechybějí v podzimní nabídce Raiffeisenbank ani letos! Akce platí pro splátkové podnikatelské úvěry poskytnuté malým a středním podnikům. Od 1. října do 30. listopadu získají nejen výhodné podmínky úvěru, ale na poplatku za sjednání ušetří navíc desetitisíce korun.

Pavel Čejka, místopředseda Asociace stavebních spořitelen a generální ředitel Raiffeisen stavební spořitelny

Dotace na zateplení i úvěry vyřídí stavební spořitelny, říká šéf jedné z nich

Stavební spoření čeká největší změna v dosavadní historii. I nadále bude existovat se státní podporou (místo dvou tisíc korun jen tisíc korun ročně), ale nově „zezelená“. Na všech obchodních místech stavebních spořitelen i jejich mateřských bank totiž bude možné od příštího roku začít vyřizovat žádosti o státní dotace na energeticky úsporná řešení (nová zelená úsporám), a to včetně úvěrů na takové opravy. Jak taková revoluční změna bude fungovat, popsal v rozhovoru pro Deník místopředseda Asociace stavebních spořitelen a generální ředitel Raiffeisen stavební spořitelny Pavel Čejka.

V rámci výstavby vzniknou také nová parkovací místa. Dělostřelecká už nyní představuje jedno z mála míst v lokalitě, kde můžou řidiči bezplatně zaparkovat.

Proměna nároží brněnského Králova Pole. Zbourají starou továrnu, nahradí ji byty

/VIZUALIZACE, VIDEO/ Demolice staré továrny a výstavba domu se sto padesáti byty. Dnes na první pohled zanedbané nároží ulic Staňkova a Dělostřelecká v brněnském Králově Poli čeká příští rok výrazná změna. Developerská firma Impera styl v ulici postaví kromě bytového domu i veřejné parkoviště, zachová tak jedno z posledních míst v lokalitě, kde můžou řidiči parkovat zdarma. Některé z nově postavených bytů plánuje investor prodávat v rámci družstevního bydlení, budou tak dostupnější.

Z programu Transformace lze zafinancovat i pořízení nové výrobní technologie.

Národní rozvojová banka nabízí firmám z Ústeckého kraje bezúročné úvěry

Národní rozvojová banka (NRB), státní banka zaměřená na podporu podnikání, nabízí malým a středním podnikům z Ústeckého kraje bezúročný úvěr na pořízení dlouhodobého majetku. Na podporu je vyčleněno 600 milionů korun a jdou z něj financovat jak průmyslové stroje, tak vybavení do zubních ordinací, ale i pořízení elektromobilů.

Náplň destinační agentury České středohoří, která operovala z hostelu v Litoměřicích, nově zastává Regionální rozvojová agentura se sídlem v bývalých Pozemních stavbách v Ústí.

Do konkursu jde majetek destinačky České středohoří, její práci převzal kraj

Milionovými závazky destinační agentury České středohoří se už čile zabývá insolvenční soud, naplánoval již schůzi věřitelů. Organizaci, kde kontroly po rezignaci ředitele Luďka Jirmana odhalily nesrovnalosti v hospodaření, čeká konkurs. Náplň společnosti, kterou původně založilo hejtmanství spolu s městem Litoměřice a litoměřickým biskupstvím, které jí také poskytovalo prostory v místním hostelu, nyní zajišťuje kraj samotný prostřednictvím ústecké rozvojové agentury. O budoucí spolupráci jedná s dřívějším partnerem v destinačním managementu Litoměřicemi a nově i s Ústím.

Náplň destinační agentury České středohoří, která operovala z hostelu v Litoměřicích, nově zastává Regionální rozvojová agentura se sídlem v bývalých Pozemních stavbách v Ústí.

Do konkursu jde majetek destinačky České středohoří, její práci převzal kraj

Milionovými závazky destinační agentury České středohoří se už čile zabývá insolvenční soud, naplánoval již schůzi věřitelů. Organizaci, kde kontroly po rezignaci ředitele Luďka Jirmana odhalily nesrovnalosti v hospodaření, čeká konkurs. Náplň společnosti, kterou původně založilo hejtmanství spolu s městem Litoměřice a litoměřickým biskupstvím, které jí také poskytovalo prostory v místním hostelu, nyní zajišťuje kraj samotný prostřednictvím ústecké rozvojové agentury. O budoucí spolupráci jedná s dřívějším partnerem v destinačním managementu Litoměřicemi a nově i s Ústím.

Ondřej Šuchman

Čtenářská poradna: Stavební spoření se vyplatí

„Nyní se se hodně diskutuje o stavebním spoření. Má smysl zajímat se o něj, když už není tak výhodné?“ ptá se Hana Otáhalová ze Slaného. Na dotaz odpovídá Ondřej Šuchman, manažer úvěrů na bydlení skupiny Komerční banky.

Ilustrační snímek

Úvěry jako cigarety. Na reklamách bude muset být varování

Měli jste rakovinu, tak to máte doživotně smůlu. Přestože jste se z rakoviny úspěšně vyléčili, jste dnes v mnoha případech v Evropě pro úvěrové společnosti rizikový klient. A tak vám buď nepůjčí, nebo vám dají podstatně vyšší úrok.

Kdo vlastní dům „po babičce“, může na úsporná opatření dostat až milion korun a rovněž i možnost získat výhodný úvěr od stavební spořitelny. Ilustrační foto.

Opravit dům po babičce bude snadnější: Kdo může získat až milion či výhodný úvěr

Ministerstvo životního prostředí představilo nový program pro rodiny zaměřený na renovaci starších rodinných domů, které jsou energeticky příliš náročné. Kdo takový dům „po babičce“ vlastní, může na úsporná opatření dostat až milion korun a rovněž i možnost získat výhodný úvěr od stavební spořitelny. O dotace lze žádat už od úterý 26. září. Deník přináší odpovědi na nejdůležitější otázky, které se tohoto programu týkají.

Ilustrační foto.

Jako bankéři podvodníci muže nepřesvědčili. Zkusili se proto vydávat za policii

Případy, kdy podvodníci vydávající se za bankéře okradou o životní úspory důvěřivé lidi, jsou časté. Před stejným nebezpečím stál  nedávno i pětačtyřicetiletý muž z Mladoboleslavska. Ten se však podvodníkům ubránil, ačkoliv jejich vylhaný příběh o úvěru obsahoval legendu o setkání přímo na pobočce banky i kontakt s policií.

Multifunkční sportovní hala v Brně - vizualizace.

Další krok pro novou halu v Brně: obří úvěr zastupitelé i přes kritiku schválili

/VIZUALIZACE, VIDEO/ Třaskavým tématem na politické scéně je v Brně výstavba nové multifunkční haly na brněnském výstavišti. Zastupitelé v úterý schválili úvěr ve výši dvou miliard korun s předpokládaným splácením po dobu pětadvaceti let. Ten si bere městská společnost Arena Brno. „Mám za to, že se ekonomická situace ustálila a rozpočtové možnosti města nám umožňují projekt uskutečnit," řekla brněnská primátorka Markéta Vaňková.